Auto

Cel mai bun Difuzor Aromaterapie

Difuzor AromaterapiePentru aceia dintre voi care nu stiu, aromaterapia este procesul prin care uleiuri obtinute pe cale naturala se difuzeaza in aer printr-un aparat special pentru a obtine efecte calmante si terapeutice. Aceste uleiuri naturale au efecte clar benefice asupra organismului uman si se pot achizitiona mai oricunde in ziua de azi.

Aceia mai sceptici dintre voi se vor bucura totodata sa afle ca in ciuda efectelor calmante pe care aceste uleiuri le ofera, ele se pot folosi totodata pentru schimbarea mirosului dintr-o incapere. Astfel, daca doresti sa improspatezi atmosfera unei camere, poti folosi cu siguranta un difuzor de aromaterapie impreuna cu orice ulei doresti.

In minutele urmatoare, ne-am propus sa aruncam o privire la cele mai bune difuzoare de aromaterapie existente pe piata la ora actuala pentru a ne face o idee mai buna despre ele. Dupa cum vom afla, desi mai toate aceste dispozitive indeplinesc aceleasi scopuri generale, constructia si specificatiile fiecarui dispozitiv poate sa difere de la un model la altul.

TOP 5 CELE MAI BUNE DIFUZOARE AROMATERAPIE

Umidificator KD Home SU-HB02 cu difuzor aromaterapie & ultrasuneteUmidificator KD Home SU-HB02 cu difuzor aromaterapie & ultrasunete

 • Intareste imunitatea prevenind raceala familiei si imbunatatind respiratia
 • Reduce nivelul de stres si imbunatateste somnul pe timp de noapte
 • Perfect pentru meditare si activitati de Yoga
 • Umidifica aerul si ajuta la improspatarea mirosului in incapere
 • Alunga insectele in timp ce purifica si improspateaza aerul
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Umidificator de aer Ultrasonic cu Difuzor aromaterapieUmidificator de aer Ultrasonic cu Difuzor aromaterapie

 • Distribuie aerul umidificat si aromat in mod uniform
 • Designul modern asigura o usoara curatare si mentenanta
 • Echipat cu un rezervor de apa foarte usor de umplut
 • Se opreste automat atunci cand dispozitivul ramane fara apa
 • Ofera o functie de umidificare si difuzare silentioasa
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Difuzor de aroma terapie Greenair MayaDifuzor de aroma terapie Greenair Maya

 • Intareste imunitate prevenint raceala si imbunatatind respiratia
 • Asigura un miros placut si natural incaperii
 • Umidifica aerul si ajuta la infrumusetarea pielii
 • Alunga insectele in timp ce purifica si improspateaza aerul
 • Reduce nivelul de stres si ajuta la activitatile de meditare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Umidificator de aer Ultrasonic CUBE cu Difuzor aromaterapieUmidificator de aer Ultrasonic CUBE cu Difuzor aromaterapie

 • Distribuie aerul aromat si umidificat in mod univorm
 • Practic din punct de vedere igienic, fara praf alb si fara a uda suprafetele din jur
 • Are un rezervor de apa usor de umplut
 • Beneficiaza de o functie de oprire automata cand aparatul ramane fara apa
 • Poti alege intre umidificare standard sau silentioasa
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Umidificator Aromaterapie Transilvan ZC-M300Umidificator Aromaterapie Transilvan ZC-M300

 • Incorporeaza o membrana de ultrasunete pentru o functionare eficienta
 • Echipat cu un LED indicator pentru intervalul de functionare
 • Are un adaptor pentru reteaua de alimentare si conexiune pentru adaptor
 • Permite alegerea intervalului de functionare
 • Are semn indicator pentru afisajul nivelului de apa
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de difuzoare aromaterapie

Chiar daca majoritatea difuzoarelor sunt construite in acelasi scop, ele pot sa difere prin prisma constructiei, modalitatii de functionare, designului, si a specificatiilor tehnice. In functie de nevoile tale personale, poti alege un difuzor cu ultrasunete, cu aerosoli, cu evaporare, sau cu caldura, fiecare avand caracteristicile lor unice.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Difuzor aromaterapie cu ultrasunete – Dupa cum spune si numele, difuzoarele cu ultrasunete vin echipate cu un sistem muzical care reduce zgomotul pe care majoritatea difuzoarelor il fac. Atunci cand functioneaza, difuzorul creaza o ceata obtinuta prin diluarea uleiurilor esentiale intr-o cantitate de apa intrucat particulele sa fie impartite pentru a crea vapori. Trebuie sa precizam ca aceste difuzoare sunt foarte eficiente din mai toate punctele de vedee si ca astfel, sunt disponibile la un pret destul de ridicat.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Difuzor aromaterapie cu aerosoli – Spre deosebire de difuzoarele cu ultrasunete, dispozitivele cu aerosoli sunt de departe cele mai puternice si concentrate. Ele functioneaza prin impartirea uleiurilor in molecule fara a le dilua in prealabil. Astfel, difuzarea se poate face intr-o proportie ridicata si intr-un mod mult mai eficient. In mod evident, aceste difuzoare consuma uleiul mult mai rapid, ceea ce inseamna ca va trebui reincarcat mai des. Chiar si asa, majoritatea acestor difuzoare vin echipate cu un temporizator care va permite sa ajustati potenta aparatului.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Difuzor aromaterapie cu evaporare – Aceste difuzoare vin echipate cu un filtru si cu un ventilator prin intermediul caruia se disperseaza particulele de ulei in aerul incaperii. Se intelege prin prisma functionalitatii acestor difuzoare ca ele sunt dedicate incaperilor mici si mijlocii deoarece au un flux de evaporare ceva mai redus decat alte difuzoare. Deoarece uleiurile sunt diluate intr-o mai mare masura, beneficiile aromaterapeutice ale difuzoarelor cu evaporare sunt ceva mai scazute comparativ cu celelalte modele.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Difuzor aromaterapie cu caldura – Un difuzor cu caldura incorporeaza de obicei o lumanare de dimensiune mica care se pozitioneaza sub portiunea in care se afla apa si uleiurile aromatice. Prin picurarea uleiurilor in apa de deasupra lumanarii, difuzarea aromei in incapere se face intr-un mod mai lent si totodata simplu. Evident, aceste difuzoare sunt de departe cele mai ieftine si cele mai usor de manevrat. Nu numai, dar datorita formei compacte, aceste difuzoare sunt portabile si foarte usor de depozitat.

Capacitatea rezervorului

Vorbim despre capacitatea rezervolurlui cand ne referim la cantitatea de apa pe care o poate inmagazina un difuzor in orice moment. Marimea unui rezervor depinde nu doar de rapiditatea si potenta difuzorului ci si de marimea camerei pentru care a fost creat difuzorul. In alte cuvinte, rezervorul determina pentru cat timp va opera aparatul si cate incarcari necesita.]

Pentru cei care doresc ca difuzarea sa se produca de-a lungul a mai multor ore, este recomandat un difuzor cu un rezervor de cel putin 80 sau 800 ml. In mod evident, trebuie sa iei in considerare si marimea camerei in care va fi instalat difuzorul, astfel incat sa asiguri ca va procesa corect cantitatea de ulei aromatic pe care o folosesti.

Un difuzor de aromaterapie de marime medie poate sa faca fata la o camera de 18 – 25 metri patrati. Exista totusi si difuzoare mai mari care au o acoperire de pana la 55 de metri patrati. Alegerea unui difuzor depinde si de cat de des aerisesti spatiul respectiv, pentru ca o camera des aerisita va necesita in mod evident mai multe reincarcari.

Temporizatorul de difuzare

Mai trebuie considerat si temporizatorul aparatului inainte de a face o achizitie, mai ales ca el determina timpul de functionare. Din acest punct de vedere, unele difuzoare pot sa functioneze timp de 3-4 ore in timp ce altele pot functiona timp de 6,8, sau chiar 10 ore. Aici, ca si la alegerea rezervorului, depinde de nevoile personale si de marimea camerei.

Daca investiti intr-un difuzor de inalta calitate, atunci este prea probabil ca acest dispozitiv va avea o functie de programare. Astfel, veti putea programa functionarea difuzorului pe reprize, astfel incat el sa functioneze doar atunci cand sunteti in incapere sau ca el sa se opreasca dupa ce indeplineste un anumit ciclu ales in functie de necesitatile dvs.

Functiile unui difuzor aromaterapie

Cum spuneam, difuzoarele de aromaterapie pot sa difere intr-o arecare masura nu doar prin prisma constructiei sau a marimii, ci si prin facilitatile pe care le ofera. Astfel, difuzoarele pot sa se deosebeasca prin fluxul de aer, modul de schimbare a uleiului, nivelul de zgomot produs in timpul functionarii, daca are sau nu inchidere automata, sau daca beneficiaza de un display interactiv.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Fluxul de aer – Un difuzor echipat cu o functie de ajustare a fluxului de aer iti permite sa setezi modul in care particulele de ulei aromatic sunt difuzate. In timp ce unele difuzoare sunt echipate cu o singura tija de eliminare a vaporilor, altele pot avea doua sau mai multe. Aceste tija pot fi totodata fixe sau mobile pentru a putea fi asezate in unghiuri diferite.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Schimbarea uleiului – Majoritatea difuzoarelor de aromaterapie permit schimbarea uleiului cu o oarecare usurinta. Modul in care se face schimbarea uleiului poate sa difere totusi de la un aparat la altul. In timp ce unele modele permit schimbarea uleiului in timp ce difuzorul functioneaza, altele necesita scoaterea aparatului din priza in prealabil.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Nivelul de zgomot – In principiu, un difuzor de aromaterapie nu trebuie sa produca prea mult zgomot, dar asta poate sa difere in functie de marimea aparatului. Nivelul de zgomot produs este de regula foarte mic pentru majoritatea aparatelor, dar trebuie inteles ca exista si difuzoare care produc anumite sunete relaxante in timpul functionarii.

Iti recomandam:

Back to top button