Electrocasnice

Cea mai buna Plita cu Inductie

cea mai buna Plita cu InductiePentru aceia dintre voi care probabil ca nu stiu, o plita cu inductie folosesc un electromagnet puternic prin care se induce energie in zona de contact unde se pozitioneaza un vas specializat. Acest vas trebuie sa fie din metal pentru ca plita sa functioneze intr-un mod eficient, motiv pentru care aceste plite vin echipate cu sisteme de siguranta care le impiedica sa functioneze daca alt tip de vas se afla in contact cu plita.

Si pentru ca am explicat cum functioneaza, trebuie sa mentionam si ca aceste plite sunt din ce in ce mai raspandite in ziua de azi, si pe buna dreptate. Nu numai ca diminueaza timpul rezervat gatitului oricarui tip de mancare dar ofera totodata o alternative mult mai practica aragazurilor clasice care prezinta un element de risc permanent.

In alte cuvinte, o plita cu inductie poate reduce considerabil timpul de gatire, ceea ce explica de ce aceste plite sunt atat de populare in acest moment. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam cat mai multe informatii despre plitele cu inductie pentru a ne face o idee mai clara cu privire la oferta existenta pe piata si sa aflam totodata ce trebuie luat in calcul cand facem o astfel de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE PLITE CU INDUCTIE

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISKPlita incorporabila Electrolux EHH6240ISK

 • Prevazuta cu o functie Booster pentru un plus de energie menit sa economiseasca timp
 • Tehnologia cu inductie asigura efectuarea reglajelor instantanee a temperaturii
 • Atunci cand vasul de gatit este ridicat, zona de caldura se dezactiveaza automat
 • Echipata cu indicatoare de caldura reziduala care arata zonele calde
 • Incorporeaza un senzor de prezenta tigaie si protectie copii
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Plita incorporabila Hansa BHI68077Plita incorporabila Hansa BHI68077

 • Echipata cu functie de temporizator pentru setarea duratei de preparare
 • Are avertizor de temporizare care emite o alarma cand prepararea este finalizata
 • Functie de fierbere automata dupa o perioada de timp specificata
 • Detecteaza automat vasul de gatit la suprafata zonei de preparare
 • Incorporeaza comenzi cu senzori pentru o reglare amanuntita
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Plita cu inductie Akyta cu 8 functiiPlita cu inductie Akyta cu 8 functii

 • Echipata cu functie de detectare automata a vasului de gatit
 • Control de temperatura intre 80°C – 240°C
 • Incorporeaza un panou de control tactil cu afisaj mare
 • Are 8 functii speciale pentru gatit
 • Timer cu semnal de oprire
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Plita cu inductie Esperanza EKH006 VesuviusPlita cu inductie Esperanza EKH006 Vesuvius

 • Echipata cu functie de detectare automata a vaselor de gatit
 • Are 4 functii speciale de gatit si 8 nivele de incalzire
 • Functie de oprire automata cand vasul nu este pe plita
 • Panou de control tactil cu afisaj mare si clar
 • Incorporeaza un timer cu semnal de oprire
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Plita inductie Esperanza, 2000W, 5 functii pentru gatitPlita inductie Esperanza, 2000W, 5 functii pentru gatit

 • Suprafata din sticla de cristal
 • Timer cu reglare de pana la 3 ore
 • Are 8 trepte de setare a puterii si temperaturii
 • Nu mai putin de 5 functii speciale pentru gatit
 • Incorporeaza un afisaj LCD mare si usor de citit
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de plite cu inductie

Chiar daca majoritatea acestor plite servesc acelasi scop comun, plitele cu inductie pot sa difere intr-o oarecare masura prin prisma constructiei si a scopului lor declarat. Astfel, avem plite cu inductie incorporabile sau plite independente de tip resou. In functie de nevoile dvs, o sa trebuiasca sa va orientati spre o plita care sa vi se potriveasca.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Plite cu inductie incorporabile – Aceste plite beneficiaza de o constructie acomodabila care le permite sa se integreze in multe tipuri de mobilier de bucatarie. Cu astfel de plite beneficiem de un spatiu de gatit mai compact datorita faptului ca le putem pozitiona intr-un loc dedicat gatitului. In acelasi timp, aceste plite sunt mult mai practice decat cele independente datorita faptului ca ocupa mai putin spatiu.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Plite cu inductie independente – Dupa cum spune si numele, aceste plite vin separate de orice tip de mobilier de bucatarie, fapt care necesita ca ele sa fie folosite independent de alte utilaje de gatit. Intr-o mare masura, aceste plite se aseamana resourilor clasice, cu mentiunea ca sunt de obicei ceva mai compacte si usor de depozitat. Nu numai, dar aceste plite sunt totodata si mai usor de curatat.

Numarul de arzatoare

Un alt detaliu care trebuie luat serios in considerare atunci cand cumparam o plita cu inductie il reprezinta numarul de arzatoare (suprafata de preparare). Numarul de arzatoare este important pentru ca determina spatiul care il avem la dispozitie pentru a prepara mai multe mancaruri in acelasi timp. Din acest punct de vedere, numarul de arzatoare este proportional cu dimensiunile plitei in sine.

Desi este important sa masuram spatiul pe care il avem la dispozitie inainte de a achizitiona orice aparat electrocasnic, este la fel de important sa masuram si aparatul in sine. Numarul de arzatoare si dimensiunile plitei trebuiesc considerate inainte de a face o achizitie pentru ca asta ne permite totodata sa determinam cum vom remodela bucataria dupa achizitie.

Aici am putea vorbi si despre marimea oalelor metalice pe care le avem in arsenalul bucatariei, pentru ca unele oale sunt prea mari pentru a ocupa un singur arzator. Astfel, o plita cu 2,3, sau 4 arzatoare ne permite sa utilizam mai multe oale in acelasi timp. Ar trebui odata ajunsi in acest stadiu sa luam in considerare achizitionarea unor oale care sa se potriveasca pe plita.

Functiile unei plite cu inductie

Atunci cand achizitionam o plita cu inductie, este important sa ne gandim putin si la functiile aferente plitei pe care ne-o dorim. In principiu, vrem o plita care nu doar sa ajute la prepararea mancarurilor preferate ci totodata o plita care sa incorporeze o serie de functionalitati care sa ne ajute sa gatim in siguranta si cat se poate de eficient.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Functie de detectare vase – Cu o astfel de functie, o plita cu inductie poate sesiza prezenta unei oale pe suprafata de gatit, ceea ce determina daca plita porneste sau nu. Spre exemplu, un vas care nu e compatibil cu functionalitatea unei plite cu inductie va intrerupe functionarea unei plite cu inductie atunci cand este pozitionat pe suprafata de gatire. Acest sistem de detectare vase intrerupe automat alimentarea de energie atunci cand un vas incompatibil este sesizat.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Timer – Plitele cu inductie care incorporeaza functie de timer ne permit sa alegem timpul si durata de preparare dorita in prealabil. O asemenea functie se poate dovedi foarte utila din punct de vedere practic pentru ca ne permite sa alegem timpul de preparare al fiecarui tip de mancare dorit, incluzand aici prajirea, fierberea, sau incalzirea ingredientelor. Totodata, o asemenea functie ne permite sa configuram ora la care plita sa se opreasca automat, economisind astfel energie pe termen lung.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Power management – O plita cu inductie echipata cu functii de power management ne permite sa reglam temperatura la care se prepara mancarurile in orice moment. Cu astfel de functii, putem alege nu doar temperatura de preparare ci si intensitatea distribuirii caldurii. Din acest punct de vedere, multe dintre plitele cu functie de power management incorporeaza totodata o functie de power boost care are ca scop reducerea timpului de incalzire a suprafetei de preparare.

Consumul de energie

Nu in ultimul rand, consumul de energie trebuie sa ne preocupe considerabil atunci cand achizitionam un aparat electrocasnic, in special unul construit sa consume foarte mult. In mod evident, plitele cu inductie tind sa consume de la 2 la 7 Kw/h, ceea ce nu e deloc putin comparativ cu majoritatea aparatelor electrocasnie pe care le avem in locuinta.

Chiar si asa, comparativ cu plitele traditionale, o plita cu inductie se poate dovedi mult mai economic pe termen lung prin prisma faptului ca reduce timpul total de preparare al oricarui tip de mancare. Indiferent de mancare sau ingrediente, mancarurile preparate la o plita cu inductie dureaza de regula mult mai putin decat orice alta metoda de preparare.

Daca va doriti neaparat, puteti sa va orientati spre o plita cu inductie dotata cu functii de economisire a energiei. Acestea fiind spuse, trebuie sa intelegem ca pana si aceste plite tind sa consume mai mult decat resourile clasice. Astfel, o plita cu inductie consuma in medie aproape dublu cat un aragaz pe gaz, dar mentionam ca timpul de preparare este de regula redus la jumatate.

Iti recomandam:

Back to top button