TV, Electronice & Foto

Cele mai bune Scannere Portabile

Poate ca nu v-ati gandit pana acum la asta sau poate nici nu stiati ca exista, insa aceasta metoda de scanare a documentelor este foarte simpla, rapida si eficienta.

Este vorba despre scannerul portabil, pe care il puteti transporta chiar si in geanta, oriunde aveti nevoie.

Inainte de a achizitiona unul, verificati daca corespunde caracteristici analizate in acest articol si totodata aflati cum l-ati putea folosi.

TOP 5 CELE MAI BUNE SCANNERE PORTABILE

Scanner Portabil Media-Tech, Color, A4, Software OCR si Husa Incluse

Scanner Portabil Media-Tech, Color, A4, Software OCR si Husa Incluse

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Nu este un scanner profesional, insa are caracteristici bune sustinute de un pret pe masura. Este un produs recomandat pentru cei ce doresc sa transforme in fisiere digitale documentele tip text de dimensiuni unei coli A4.

Functioneaza atat cu scanare color, cat si alb-negru, de aceea puteti scana foarte simplu si imagini. Rezolutia este variabila, intre 300 dpi si 900 dpi, cu o viteza de scanare de la 3 pana la 12 secunde in functie de valoarea rezolutiei. Fisierele vor fi salvate ca PDF sau JPEG.

Ce ne-a placut: Are forma de bagheta, special conceputa pentru a fi transportata in geanta.

Scanner Portabil Iris IRIScan Book 3, A4

Scanner Portabil Iris IRIScan Book 3, A4

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest scanner portabil este ideal pentru a scana carti, scrisori, reviste etc. Cu doar 190 grame poate fi transportat cu usurinta in geanta sau ghiozdan. Fisierele scanate pot fi transmise pe laptop printr-un card de memories au cablu USB.

Este ideal pentru student, de exemplu, atunci cand merge la biblioteca si este nevoie sa scaneze cateva pagini dintr-o carte. Rezolutia este de 300 dpi, o valoare decenta, daca nu sunteti prea pretentios.

Mai trebuie precizat ca acest dispozitiv are totodata un design ergonomic, simplu si modern, sub forma de bagheta.

Ce ne-a placut: Functioneaza cu baterii, asadar il puteti folosi oriunde.

Scanner Canon LiDE 220, A4

Scanner Canon LiDE 220, A4

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acesta este un scanner cu suport plat, asadar va fi nevoie de o suprafata plana pe care sa il asezati si sa il folositi fie acasa, fie la birou. Datorita tehnologiei Send to Cloud puteti trimite rapid pe laptop/tableta imaginile scanate.

Il putet conecta si alimenta printr-un cablu USB la dispozitivul pe care doriti sa stocati documentele.

Rezolutia este una foarte buna de 4800 x 4800 dpi, va dati seama la ce calitate buna ies imaginile fata-verso. Are totodata o greutate de 1.55 kg si dimensiuni de 252 x 366 x 40 mm. Il puteti folosi pus si pe verticala.

Ce ne-a placut: In doar 10 secunde scaneaza o foaie A4.

Scanner Portabil IRISCan Express 4, Include Readiris 14

Scanner Portabil IRISCan Express 4, Include Readiris 14

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un scanner practic, eficient, ce nu ocupa mult loc, in consecinta poate fi folosit acasa sau la birou. Imaginile sau textele scanate pot fi alb-negru ori color, in format A4 sau mai mic.

Readiris este o functie care il ajuta sa citeasca caracterele si sa le transpuna in text editabil PDF sau suita Word.

Intr-un minut puteti scana pana la opt imagini la 300 dpi/600 dpi. Alimentarea dispozitivului se face prin portul USB si este compatibil atat cu sistem de operare Windows, cat si cu Mac.

Ce ne-a placut: Poate scana imagini color la 1200 dpi.

Scanner Epson Perfection V370 Photo, A4

Scanner Epson Perfection V370 Photo, A4

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este unul dintre cele mai bune scanner de pe piata si il puteti achizitiona daca obisnuiti sa folositi deseori scannerul si aveti nevoie de calitate superioara, lucru necesar pentru documente importante, poze, carti etc.

Poate fi folosit si pentru obiecte 3D mici, care vor incapea in el datorita balamalei ajustabile la 180 grade.

Rezolutia este de 4800 x 9600 dpi si dispune de mai multe functii suplimentare. Conexiunea intre el si laptop are loc printr-un cablu USB. Documentele vor fi trimise direct pe e-mail sau in Cloud.

Ce ne-a placut: Are inclus un adaptor pentru transparenta, util pentru scanarea negativelor, filmelor etc.

Cum alegem un scanner portabil de calitate:

Tipuri: Modul de functionare al scannerelor ramane in principiu acelasi indiferent de design-ul lor. La acest criteriu vom discuta despre 2 tipuri de design. Scannerele pot fi cu suport plat sau de mana.

Scannerul cu suport plat are nevoie, dupa cum se spune si in denumire, de o suprafata plana pe care sa stea asezat. In felul acesta poate functiona cel mai bine si cel mai eficient. Foile pe care le doriti scanate vor fi stocate intr-un spatiu special al scannerului.

Este o varianta portabila, pe care o puteti folosi oriunde aveti nevoie, fie ca este acasa, la birou, in oras etc. Un astfel de produs poate avea inclusa o functie suplimentara numita scanner duplex, prin care vor fi scanate ambele fete ale unei foi, simultan. Este ideal pentru documente importante, deoarece textele scanate va fi mult mai bine redate.

Scannerul portabil de mana are fie forma unui stilou, baghete, fie a unor obiecte usor de tinut in mana cu care veti scana rapid textele. Exista un mic dezavantaj. Daca va tremura mainile de fel, imaginile ar putea iesi miscate si neclare. Daca aspectul foii nu va intereseaza prea mult ci doar textul in sine, atunci ati putea folosi cu usurinta si acest tip de scanner portabil.

Rezolutie scanare: Rezolutia este puterea de a reda cat mai fidel imaginile sau textele de pe foile scanate. Trebuie sa cunoasteti viteza de scanare, timpul de scanare, dar si cat de bine va scana alb-negru/color. Daca veti scana doar texte, o rezolutie de 200-300 dpi este buna. Daca veti dori sa scanati imagini color si sa iasa cat mai bine, 600 dpi este o valoare satisfacatoare.

Pentru poze mai profesionale cu detalii pe care veti dori sa le afisati pe undeva, aveti nevoie de o rezolutie de pana la 1200 dpi. O rezolutie mai mare inseamna un timp mai lung de scanare si ocuparea a unei parti mai mari din memoria interna a scannerului. Tineti cont ca este mult mai usor de scanat o foaie alb-negru decat una color.

Dimensiuni scanare: Majoritatea scannerelor portabile de birou pot scana foi standard A4 ori chiar mai mici. Dimensiunile maxime ce pot fi scanate cu un scanner portabil sunt de 216 x 297 mm. Un astfel de produs este ideal pentru carti, scrisori, documente, cercetari etc.

Scannerele portabile pentru fotografii sau documente de dimensiuni mai mari pot face fata unor foi A3.

Portabilitate: Dimensiunile, greutatea si modul de alimentare sunt criteriile in functie de care se stabileste nivelul de portabilitate al scannerului. Asadar, daca veti folosi produsul mai des, cu siguranta nu veti dori sa fie greu de transportat si de tinut in mana.

O greutate de maxim 300 grame ar fi ideala. Toate aceste criterii influenteaza la randul lor performanta scannerului. Daca va doriti calitate mai mare pentru scanare, probabil va trebui sa mai sacrificati din portabilitate.

Conectivitate: Un scanner portabil la un pret mai mic nu va putea fi conectat la Internet si in cazul acesta e nevoie de un card de memorie pe care sa stocati documentele ori scannerul sa aiba un cablu USB cu care sa il conectati la laptop.

Alta varianta este prin Wi-fi, insa o intalnim la scannerele mai performante si mai scumpe. Puteti folosi scannerul cu Wi-Fi oriunde aveti nevoie, pentru ca puteti trimite foarte simplu de pe telefon/tableta/laptop documentele catre el.

Iti recomandam:

Back to top button