Altele

Cea mai buna Apa Plata

Importanta unei bune hidratari este bine stiuta la ora actuala, pentru ca rolul apei in organism este unul esential din mai toate punctele de vedere. Apa, spre exemplu, ajuta la o mai buna functionare a sistemului imunitar, ajuta la o mai buna digestie, inbunatateste circulatia arteriala, ajuta la reglarea temperaturei corporale, actioneaza ca un solvent pentru o multime de substante esentiale la nivel molecular, si multe altele.

In alte cuvinte, bautul regular de apa este dovedit stiintific sa ajute la o mai buna activitate a organismului nostru, fie ca vorbim aici de organele interne sau de reactiile care se intampla la nivel molecular. Pentru aceea, ar trebui sa facem un efort constient sa consumam cat mai multa apa zi de zi, nu doar atunci cand ne este sete.

In medie, organismul uman necesita cca 2 Litri de apa zilnic pentru o optima functionare, doar ca putini dintre noi inteleg si respecta aceasta necesitate biologica. Chiar si asa, trebuie sa incercam sa consumam apa in mod regulat. Iar daca tot facem asta, am putea totodata sa ne asiguram ca apa pe care o bem este de cea mai buna calitate.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam ce optiuni avem in comert-ul online in materie de apa, pentru ca multi dintre noi nu se incred in apa de la chiuveta. Fie ca infrastructura este invechita sau nesigura, fie ca pur si simplu nu avem incredere in apa de la robinet, aceia dintre noi care suntem constiinciosi cand vine vorba de bautul apei  ar trebui sa ia serios in consideratie achizitionarea apei plate din surse alternative.

TOP 5 CELE MAI BUNE APE PLATE

Bax apa natural alcalina Aur'aBax apa natural alcalina Aur’a

 • Imbuteliata la Ocna de Fier
 • Este o apa pura din punct de vedere microbiologic
 • Apa plata de izvor imbuteliata la sursa
 • Recipiente de mare calitate
 • Alcalina cu pH 8.25
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Apa Plata Vittel, Pet, 6x075lApa Plata Vittel, Pet, 6×0.75l

 • Producator renumit pe plan mondial
 • Apa minerala de mare calitate
 • Obtinuta din surse subterane
 • Imbuteliata la sursa
 • Compozitie minerala unica cu gust deosebit
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Apa plata San BENEDETTO ELITEApa plata San BENEDETTO ELITE

 • Destinata uzului in restaurante si localuri
 • Sticla de calitate deosebita
 • Apa minerala imbuteliata la sursa in Italia
 • Minerala naturala cu gust deosebit
 • Producator cu reputatie pe plan mondial
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Apa plata bax 24 sticle Vittel 033lApa plata bax 24 sticle Vittel 0.33l

 • Apa Vittel este renumita global
 • Calitatea apei este una deosebita
 • Imbuteliata la sursa in Franta
 • Bax de 24 de pet-uri
 • Ambalaj de calitate satisfacatoare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Apa Minerala Naturala Plata Acqua Panna & San PellegrinoApa Minerala Naturala Plata Acqua Panna & San Pellegrino

 • Imbuteliata la sursa in Italia
 • Ambalaj din sticla de mare calitate
 • Apa foarte limpede si catifelata
 • Rafinata in acvifer timp de 15 ani
 • Producatorul este renumit pe plan global
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt beneficiile unei ape plate de calitate?

Iapa platanainte sa ne orientam spre un anumit tip de apa plata, ar trebui sa facem un efort sa intelegem imensele beneficii pe care apa le ofera pentru organismul nostru. Desi multi dintre noi putem presupune fara a fi in cunostiinta de cauza cam care ar fi utilitatea apei in organism, beneficiile impresionante asociate cu bautul apei in mod regulat s-ar putea sa surprinda pe multi dintre voi.

Imbunatateste performantele fizice 

Da, bautul apei poate cu certitudine imbunatati performantele fizice si atletice daca o facem in mod regulat. Atata vreme cat suntem hidratati in mod optim, ritmul cardiac este unul fluent, ne inbunatatim rezistenta fizica in timpul unui effort sustinut indiferent cat de intensiv ar fi, si mai ales, putem digera mai rapid mesele zilnice.

Ajuta la pierderea greutatii 

Pur si simplu nu poti urma o dieta sanatoasa fara a te hidrata in mod regulat. Indiferent de dieta, veti observa ca orice studiu de caz mentioneaza importanta hidratarii regulate. Daca obisnuim sa bem doar 500 ml de apa inainte fiecarei mese, putem observa ca in doar cateva saptamani, ne vom satura mult mai repede atunci cand luam masa, mancand mai putina mancare de fiecare data.

Imbunatateste buna dispozitie 

Trebuie sa intelegem ca creierul nostru functioneaza pe principii biochimice si ca aceasta chimie cerebrala este in mare parte dependenta de nivelul apei in organism. In medie, corpul uman este alcatuit in proportie de 70% din apa, o mare parte a acestor lichide fiind folosite pentru regularea functiilor cerebrale. In consecinta, vom observa mai putina ameteala, oboseala, si predispunere la stres, asta doar prin marirea nivelului de hidratare zilnica.

Protejeaza impotriva bolilor

Un alt amanunt important care trebuie inteles despre nivelul apei in organism e ca ea ajuta la o mai buna functionare a sistemului imunitar. Totodata, apa ajuta la o mai buna functionare a sistemului digestiv, a rinichilor, si a intestinului subtire. Per total, o buna hidratare reguleaza mai toate functiile biochimice din organismul nostru.

Ajuta cu durerile de cap 

Bautul regulat de apa nu doar ca ajuta la prevenirea durerilor de cap, dar totodata ajuta la calmarea acelor dureri deja existente. Nu multa lume intelege faptul ca un apa ajuta la o mai buna circulatie a vaselor de sange, in special in zona capului si coloanei. Prin bautul apei in mod regulat, ne putem feri si chiar vindeca de dureri de cap intr-o oarecare masura.

Cum alegem o apa plata de calitate?

Am face bine sa intelegem ca nu orice tip de apa plata indeplineste aceleasi standarde de calitate si gust, motiv pentru care trebuie sa luam in consideratie mai multe aspecte atunci cand alegem o apa plata pentru consum propriu. In primul rand, nu trebuie sa ne incredem orbeste in ce e scris pe eticheta produsului, pentru ca producatorii au uneori tendinta sa exagereze anumite aspecte din motive comerciale.

Totodata, trebuie sa facem un efort sa intelegem ca desi apa in sine nu e tocmai diferita de la un producator la altul, conditiile in care ea este procurata, imbuteliata, si depozitata, afecteaza cu certitudine calitatea apei in sine. In principiu, putin conteaza daca apa pe care o cumparam e de calitate ca si origine daca ea a fost depozitata sau imbuteliata prost.

Ca sa dezvoltam putin subiectul, apa imbuteliata in sticle de plastic este foarte expusa schimbarilor climaterice ale incaperilor in care este depozitata. Astfel, apa plata imbuteliata in sticle de plastic trebuie tinuta departe de razele soarelui si totodata trebuie ferita de schimbari de temperatura prea bruste intr-un interval de timp scurt.

Nu in ultimul rand, trebuie tinut minte ca apa imbuteliata in bidoane de plastic poate sa se contamineze cu Biftenolul A, o substanta chimica de origini plastice care poate avea un efect cancerigen asupra organismului daca este bauta prea des. Asta se intampla foarte des in cazul in care apa plata la bidon de plastic a fost tinuta prea mult in soare sau la temperaturi ridicate.

In principiu, trebuie sa cautam un echilibru intre o apa de calitate, recipientul in care este imbuteliata, si producatorul care o imbuteliaza. Spunem asta pentru ca unii producatori folosesc metode de-a dreptul remarcabile pentru a asigura puritatea apei pe care o comercializeaza. Aici vorbim in special despre acei producatori care asigura rafinarea apei in acvifere natural pe o perioada de mai multi ani.

Care este compozitia unei apei plate de calitate?

Putem observa pe eticheta unei sticle de apa plata compozitia chimica a apei continute. Aici vorbim despre concentratia de sodiu, calciu, magneziu, reziduu sec, si PH-ul apei prorpiuzise. In functie de nevoile sau necesitatile noastre fiziologice, putem sa ne observam spre un anumit tip de apa considerand:

Sodiul

Este important de retinut ca in ciuda faptului ca apa nu este neaparat sarata prin definitie, anumite tipuri de apa pot avea o concentratie de sodiu ceva mai ridicata ca altele. Asta nu afecteaza neaparat gustul apei in sine, dar poate cu certitudine sa afecteze negativ persoanele care au o preispozitie alergica la sodiu.

Calciul

Cantitatea de calciu continuta de o sticla de apa plata trebuie totodata luata in consideratie. Trebuie retinut ca o apa plata cu un continut ridicat de calciu trebuie evitata de persoanele care au probleme cu rinichii sau care urmeaza anumite tratamente. Bauta frecvent, apa minerala plata cu o concentratie mare de calciu poate avea efecte nu tocmai pozitive pe terment lung.

Magneziul

Ar mai trebui totodata considerat si continutul de magneziu pe care o apa plata in are in compozitie. De regula, gasim o mare concentratie de magneziu in apa minerala plata/carbogazoasa, dar si in anumite ape plate naturale. Este foarte important de retinut ca concentratia maxima de magneziu pe care o consumam zilnic nu trebuie sa depaseasca 400mg/Litru, si vorbim aici despre un adult sanatos.

Iti recomandam:

Back to top button