Casa & Gradina

Cel mai bun Balansoar Gradina

Aceia dintre noi care cauta un mod recreational de a petrece timp in aer liber ar trebui sa ia serios in consideratie achizitionarea unui balansoar de gradina. Fie ca il folosim pentru relaxare in mod frecvent sau ca il utilizam doar atunci cand petrecem timpul pe-afara la un gratar cu prietenii si familia, un asemenea balansoar poate cu siguranta justifica investitia initiala pe termen lung.

Trebuie totodata sa ne gandim si la cei mici, mai ales ca un balansoar de gradina este cu mult mai comfortabil decat leaganurile traditionale din lemn sau plastic. Odata instalate, ele pot fi folosite ani de zile in conditii optime, pentru ca la urma urmei, cheltuielile de intretinere pentru un balansoar de gradina sunt aproape inexistente, ca majoritatea mobilierelor de gradina dealtfel.

Spre deosebire de un hamac, care prin definitie indeplineste un singur scop, un balansoar de gradina este cu mult mai versatil si practic. Spunem asta pentru ca el poate fi folosit totodata si ca scaun, si eventual prin apropierea unei masute putem crea un ansamblu mobilier foarte comfortabil la care putem chiar lua masa intr-o oarecare masura. Haideti deci sa aflam ce considerente trebuiesc luate in calcul atunci cand vrem sa achizitionam un balansoar gradina si sa aruncam o privire la cele mai bine vandute modele de pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE BALANSOARE PENTRU GRADINA

Balansoar, leagan gradina 3 locuri cu spatar din ratan sinteticBalansoar, leagan gradina 3 locuri cu spatar din ratan sintetic

 • Manere rezistente din metal
 • Usor de montat
 • Ratanul este de inalta calitate
 • Suporta pana la 240 kg
 • Foarte practic si comfortabil
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Balansoar de gradina LENOX Strend ProBalansoar de gradina LENOX Strend Pro

 • Foarte usor de montat
 • Constructie de polietilena de calitate
 • Greutate maxima suportata 250 kg
 • Are copertina protectie
 • Structura metalica rezistenta
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Leaganbalansoar pentru gradinaterasa Garden starLeagan/balansoar pentru gradina/terasa Garden star

 • Design practic si eficient
 • Pentru 2 persoane dar foarte incapator
 • Destul de usor de asamblat
 • Structura de poliester sezut de calitate
 • Suporta greutati de pana la 240 kg
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Leagan gradina, SWBSAKGX17011, 3 locuri, cu structura din metalLeagan gradina, SWBSAKGX17011, 3 locuri, cu structura din metal

 • Structura din otel foarte rezistenta
 • Greutate suportata pana la 300 kg
 • Se poate transforma in pat/leagan
 • Asamblarea se face rapid
 • Rezistent la UV si intemperii
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

LeaganBalansoar pentru gradina, terasa, 3 locuriLeagan/Balansoar pentru gradina, terasa, 3 locuri

 • Construit din otel de calitate
 • Acoperis de poliester impermeabil
 • Greutate mica de doar 18kg
 • Suporta sarcini de pana la 240 kg
 • Design atragator si primitor
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cum alegem un Balansoar Gradina de calitate?

Constructia Conteaza

Este foarte important cand achizitionam un balansoar de gradina sa luam in considerare structura materiala a balansoarului si implicit, materialele folosite in constructia sa. Vorbim aici despre materialele folosite in constructia scheletului si despre textilele folosite pentru sezutul balansoarului. In mod evident, structura balansoarului decide durabilitatea sa propriuzisa pe termen lung.

Balansoar GradinaMarea majoritate a balansoarelor de gradina sunt construite fie din otel, aluniniu, sau lemn. In mod traditional, balansoarele au fost mai mereu construite din lemn pana nu demult, si pe buna dreptate avand in vedere cat de rezistent si durabil poate el fi, mai ales daca e lemn de esenta tare. Trebuie sa tinem cont totusi ca lemnul este sensibil la umiditate, fapt care il face vulnerabil la schimbarile climaterice si diferentele de temperatura. In functie de constructia lor, balansoarele pot totodata sa ofere o rezistenta sporita la raze UV si intemperii.

Cu balansoarele din otel, observam o durabilitate sporita alaturi de o rezistenta remarcabila din mai toate punctele de vedere. Ar trebui inteles totusi ca durabilitatea sporita vine cu un anumit cost, mai precis cel al greutatii. Asta nu e neaparat o problema daca balansoarul este instalat intr-un punct fix, dar daca ne dorim sa il repozitionam la o data ulterioara, atunci putem observa nu numai cat de greu este el de manipulat, ci si ca tinde sa lase urme permanente pe pamant dupa ce il mutam.

Aproape la fel de rigide si durabile precum balansoarele din otel, cele din aluminiu beneficiaza de o greutate scazuta. Este de inteles totusi ca aceasta mobilitate sporita vine cu un cost specific, motiv pentru care majoritatea balansoarelor din aluminiu sunt destul de costisitoare. Bineinteles, un balansoar nu reprezinta o achizitie repetata, asa ca poate s-ar merita sa ne orientam spre un balansoar practic si rezistent, chiar daca vine cu un pret de achizitie ceva mai ridicat.

Despre Tapiterie

Nu doar constructia scheletului conteaza atunci cand judecam un balansoar de gradina, ci si tapiteria folosita pentru sezutul sau. Desi unele modele de baza folosesc lemn sau aluminiu intr-o mica masura, majoritatea balansoarelor folosesc tapiterie textila, fie ea sintetica sau naturala (mai rar). In functie de tapiteria folosita, putem deduce cat de comfortabil este un balansoar, si totodata cat de rezistent este la schimbarile de vreme.

Precizam ca la ora actuala, balansoarele cu tapiterie din ratan sau poli-ratan sunt la mare cautare, in mod special prin prisma comfortului oferit. Pentru cei care nu stiu, ratanul este o fibra vegetala obtinuta din tulpina unor specii de palmier, o fibra de import care nu se produce in tara noastra in acest moment. In alta ordine de idei, balansoarele cu tapiterie din ratan sunt de regula ceva mai costisitoare decat cele din metal sau lemn, dar nu cu mult.

Daca vine vorba de rezistenta pe termen lung, atunci alegerea potrivita ar fi un balansoar cu tapiterie din paie de ratan sau poli-ratan. Exista si balansoare care folosesc alte fibre, in special sintetice, doar ca ele nu confera acelasi aspect rustic pe care multi oameni il cauta atunci cand achizitioneaza un balansoar de gradina. Chiar si asa, este foarte important ca indiferent de ce alegem, balansoarul ales trebuie sa fie nu doar comfortabil ci si sa reziste la umiditate si schimbari de temperatura.

Cum alegem un balansoar de gradina dupa design si forma?

Nu doar constructia propriuzisa conteaza atunci cand vine vorba de estetica ci si design-ul balansoarului, o lectie pe care unii o invata foarte brusc. Desi este foarte important sa luam in considerare rezistenta structurala a balansoarului pe care ne dorim sa il achizitionam, trebuie totusi sa tinem cont si de design-ul visual al balansoarului, in speta, daca el se potriveste decorului gradinii.

In materie de design, putem gasi balansoare cu sina curbata sau balansoare pivotante. Cele cu sina au picioare cu talpici curbati, un design care usureaza inclinarea balansoarului pe un curs fata-spate si care nu confera o prea mare mobilitate pe laterale. Chiar si asa, ele beneficiaza de o constructie clasica, ceea ce multi oameni cauta intr-un balansoar.

Vorbind despre balansoarele pivotante, trebuie sa mentionam ca ele ofera o mobilitate sporita fata de cele cu sina curbata. De fapt, ele ofera o mobilitate multidirectionala pe care balansoarele de tip clasic nu o pot oferi din considerente de forma. Trebuie spus ca balansoarele pivotante se pot inclina in toate directiile prin prisma faptului ca isi schimba centrul de greutate in functie de ocupantul sezutului.

Care sunt tipurile de balansoare de gradina?

Desi mai toate balansoarele indeplinesc acelasi uz, ele difera intr-o oarecare masura prin prisma modului in care functioneaza. Aici avem balansoare de tip canapea, de tip fotoliu, sau balansoare de tip hamac, fiecare cu beneficiile si minusurile lor specifice.

Balansoar canapea – Balansoarele de tip canapea exceleaza prin marimea lor, si totodata prin cat de acomodabile sunt cu aproape orice utilizator. Aceste balansoare sunt si foarte practice totodata, pentru ca in ele se pot aseza comfortabil de la 2 pana la 4 persoane lejer. Depinde, bineinteles, si de marimea balansoarului propriuzis, dar in marea lor majoritate aceste balansoare sunt construite pentru 2-4 utilizatori.

Balansoar fotoliu – Uneori numit balansoar ‘scoica’, acest tip de balansoar e nou-venit pe piata romaneasca si nu este prea raspandit la ora actuala. Principalul motiv pentru care aceste balansoare sunt rare e datorita faptului ca ele pot fi utilizate de catre o singura persoana prin prisma formei interesante. Desi nu pot acomoda mai multi utilizatori concomitent, aceste balansoare sunt foarte comfortabile.

Balansoar hamac – Acest tip de balansoar este destinat comfortului si relaxarii, motiv pentru care e oarecum impractic dupa standarde obisnuite. Desi unele modele pot acomoda mai multi utilizatori in acelasi timp, majoritatea balansoarelor hamac sunt construite pentru un singur utilizator. In mod evident, aceste balansoare sunt ideale pentru cei care au un spatiu amplu la dispozitie pentru ca nu indeplinesc alte functii secundare.

Iti recomandam:

Back to top button