AlteleCasa & Gradina

Cele mai bune Invertoare Sudura

Daca nu ati mai folosit pana acum un invertor de sudura, nu va faceti griji, suntem aici ca sa va oferim indeajuns de multe informatii, incat sa alegeti usor un produs de calitate.

In functie de activitatile pe care le aveti, legat de sudura, va fi important sa cunoasteti cateva aspecte pentru a alege un invertor bun si adecvat scopurilor dvs.

Trebuie sa tinem minte totodata ca nu toate invertoarele sunt la fel si nu toate sunt compatibile cu orice aparat de sudura.

TOP 5 CELE MAI BUNE INVERTOARE DE SUDURA

Aparat de Sudura, Invertor Almaz 250A AZ-ES002, Electrod 1.6-5mm, Accesorii Incluse

Aparat de Sudura, Invertor Almaz 250A AZ-ES002, Electrod 16-5mm, Accesorii Incluse

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un aparat de sudura de tip invertor, care functioneaza foarte bine cu electrozi de 1,6 mm pana la 5 mm. Aparatul cantareste doar 3 kg si are un design compact, care il face usor de transportat.

Electroventilatoarele incluse ajuta aparatul sa se raceasca rapid, neexistand riscul de supraincalzire. Produsul este fabricat in totalitate din metal, asadar va fi foarte rezistent in orice conditii de munca.

Trebuie sa precizam totodata ca amperajul maxim este de 250 A si poate suda: otel inoxidabil, fonta, cupru etc.

Ce ne-a placut: Este un pachet complet accesorizat cu masca de sudura, cleme, perie de zgura etc.

Invertor Sudura Micul Fermier LV 300S, 300 A, Electrod 1.6 – 5 mm

Invertor Sudura Micul Fermier LV 300S, 300 A, Electrod 16 - 5 mm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest invertor de sudura este un produs foarte apreciat de catre utilizatori, avand un raport calitate-pret foarte bun.

Produsul poate fi folosit pentru sudarea de tip MMA a otelurilor aliate. Electrozii bazici sunt preferati a fi folositi pentru aparatul de sudura.Este un invertor semi-profesional, ce are ca si curent maxim de sudura valoarea de 300 A.

Curentul este continuu si asigura o buna functionare a aparatului, pentru a face fata sarcinilor impuse de dvs. Arcul electric este stabil, constant, iar despre produsul in sine putem spune ca este portabil.

Ce ne-a placut: Contribuie la mentinerea unui arc electric constant si stabil.

Aparat de Sudura – Invertor Campion Ural Mash 350 XL , Afisaj Electronic, toate Accesoriile Incluse

Aparat de Sudura - Invertor Campion Ural Mash 350 XL , Afisaj Electronic, toate Accesoriile Incluse

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tocmai pentru a fi evitata suprasarcina sau supraincalzirea aparatului, acesta este dotat cu electroventilatoare, ce asigura o buna functionare pe tot parcusul functionarii sale, avand un debit de aer mare.

Aparatul este fabricat din metal si plastic, 2 materiale ce confera rezistenta si durabilitate chiar si in conditii mai grele de lucru.

Pentru a fi cat mai usor de transportat, aparatul are un maner ergonomic asezat in partea superioara. Printre accesorii se numara: masca, perie pentru zgura, cablu sudura, etc.

Ce ne-a placut: Aparatul are electroventilatoare incluse pentru o buna functionare.

Invertor de Sudura Industrial Velt MMA 160, 160 A, 230 V, Electrod 1.6-4 mm, 4.5 kg, Accesorii Incluse

Invertor de Sudura Industrial Velt MMA 160, 160 A, 230 V, Electrod 16-4 mm, 4 5 kg, Accesorii Incluse

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs care poatte satisface si cei mai pretentiosi utilizatori. Cei ce sunt profesionisti in acest domeniu au nevoie de aparate fiabile si eficiente, iar in aceasta categorie se incadreaza si acest aparat.

Poate fi folosit pentru sudura de tip MMA, cu electrozi de diametru de la 1,6 mm la 4 mm. Curentul maxim pe care il poate genera este de 160 A. Randamentul aparatului este de 80%, iar acesta cantareste doar 4,5 kg.

Are totodata un maner ergonomic in partea superioara si este usor de transportat. Poate fi alimentat si de la un generator.

Ce ne-a placut: Puteti suda materiale precum cupru, otel, fonta.

Invertor de Sudura Profesional Velt MIG/MMA 250, 250 A, 230 V, Diamentru sarma 0.6-1.2 mm, 19 kg, Accesorii Incluse

Invertor de Sudura Profesional Velt MIGMMA 250, 250 A, 230 V, Diamentru sarma 06-1.2 mm, 19 kg, Accesorii Incluse

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Fiind un produs complex, credem ca pentru o persoana fara prea multa experienta in lucru cu astfel de produse ar fi destul de complicat sa il foloseasca la capacitate maxima.Este ideal pentru nevoi profesioniste, de nivel mai avansat. Cantareste 19 kg si are maner ergonomic in partea superioara.

Mentionam totodata ca aparatul functioneaza foarte bine pentru urmatoarele tipuri de sudura: MIG, MMA si MAG.

Are ecran digital iar setarile se pot face usor, butoanele fiind la indemana oricui. Curentul produs ajunge pana la 250 A. Vine la pachet cu numeroase accesorii cabluri de cate 2 metri.

Ce ne-a placut: Este un produs profesional destinat un mod de lucru mai complex si mai avansat.

Cum alegem un invertor sudura de calitate:

Tipuri: Vom delimita 3 categorii de produse: cele hobby, semi-profesionale si profesionale. Daca va doriti un produs mai simplu si mai ieftin, probabil ca cele mai bune variante sunt cele tip hobby, insa daca lucrati ca sudor ori aveti astfel de activitati destul de des, alegeti un produs cel putin semi-profesional.

Produsele semi-profesionale si cele profesionale sunt compatibile cu electrozi de dimensiuni diferite pentru diverse tehnici de sudura. Asadar, le puteti folosi pentru activitati de sudura mai diversificate, fara sa va limitati doar la una. Pentru profesionisti recomandam produsele puternice, cu plaja de amperaj mai larga.

Parametrii de lucru: In aceasta parte vom discuta despre consum, tensiunea de alimentare si treptele de reglaj. Modelele de invertoare de sudura la preturi mai mici vor avea un amperaj reglabil, de cele mai multe ori, iar acesta poate fi de la 20 A la 200 A si chiar peste aceasta valoare. Automat ca un amperaj mai mare va ajuta sa terminati mai rapid munca. Totodata, pentru un amperaj mare e nevoie de electrozi grosi. Va recomandam sa cumparati invertoare pentru sudura in ale carui specificatii veti gasi un amperaj mai mare, deoarece in realitate capacitatea sa va fi de 60-70% din valoarea mentionata.

Pe ora, un invertor pentru sudura poate consuma intre 2 kW-9 kW. Pentru materiale mai moi, cum este aluminiul sau pentru reprize scurte de sudat, puteti opta si pentru un produs cu consum mai mic, de 2-3.5 kW. Pentru produsele moderate, optati pentru un consum de 6 kW, iar pentru produsele profesionale si mai puternice, consumul poate depasi 7 kW. Consumul este mai mare, insa odata cu acesta creste si puterea aparatului, iar timpul de lucru se scurteaza.

Electrozi: In functie de nevoile dvs si de aparatul de sudura, puteti achizitiona electrozi mai subtiri sau mai grosi. Pentru lucrari fine, de dificultate scazuta, utilizati electrozi subtiri, insa pentru lucrari mai complexe, unde este nevoie de o lipire foarte buna a metalelor, folositi electrozi grosi. Modelele semi-profesionale si profesionale accepta de la 2 tipuri de electrozi in sus. Un invertor va ofera ocazia sa folositi aproape orice tip de electrozi: celulozic, bazic sau rutilic. Daca nu stiti diferenta dintre aceste 3 tipuri de electrozi, va trebui sa va informati in legatura cu ei. Ce putem sa va spunem este ca electrozii celulozici sunt buni pentru sudura tevilor, cei rutilici pentru lucrari fine, de detaliu iar pentru alte sarcini, sunt buni cei bazici.

Functii si siguranta: Indiferent ca este un invertor hobby sau profesional, el trebuie sa fie sigur, atat pentru dvs ca utilizator, cat si pentru produsele folosite in combinatie cu el.

Ca functii ar trebui sa urmariti ca produsul sa aiba: optiune de reglare a intensitatii curentului, protectie termostatica si flexibilitate in a utiliza diverse metode de sudare. Nu toate materialele sunt la fel ori se topesc/sudeaza la fel, de aceea functiile acestea va ajuta sa aveti mai mult control asupra procesului.

Pnetru siguranta in utilizare, alegeti un produs ce dispune de protectie la suprasarcina si oprire automata.

Accesorii: Printre accesorii ati putea primi: duze, cabluri cu cleste, pistolete, perie de sarma etc.

Iti recomandam:

Back to top button