Casa & Gradina

Cele mai bune Drujbe Husqvarna

Daca locuiti la casa, cu siguranta ati avut nevoie macar o data de o drujba cu care sa taiat lemnele pentru foc ori sa toaletati copacii. Din fericire, astazi ii poate fi mult mai usor oricarui gospodar sa aiba grija de curtea sa, datorita acestor dispozitive, cum este si drujba, de altfel, care au scopul de a usura munca si de a economisi timp folosindu-le.

O drujba a devenit o investitie necesara pentru multi utilizatori, iar pe piata producatorii au scos modele diverse, care se pliaza pe nevoile dvs fie ca este vorba de rezolvarea unor mici treburi pe langa casa, ori veti folosi drujba pentru munci mult mai grele, de exemplu la padure.

Gama motofierăstraielor este mare și există dificultăți în alegerea celui mai bun produs, mai ales pentru cei care nu au deținut anterior o tehnică similară.

Daca nu sunteti inca proprietarul unui astfel de dispozitiv, probabil va este mai greu la inceput sa alegeti un produs din atat de multe variante, insa noi va punem la dispozitie un ghid foarte efficient si cateva sugestii de produse Husqvarna.

TOP 5 CELE MAI BUNE DRUJBE HUSQVARNA

Motofierastrau (Drujba) Husqvarna 236, 1.9 CP, lama 36 cm

Motofierastrau (Drujba) Husqvarna 236, 1.9 CP, lama 36 cm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Motoferastraul Husqvarna 236 este ideal pentru utilizare casnica. Este un motoferastrau usor de pornit si utilizat cu un design ergonomic si motor X-Torq pentru consum si emisii scazute. X-Torq Furnizeaza un consum redus de carburant si un nivel al noxelor mai mic decat orice prevedere a normelor in vigoare.

Air Injection Sistem centrifugal de curatare a aerului pentru o uzura redusa si un interval de service marit. Intrerupator combinat stop/soc Comanda combinata soc/stop ajuta la pornirea motoferastraului si reduce riscul de innecare al motorului.

Ce ne-a placut: Motorul este de 1.9 cp, mai mult decat suficient pentru o drujba in aceasta categorie de pret.

Drujba Husqvarna 236 Pachet Ulei Amestec + Ulei Lant

Drujba Husqvarna 236 Pachet Ulei Amestec

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un motoferastrau cu greutate redusa si design modern. Face parte din generatia noua de motoferastraie de uz casnic din gama Husqvarna, echipat cu noul motor cu tehnologie X-torq si pompa de amorsare a combustibilului.

Ergonomia si manevrabilitatea il fac unealta ideala pentru mai multe tipuri de activitati – toaletarea pomilor in livada, taierea lemnelor de foc, etc.

Dispune de sistem centrifugal de curatare al aerului pentru o uzura redusa si un interval de service marit. X-Torq.Amortizoarele eficiente protejeaza mainile utilizatorului de motoferastrau.

Ce ne-a placut: Are motor de 1.88 cp si o manevrabilitate destul de impresionanta prin prisma design-ului sau interesant..

Motoferastrau Husqvarna, 135 14″, 40.9 cm³, 1.5 kW, 2 cp

Motoferastrau Husqvarna

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o drujba pe benzina, cu un motor in 2 timpi, ce poate fi folosita atat la nivel semi-profesional, cat si ca hobby.

Tipul de pornire este bazat pe sfoara, are o putere a motorului de 2 cp si este usor de manevrat.Furnizeaza un consum redus de carburant si un nivel al noxelor mai mic decat orice prevedere a normelor in vigoare.

Filtrul de aer cu sistem de fixare rapid faciliteaza curatarea si inlocuirea filtrului de aer.Dispune de un maner ergonomic, care va va permite sa manevrati mult mai usor dispozitivul.

Ce ne-a placut: Sistem centrifugal de curatare al aerului pentru o uzura redusa si un interval de service marit.

Motoferastrau (Drujba), Husqvarna, 440 II

Motoferastrau (Drujba), Husqvarna, 440 II

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un motoferastrau multifunctional cu greutate redusa, ideal pentru cei care cauta un utilaj usor de pornit si manevrat. Porneste usor printr-o tragere simpla de sfoara, capacul de la rezervor este cu toarta rabatabila. Dispune de motorul X-Torq care reduce consumul de carburant si emisiile de gaze.

Pentru o pornire mai usoara motoferastraul este echipat cu sistemul Smart Start, pompa de amorsare si buton de stop cu revenire automata. Beneficieza totodata si de un sistem Air Injection care este un sistem centrifugal de curatare al aerului pentru o uzura redusa si un interval de service marit.

Capac de rezervor cu toarta rabatabila – Capacul de rezervor cu toarta rabatabila este usor de deschis si inchis cand se realimenteaza motoferastraul. Nivel vizibil al carburantului – Fereastra transparenta de pe rezervorul de combustibil al motoferastraului ajuta la verificarea nivelului de carburant.

Ce ne-a placut: Motor de 2.4 cp care o recomanda ca fiind o drujba semiprofesionala, cu motor in 2 timpi si functionare pe baza de combustibil.

Motofierastrau (Drujba) Husqvarna 455 Rancher, 3.4 CP, 55 cc, 46cm

Motofierastrau (Drujba) Husqvarna 455 Rancher

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Motoferastraul Husqvarna 455e Rancher este ideal pentru proprietarii de terenuri si utilizatorii

semi-profesionisti care doresc un utilaj puternic si fiabil pentru toate conditiile de lucru. Acest model imbina cele mai bune caracteristici ale modelului anterior cu noi tehnologii si o ergonomie imbunatatita.  Filtrul de aer cu sistem de fixare rapid faciliteaza curatarea si inlocuirea filtrului de aer.

Comanda combinata soc/stop ajuta la pornirea motoferastraului si reduce riscul de innecare al motorului. Mai trebuie precizat ca este o drujba ce poate fi folosita cu deplina siguranta.

Ce ne-a placut: Motor puternic de 3.4 cp.

Cum alegem o drujba buna

Producatorul: Husqvarna este unul dintre cei mai apreciati producatori la nivel mondial de drujbe si fierastraie electrice.

Produsele sale sunt comercializate in peste 100 de tari din intreaga lume. Brandul exista inca din anul 1689 si a produs de-a lungul timpului masini de cusut, biciclete si motociclete, dar in prezent brandul este recunoscut in special pentru drujbele pe care le produce si pe care si le doreste orice mester, profesionist sau amator.

Tipul de alimentare: Exista doua tipuri de drujbe Husqvarna disponibile pe piata momentan: cele alimentate pe baza de combustibil si cele electrice.

Drujba pe baza de combustibil: Utilizeaza un motor cu combustie interna. Nu este nicio exagerare dacă spunem că drujba cu funcționare pe benzină deține cel mai simplu mecanism dintre toate, fiind echipat cu un motor în doi timpi, cu un cilindru și funcționare pe benzină. Principalul avantaj al acestui tip de motofierăstrău cu lanț, este acela că este proiectat simplu, contribuind astfel la sporirea fiabilității, precum și la funcționarea fără probleme în condiții severe și dificile.

La cumpărarea unui astfel de dispozitiv, trebuie să iei în considerare următoarele caracteristici: motor, ambreiaj, sistem de aprindere, sistem de combustibil, sistem de aerisire, starter, lanț, frână, mecanism de tensionare a lanțului, sistem de lubrifiere pe lanț. Este nevoie de lubrifiere pentru ca dispozitivele necesita o ingrijire si intretinere atent realizate daca doriti sa reziste in timp si sa nu se deterioreze mult prea repede.

Drujba electrica: Drujba electrică are mai multe avantaje față de motofierăstrăul pe benzină. Însă, acesta nu permite decât lucrul în grădina proprie, lângă sursa de electricitate.  În primul rând, drujba electrică este rapidă în funcționare și ușor de întreținut.

Nu este necesar să se pregătească amestecuri speciale de combustibil și să se efectueze o întreținere sezonieră specială. În al doilea rând, acest tip de dispozitiv este mai puțin zgomotos și nu produce gaze de eșapament. Dezavantajul acestor produse este dupa cum am zis, dependenta de o sursa de energie electrica, in rest sunt produse excelente!

Puterea: Este unul dintre principalii indicatori pe care trebuie sa ii urmariti. Puterea determină capacitatea drujbei de a trage lanțul prin tăiere,  aceasta afectând atât viteza de tăiere cât și adâncimea de tăiere. O drujba alimentata pe baza de curent electric are de cele mai multe ori o putere care variaza intre 1500 si 2000W, dar exista si modele profesionale care depasesc 3000 W.

In cazul drujbelor cu ardere interna, exista doi parametri pe care trebuie sa ii aveti in vedere: capacitatea cilindrica si puterea exprimata in cai putere. Avand in vedere ca 1 cal putere este echivalentul unei puteri de 735W, un dispozitiv cu 2-3 cai putere va face fata cerintelor unei gospodarii.

Sisteme de securitate: În cazul motofierăstrăului cu lanț trebuie să fie instalată întotdeauna o frână manuală pe lanț, care este declanșată de o revenire care oprește imediat funcționarea. De asemenea, pe drujbe trebuie să fie instalate sisteme de blocare, care sunt necesare pentru a asigura că instrumentul  nu pornește spontan. Dar, pentru siguranța dispozitivului este de asemenea  de dorit ca motofierăstrăul să fie echipat cu o protecție a motorului la supraîncălzire.

Iti Recomandam si: Cele mai bune Drujbe Stihl

Iti recomandam:

Back to top button