Electrocasnice

Cele mai bune Frigidere

In orice casa trebuie sa existe un frigider fiind cea mai buna si eficienta modalitate de a pastra alimentele proaspete. Toate alimentele care au specificata o temperatura scazuta de pastrare, este imperativ sa fie depozitate la acea temeperatura pentru a-i pastra calitatile nutritive si, mai important, pentru a nu se strica si a deveni daunatoare.

Un frigider este aparatul perfect pentru aceasta intrebuintare, fiind deja unul indispensabil, fiind prezent in aproape orice casa. Frigiderele sunt disponibile in foarte multe dimensiuni si preturi cu foarte multe caracteristici, fiind aproape imposibil sa nu gasiti un frigider potrivit pentru cerintele si bugetul dumneavoastra.

Din cauza faptului ca aceste aparate electrocasnice sunt foarte populare, oferta este una imensa, de aceea alegerea poate fi una dificila, mai ales daca nu stiti exact ce doriti sa achizitionati sau nu aveti un plan de cautare bine pus la punct.

Va prezentam o lista cu cele mai populare si fiabile modele disponibile pe piata.

TOP 5 CELE MAI BUNE FRIGIDERE

Frigider cu Doua Usi Beko, 471 l, Clasa A+, NeoFrost, H 193 cm, Gri Sidef

Frigider cu Doua Usi Beko

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest frigider reprezinta alegerea cea mai pretentioasa din lista noastra. Are un volum total de 471 L, frigider plus congelator si o inaltime destul de mare 193 cm, fiind foarte incapator, daca spatiul va permite instalarea. Congelatorul are sistem No Frost cu o capacitate de 103 L in 2 compartimente.

Este din clasa energetica A+, foarte economic. Frigiderul are compartiment pentru oua, sticle, fructe si legume. Setarea se face usor cu ajutorul display-ului cu touch screen. Are 2 functii importante, de super inghetare si de racire rapida.

Ce ne-a placut: Dozatorul de apa rece.

Frigider cu o Usa Star-Light, 113 l, Clasa A++, H 84.5 cm, Gri/Inox

Frigider cu o Usa Star-Light

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest frigider este perfect pentru cei ce au un spatiu limitat la dispozitie. Nu are un congelator spatios, fiind doar de 16 L si frigiderul are o capacitate de 97 L, ideal pentru un cuplu sau o persoana ce sta singura.

Este si foarte silentios, generand un zgomot de doar 39 dB. Are o inaltime de doar 84.5 cm, si o latime si o adancime de 55,3 respectic 57,4 cm, fiind destul de compact pentru a se potrivi in majoritatea bucatariilor.

Ce ne-a placut: Clasa energetica A++ cu un consum anual de energie de 136 kWh.

Frigider cu Doua Usi Arctic, 223 l, Clasa A+, H 146.5, Alb

Frigider cu Doua Usi Arctic

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Volumul frigiderului este de 177 L avand 2 rafturi interioare si 3 rafturi pe usa, cu spatiu pentru sticle de volum mare si un spatiu dedicat pentru legume si fructe. Congelatorul are un spatiu de depozitare de 46 L cu 2 compartimente, destul de spatios, suficient pentru majoritatea familiilor.

Nivelul de zgomot este unul redus, de doar 40 dB. Clasa energetica este A+ cu un consum anual de energie de 226 kWh, destul de redus. Acesta are o autonomie fara curent de 16 h, ideal pentru caderile de curent. Raportul calitate/pret este unul excelent.

Ce ne-a placut: Functia speciala a sistemului antibacterian.

Frigider cu Doua Usi Hotpoint, 472 l, Clasa A+, Full No Frost, H 190 cm, Inox

Frigider cu Doua Usi Hotpoint

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un frigider din gama  superioara, cu functii de top si un volum net total de 456 L. Frigiderul are un volum de 355 L cu sistem automat de dezghetare si un compartiment special pentru lactate si un suport pentru sticle.

Congelatorul, cu 2 compartimente are o capacitate totala de 101 L, foarte mare, ideal pentru orice familie numeroasa.  Clasa energetica este A+ si cu functia I Care se poate face o economie si mai mare de energie. Are un compartiment cu temperatura de 0 grade, ideal pentru a tine carnea si pestele pentru o prospetime sporita.

Ce ne-a placut: Functia Full No Frost, fara inghet si cu o foarte buna circulare a aerului rece in frigider.

Frigider cu Doua Usi Arctic, 306 l, Clasa A++, H 175.4, Alb

Frigider cu Doua Usi Arctic

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Volumul total al acestui frigider este de 306 L, destul de spatios, impartit in 237 L frigiderul si 69 L congelatorul. Desi este destul de mare, cu o inaltime de 174.5 cm, nivelul de zgomot este foarte mic de 39 dB.

Frigiderul are 4 rafturi si 3 rafturi pe usi cu compartimente speciale pentru oua, fructe si legume. Rafturile sunt din sticla securizata, foarte rezistente, ce pot suporta o greutate de 25 kg.

Ce ne-a placut: Clasa energetica A++, cu consum redus de energie.

Pentru a va ajuta cat mai mult, am compus o lista de criterii esentiale pe care ar trebui sa le urmariti si sa le cautati la viitorul dumneavoastra frigider.

Dimensiunea – desi multa lume cauta anumite caracteristici speciale, un factor foarte important este dimensiunea exterioara a frigiderului. Deoarece majoritatea bucatariilor au un spatiu limitat si fiecare aparat electrocasnis isi are locul lui, trebuie sa alegem un frigider care poate fi instalat in locul disponibil, inainte de orice alte functii.

In functie de dimensiunea exterioara, puteti alege si capacitatea, masurata in litri (volumul de depozitate), care poate varia chiar daca dimensiunile exterioare sunt aceleasi. Acest fapt este dat de grosimea izolatiei sau compartimentare.

Congelatorul –  acesta se poate situa in partea de sus sau in partea de jos. Principiul de functionare este acelasi, insa congelatorul de jos este de cele mai multe ori mai mare si are sertare separate, cel de sus avand un singur spatiu mare separat de gratare.

Clasa energetica – se refera la consumul de energie. Acestea se noteaza cu litere de la D la A, D fiind cel mai putin eficiente, deci cu un consum mai mare. Modelele mai noi ajung pana la clasa A+++, fiind foarte economice, deci si bune pentru mediul inconjurator.

Pretul – este si el un criteriu important de alegere, cateodata cel mai important. Acesta este reflectat de brand, calitate, functii speciale si clasa energetica. Daca aveti un buget alocat mai mic, puteti alege un frigider clasic, fara functii speciale, dintr-o clasa energetica superioara, ce va face exact ceea ce aveti dumneavoastra nevoie. Daca doriti spatiu de racit apa cu dozator, spatii pentru sticle, sertare cu temperaturi diferite pentru legume, carne etc. va trebui sa achitati ceva mai mult.

Functii speciale – acestea sunt numeroase si periodic apar unele noi. In prezent, printre cele mai importante se numara:

– No frost – functia care nu permite formarea ghetii, astfel nu este nevoie dezghetarea perioadica pentru buna functionare a congelatorului.

– Temperaturi separate pe rafturi – deoarece nu toate alimentele se pastreaza la aceeasi temperatura, exista functii de termostat care mentin temperaturi diferite pentru diferitele sertare, pentru fructe si legume, carne etc.

Iluminare LED si avertizare sonora – iluminarea porneste automat la deschiderea usii iar dupa o perioada presetata, in care usa este tinuta deschisa, veti fi avertizat sonor.

– Dozator apa/suc rece – aceste functii sunt destul de costisitoare si constau intr-un recipient aflat in interiorul frigiderului unde se introduce apa sau sucul, si un dozator in exterior, ne mai fiind nevoie sa deschideti usa pentru a turna apa.

Iti recomandam:

Back to top button