Electrocasnice

Cea mai buna Statie de Calcat

statie de calcat

O statie de calcat se deosebeste de un simplu fier de calcat prin tehnologiile moderne folosite, capacitatea mare a rezervorului de apa, performanta maxima in calcarea oricarui tip de tesatura si o putere superioara.

Sunt doar cateva dintre lucrurile despre care vom discuta in acest articol, iar daca nu stiati diferenta dintre o statie de calcat si un fier de calcat, este momentul sa va lamuriti cateva aspecte citind ghidul nostru de cumparaturi.

 TOP 5 CELE MAI BUNE STATII DE CALCAT

Statie de calcat Tefal Fasteo SV6020, 2200W, rezervor apa 1.2L, 5 bari, jet de abur 130g/min, abur variabil 100g/min, Violet

Statie de calcat Tefal Fasteo SV6020

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta statie de calcat de la Tefal are un raport calitate-pret foarte bun si o recomandam pentru uz casnic si sesiuni neintrerupte de calcare a hainelor.

Rezervorul de apa are capacitate mare, de 1.2 litri, asadar nu va fi nevoie sa il umpleti prea des. Talpa este fabricata din ceramica, despre care am discutat in ghidul nostru de cumparaturi ca este cel mai recomandat material, ce ofera o calcare fina, incalzire uniforma si rezultate rapide.

Puteti calca chiar si draperiile sau alte tesaturi groase puse pe umeras, datorita functiei de abur vertical. Puterea statiei este de 2200 W si prezinta functii precum: cea eco ( de economisire a energiei), de autoblocare si anti-calcar.

Ce ne-a placut: Cutele dificile d epe haine vor disparea rapid datorita boost-ului puternic de abur de 130 g/min.

Statie de calcat Heinner HIS-D3007IX, 3000 W, 7 bar, 1.8 L, talpa ceramica, oprire automata, Violet

Statie de calcat Heinner HIS-D3007IX

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Modelul acesta de la Heinner este un bun exemplu de statie de calcat cu un raport calitate-pret foarte bun, avand specificatii tehnice ce o fac sa concureze cu statii de calcat mult mai scumpe.

Este o statie de calcat profesionala, cu putere de 3000 W si capacitate a rezervorului de apa de 1.8 litri, suficient cat sa nu fie nevoie sa il umpleti prea des.

Puteti regla temperatura foarte usor dintr-un buton in functie de materialul pe care urmeaza sa il calce. Ca functii, regasim functia de oprire automata ( atunci cand statia este inactiva de mai mult timp, pentru a preveni accidentele) si functia de decalcifiere. Talpa este fabricata din ceramica, fiind antiaderenta si durabila.

Ce ne-a placut: Puterea este de 3000 W, ceea ce garanteaza rezultate rapide in timp record.

Statie de calcat Tefal SV8022E4 Express AirGlide + aparat de scame, 2800W, 460g/min, 125g/min, Talpa Durilium AirGlide, 7.2 Bari, Tehnologie No-Setting, 1.8L, Albastru/Alb

Statie de calcat Tefal SV8022E4 Express AirGlide

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sesiunile de calcat vor fi rapide si eficient cu ajutorul acestei statii de calcat, datorita aburului variabil de 125 g/min si a pompei de presiune de 7.2 bari. Pe langa acestea, jetul de abur atinge valori mari de 460 g/min si va ajuta sa indepartati cele mai dificile cute de pe haine, indiferent de tipul tesaturii.

Talpa AirGlide aluneca usor si fin pe haine, fara sa se lipeasca sau sa deterioreze hainele, distribuind uniform aburul.

Rezervorul de apa are capacitate de 1.8 litri iar functia eco, va ajuta sa economisiti energie in timpul sesiunilor de calcat. Functia No-Setting ofera siguranta in timpul sesiunilor, pentru ca seteaza temperatura optima impreuna cu cantitatea necesara de abur pentru ca tesaturile sa nu se arda.

Ce ne-a placut: Tehnologia Calc Clear ofera garantia durabilitatii statiei de calcat si maxim eficienta.

Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8962, Talpa Autoclean, 2400 W, 1.6 l, 430 g/min, Alb/Albastru

Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8962

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Din prima, aceasta statie de calcat de la Tefal se remarca printr-un design minimalist, modern, completat de functii suplimentare ce ofera o calcare eficienta.

Printre aceste functii suplimentare se numara: functia de auto-curatare prin tehnologia Auto-Clean, ce garanteaza durabilitatea si rezistenta statiei de calcat; functia eco, pentru economisirea a 20% din energie; functia de blocare si de siguranta.

Aveti mai multe optiuni din care puteti alege temperatura potrivita si cantitatea de abur necesara pentru fiecare tip de tesatura in parte. Rezervorul de apa are capacitate de 1.6 litri, debitul jetului de abur este de 460 g/min, iar cantitatea de abur variabil este de 120 g/min.

Ce ne-a placut: Talpa are varful ascutit, ceea ce va conta atunci cand va trebuie sa patrundeti in zone mai dificile.

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80, 2700 W, Talpa T-ionicGlide, 165 g/min, Jet de abur vertical, Tehnologie OptimalTEMP, Negru/Auriu

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9682 80

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Calcarea hainelor devine mult mai eficienta si intuitive cu ajutorul acestei statii de calcat de la Philips. Talpa este realizata din inox cu 5 straturi de titan, care va aluneca usor de tesaturi si nu se va zgaria. Rezervorul de apa are 1.8 litri capacitate, ceea ce inseamna o sesiune de pana la 2 ore de calcat.

Statia este prevazuta cu un senzor performant, atasat pe manerul fierului de calcat, care va detecta miscarile acestuia si va elimina/opri jetul de abur in functie de necesitati. Tehnologia PerfectCare va ajuta sa folositi fierul de calcat si pe verticala, astfel jetul de abur va fi eliminate si va patrunde in profunzime in tesaturi, lasandu-le fine si fara cute. De retinut ca jetul de abur poate atinge valori de 600 g/min.

Ce ne-a placut: Temperatura se va seta automat, datorita sistemului ultramodern OptimalTemp.

Cum alegem o statie de calcat:

Material talpa: Materialul din care este fabricata talpa fierului de calcat va influenta foarte mult cat de lin va decurge intreg procesul si cat de rapid. Un material nepotrivit folosit pentru haine mai fine, poate duce la efecte dezastruoase.

Asadar, vom analiza cateva materiale dintre cele mai populare folosite pentru talpa fierului de calcat.

Cele mai cunoscute si apreciate sunt: teflonul si ceramica. Cel mai recomandat material, insa, este de departe, ceramica! Se numara printre cele mai rezistente materiale, ofera o alunecare lina pe haine si este un bun conductor termic, suprafata incalzindu-se uniform. Pe locul doi ar fi teflonul, insa un dezavantaj al teflonului ar fi ingrijirea mult mai atenta din partea dvs. Se zgarie destul de usor. In rest, materialul este bun, calca delicat hainele, se incalzeste uniform si este rezistent.

Un material neobisnuit, dar care, in opinia specialistilor, este cel mai bun, se numeste safir. Talpa din safir, desi este mai scumpa, ofera si cele mai multe avantaje. Extrem de delicat, foarte rezistent si fin, safirul este si un bun conductor termic.

Putere: O putere mai mare a statie de calcat inseamna timp mai putin pe care trebuie sa il petreceti calcand haine. La fel, mai inseamna si rezultate optime la finalul procesului. In prezent, statiile de calcat pot avea puteri diferite de la un model la altul, asadar media ar fi undeva intre 1200-3200W. Pentru o statie de calcat pentru uz casnic o putere de maximum 2500 W ar fi ideala, timpul de incalzire a talpii va fi redus, la fel si timpul petrecut de dvs calcand hainele. In aceasta categorie ar putea intra si treptele de caldura, care la fel si acestea pot sa difere de la un model la altul. Mai multe trepte de caldura inseamna posibilitatea de a adapta statia de calcat in functie de materialul pe care urmeaza sa il calce.

Jetul de abur: Jetul de abur va influenta indepartarea cutelor de pe haine. Acest criteriu este important si de aceea trebuie sa il cunoasteti, la fel de important cum este si numarul de gauri din talpa fierului de calcat. Cu cat sunt mai multe gauri pe talpa, cu atat jetul de abur va patrunde mai profund si cu putere mai mare in haine.

Jetul de abur la o statie de calcat buna trebuie sa fie de minimum 80 g/min pentru o indepartare usoara chiar si a celor mai dificile cute.

Statiile de calcat pot folosi si jetul de abur vertical, ideal pentru tesaturile groase cum ar fi draperii, jachete, rochii etc.

Totodata, statia de calcat poate avea buton de jet de abur, care odata apasat va elimina o cantitate mai mare de abur, ce poate fi cuprins intre 150 g/min- 600 g/min. Este ca o functie boost.

Capacitate rezervor apa: Acest criteriu va face mereu diferenta intre un fier de calcat normal si o statie de calcat. La statiile de calcat volumul rezervorului de apa este mult mai mare decat la fiarele de calcat clasice. Odata umplut rezervorul, apa va fi suficienta pentru o sesiune lunga de calcat sau chiar pentru mai multe, depinde de volumul hainelor ce urmeaza sa fie calcate.

Functii suplimentare: Nu e de ajuns ca statia de calcat sa indeparteze cutele de pe haine si sa le calce bine. Functiile suplimentare aduc un aport important la aceste produse si va ajuta pe dvs sa alegeti mai usor modelul. Printre cele mai intalnite si apreciate functii suplimentare gasim: functia anti-calcar, functia de auto-curatare, functia anti-picurare, functie eco ( pentru reducerea consumului electric) , functia de oprire automata etc.

Iti recomandam:

Back to top button