AlteleCasa & Gradina

Cel mai bun Slefuitor cu Banda

Cel mai bun Slefuitor cu BandaAceia dintre voi care au avut posibilitatea sa foloseasca un slefuitor cu banda ar trebui sa stie deja cat de practic poate fi un asemenea dispozitiv. Cu un slefuitor cu banda, poti slefui eficient orice suprafata din lemn, plastic, metal, sau chiar piese de mobila in anumite circumstante. Intr-o oarecare masura, ele sunt printre cele mai versatile scule existente pe piata.

Ar trebui precizat de la bun inceput ca aceste dispozitive opereaza pe baza de propulsie motorizata si ca incorporeaza curele interschimbabile cu suprafata granulata. Asta inseamna ca putem inlocui banda de slefuire in functie de materialul pe care luncram si pentru a castiga totodata o mai mare gama de optiuni cand vine vorba de sarcinile care trebuiesc indeplinite.

Acestea fiind spuse, nu putem pur si simplu sa cumparam primul slefuitor cu banda pe care il vedem, si sub nicio forma nu putem face asta in conditiile in care exista atat de multe slefuitoare diferite din care putem alege. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam ce anume caracterizeaza un slefuitor cu banda de calitate si ce trebuie luat in calcul cand facem o astfel de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE SLEFUITOARE CU BANDA

Slefuitor cu banda Steinhaus, PRO-BS1010Slefuitor cu banda Steinhaus, PRO-BS1010

 • Shimbare usoara si rapida a benzii de slefuire
 • Maner auxiliar reglabil pentru o mobilitate sporita
 • Are un sistem de reglare a pozitiei benzii de slefuire
 • Include un sistem de extractie a prafului si sac de colectare
 • Banda de slefuire care vine cu aparatul are granulatie P80
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Slefuitor cu banda Einhell TC-BS 8038Slefuitor cu banda Einhell TC-BS 8038

 • Are o garda ceramica pentru situatia cand pozitionati gresit banda
 • Incorporeaza un maner suplimentar reglabil pentru manevrabilitate sporita
 • Schimbare usoara si rapida a benzii de slefuire
 • Reglare de precizie a pozitiei benzii de slefuire
 • Include un sistem de extractie a prafului si un sac de colectare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Slefuitor cu banda Bosch PBS 75 ASlefuitor cu banda Bosch PBS 75 A

 • Are o carcasa robusta de inalta calitate
 • Un design compact pentru o manevrabilitate sporita
 • Utilizeaza un sistem automat de rulare a benzii pentru o pozitie corecta
 • Incorporeaza un sistem de microfiltrare pentru praf
 • Echipat cu maner ergonomic Softgrip pentru vibratii minime
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Slefuitor cu banda Einhell RT-BS 75Slefuitor cu banda Einhell RT-BS 75

 • Utilizeaza un sistem inovator pentru extractia prafului
 • Are un maner acoperit cu cauciuc pentru o manevrabilitate ridicata
 • Manerul este ajustabil pentru un plus de confort
 • Benzile pentru slefuit sunt foarte usor de schimbat
 • Echipat cu un control electronic al vitezei de turatie
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Slefuitor cu banda Black & Decker KA86Slefuitor cu banda Black & Decker KA86

 • Designul unghiular al benzii permite o slefuire mult mai precisa
 • Motorul de 720W face aparatul ideal pentru slefuirea pardoselilor
 • Are un sistem automat de tragere a benzii de slefuit
 • Incorporeaza un sac pentru extragerea prafului
 • Utilizeaza un mecanism de schimbare a benzii de tip levier
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de slefuitoare cu banda

Desi utilizatorii mai inexperimentati ar putea sa creada ca slefuitoarele cu banda sunt niste scule generice, trebuie spus ca ele se pot clasifica in trei categorii esentiale – tip hobby, semiprofesionale, si profesionale. Fiecare dintre aceste slefuitoare are specificatiile sale proprii, nu doar prin prisma functiilor pe care le incorporeaza ci si prin functionalitatea lor generala.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Slefuitoare tip hobby – Aceste slefuitoare se folosesc in general pentru munci banale sau genetice, lucrari care nu necesita o munca amanuntita. In mod evident, acest tip de slefuitor are o putere limitata si foloseste o gama limitata de functii suplimentare. Astfel, el se foloseste in special pentru procesarea suprafetelor din lemn sau alte materiale moi. Marele avantaj al acestor slefuitoare este bineinteles pretul redus care nu se ridica sub nicio forma la nivelul sculelor profesionale.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Slefuitoare semiprofesionale – Slefuitoarele de acest tip se folosesc in special pentru munci de reparatie, munci pentru care nu trebuie prea multa pregatire in prealabil. Acest tip de slefuitor incorporeaza un balans intre perfectiunea oferita de sculele profesionale si randamentul unui slefuitor generic, adaugand totodata o gama mai larga de functii suplimentare. Astfel, slefuitoarele semiprofesionale ofera mai multa versatilitate decat cele de tip hobby, chiar daca nu se ridica la nivelul celor profesionale.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Slefuitoarele profesionale – In mod evident, slefuitoarele profesionale sunt de departe cele mai complete si puternice dintre toate. Aceste slefuitoare se recomanda celor care lucreaza la proiecte care necesita slefuire in mod constant, deoarece folosesc componente de o mai mare durabilitate si sunt garantate sa reziste mai mult pe termen lung. In consecinta, aceste scule sunt mult mai costisitoare la pret decat cele semiprofesionale, si aproape dublu ca pret fata de cele de tip hobby.

Utilizarea slefuitoarelor cu banda

Chiar daca uzul unui slefuitor este cat se poate de evident, mentionam ca functionalitatea unui asemenea aparat poate sa difere in functie de modul in care a fost conceput. In principiu, avem slefuitoare manuale si stationare, fiecare cu specificatiile sale proprii. Daca scopul cumpararii unui slefuitor este acela de a aborda un anumit proiect specific, atunci recomandam achizitionarea unui slefuitor de mana. Aceste slefuitoare se pot folosi in orice unghi si nu necesita o pregatire prea detaliata a materialului in pealabil.

Cu slefuitoarele stationare, castigi o mai mare versatilitate in lucru, chiar daca asta vine cu un cost ceva mai ridicat. In ciuda costului, acest tip de slefuitor garanteaza o precizie milimetrica si un randament total mult inbunatatit comparativ cu cele manuale. Astfel, daca vrei sa prelucrezi piese care necesita o slefuire precisa pana la cel mai mic detaliu, atunci poti considera un slefuitor static ca fiind o buna investitie pe viitor.

Functionalitatea si performanta

Cand vorbim despre performantele unui slefuitor, ne referim in principal la puterea motorului, viteza de rulare, si suprafata maxima de slefuire. In mod evident, slefuitoarele moderne utilizeaza benzi de marimi standardizate, benzi actionate de motoare electrice de puteri diferite. Astfel, puterea unui slefuitor poate sa varieze intre 500 si 1200W in functie de specificatiile tehnice ale fiecarui dispozitiv.

In mod evident, cu cat puterea unui slefuitor este mai mare, cu atat creste capacitatea sa de slefuire si totodata randamentul oferit in proiectele dificile. Aici aflam ca slefuitoarele hobby au o putere incadrata intre 500 si 650W, ceea ce le face destul de eficiente pentru lemn sau alte suprafete moi dar destul de ineficiente pentru suprafete tari.

Cu slefuitoarele semiprofesionale, avem parte de motoare ceva mai puternice, motoare care functioneaza undeva pe la 700-800W. Aceste slefuitoare pot fi folosite pentru proiecte specifice care implica suprafete rezistente si pentru procesarea obiectelor de forme iregulare. Cele profesionale, pe de alta parte, au o putere care poate sa atinga 1200W si pot face fata la suprafete extrem de rezistente.

Si ca vorbim despre puterea motorului, sa mentionam ca ea alimenteaza sistemul de slefuire care poate sa oscileze in viteza de slefuire de la un model la altul. Spunem ca majoritatea slefuitoarelor de pe piata actioneaza la viteze intre 400 si 500 RPM, viteze aproape perfecte pentru prelucrarea oricarui proiect indiferent de rigiditatea si rezistenta sa.

Granulatia

Cei care nu stiu ar face bine sa inteleaga ca desi puterea si specificatiile tehnice ale unui slefuitor conteaza in mare masura, trebuie considerata si granulatia slefuitorului propriuzis. Aici vorbim despre banda pe care fiecare slefuitor o foloseste, o banda care de regula se integreaza intre anumite standarde universale.

Atunci cand trebuie sa prelucram materiale cu aschii mari pe o suprafata oarecum rigida, e nevoie de benzi intre 20 si 40. Mentionam aici ca exista si benzi cu valori de peste 80 dar ca aceste benzi ar putea sa rupa bucati din materialul prelucrat in loc sa il slefuiasca. In mod evident, trebuie evitate benzile de capacitate mare daca materialul procesat este unul care se sfarama usor.

Acestea fiind spuse, benzile de 80 si chiar 120 pot fi folosite pentru un polisaj fin, atata vreme cat suprafata prelucrata este una tare. Cu putina rabdare, putem gasi chiar benzi de polisaj cu valori cuprinse intre 120 si 220, dar trebuie tinut cont ca aceste benzi trebuiesc inlocuite des. Tineti minte ca fiecare slefuitor are standardele sale proprii si ca cureaua speciala de glaspapir a fiecarui dispozitiv se achizitioneaza separat.

Iti recomandam:

Back to top button