Electrocasnice

Cel mai bun Uscator de Rufe

Ca sa alegeti un uscator de rufe bun, trebuie sa va ganditi mai intai cat de des il veti folosi, la ce capacitate, unde il veti monta, etc.

Sunt criterii tehnice de care va trebui sa tineti cont, cum ar fi capacitatea uscatorului si consumul de energie, insa mult mai multe lucruri veti afla din ghidul nostru de cumparaturi.

TOP 5 CELE MAI BUNE USCATOARE DE RUFE

Uscator de rufe cu pompa de caldura Heinner HHPD-V804A++, 8 kg, 15 Programe, Display LED, Baby Care, Clasa A++, Alb

Uscator de rufe cu pompa de caldura Heinner HHPD-V804A

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are un program de uscare rapida de doar 30 de minute.
 • Functioneaza cu ajutorul unei pompe de caldura si astfel va economisi energie cu pana la 40% fata de alte modele.
 • Tamburul Pearl Drum este modern si foloseste o tehnologie noua, prin care contribuie la uscarea rapida a hainelor, fara sa le sifoneze sau sa le incurce intre ele.
 • Are inclus senzor de umiditate care va opri automat uscarea hainelor, odata ce apa din ele este eliminata.
 • La interior are lumina inclusa si pe langa asta, vine dotat cu 15 programe personalizate pentru mai multe tipuri de tesaturi.

Uscator de rufe Beko DPY8506GXB1, Pompa de caldura, 8 kg, 15 programe, Clasa A+++, OptiSense, Alb

 

Uscator de rufe Beko DPY8506GXB1, Pompa de caldura

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Tehnologia Aquawave alaturi de design-ul cuvei creeaza conditii ideale pentru uscarea rufelor, fara ca miscarile din interiorul cuvei sa afecteze tesaturile.
 • Ffunctia Hygienic Drying este extrem de utila aveti copii mici sau sunteti alergi la praf, polen etc.
 • Utilizeaza o tehnologie Smart Dry care usuca hainele rapid prin recircularea aerului din cuva uscatorului.
 • In momentul in care nivelul optim de uscare este atins, uscatorul se va opri datorita senzorului Optisense.
 • Are o capacitate totala de 8 kg si 15 programe de uscare.

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B, Pompa de caldura, 8 kg, 12 programe, Clasa A++, Display touch LCD, Motor Inverter, Alb

 

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Sistemul Gentle Care are grija ca hainele dvs sa isi pastreze culorile vii.
 • Usuca rufele la temperaturi mai scazute decat cele folosite de majoritatea uscatoarelor de pe piata.
 • Timpul de uscare va fi setat automat in functie de nivelul de umiditate detectat in incarcatura si astfel programul de uscare poate sa difere ca durata.
 • Dispune de 12 programe personalizate pentru mai multe tipuri de tesaturi.
 • Are o capacitate de 8 kg si functioneaza cu pompa de caldura.

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare900 EW9H378S, Pompa de caldura, 8 kg, 12 programe, Clasa A+++, Display LCD Touch, Motor Inverter, CycloneCare, Alb

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare900 EW9H378S

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Clasa energetica A+++ a uscatorului va ajuta sa economisiti bani la facturile de energie electrica.
 • Datorita sistemului Cyclone Care, hainele dvs vor fi uscate uniform, rapid, la temperaturi cu pana la 50% mai scazute decat majoritatea uscatoarelor de pe piata.
 • Cantitatea maxima ce poate fi uscata este de 8 kg, iar pe langa asta veti putea profita si de cele 12 programe personalizate.
 • Motorul cu inverter asigura economia de energie si eficienta produsului la fiecare utilizare.
 • Uscatorul functioneaza cu pompa de caldura, asadar tot aerul va fi mentinut in interiorul cuvei, unde va avea loc si uscarea rufelor.

Uscator de rufe AEG T8DBE48S, Pompa de caldura, 8 kg, Clasa A++, Motor Inverter, Alb

Uscator de rufe AEG T8DBE48S, Pompa de caldura

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Se numara printre putinele modele care au program special pentru lana, fara ca aceasta sa fie deteriorata.
 • Este un uscator practic si eficient, potrivit pentru familiile mari, datorita capacitatii sale de 8 kg.
 • Functioneaza cu ajutorul unei pompe de caldura si a unui filtru eficient, regasit doar la modelele AEG.
 • Clasa energetica A++ alaturi de motorul cu inverter va ajuta sa economisiti energie electrica la fiecare functionare a uscatorului.
 • Tehnologia SensiDry face ca rufele dvs sa fie uscate uniform indiferent de tipul tesaturii.

uscator de rufeCare sunt tipurile de uscatoare de rufe?

Ar trebui precizat de la bun inceput ca uscatoarele de rufe pot fi de 2 feluri – cu evacuare sau cu pompa de caldura.

Uscator cu evacuare

Pentru primul tip de uscator va fi nevoie de tubulatura ajutatoare, care sa scoata aerul umed de la interiorul uscatorului in afara sa, adica in exteriorul incintei.

Apa ramasa dupa condensare va fi scoasa manual, de dvs, printr-un furtun. Aerul cald evacuate va incarca destul de mult atmosfera din camera, de aceea este indicat sa nu amplasati uscatorul fix langa camera dvs. Ideal ar fi un spatiu cu aerisire cat mai buna.

Inainte de a pune rufele in acest uscator, incercati sa setati un program prin care masina de spalat sa le stoarca cat mai bine, pentru a ramane cat mai putina apa in ele. Acest model de uscator consuma mai multa energie si necesita mai mult efort din partea dvs, insa va avea un pret de achizitie mai mic.

Uscator cu pompa de caldura 

Uuscatorul cu pompa de caldura nu necesita un sistem de evacuare cum este la primul tip. Consumul de energie va fi redus foarte mult, datorita recircularii aerului in interiorul cuvei. Altfel spus, totul se intampla intr-un circuit inchis.

De luat in considerare

Capacitatea de incarcare

Este un criteriu foarte important, care va ajuta sa decideti ce produs sa cumparati in functie de numarul de membri ai familiei si al volumului de haine.

Cele mai multe produse au capacitate intre 6-10 kg. Daca stiti ca urmeaza sa uscati lenjerii, paturi groase sau un volum mai mare de haine, alegeti un model de 8 kg.

Din multe puncte de vedere, aceasta este varianta ideala, insa daca bugetul va permite si necesitatile sunt mai mari, puteti opta si pentru modelele de 10 kg.

Programe de uscare

Scopul acestor programe este de a va ajuta sa mentineti rufele intacte, personalizand procesul de uscare in functie de tipul tesaturilor. Cele mai moderne uscatoare de rufe sunt dotate cu multe functii si programe, care sa va usureze munca si totodata, sa nu vas trice hainele, lenjeriile etc.

Dvs va trebui sa alegeti modelul de uscator cu cele mai adecvate functii pentru nevoile dvs. Numarul de programe de uscare variaza de la un uscator la altul, asadar daca stiti ca sunteti alergi la praf, la polen etc, puteti alege un uscator cu program anti-alergic sau daca aveti copii, exista un program special pentru hainele bebelusilor.

La fel, este valabil si pentru jeans, camasi fine, tesaturi mai groase (haine de lana, paturi groase). Unele uscatoare pot avea si program de reimprospatare, pentru haine pe care nu e cazul sa le speli, ci doar sa le reimprospatezi.

Senzorul de umiditate

Acest senzor va monitoriza umiditatea din interiorul uscatorului pe tot parcursul functionarii sale si va opri opri aparatul odata ce umiditatea s-a evaporat.

Astfel, nu veti economisi energie in plus si hainele dvs vor fi uscate cat ati zice “peste” fara niciun efort din partea dvs.

Fiabilitatea

Un uscator de rufe de calitate trebuie sa aiba o structura robusta si rezistenta. Trebuie sa fiti atenti la cateva detalii cum ar fi: usa, care trebuie sa aiba o inchidere ferma, dar totodata o deschidere usoara, ca sa nu va chinuiti mai apoi.

Totodata, panoul de control sa fie usor de accesat, intuitiv; tamburul sa fie fabricat din materiale rezistente, de exemplu din inox, iar forma sa sa favorizeze alunecarea rufelor inauntrul uscatorului intr-un ritm propice.

Un alt element ce tine de fiabilitatea uscatorului de rufe ar fi avertizarea sonora la finalul ciclului de uscare si chiar iluminarea tamburului.

Iti recomandam:

Back to top button