Auto

Cele mai bune Stingatoare Auto

Stingatoarele auto sunt elemente esentiale de siguranta ce trebuie sa fie prevazute la bordul unui autoturism. Din acest motiv, detinerea unui stingator auto este reglementata si de lege, in prezent fiind obligatorie achizitionarea acestuia si pastrarea in interiorul autovehiculului permanent.

Pe langa aspectele legale, amenzile fiind usturatoare, un stingator auto poate face o mare diferenta in limitarea pagubelor materiale, produse de un eventual incendiu, sau chiar a vatamarii pasagerilor si a celor din jur. Un incendiu scapat de sub control, produs la o masina parcata intr-o zona aglomerata, se poate transforma usor si rapid intr-o tragedie.

Incendiile la bordul autoturismelor pot aparea din mai multe cauze si surse, cele mai frecvente fiind scurtcircuitele la sistemele electrice, deteriorari ale sistemului de alimentare cu combustibil, inclusiv fisuri sau neetanseitati, sau chiar ale sistemului de franare, multe din lichidele folosite in functionarea unei masini fiind volatile.

TOP 4 CELE MAI BUNE STINGATOARE AUTO

Stingator Auto tip Spray Reinold Max, Omologat RAR

Stingator Auto tip Spray Reinold Max, Omologat RAR

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Stingator auto cu o capacitate de 1L ce este omologat RAR, dumneavoastra trebuie doar sa-l achizitionati si sa-l depozitati in masina.

Este recomandat insa sa nu fie depozitat la o temperatura mai mica de 0 grade, si va trebui sa tineti cont de aceasta recomandare, deoarece veti afla daca stingatorul a fost alterat doar cand veti avea nevoie de el.

Ce ne-a placut: Este la un pret corect, foarte mic, accesibil oricui. Cilindrul este compact si ergonomic. Actionarea, de tip spray, face ca folosirea sa sa fie intuitiva si usoara, nefiind nevoie de practica. Valabilitatea este de 5 ani, suficient pentru majoritatea clientilor.

Kit Siguranta Auto IDL Omologat RAR cu Valabilitate 5 Ani

Kit siguranta Auto IDL Omologat RAR cu Valabilitate 5 Ani

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Va prezentam un kit complet pentru siguranta auto, ce include stingator omologat RAR, trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si o vesta.

Pe langa stingator, toate elementele continute in acest kit sunt obligatorii prin lege. Daca achizitionati o masina noua, sau una care nu are aceste elemente de siguranta, acest kit va v-a scapa de o amenda sau chiar de situatii neplacute. Stingatorul are valabilitate de 5 ani, si o capacitate de 1 Kg.

Ce ne-a placut: Vine cu un suport de prindere, perfect pentru cei ce nu au loc special pentru stingator. Mencanismul de actionare este foarte simplu: se scoate siguranta si se apasa pe maner.

Stingator cu Pulbere Tip P1 RoGroup

Stingator cu Pulbere Tip P1 RoGroup

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest stingator este pe baza de pulbere cu o capacitate de 1 Kg. Este destul de butucanos, o circumferinta destul de mare, ceea ce inseamna ca trebuie utilizat cu doua maini, lucru care oricum este recomandat, pentru precizia jetului dar si din cauza presiunii acestuia.

Ce ne-a placut: Stingatorul de la RoGroup, se poate depozita la temperaturi cuprinse intre -20 si +60 grade Celsius, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti probleme in privinta stocarii.

Dupa utilizare, extinctorul se poate reincarca, in centrele abilitate pentru aceste operatiuni, deci costurile se reduc si mai mult pe termen lung.

Stingator Auto Inso P1, cu Pulbere, Manometru

Stingator Auto Inso P1, cu Pulbere, Manometru

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Va prezentam si ultima propunere, pentru a acoperi cam tot spectrul de stingatoare. Acest stingator este tot cu pulbere si o capacitate de 1 Kg, destula pentru oprirea unui incendiu ce este abia la inceput, iar pulberea are si un efect anti-reaprindere.

La acelasi pret cu un stingator normal, acesta are montat si un manonetru, instrument de arata permanent presiune din interiorul cilindrului.

Ce ne-a placut: Presiunea este foarta importanta in determinarea calitatii si valabilitatii stingatorului. Daca acul manometrului este in zona verde, atunci presiunea este suficienta pentru stingerea incendiului.

O interventie rapida si precisa poate evita usor un incendiu de proportii, acesta putand fi stins inca din primele momente ale aparitiei sale, deoarece la bordul unui autovehicul, detectarea unui incendiu sau a fumului se face imediat, daca sunteti la volan sau in apropierea masinii.

Aceasta reactie rapida, insa, poate fi inutila, daca nu actionam cu produse de calitate, ce se afla in termenul de garantie. In primul rand este exclusa total utilizarea apei, din cauza elementelor electrice si electronice, deoarece dintr-o situatie relativ periculoasa se poate transforma intr-una grava.

Stingatoarele auto, chiar daca sunt obligatorii prin lege, se gasesc la preturi mici si au un termen de valabilitate destul de mare. In mod standard, sunt de dimensiuni si capacitati mici, aprox 1 kg de substanta activa, deoarece sunt proiectate pentru o singura folosinta. Desi cei mai multi dintre noi nu o sa folosim niciodata stingatorul din dotare, este mai bine sa il ai si sa nu-ti trebuiasca decat sa-ti trebuiasca si sa nu-l ai, iar datorita pretului redus si al obligativitatii date de lege, exista un stingator in fiecare masina.

Sistemul de livrare al agentului de stingere este in mare masura acelasi la toate stingatoarele, ele diferentiindu-se dupa tipul agentului de stingere. Cele mai populare, utilizate pentru autoturisme, sunt cele cu pudra si cu dioxid de carbon.

Cele mai utilizate stingatoare sunt cele care au ca agent de stingere pulberea, acestea acoperind aproape toata gama de clase de incendii (A, B, C, D), in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, benzinarii, depozite, magazii, centrale termice, magazine, nave, vagoane, etc) precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni de pana la 1000V.

In momentul achizitiei unui stingator auto, trebuie sa tineti cont de doua mari aspecte principale, ce tin de aspecte legale: stingatorul trebuie sa fie omologat RAR si sa fie in termenul de valabilitate, ce se poate extinde pana la 10 ani.

Iti recomandam:

Back to top button