Casa & GradinaElectrocasnice

Cele mai bune Aparate de Aer Conditionat Ieftine

Fie ca vorbim de vara sau iarna, un aparat de aer conditionat este ideal pentru orice incapere. Il puteti aseza in living, bucatarie, dormitor,  hol sau in spatiile de birouri. Vara va va ajuta sa aveti incaperi cat mai racoroase si confortabile ca temperatura, iar iarna va asigura caldura de care veti avea nevoie pentru a face fata frigului de afara.

Un astfel de aparat va poate ajuta totodata sa dezumidificati aerul din camera, ceea ce poate fi o problema mai ales in sezonul cald ori cand ploua prea mult.

Un aparat de aer conditionat va scuteste de investitii in plus, pentru ca odata ce va ofera atat aer cald, cat si rece, nu va mai trebui sa achizitionati aparate aditionale, plus ca se va dovedi o investitie foarte buna pe termen lung.

Este adevarat ca un aparat de genul trebuie montat in anumite colturi/pereti ai casei pentru a nu risca ca aerul sa fie suflat neuniform.

Daca doriti un aparat de aer conditionat la un pret foarte bun, tot ce trebuie sa faceti este sa cititi ghidul urmator, pentru a stii exact ce trebuie urmarit la un astfel de produs si apoi puteti verifica sugestiile noastre de produse.

TOP 5 CELE MAI BUNE APARATE DE AER CONDITIONAT IEFTINE:

Aparat de Aer Conditionat Mobil 4 in 1, Turbionaire Revigo, 7000 BTU, Telecomanda, Display, Clasa A

Aparat de Aer Conditionat Mobil 4 in 1

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cu un design minimalist si o multitudine de functii, Turbionaire Revigo este un aparat de aer conditionat portabil compact, puternic si usor de folosit.Spunem ca este un aparat 4 in 1 pentru ca incorporeaza mai multe functii, de exemplu: racire, dezumidificare, ventilare si filtrare.

De asemenea, are un sistem automat de eliminare a condensului. Este un produs portabil, ce poate fi mutat dintr-o camera in alta foarte usor, datorita rotitelor de care dispune. Beneficiaza totodata de o putere de 7000 BTU si este recomandat pentru incaperi de 30 m². Nivelul maxim de zgomot este de 65 dB.

Ce ne-a placut: Este un aparat de aer conditionat 4 in 1 dotat cu o multime de functii.

Aparat de Aer Conditionat Star-Light ACM-09FOW, Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Display

Aparat de Aer Conditionat Star-Light ACM-09FOW

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Multi dintre noi am trecut prin zile de vara caniculare, incercand sa ne racorim fara succes cu un ventilator sau, din contra, in primele zile de iarna petrecute in frig, cu calorifere reci, incercand sa ne incalzim cu solutii ineficiente.

Dotat cu agentul frigorific de ultima generatie R32, aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-09FOW surclaseaza cu succes aparatele traditionale, avand un impact redus asupra mediului.

Acest aparat realizeaza temperatura optima pe care o dorim in toata camera fara sa ne facem griji in privinta costurilor, fiind dotat cu functia Inverter si cu clase energetice superioare, atat la racire cat si la incalzire.

Ce ne-a placut: Are 9000 BTU si are un nivel maxim de zgomot de 61 dB.

Aparat de Aer Conditionat Portabil Beko 12000 BTU, Clasa A+, Functie incalzire, Afisaj LED, Timer, BEPB12H

Aparat de Aer Conditionat Portabil Beko 12000 BTU

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparatul de aer conditionat portabil va permite nu doar o mobilitate de invidiat, ci si o montare mai facila. Cu ajutorul functiei si a modului High (maxim) puteti incalzi o incapere rapid si eficient si puteti inlocui cu succes centrala termica in primele zile de toamna.

Aparatul de aer conditionat este prevazut cu afisaj electronic LED pe care il poti controla cu usurinta din telecomanda. Asigura totodata un mod de functionare economic prin racirea sau incalzirea treptata a atmosferei, care se va stabiliza intr-un interval de 2 ore. Are 12000 BTU si un nivel maxim de zgomot de 64 dB.

Ce ne-a placut: Dispune de programator 24/24 care ii confera o accesibilitate sporita.

Aparat de Aer Conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++

Aparat de Aer Conditionat Beko 12000 BTU

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparatul de aer conditionat de la Beko BRVPG120 va asigura o atmosfera placuta in locuinta indiferent de anotimp. Face parte din clasa de eficienta energetica A++, cu o capacitate de racire performanta si flexibilitate de folosire atat in timpul verii pentru a raci aerul, cat si in timp iernii pana la -10 grade Celsius pentru a incalzi aerul.

Mai trebuie precizat ca aparatul este dotat cu functii care asigura autocuratarea aparatului, selectia automata a modalitatii optime de functionare, Tmer 24h care iti permite programarea aparatului pentru oprire sau pornire etc.

Functia Auto SWING regleaza automat directia fluxului de aer, in sus sau in jos, asigurand diferente minime ale temperaturii intre diferite zone ale incaperii, creand astfel un mediu ambiant placut si racoros. Are 12000 BTU si un nivel maxim de zgomot de 53 dB.

Ce ne-a placut: Dispune de functie de autocuratare.

Aparat de Aer Conditionat TESLA Wi-Fi, 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, TA35LLIL-1232IA, R32

Aparat de Aer Conditionat TESLA Wi-Fi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dupa finalizarea racirii sau dezumidificarii, aparatul de aer conditionat activeaza functia antifungica pentru a preveni cresterea ciupercilor si a bacteriilor daunatoare si pentru a mentine un mediu sanatos si placut.

Aparatul de climatizare este capabil sa monitorizeze operatiile anormale selectate si sa identifice automat piesele defecte. In acest fel, va afisa un cod de eroare pe ecran, facand mentenanta eficienta si economica.

Acest aparat foloseste o foaie galvanizata si sase straturi de acoperire antirugina asigura ca unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat isi mentine un aspect placut, chiar si dupa expunerea prelungita la lumina soarelui si a ploii.

Are totodata o telecomanda usor de utilizat, cu un design simplu si usor de folosit, care permite activarea usoara a tuturor functiilor. Include un afisaj digital pentru o intelegere directa a setarilor, a programelor curente si a modificarilor in timp real. Nu in ultimul rand, Are 12000 BTU si un nivel maxim de zgomot de doar 27 db.

Ce ne-a placut: Functie de protectie atat a camerei, cat si a sanatatii dvs.

Cum alegem un aparat de aer conditionat bun

Performanta: Este indicata de cele mai multe ori de capacitatea de incalzire sau racire a aparatului. Masurarea acestui parametru se face in BTU (British Thermal Units). La cele mai bune aparate de aer conditionat, cu cat indicele BTU e mai ridicat, cu atat creste suprafata/spatiul pe care dispozitivul este capabil sa il raceasca/incalzeasca.

Calculele se fac simplu: se presupune ca pentru o camera de pana la 25 de metri patrati, ar fi suficient un aer conditionat de 9000 BTU. Pentru fiecare 2 metri patrati adaugati, cresteti valoarea unitatilor termale cu cate 500. Asadar, la 45mp, obtineti o valoare de 14000 BTU, peste 50mp, alegeti un aparat cu aer conditionat 18000 BTU si asa mai departe. In functie de tipul camerei ( de exemplu, daca vorbim deun living sau de un spatiu in care vor lucra mai multi oameni) si de suprafata sa, se alege si aparatul de aer conditionat.

Tipuri: Constituie un aspect la fel de notabil, deoarece permite o adaptare mai buna a dispozitivului la necesitatile de optimizare a climatului, in functie de pozitionare in spatiu. Puteti alege una dintre cele patru optiuni principale: modelele de perete, cele de tavan, multispliturile si aparatele de aer conditionat portabile.

De regula, cele mai folosite aparate de aer conditionat sunt cele puse pe perete sau multispliturile, de aceea le vom acorda ceva mai multa atentie.

Aparatele de aer conditionat montate pe perete pot fi gasite la preturi de achizitie accesibile, sunt usor de montat, cat si de intretinut. Trebuie pozitionate cat mai strategic, luand in considerare o pozitie cat mai adecvata fata de fereastra, altfel riscati ca aerul fie el rece sau cald, din camera, sa nu fie suflat neuniform, ci spre mijlocul incaperii.

Multispliturile sunt 1-4 echipamente montate in camere diferite, dar conectate la un singur dispozitiv. Fiecare dispozitiv are telecomanda proprie si poate fi controlat de catre utilizatori in mod independent de celelalte 2-3.

Nivelul zgomotului produs: Un alt aspect important, care va face diferenta intre un aparat de aer conditionat bun, performant si unul mai slab calitativ. In timpul functionarii sale, nu ar trebui sa faca prea mult zgomot, pentru ca la un moment dat va deveni deranjant. De exemplu, 20 – 30 dB este o valoare inofensiva pentru urechea umana (echivalenta cu o soapta). Un zgomot care trece ca intensitate sonora de 60 dB poate fi tolerat pentru o perioada de timp, insa este destul de stresant, echivaland cu cel emis de o bormasina in functiune. Deci nu optati pentru produse care depasesc cel mult 80 dB.

Tehnologia: De ceva timp incoace au aparut pe piata aparatele de aer conditionat inverter. Aceste aparate au capacitate mare de optimizare si un nivel de zgomot mult mai scazut. Avantajele acestea sunt posibile prin intermediul unui compresor cu functionare continua, care intra in modul economic, odata ce temperatura dorita a fost atinsa.

Alte caracteristici: Cu cat un astfel de produs are mai multe functii si caracteristici speciale, cu atat este mai performant si va va ajuta si mai mult pe dvs. Printre caracteristicile speciale se numara: programatorul zilnic (pornit/oprit aparat) – foarte util vara sa gasiti racoare cand ajungeti acasa de la munca; autocuratare, comanda la distanta prin Wi-fi, timer, ventilatie, dezumidificare, autodiagnoza etc.

Iti recomandam:

Back to top button