Electrocasnice

Cel mai bun Frigider Incorporabil

Principalul motiv pentru care oamenii achizitioneaza frigidere incorporabile este unul cat se poate de practic – aceste frigidere sunt destul de incapatoare insa usor de „ascuns” in amenajari mobiliere complexe. De fapt, acesta este si marele atu al frigiderelor incorporabile, capacitatea lor de a se integra in aprope orice tip de decor.

Ar trebui precizat de la bun inceput ca de regula, aceste frigidere nu sunt tocmai ieftine prin prisma faptului ca sunt destul de mari si incapatoare. In consecinta, pretul reflecta atat marimea cat si spatiul lor interior. Chiar si asa, daca va puteti permite o astfel de investitie, ar trebui cu certitudine sa o luati serios in considerare.

Spunem asta pentru ca frigiderele incorporabile ofera de regula facilitati mult mai complexe decat frigiderele de duzina. Despre aceste facilitati vom discuta in minutele urmatoare in timp ce incercam sa aflam mai multe despre natura, designul, functiile, si utilitatea acestor frigidere si sa aruncam totodata o privire la ce putem gasi pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE FRIGIDERE INCORPORABILE

Combina frigorifica incorporabila Samsung BMF BRB260030WW

Combina frigorifica incorporabila Samsung BMF BRB260030WW

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Dispune de functia Total No Frost, care impiedica formarea de gheata la interior.
 • Are capacitate totala de stocare de 267 de litri.
 • Funtii de iluminare la interior, thermostat reglabil, blocare acces copii, functia de congelare rapida si racire rapida, functie vacanta etc.
 • Este un frigider foarte silentios si care nu iese prea mult in evidenta.
 • Foarte incapator comparativ cu alte frigidere din aceasi clasa.

Combina frigorifica incorporabila Whirlpool SP40 801 EU

Combina frigorifica incorporabila Whirlpool SP40 801 EU

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Sistemul multi air-flow face ca aerul rece din frigider sa se extinda mult mai rapid decat la alte modele.
 • Beneficiaza de un sistem Full No Frost, care impiedica formarea de gheata la interior.
 • Capacitate de stocare neta este de 400 litri, este bine compartimentat si totodata, arata ca un model clasic.
 • Integreaza functii de iluminare coloana prin LED si filtru antibacterian.
 • Capabil sa congeleze intr-un timp de 2 ori mai scurt ca frigiderele obisnuite.

Combina frigorifica incorporabila Beko BCNA306E3S

Combina frigorifica incorporabila Beko BCNA306E3S

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Incorporeaza un touchscreen modern care ii sporeste accesibilitatea.
 • Modelul este unul clasic, ce poate fi amplasat oriunde dispuneti de spatiu.
 • Capacitatea de stocare neta este de 284 litri, dintre care 175 litri la congelator.
 • Compartimentarea este bine realizata, astfel incat dvs sa aveti suficient spatiu sa organizati cat mai bine alimentele si bauturile.
 • Design-ul este unul modern, high-tech, frigiderul avand culoarea antracitului.

Combina frigorifica semi-incorporabila Arctic AK60386M40NFMT

Combina frigorifica semi-incorporabila Arctic AK60386M40NFMT

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Frigiderul propriu-zis are o capacitate de 358 litri si e bine compartimentat, pe categorii de produse alimentare/bauturi.
 • Este dotat cu dozator de apa si gheata, sistem de racire No Frost, avertizare de usa deschisa, si este foarte silentios.
 • Sistemul Air Flow Dual Tech ofera o buna aerisire la interior pentru prevenirea condensului.
 • Are un compartiment Garden Fresh special conceput pentru conservarea fructelor si legumelor.
 • Incorporeaza un ECO LED care emite o lumina calda si eficienta.

Frigider cu o usa incorporabil Hoover HVOL 124

Frigider cu o usa incorporabil Hoover HVOL 124

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Este un model foarte modern, ce foloseste tehnologii de top si duce totul la urmatorul nivel de performanta.
 • Frigiderul are o capacitate de 197 litri divizati intr-o gama diversa de compartimente.
 • Usi reversibile si un design care il face usor de incorporat.
 • Are suport pentru sticle, sertar pentru legume, compartiment oua, si multe rafturi.
 • Beneficiaza de o functie de dezghetare si de o iluminare LED de calitate.

Cum alegem un frigider incorporabil de calitate

Spre deosebire de frigiderele clasice, cele incorporabile se evidentiaza prin versatilitatea lor propriuzisa. Astfel, frigiderele incorporabile se pot integra in orice tip de mobilier casnic, nu doar de bucatarie. Bineinteles, trebuie precizat ca in marea lor majoritate, aceste frigidere au capacitate ceva mai redusa comparativ cu cele traditionale.

Acestea fiind spuse, putem avea pretentia ca in ciuda capacitatii reduse, aceste frigidere sa compenseze prin functii ingenioase. De fapt, frigiderele incorporabile tind sa beneficieze de cele mai avansate functii existente, motiv pentru care pretul de achizitie a acestor frigidere reflecta de regula potentialul lor tehnologic.

Tipuri de frigidere

In principiu, frigiderele pot fi de 2 feluri: clasice (de sine statatoare) sau incorporabile (in mobila). Variantele clasice sunt mai usor de amplasat intr-o bucatarie si vor incapea in orice spatiu, fara sa fie facute prea multe masuratori inainte. Le conectati la o priza si puteti oricand sa le schimbati cu altele noi.

Variantele incorporabile, in schimb, sunt “deghizate” de cele mai multe ori printr-un corp de mobila. Va fi nevoie de o mobila facuta pe comanda, dupa dimensiunile frigiderului si de un specialist care sa le monteze pe amandoua. Daca vreti sa inlocuiti modelul cu altul nou, va trebui sa gasiti unul de aceleasi dimensiuni, ori sa modificati mobila.

Capacitatea

Suntem convinsi ca odata ce va doriti un frigider incorporabil va ganditi implicit la mai mult spatiu de stocare a alimentelor. Capacitatea, dimensiunile si compartimentarea, despre care urmeaza sa discutam, difera in functie de model. Exista modele la care congelatorul este egal ca si capacitate cu frigiderul, insa exista si variante la care congelatorul este mai mic. De regula, frigiderele incorporabile pot avea o capacitate cuprinsa intre 150-500 litri. Bineinteles, cu cat va fi mai mare cu atat va fi mai scump si frigiderul.

Puteti calcula aceasta capacitate in functie de numarul de persoane care il vor folosi. Daca sunteti un singur cuplu, atunci puteti merge pe o varianta cu capacitate mai redusa, insa pentru o familie numeroasa un frigider de 600-700 litri este ideal. Altfel spus, un frigider incorporabil s-ar putea sa nu fie suficient pentru nevoile unei familii mari.

Dimensiunile

In primul rand, va trebui sa cunoasteti dimensiunile spatiului in care urmeaza sa amplasati frigiderul incorporabil. Frigiderul trebuie sa incapa in acel spatiu si bineinteles, sa fie usor de accesat, fara sa va chinuiti. Asigurati-va ca inainte de achizitionarea produsului, cunoasteti latimea, lungimea si adancimea spatiului in care il veti monta.

Acesste frigidere au de regula o singura usa, asadar trebuie sa fie spatiu suficient pentru a o deschide destul de larg incat sa ajungeti usor la alimentele dorite. Totodata, trebuie sa tineti cont ca un frigider trebuie sa fie pozitionat la cel putin 10 cm distanta de perete, pentru o ventilatie optima.

Functiile

Aceste frigidere sunt suficient de moderne incat sa aiba functii avansate si veti vedea ca unele vor fi chiar utile in viata de zi cu zi. Sistemul “No frost” impiedica acumularea de gheata in frigider sau printre alimente si astfel veti scapa de chinul de a mai “dezgheta” frigiderul. Alte dotari ar fi: dozator de apa, display, avertizare de usa deschisa, functie vacanta ( care mentine temperatura constanta in congelator, dar in frigider puteti dezactiva racirea astfel incat sa nu consume prea mult), filtru anti-miros etc.

Daca se poate, ar trebui sa urmariti ca frigiderul pe care vi-l doriti sa integreze totodata functii de prezervare a legumelor si fructelor. Asta se realizeaza de regula intr-un sertar separat care incorporeaza totodata de functii de eliminare a umiditatii. Chiar si asa, astfel de functii sunt destul de rare printre frigiderele de buget mediu.

In functie de buget, va puteti totodata orienta spre un frigider cu interfata touchscreen sau care sa beneficieze de o interfata mecanica de inalta calitate. Mai mult, un bun frigider trebuie sa dispuna de o iluminare perfecta, ceea ce de regula se obtine printr-un sistem LED fie cu lumina calda, fie cu lumina rece.

Compartimentare

La interior, frigiderul incorporabil va fi compartimentat, iar acest criteriu poate sa difere de la un model la altul. Compartimentarea se face prin existenta unor rafturi, gratare, sertare etc. Daca sunteti o persoana organizata, ce isi doreste cat mai multa ordine chiar si in frigider, atunci veti putea opta pentru un frigider cu o compartimentare complexa, multe rafturi si spatii de stocare, astfel incat alimentele sa nu se amestece intre ele.

Pot exista compartimente pentru fructe, pentru legume, spatiu de racire, congelator, compartiment pentru oua, pentru doze de bere/suc etc. Precizam ca frigiderele care beneficiaza de filtre antibacteriene, incorporeaza de regula compartimente separate unul de celalalt, compartimente care pot fi accesate separat fara a interactiona intre ele.

Iti recomandam:

Back to top button