Electrocasnice

Cel mai bun Storcator de Fructe

Cel mai bun Storcator de FructeMulti dintre noi intelegem ca o viata sanatoasa necesita o dieta sanatoasa, dar nu multi dintre noi reusim sa ne modificam rutina zilnica in mod corespunzator. Aceia dintre noi care vor totusi sa traiasca sanatos trebuie sa faca mai inainte de toate un efort constient sa manance sanatos la fiecare masa in fiecare zi a vietii noastre.

Dupa cum bine stim, o dieta sanatoasa include legume si fructe consumate zilnic, cu cat mai proaspete cu atat mai bine. Si daca nu avem posibilitatea sau capacitatea sa consumam aceste legume si fructe in forma lor initiala, atunci poate ca ar fi bine sa le zdrobim sau sa le stoarcem ca mai apoi sa le integram in diferite tipuri de mancaruri sau bauturi.

Putem face asta intr-un mod eficient cu un storcator de fructe si legume, un dispozitiv electrocasnic care ne pot ajuta sa obtinem sucuri de fructe si legume intr-un mod rapid si eficient. Dupa cum vom afla in minutele urmatoare, aceste dispozitive pot sa difere considerabil de la un model la altul, asa ca trebuie intai sa aflam cat mai multe despre ele inainte de a face o achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE STORCATOARE DE FRUCTE

Storcator de fructe si legume Star-Light SJB-240WStorcator de fructe si legume Star-Light SJB-240W

 • Este dotat cu un recipient suc si unul pentru pulpa
 • Are o functie de reverse pentru o mai mare versatilitate
 • Functioneaza la o viteza de 80 RPM pentru o stoarcere eficienta
 • Viteza lenta de stoarcere pastreaza mai multa pulpa in sucul extras
 • Echipat cu o palnie de alimentare incapatoare care economiseste timp
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Storcator de fructe si legume Heinner XF-1000SSStorcator de fructe si legume Heinner XF-1000SS

 • Are 2 trepte de viteza si o putere totala de 1000W
 • Vine cu recipiente pentru suc (1L) si pulpa (2L)
 • Poate procesa eficient fructele moi si tari
 • Echipat cu sita de inox pentru o stoarcere eficienta
 • Are protectie pentru supraincalzire
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Storcator Tefal Juice N' Clean ZC420E38Storcator Tefal Juice N’ Clean ZC420E38

 • Poate stoarce in nu mai putin de 4 viteze
 • Tehnologia Easy Clean il face usor de intretinut
 • Are un panou de control cu ecran tactil
 • Versatil prin definitie, proceseaza orice tip de ingrediente
 • Incorporeaza o tehnologie de presare la rece pentru pierderi minime
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Storcator de fructe si legume Philips Viva Collection HR186420Storcator de fructe si legume Philips Viva Collection HR1864/20

 • Tubul de alimentare XL permite procesarea ingredientelor mari
 • Tehnologia Quick Clean il face usor de curatat si intretinut
 • Are un recipient pentru pulpa transparent
 • Motor de 700W pentru amestecare si zdrobire eficiente
 • Recipientele de suc si pulpa sunt incapatoare si practice
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Storcator de fructe si legume Daewoo DPJ225XStorcator de fructe si legume Daewoo DPJ225X

 • Are o putere nominala mare pentru o stoarcere rapida si eficienta
 • Piciorusele de cauciuc ii confera o stabilitate ridicata in timpul stoarcerii
 • Incorporeaza un sistem de protectie la supraincalzire
 • Foloseste un sistem de iluminare LED
 • Putere de 1000W si 2 viteze de functionare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de storcatoare de fructe

Desi mai toate storcatoarele de fructe indeplinesc aceleasi functii generale, specificatiile lor tehnice tind sa difere intr-o oarecare masura. Nu numai, dar ele pot sa difere totodata si prin prisma constructiei, design-ului, consumului, puterii, si a functiilor aditionale pe care le integreaza. Astfel, chiar si storcatoarele din aceasi clasa pot sa se prezinte diferit la prima vedere.

[wc_fa icon=”cc-mastercard” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Storcatoare mecanice – Cand vorbim despre storcatoarele mecanice, ne referim la acele storcatoare care necesita sa fie actionate de catre utilizator in timpul procesului de stoarcere. Din motive evidente, aceste storcatoare nu sunt prea populare in ziua de azi, mai ales ca impun un anumit efort. Totodata, ele sunt incomode si dificil de manevrat.

[wc_fa icon=”cc-mastercard” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Storcatoare pentru citrice – Dupa cum spune si numele, aceste storcatoare sunt destinate stoarcerii de lamai si portocale. Intr-o mare masura, aceste storcatoare se aseamana celor mecanice, utilizand un design foarte simplu si practic. Mentionam ca aceste storcatoare pot fie sa proceseze fructele intregi sau necesita ca ele sa fie taiate in jumatati.

[wc_fa icon=”cc-mastercard” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Storcatoare centrifugale – Aceste storcatoare sunt de departe cele mai raspandite la ora actuala, si totodata foarte populare printre pasionatii de gatit. Aceste dispozitive au un pret accesibil, sunt incapatoare, si permit procesarea multor tipuri de fructe si legume. Datorita ergonomiei deosebite, ele se bucura de o popularitate impresionanta.

[wc_fa icon=”cc-mastercard” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Storcatoare cu ax canelat – Uneori numite storcatoare melcate, acestea sunt storcatoarele care ofera cel mai bun randament din punct de vedere tehnologic. Ele functioneaza prin zdrobirea intensa a fructelor si legumelor, motiv pentru care rezultatul este de regula unul impresionant. Nu numai, dar ele se bucura totodata de un pret avantajos, ceea ce le face destul de raspandite.

Capacitatea de stoarcere

Un storcator de fructe trebuie judecat in functie de capacitatea sa de stoarcere. Altfel spus, eficienta unui storcator este data de capacitatea sa de a procesa diverse fructe si legume. Spre exemplu, fructele si legumele mari vor fi mai bine procesate de catre un dispozitiv centrifugal decat de un storcator mecanic sau pentru citrice.

Pentru fructe moi sau legume cu frunze, va fi necesar sa folositi un storcator prin presare, in special unul cu axe canelate. Intr-o alta ordine de idei, daca va doriti obtinerea unui suc sau paste pentru gatit, atunci va trebui sa folositi un storcator specific fiecarui ingredient. Astfel, un storcator centrifugal poate fi folosit pentru extragerea unei mari cantitati de ingrediente intr-un timp relativ scurt.

Daca e sa vorbim despre calitatea sucului obtinut, atunci trebuie sa mentionam ca un storcator de citrice este de departe cel mai eficient. Aceste storcatoare functioneaza de regula mai lent, dar o lentoare necesara pentru obtinerea sucului dorit. Nu multa lume isi permite sa astepte jumatate de ora pentru obtinerea unui suc natural, dar este absolut necesar folosind metode conventionale.

Functiile

Cand vorbim despre functiile unui storcator de fructe ne referit nu doar la viteza de stoarcere a dispozitivului ci si la celelalte functii auxiliare care ar putea ajuta la inbunatatirea accesibilitatii aparatului. Aici trebuie sa ne orientam daca storcatorul este suficient de versatil incat sa proceseze si altceva in afara de fructe, o capacitate pe care nu multe storcatoare o au.

Mai apoi trebuie sa aflam daca dispozitivul poate fi reglat in functie de fructele sau legumele procesate. Astfel, un storcator de calitate trebuie sa permita ajustari preferentiale in functie de ingrediente, fie ele fructe sau legume. Unele astfel de dispozitive pot chiar sa toace, marunteasca, sau chiar sa macine anumite ingrediente.

Aici mai trebuie sa precizam ca un dispozitiv care stoarce prin presare ar trebui in mod normal sa si macine anumite ingrediente relativ moi. In functie de ingrediente, putem folosi un asemenea storcator pentru a produce paste, taitei, sau chiar must. Altfel spus, versatilitatea storcatorului trebuie sa fie reflectata de functiile sale auxiliare.

Ergonomia

Putem spune ca ergonomia unui storcator conteaza probabil la fel de mult ca si capacitatea sa de stoarcere. Vorbim aici despre cat de comod este dispozitivul la utilizare si cat de usor se integreaza el in design-ul bucatariei. Totodata, storcatorul trebuie sa fie foarte usor de curatat si intretinut dupa fiecare utilizare indiferent de ingredientele procesate.

Nu doar forma si ergonmia propriuzisa trebuiesc considerate ci si zgomotul produs de aparat in timpul functionarii. Din acest punct de vedere, trebuie sa ne orientam spre un dispozitiv care nu produce mai mult de 80 dB, dar vom putea cu certitudine gasi storcatoare cu un maxim de zgomot undeva in jurul valorii de 60 dB in functie de bugetul disponibil.

Ar trebui poate sa vorbim si despre faptul ca modelele manuale nu produc zgomot mai deloc si ca cele care storc citrice sunt foarte silentioase. Asta pentru ca aceste dispozitive necesita un grad ridicat de manipulare umana a aparatelor, ceea ce le face oarecum mai practice. Putem vorbi aici despre o oarecare fiabilitate a storcatoarelor.

Si ca vorbim despre fiabilitate, e de inteles ca un bun storcator beneficiaza totodata de o constructie rigida si durabila. Desi storcatoarele de citrice sunt ceva mai fragile, storcatoarele centrifugale si cele cu axuri melcate tind sa se deterioreze mai greu. Aici, bineinteles, conteaza mult si constructia dispozitivului si firma producatoare.

Iti recomandam:

Back to top button