Casa & Gradina

Cele mai bune Termostate Wireless

Fie ca sunteti la serviciu, ori acasa, dar v-ati luat cu treaba prin curte si doriti ca in casa dvs sa fie cald, atunci puteti opta pentru un termostat wireless, ce poate fi controlat cu usurinta si amplasat in orice camera doriti.

Puteti face setarile necesare direct de pe tableta sau smartphone, fara sa mai fie nevoie sa va deplasati pana la termostat.Tineti cont, insa, de puterea semnalului si de cat de performant este produsul, pentru ca veti gasi pe piata diverse modele cu grade diferite de tehnologizare.

Inainte de a achizitiona un termostat, ganditi-va cum v-ar putea ajuta, cat de performant sa fie (pentru ca in functie de asta se modifica si preturile) si de ce nevoi aveti dvs.

In acest articol va prezentam pe larg cateva caracteristici-cheie ale termostatelor wireless si totodata, va sugeram cateva produse de calitate.

TOP 5 CELE MAI BUNE TERMOSTATE WIRELESS

Termostat Digital Wireless Programabil LOGICTHERM C7RF

Termostat Digital Wireless Programabil LOGICTHERM C7RF

 

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest model de termostat wireless este compatibil cu mai multe modalitati de incalzire a locuintei cum ar fi: aerul conditionat, aeroterma, centrale pe lemne/gaze/electrice etc.

Raza de actiune sau a semnalului ajunge pana la 50 metri in camp deschis si 30 m in interiorul unei case/apartament.Este usor de folosit, are afisaj electronic prin intermediul ecranului sau si este portabil, aparatul putand fi luat cu dvs oriunde doriti.

Mai trebuie precizat ca termostatul va fi alimentat de 2 baterii si de nimic altceva, iar design-ul sau este unul simplu si intuitiv.

Ce ne-a placut: Va ajuta sa economisiti energie cu pana la 30%.

Termostat de Ambient Computherm Q3 RF

Termostat de Ambient Computherm Q3 RF

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Termostatul in sine este un produs destul de performant si accesibil ca pret, pe care il puteti achizitiona fara nicio grija, pentru ca este compatibil cu mai multe tipuri de incalzire a casei.

Aceasta compatibilitate impreuna cu setarea temperaturilor pe zile sunt principalele atuuri ale produsului.Desi in interior raza este de aproximativ 30 de metri, multe voci spun ca in timp ea s-ar putea sa mai scada.

Afisajul electronic, pe ecran LCD, luminat, va permite chiar si cand este noapte sa setati orice temperatura doriti.

Ce ne-a placut: Raza de actiune sau a semnalului ajunge pana la 50 metri in camp deschis si 30 m in interiorul unei case/apartament.

Termostat Ambiental Programabil Salus 091FLRF

Termostat Ambiental Programabil Salus 091FLRF

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dupa cum am spus, acest produs poate fi personalizat avand in vedere ca setarile sale va permit sa faceti acest lucru.Cand spunem personalizat, ne referim ca dvs va puteti alege pt fiecare zi din saptamana ce temperatura doriti sa aveti in camere.

In spatiu deschis, raza maxima de actiune ajunge pana la 60 metri. Dispune totodata de 9 programe, dintre care sase sunt setate din fabrica si 3 pot fi personalizate de utilizator.

Ecranul LCD, luminat, va va ajuta sa vedeti si pe intuneric ce temperatura este in casa si de asemenea, termostatul dispune de functia anti-inghet care va va de folos pe timpul iernii.

Ce ne-a placut: Este un produs cu radiofrecventa si program saptamanal personalizat.

Termostat de Ambient Programabil Wireless Salus RT510RF

Termostat de Ambient Programabil Wireless Salus RT510RF

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un termostat programabil, tip wireless, usor de controlat si de folosit de catre orice persoana din casa.Se conecteaza prin radio frecventa si este compatibil cu mai multe tipuri de incalzire a casei.

Inca din fabrica, termostatul este sincronizat cu receptorul pentru o responsivitate sporita.Pe langa alte functii mai generale, acesta dispune si de functi anti-inghet.

Aparatul poate fi montat pe perete ori il puteti aseza dvs pe o suprafata plana, oriunde doriti, mai ales ca si design-ul va permite sa faceti acest lucru cu usurinta.

Ce ne-a placut: Dispune de mai multe programe presetate pentru ca dvs sa economisiti energie electrica, de exemplu pe timpul verii.

Termostat Salus iT500

Termostat Salus iT500

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Am ajuns la un produs high tech, foarte interesant atat ca utilizare, cat si ca design, pentru ca este unul ultramodern.Am putea spune ca este un termostat pe placul amatorilor de tehnologie avansata.

Puteti face orice setare doriti de la distanta, direct de pe telefon sau laptop.Display-ul va va atrage atentia din prima, pentru ca este destul de mare si va va fi usor sa cititi datele de pe el.

De asemenea, programele sunt intuitive si pe ecran ele vor fi insotite de diverse simboluri sugestive. Trebuie sa mai precizam ca comunica wireless cu receiverul, se alimenteaza cu baterii, poate fi plasat direct pe o suprafata orizontala sau chiar pe un perete.

Ce ne-a placut: Termostatul poate fi controlat atat prin laptop/tableta, cat si prin smartphone, tot ce conteaza este sa aveti conexiune la Internet.

Cum alegem un termostat wireless bun

Tipologie: Momentan, veti gasi in comert 2 tipuri de termostate si anume: mecanic si electronic. Unul poate fi setat manual, in timp ce al doilea va putea fi programat. Daca va numarati printre clientii care prefera lucrurile mai simple, clasice si usor de folosit, atunci probabil veti opta pentru un termostat manual, care va permite sa reglati dvs temperatura dorita si totodata, sa opriti manual procesul de incalzire atunci cand temperatura va fi cea optima in camere.

Insa pentru cei ce isi doresc putina tehnologie si se descurca sa foloseasca aparate ceva mai performante, dar totodata mult mai practice si eficiente, atunci exista modelele programabile, chiar fara fire, adica wireless. Macar o data pe zi veti seta temperaturile dorite pentru camerele dvs si chiar daca veti pleca la serviciu, termostatul va stii singur cand trebuie sa porneasca caldura sau cand sa o opreasca, adica atunci cand s-a atins temperatura dorita in camera. Un mare avantaj al acestor produse wireless, programabile este ca va ajuta sa economisiti si energie cu pana la 30%.

Afisaj: Chiar daca este un termostat wireless, asta nu inseamna ca nu poate fi controlat cu usurinta, ba din contra, sunt produse menite sa va usureze munca. Afisajul apare pe un ecran LCD, mare, luminat, cu butoane la indemana oricui, usor de intuit. Scopul acestor aparate este ca toata lumea sa le poata folosi in siguranta si cu usurinta.

Modelele ceva mai performante, high tech, wireless, pot fi controlate de la distanta prin intermediul smartphone-ului, pe baza unei conexiuni la Internet.

Semnalul: Consideram ca vremurile pe care le traim ne obliga cumva sa fim “dependenti” de telefoane si pana la urma, de ce sa nu profitam de acest lucru, daca tot ne ajuta sa economisim resurse, dar si timp? Este si cazul termostatului wireless, deoarece prin intermediul telefonului puteti controla tot ce se intampla cu el de la distanta. In principiu, cand vorbim despre distanta la care semnalul este bun spre foarte bun, ne referim la aproximativ 60 de metri sau poate chiar mai mult in cazul unor aparate performante. Dispozitivul poate fi pus oriunde doriti prin casa, fara sa fie sa va deplasati mereu ca sa faceti setarile necesare.

Functii: Am discutat deja despre functia de control de la distanta, afisaj, panou digital s.a.m.d. si este timpul sa vorbim si despre alte functii cum ar fi alimentarea cu energie sub forma de back-up care este foarte utila in momentele in care nu aveti curent electric. De asemenea, la unele modele veti regasi timer-ul, ceas, indicator de baterie etc.

Montaj: Si la acest capitol veti gasi 2 tipuri de termostate- cel bimetal de contact si cel cu imersie. Va sfatuim ca pentru a controla strict temperatura din camere si baie sa alegeti un termostat simplu, bimetal.

In schimb, daca este vorba despre centrale pe lemne, de exemplu, si vreti sa controlati direct temperatura apei,atunci optati pentru unul cu imersie. Sunt variante mai eficiente si performante.

Iti recomandam:

Back to top button