Electrocasnice

Cel mai bun Fier de Calcat TEFAL

Fierul de calcat a fost folosit de secole. Intr-adevar, nu in forma in care se afla acum, dar oamenii au fost indeajuns de inventivi, incat sa aiba si acum 2 secole cu ce sa isi calce hainele.

Asadar, este un aparat electrocasnic foarte util si necesar in orice casa. Din acest motiv, achizitia unui astfel de dispozitiv trebuie vazuta ca o investitie in viitor.

Astazi vom discuta despre cele mai bune fiare de calcat produse de firma Tefal, un lider de piata in materie de electrocasnice. Incercam totodata sa va oferim informatii generale atat despre fiarele de calcat in general cat si despre functionalitatile specifice acestei firme.

TOP 5 RECOMANDARI FIER DE CALCAT TEFAL

Fier de Calcat Tefal Easygliss FV3962E0

Fier de Calcat Tefal Easygliss FV3962E0

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Fierul de calcat Easygliss de la Tefal este rezistent si complex, datorita functiilor sale. Utilizatorii il prefer atat pentru pretul sau incomparabil, cat si pentru avantajele pe care le ofera.

Are rezistenta mare la zgarieturi, iar cand aluneca peste haine, ofera un abur uniform, pentru ca dvs sa calcati mai rapid si mai eficient. Jetul de abur ajunge pana la 140 g/min.

Are sistem antipicurare, adica nu va va pata in niciun fel hainele, mai ales daca sunt tesaturi fine, destul de pretentioase.Sistemul anticalcar integrat previne depunerea calcarului si ofera durabilitate mare in timp.

Ce ne-a placut: Este un produs recunoscut pentru alunecarea lina a talpii sale peste haine.

Fier de Calcat cu Abur Tefal Supergliss FV4911

Fier de Calcat cu Abur Tefal Supergliss FV4911

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Si in cazul acestui fier de calcat, putem vorbi de o experienta foarte buna datorata alunecarii usoare a talpii pe suprafetele hainelor. Puteti folosi fierul de calcat pentru orice tip de tesatura.

Intreg procesul se va desfasura lin, fara eforturi si in timp mai scurt. Distribuie uniform aburul pe haine si chiar regleaza cantitatea lui in functie de tesatura.

Jetul de abur este de pana la 130 g/minut. Puterea este una mare de 2400 W, astfel ca va ajunge extrem de rapid la temperatura setata de dvs.

Ce ne-a placut: Are inclusa functia ECO pentru un consum redus de energie.

Fier de Calcat Tefal Turbo Pro FV5615E0

Fier de Calcat Tefal Turbo Pro FV5615E0

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Prin functia Turbo Boost fierul de calcat elimina un jet de abur mai puternic care patrunde in tesaturi si face ca toate cutele sa fie indepartate fara niciun pic de efort din partea dvs.

Are putere mare de 2600 W, ceea ce face ca fierul sa aiba performante foarte bune.Talpa aluneca foarte bine peste haine, fara sa lase urme sau sa le agate. Mai mult, jetul de abur ajunge pana la 200 g/minut.

Are integrata functie de oprire automata dupa 8 minute daca este in pozitie verticala si nu prezinta niciun risc sau in 30 de secunde daca este in pozitie verticala.

Ce ne-a placut: Se comporta aproape ca o statie de calcat, datorita functiei Turbo Boost.

Statie de Calcat Tefal Fasteo SV6020

Statie de Calcat Tefal Fasteo SV6020

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un aparat care se intretine usor si rezista un timp indelungat. Are sistem de economisire a energiei si totodata, un sistem anticalcar, pentru a evita depunerile de calcar ce pot dauna rezistentei sale.

Recipientul de apa are capacitate destul de mare de 1.2 litri. Puterea sa este de 2200 W si face fata oricarei tesaturi, fara eforturi prea mari din partea dvs.

Este realizat special pentru persoane active, ce nu au prea mult timp de pierdut. Se incalzeste rapid si tot la fel de rapid veti termina si dvs calcarea rufelor.

Ce ne-a placut: Fierul poate fi folosit si pe verticala, pentru costume sau perdele, de pilda.

Fier de Calcat Tefal Ultimate Pure FV9840E0

Fier de Calcat Tefal Ultimate Pure FV9840E0

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Prin acest fier de calcat s-a vrut ca intreg procesul de calcare a tesaturilor sa fie unul curat, rapid si eficient.Protejeaza tesaturile delicate si totodata ofera un jet puternic de abur ( 240 g/minut), pentru a indeparta si cele mai rebele cute.

Are integrata functie de oprire automata dupa 8 minute daca este in pozitie verticala si nu prezinta niciun risc sau in 30 de secunde daca este in pozitie verticala.

Trebuie totodata sa mentionam ca puterea acestui fier este de 3200 W, ceea ce inseamna ca este un aparat foarte puternic si profesional.

Ce ne-a placut: Aburului este 100% filtrat, tocmai pentru a nu exista riscul ca hainele dvs sa fie patate.

Cum alegem un fier de calcat de calitate:

Talpa: Nici nu aveti idee cat de mult poate influenta procesul de calcare in sine a hainelor materialul din care este fabricata talpa fierului. Cand alegeti un material in detrimentul altuia, trebuie sa luati in considerare cum influenteaza: temperatura maxima atinsa de fierul de calcat, gradul de alunecare pe haine, lipirea talpii in sine de haine si rezistenta ei in timp.

Veti avea de ales intre inox, Teflon, ceramica si aluminiu. Fiecare material are particularitatile sale. E adevarat ca in functie de buget puteti alege orice material doriti, isi va face treaba, mai ales daca vine alaturi de o tehnologie moderna precum Ultragliss sau StreamGlide.

Ce va putem spune noi este ca ceramica este de departe cel mai bun material, insa costa ceva mai mult. Este urmata de aluminiu si Teflon ca eficienta si mai apoi de inox, care desi este cel mai frecvent intalnit pentru astfel de produse, nu putem spune ca este si cel mai bun. Poate cauza deteriorari ale hainelor, cum ar fi lipirea fierului de haine  sau imprastierea scamelor.

Aburul: Vom vorbi despre jetul de abur, iar pentru a va da seama la o prima privire de cat abur va putea elimina un fier de calcat, priviti talpa sa si gaurile din ea, cat de multe si cat de mari sunt. Aceasta functie va ajuta foarte mult sa eliminate cutele de pe hainele care ies de obicei foarte sifonate din masina de spalat. Poate la inceput veti fi putin confuzi cand veti vedea ca un fier de calcat poate avea si jet de aburi, dar si debit de aburi.

Jetul de aburi se refera la fluxul continuu pe care il ofera fierul de calcat si de obicei este cuprins intre 35-50 g/minut.

Debitul de abur va avea mereu valori mult mai mari, peste 100 g/minut. Daca va doriti rezultate mult mai rapide si mai bune la acest capitol, puteti opta pentru statiile de calcat, care au valori de peste 160 g/minut, iar atunci jetul de abur va fi unul mult mai mare si puternic.

Putere: Puterea va arata cat de repede este capabil fierul de calcat sa ajunga la temperatura setata de dvs. Puterea o puteti alege si in functie de nevoile dvs. Daca plecati des in vacante si aveti nevoie de un fier de calcat, un aparat cu o putere de 1000 W va fi suficient. In rest, pentru acasa, un fier de calcat cu putere de 2400-3000 W este ideal.

Functii: Un produs bun, modern, profesional va avea si alte functii integrate, cu scopul de a-si prelungi rezistenta si durata de viata, cat si de a calca cat mai bine hainele.

Una dintre functii ar fi temperatura reglabila. O alta functie este cea de autocuratare a fierului de calcat sau anticalcar. Oprirea automata este foarte utila atunci cand uitati fierul de calcat pornit in pozitie verticala, iar pentru a fi evitate accidentele, el se va opri de obicei dupa 10-15 secunde. Este mult mai sigur asa.

Portabilitate: Aici intra anumite caracteristici subiecte, le-am spune, pentru ca tin strict de nevoile si activitatile dvs. Dimensiunile fierului, greutatea, lungimea firului si modul de alimentare se aleg doar gandidu-va unde veti folosi cel mai mult aparatul.

Iti recomandam:

Back to top button