Auto

Cele mai bune Testere Auto

Asa cum in masina aveti o roata de rezerva, o trusa medicala, trusa de scule s.a.m.d., asa ar trebui sa aveti si un tester, pentru ca odata ce il veti folosi atunci cand aveti o problema, veti realiza cat de mult va poate ajuta sa eliminati cat mai repede problema masinii.

De asemenea, un tester auto este util cand doriti sa achizitionati masini second hand si trebuie sa le faceti o mica revizie, inainte de a lua o decizie.

La fel si in service-urile auto, testerele auto sunt mana cereasca atunci cand problema este de negasit. Practic, un cod afisat pe ecranul testerului va poate sugera ce problema are masinii, iar in ghidul nostru va vom oferi mai multe detalii despre cum poate fi interpretat un cod.

Este o investitie buna, pe termen lung, pentru ca va va scuti de multe probleme si va va ajuta totodata sa depistati piesele care par ca nu va vor mai duce mult timp.

V-am pregatit un ghid si cateva sugestii de produse, care speram sa va convinga ca un astfel de produs este foarte util si practic pentru orice sofer.

TOP 5 CELE MAI BUNE TESTERE AUTO

Interfata Diagnoza Auto Tester Bluetooth ELM 327 Mini

Interfata Diagnoza Auto Tester Bluetooth ELM 327 Mini

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest tester auto este un produs universal, care este capabil sa depisteze problemele masinilor, atat a celor diesel, cat si a celor pe  benzina. Totodata, conectativitatea atat cu telefonul dvs, cat si cu masina se realizeaza rapid si usor, fara sa fie nevoie de cunostinte avansate in domeniul acestor aparate.

Dupa cum am zis, se poate conecta prin Bluetooth la un smartphone sau PC si in pachet veti gasi si CD-ul de care vorbeam in ghidul nostru, care va va ajuta sa interpretati mult mai rapid codurile generate de tester.

Ce ne-a placut: Se poate conecta prin Bluetooth.

Tester Auto / Interfata OBD II Diagnoza Bluetooth 4.0

Tester Auto interfata OBD II Diagnoza Bluetooth

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest dispozitiv functioneaza pe baza unui sistem care transmite datele din ECU, pe telefonul mobil sau pe laptop.Are peste 3000 de coduri si definitii ale acestora, deci cu siguranta este un tester foarte util pentru orice masina.

Printre specificatii, veti gasi ca acest tester are o varietate de functii si poate diagnostica o serie de probleme ale masinilor.Trebuie sa retineti ca la acest produs nu este posibila stergerea/citirea de erori de ABS, airbag si ESP.

Are functie Bluetooth integrata, iar datele de pe tester se transmit in timp real, foarte rapid pe telefon/laptop.

Ce ne-a placut: Este compatibil cu Android, iPhone, Windows.

Tester Auto / Interfata OBD II Diagnoza Bluetooth 4.0

Tester auto Interfata OBD II diagnoza Bluetooth 4

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca doriti sa va asigurati ca masina dvs este perfect functionala inainte de a pleca la drum, puteti folosi acest tester auto foarte accesibil ca functii, dar si ca pret.Are capacitatea de a depista erorile masinii si de a le sterge din bord.

Dispune totodata de functia Bluetooth si este fabricat in conformitate cu standardele europene, sip e langa toate acestea are un raport calitate-pret foarte bun.

Prin comunicarea sa cu senzorii masinii, testerul va genera un cod pe care dvs il puteti interpreta prin smarthphone sau laptop si astfel veti afla ce problema are masina dvs. Este un produs universal.

Ce ne-a placut: Are capacitatea de a citi atat coduri generale, cat si pe cele specifice, ale fiecarui producator de masini.

Tester Auto Pyramid

Tester Auto Pyramid

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest tester auto este unul profesional, avand capacitatea de a depista rapid probleme masinilor, fiind fabricat in special pentru compania Volkswagen-Audi, insa nu se limiteaza doar la aceste doua marci.

Nu necesita conectarea la telefon sau laptop, pentru ca display-ul LCD va ofera toate informatiile de care aveti nevoie si astfel daca aveti pe drum o problema, nu veti mai pierde timpul conectandu-l la alte dispozitive.

Mai trebuie sa precizam ca testerul citeste atat coduri generaliste, cat si coduri specifice anumitor marci de masini.Este de dimensiuni mici, poate fi transportat oriunde, fara sa ocupe mult loc.

Ce ne-a placut: Face parte din gama produselor profesionale.

Tester Auto Universal, v.2016, DS150E

Tester Auto Universal

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un tester universal, ce poate fi folosit atat la domiciliu, cat si in service-uri, unde este de preferat.Este un model care va permite sa va setati meniul in limba romana si astfel nu veti mai avea probleme cu cititul meniului sau codurilor in limbi straine.

In cazul camioanelor, nu se limiteaza doar la motor, ci acesta va genera coduri si pentru alte parti componente cum ar fi franele.Pentru a-l folosit la parametri optimi, veti avea nevoie de un laptop sau PC unde va va trimite toate informatiile de care aveti nevoie, pentru ca nu dispune de ecran LCD.

Din parerile utilizatorilor reiese ca acest tester auto desi nu este ieftin, va fi totusi o investitie pe masura.

Ce ne-a placut: Functioneaza foarte bine atat pentru autoturisme, cat si pentru camioane.

Cum alegem un tester auto:

Tipuri: Exista atat produse universale, cat si produse destinate anumitor parti ale masinii, de exemplu exista testere destinate gazelor evacuate. Este foarte interesant, pentru ca odata ce v-ati hotarat sa cercetati putin piata veti gasi multe modele de testere auto bune potrivite aproape fiecarei componente auto in parte, insa sfatul nostru ar fi totusi sa va indreptati atentia catre unele universale, pentru ca de obicei acele testere specifice sunt folosite de catre service-uri sau persoane autorizate mai mult.

De asemenea, o alta categorie face referire la portabilitatea aparatului, in sensul ca puteti opta pentru aparat de diagnoza la domiciliu, ori puteti opta pentru unul portabil, pe care sa il luati cu dvs oriunde doriti.Un tester auto va va genera un cod si o specificatie, iar dvs va trebui sa interpretati acel cod, pentru a afla care ar fi problema masinii (OBD2).

A treia categorie face referire la testerele analogice sau digital, iar sfatul nostru ar fi sa optati pt cele digitale. De ce? Pentru ca se pot conecta rapid la un smartphone sau laptop si informatii sunt mai clar afisate.

Conectivitate: Probabil veti crede ca este destul de complicat sa va dati dvs seama ce indica un cod, insa nu este greu deloc si asta tocmai pt ca un majoritatea testerelor auto vin la pachet cu un CD, pe care veti gasi codurile de diagnosticare si interpretarile lor. De asemenea, un tester auto se poate conecta printr-un cablu USB sau Bluetooth la telefonul dvs sau la laptop si astfel prin intermediul unei aplicatii specific veti putea verifica si stoca informatii despre masina dvs.

Compatibilitate cu masina: Daca veti folosi testerul strict pt masina dvs, la domiciliu, atunci trebuie sa stiti ca puteti achizitiona un tester conceput pentru marca dvs de masina, ori daca aveti un service auto sau verificati deseori masini second hand, atunci puteti opta pentru un model universal. Incercati sa va ganditi de la bun inceput ce doriti de la acel tester. Fiecare masina este fabricata avand particularitatile sale, insa mereu veti gasi lucruri commune la ele si un astfel de tester va poate salva in orice situatie.

Ce masoara: Pretul joaca un rol important de obicei la aceasta categorie pt ca din cele mai multe pareri auzite, un tester auto va fi capabil sa masoare cat mai multe lucruri in functie si de pretul de achizitie. Adica cu cat va fi mai scump, cu atat va fi mai complex si mai precis. Unele modele de testere masoara doar componentele hardware ale masinii, in timp ce altele masoara atat componentele hardware, cat si software, insa pretul lor de achizitie va fi clar mai mare.

Functii: Pentru ca un tester sa fie cat mai util, mai ales intr-un service auto, consideram ca istoricul lui este un aspect peste care nu ar trebui sa treceti, mai ales cand trebuie sa aveti o evidenta a mai multor masini. Display-ul este si el o componenta importanta pentru ca cu cat este mai mare, cu atat informatiile sunt mai detaliate si veti intelege mai bine codurile. Un lucru foarte interesant este ca unele testere pot avea lanterne sau camere foto, cu care vor putea fotografia “cauza” si o pot discuta cu alti tehnicieni.

Iti recomandam:

Back to top button