Electrocasnice

Cele mai bune Hote Fara Evacuare

Bucataria este probabil cea mai importanta incapere dintr-o casa, de aceea trebuie protejata de fumul de gatit sau de caldura aburilor ce poate afecta peretii sau duce la aparitia mucegaiului. O hota este esentiala si indispensabila in orice bucatarie indiferent daca bucataria are un perete exterior sau nu.

Pentru cei ce locuiesc in apartamente in care bucataria nu are comunicare directa cu exteriorul sau pur si simplu nu s-a putut instala aragazul langa acel perete, exista o solutie foarte simpla: hota fara evacuare sau hota cu recirculare. O hota cu recirculare se deosebeste de una cu evacuarea prin faptul ca nu elimina fumul/aburul in exterior ci il trece printr-o serie de filtre care purifica aerul si dupa aceea il reintroduc in bucatarie.

Astfel, nu este necesara investitia suplimentara pentru a monta instalatia de evacuare: burlan, gaura in perete, cosul de evacuare. Fata de hotele cu evacuare, ale caror filtre din metal se pot sterge, hotele cu recirculare au filtre din carbon, poliester, hartie sau material netesut ce necesita schimbare periodica. Aceste filtre au rolul de a purifica aerul si de elimina mirosurile rezultate in urma gatitului.

Oferta este foarte variata in momentul acesta pe piata, de aceea va prezentam 5 recomandari de hote cu recirculare, care sunt in topul preferintelor cumparatorilor.

TOP 5 CELE MAI BUNE HOTE FARA EVACUARE

Hota Incorporabila Decorativa Heinner DCH-650GX

Hota Incorporabila Decorativa Heinner DCH-650GX

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta hota are un debit de absorbtie destul de bun, ajungand la un maxim de 643 mc/ora, fiind compatibil si cu bucatariile de dimensiuni mai mari. Aceasta putere vine insa si cu un cost, avand o clasa energetica C, cu un consum anual de energie de 90.3 kW.

Puterea de absorbtie se poate seta pe 3 trepte prin 3 butoane accesibile foarte usor, in partea din fata a hotei. Tot acolo se gaseste si butonul de aprindere a luminii, furnizata de 2 becuri LED. Nivelul de zgomot este cuprins intre 68 si 72 dB.

Ce ne-a placut: Designul este unul foarte frumos si elegant si pretul foarte bun.

Hota Incorporabila Decorativa Hansa OKP631TH

Hota Incorporabila Decorativa Hansa OKP631TH

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Debitul de absorbtie al acestei hote este de 572 mc/h, utilizand treapta a 3-a de putere. Are un design minimalist, ce se potriveste in orice tip de bucatarie, indiferent de modelul mobilei. Lumina este asigurata de 2 becuri cu halogen.

In partea exterioara, are 2 filtre lavabile pentru a impiedica grasimea sa ajunga la motor si astfel sa-i scurteze durata de viata. Este fabricata din inox avand o grautate de doar 12 kg. Clasa energetica nu este foarte buna, fiind doar D, cu un consum anual de 118.5 kW.

Ce ne-a placut: Nivelul de zgomot redus, cuprins intre 52 si 67 dB.

Hota Incorporabila Decorativa Star-Light HAD-100SS

Hota Incorporabila Decorativa Star-Light HAD-100SS

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota incorporabila cu recirculare de la Star Light are o putere de absorbtie de 536.5 mc/h, putere ce se poate regla pe 3 trepte. Este fabricata din inox, pastrand culoarea, iar cele 2 filtre de grasime sunt din aluminiu si se pot spala. Iluminarea se face cu becuri LED, foarte eficiente si economice.

Desi face parte din clasa energetica D, consumul anual este redus, de doar 58.6 kW, datorita puterii motorului mai mica, de 102.5W.

Ce ne-a placut: Se poate utiliza si cu evacuare si ca hota cu recirculare.

Hota Incorporabila Decorativa Star-Light HAD-100RETBL

Hota Incorporabila Decorativa Star-Light HAD-100RETBL

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta hota are specificatiile asemenatoare cu cea precedenta, fiind produsa de aceeasi companie.  Puterea de absorbtie de pana la 536.5 mc/h se poate regla pe 3 nivele. Aceasta putere este asigurata de 1 singur motor, care poate fi utilizat atat pentru evacuare cat si pentru recirculare.

Cele 2 filtre din aluminiu sunt responsabile pentru blocarea grasimilor iar filtrele de carbon purifica aerul ce este reintrodus in bucatarie. Este o hota foarte silentioasa, ce nu depaseste 57 dB, chiar si la trepata superioara.

Ce ne-a placut: Designul deosebit cu aspect retro!

Hota Incorporabila Decorativa Hansa OKP662GH

Hota Incorporabila Decorativa Hansa OKP662GH

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta hota de la Hansa este printre cele mai frumoase, avand un aspect modern. Puterea de absorbtie maxima este de 548 mc/h, ce este asigurata de 1 motor si se poate seta pe 3 trepte.

La aspectul modern contribuie si ecranul de comanda cu touch screen, de unde se poate seta treapta de putere sau aprinde lumina si care afiseasa si ceasul.

Functionarea este silentioasa ajungand la un maxim de 67 dB. Consumul anual de energie este de 108 kW, dar acesta variaza in functie de cat de des este utilizata.

Ce ne-a placut: Functiile de pornire si oprire automata a hotei!

Cum alegem o hota fara evacuare buna?

Dimensiunile

daca aveti nevoie de o hota fara evacuare din cauza spatiului neadecvat, sunt sanse foarte mari ca si dimensiunile bucatariei sa fie mai mici. Hotele cu recirculare sunt, in general, mai inalte, din cauza spatiului necesar filtrarii aerului, de aceea trebuie sa stiti cu exactitate care este spatiul disponibil montarii hotei.

Capacitatea de filtrare

se refera la volumul total de aer ce poate fi filtrat intr-o ora. Aceasta variaza foarte multe in functie de performantele si pretul hotei. Puterea standard, potrivita pentru bucatariile de dimensiuni mai mici, ca cele clasice de la apartamente, este cuprinsa intre 200 si 300 mc / ora, insa unele modele, mai performante deci si mult mai scumpe, pot ajunge si pana la 1000 mc/ora.

Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa va ghidati daca doriti sa achizitionati o hota cu recirculare?

Designul

este si acesta foarte important si datorita numeroaselor modele disponibile pe piata, cu siguranta veti gasi o hota cu recirculare potrivita pentru bucataria dumneavoastra.

Pretul

Un criteriu care este mereu important. Este dat in principal de capacitatea de filtrare si calitatea filtrelor, dar desigur si de producator. Materialele utilizare cat si designul poate creste considerabil pretul unei hote cu recirculare.

Nivelul de zgomot

Este un criteriu neesential, insa exista multe optiuni cu un nivel de zgomot foarte scazut dintre care puteti alege.

Consumul de energie

Acesta ese dat de clasa energetica, iar pentru un consum cat mai redus, va recomandam o hota cu clasa energetica cel putin A+.

Iti recomandam:

Back to top button