AlteleCasa & Gradina

Cele mai bune Slefuitoare cu Banda

Șlefuirea este un proces tehnologic care constă în prelucrarea manuală sau mecanizată a unui material solid: sticlă, metal, granit, lemn și multe altele. Pentru a procesa în mod corespunzător o suprafață din lemn, precum și pentru a da aspect produsului finit, este obișnuit să se folosească diferite echipamente, inclusiv un șlefuitor cu bandă.

Orice meserias care lucreaza in constructii stie ca pentru a prelucra si finisa cat mai bine unele materiale pe care va trebui sa le foloseasca, va avea nevoie de un slefuitor cu banda cat mai bun.

Totodata el stie ca pentru a avea cele mai bune materiale, rezultate intr-un timp relativ scurt va trebui sa se foloseasca de un astfel de dispozitiv, fara a pierde prea mult timp cu procesul in sine.

Acest dispozitiv lucreaza cu propulsie motorizata si incorporeaza curele interschimbabile cu suprafata granulata, pentru a inlocui glaspapirul conventional si pentru a asigura mult mai multe optiuni de lucru.

Daca sunteti incepatori sau ati folosit un astfel de aparat doar la nivel de hobby, mai mult ca sigur veti avea nevoie de  ajutor, asadar ne-am gandit sa realizam un ghid pt dvs si totodata, sa va oferim cateva sugestii de produse.

TOP 5 CELE MAI BUNE SLEFUITOARE CU BANDA

Slefuitor cu Banda Einhell TC-BS 8038, 800W, 380 RPM, 76×533 mm

Slefuitor cu Banda Einhell TC-BS 8038, 800W, 380 RPM, 76x533 mm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acesta este un slefuitor cu banda cu motor puternic de 800 W si cu viteza de lucru de 380 rpm.Intra in gama produselor tip hobby spre semiprofesionale si are un raport calitate-pret foarte bun.

Devine un ajutor indispensabil in slefuirea curata si optima a lemnului, ca de exemplu, parchet si placi de masa.Include totodata un sistem de extractie a prafului si sac de colectare.

Banda de slefuire este inclusa in pachet si se schimba foarte usor si rapid, atunci cand se deterioreaza.

Ce ne-a placut: Dispune de maner suplimentar reglabil pentru lucru optim.

Slefuitor cu Vibratii Bosch PSS 200 AC, 200W, Valiza Plastic

Slefuitor cu vibratii Bosch PSS 200 AC, 200W, valiza plastic

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un tip mai diferit de slefuitor si anume pe vibratii. Este solutia ideala pentru slefuirea foarte fina si avans rapid la slefuire cu un motor puternic de 200 W si o suprafata de slefuire de 92×182 mm. Lucru curat datorita sistemului de microfiltrare Bosch: elementul aspirator integrat aspira praful direct in cutia de microfiltrare din pachetul de livrare.

Nu este nici un produs care produce foarte mult zgomot, avand un nivel de 93 dB. Se conecteaza la o sursa de energie electrica si este foarte usor de manevrat datorita greutatii mai reduse a aparatului.

Ce ne-a placut: Buna manevrare si pentru stangaci.

Slefuitor cu Banda Skil, 650W, 300 RPM, Cadru Slefuire Equalizer

Slefuitor cu banda Skil, 650W, 300 RPM, cadru slefuire Equalizer

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cu motorul puternic de 650 W si a viteza ridicata a benzii, de 300 m/min, acest slefuitor este o optiune excelenta pentru indepartarea rapida a materialului. Este ideal pentru lucrari dificile, de exemplu slefuirea prima a usilor si a scandurilor, inainte de revopsire.

Slefuitorul cu banda se furnizeaza impreuna cu o banda de slefuire, cadrul de slefuire „Equalizer“, cu caseta pentru praf si cu adaptor pentru aspirator, deci va puteti apuca imediat de lucru.

Unealta dispune de un adaptor de aspirare, pe care se pot cupla majoritatea tuburilor standarde ale aspiratoarelor casnice, pentru mentinerea curateniei.

Ce ne-a placut: Slefuitorul se furnizeaza cu un sistem integrat pentru colectia prafului, cu o caseta pentru praf practica.

Slefuitor cu Banda Black & Decker KA86, 75 x 457 mm

Slefuitor cu banda Black & Decker KA86, 75 x 457 mm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Motorul puternic de 720W este ideal pentru slefuirea pardoselilor, a podelelor si a altor suprafete mari care necesita o buna indepartare a unui strat de material.Este un produs semiprofessional, care se conecteaza la reteaua de energie electrica, si are un nivel de zgomot de 100 dB.

Are totodata o lungime a cablului de 3 metri, ceea ce va va permite sa fiti cat mai flexibili in activitatea dvs.Designul unghiular al benzii va permite sa slefuiti de doua ori mai aproape de margini si de suprafetele adiacente

Mai trebuie precizat ca are un sistem automat de tragere a benzii de slefuit pentru a mentinerea acesteia la locul ei.

Ce ne-a placut: Dispune de sac de extragere a prafului, o functie foarte importanta pentru un slefuitor modern.

Slefuitor cu Banda Bosch PBS 75 A, 710 W, 75 x 533 mm

Slefuitor cu banda Bosch PBS 75 A, 710 W, 75 x 533 mm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Slefuitorul cu banda de la Bosch are incorporat un maner suplimentar, ergonomic, care asigura o manevrabilitate mai buna si un control mai precis.Cutia de microfiltrare transparenta indica nivelul de umplere si are o golire practica.

Sistemul automat de rulare a benzii mentine banda in pozitia de lucru corecta pentru slefuire. Se poate plia pe mai multe materiale precum lemn, plastic si piatra. Are totodata  o putere de 710 W, si o viteza de lucru de 350 rpm.

Ce ne-a placut: Carcasa robusta: inalta calitate si stabilitate prin componentele din aluminiu. Cu sistemul de microfiltrare veti lucra deosebit de curat si fara praf.

Cum alegem un slefuitor cu banda bun?

Pe piata veti gasi mai multe tipuri de slefuitoare dupa cum urmeaza: cele tip hobby, semiprofesionale si profesionale.

Slefuitoarele tip hobby

Daca achizitionati un astfel de produs pentru prima oara si nu aveti foarte multa experienta, ori nu intentionati sa il folositi prea des, atunci nu are rost sa cheltuiti prea multi bani, optand desigur pentru un produs tip hobby. Acesta vi se va potrivi cel mai bine dacă intenționati să îl folositi la lucrări simple și destul de rar, pentru a finisa în primul rând lemnul. Intr-adevar nu va avea functii prea multe si nici nu va fi cel mai performant, insa va fi indeajuns pentru cateva treburi de prin gospodarie. Avantajul este ca un astfel de slefuitor nu va va costa prea mult.

Slefuitoare semiprofesionale

Atunci cand doriti sa va ocupati de reconditionarea unor piese de mobilier sau preferati un produs bun la mai multe lucruri, insa nu de o complexitate foarte mare, sa nu fie sarcini foarte dificile, puteti opta pentru un slefuitor semiprofessional. În acest caz, cel mai bun șlefuitor cu bandă pentru tine este unul cu o putere ceva mai mare și o durabilitate pe măsură. De asemenea, la aceasta categorie puteti alege un produs care poate prelucra plasticul si metalul, nu doar lemnul.

Slefuitorul profesional

Sunt produse destinate meseriasilor, care folosesc zilnic aceste instrumente si practic mare parte din munca lor se bazeaza pe slefuitor. Nu doar că puterea motorului și durata de funcționare va fi mai mare, dar veti avea mai multe variante de granulație a benzii de șlefuire precum și mai multe opțiuni create special pentru o manevrabilitate optimă și un rezultat cât mai precis.

De asemenea, mai exista slefuitorul manual, portabil, usor de folosit, mecanismul sau bazandu-se strict pe puterea dvs si la fel, mai exista slefuitorul stationar, fiind destinat profesionistilor pentru ca slefuieste foarte bine, la milimetru, cu precizie, nefiind portabil.

Propulsia

Trebuie sa va hotarati daca doriti un slefuitor electric sau pneumatic. Cel electric se conecteaza, bineinteles, la o sursa de energie electrica si este dependent de aceasta, fiind utilizat de obicei pe santier sau pentru uz casnic, fiind destul de usor de manevrat ca produs. Iar cele pneumatice sunt destinate unor materiale mai pretentioase, ce necesita multa atentie si vigilenta, le veti gasi in orice service auto, dispunand de un compresor.

Este un produs pentru profesionisti, deoarece are putere mult mai mare si este mai greu de manevrat. Presiunea aerului transmisa printr-un furtun face ca padela circulara a slefuitorului sa se roteasca foarte repede, cand intra in contact cu suprafata de lucru.

Performante

Puterea motorului: Puterea variaza intre 150 – 1500W pentru majoritatea sculelor disponibile pe piata. In functie de materialul pe care doriti sa il slefuiti, veti putea alege si puterea aparatului care va convine. Pentru ca una este puterea pentru un aparat hobby sau semiprofessional (180 – 650W) pe care il folositi la prelucrarea lemnului sau alte materiale mai fragile si una este o piesa profesionala cu care veti slefui peretii, unde clar veti avea nevoie de o putere de 1200 – 1500W sau mai mult.

Viteza de lucru se poate cuantifica si exprima in doua moduri: prin metri pe minut sau prin rotatii pe minut. Un numar de 400 – 500rpm este numai bun pentru dispozitive din gama semi-profesionala, iar acelasi lucru se poate spune si despre o viteza de 200m/m.

Suprafata de lucru poate avea forma dreptunghiulara sau aproape patrata si cu cat este mai mare, cu atat mai usor vei putea prelucra placi si obiecte cu dimensiuni extinse. Pentru slefuire mai precisa, recomandam modelele cu zona de contact restransa, de 75 x 100mm.

Functii

Reglaj, siguranta, viteza variabila, record la dispozitiv de aspirare, ghidaje, casete de colectare praf etc.

Iti recomandam:

Back to top button