Casa & Gradina

Cele mai bune Atomizoare

Cei care au gradini, livezi ori pur si simplu, locuiesc la curte, sunt norocosi pentru ca se pot relaxa in natura si pot manca fructe din propria curte. Insa, de multe ori, plantele, fructele si legumele sunt afectate si sigur nu va doriti ca dupa toata truda, sa nu aveti roade bune si gustoase.

Pentru asta este nevoie de utilajele corespunzatoare, cum ar fi atomizorul. Atomizorul va permite sa folositi substante lichide sau solide pe care sa le pulverizati pe pomi, pe vita-de-vie, prin gradina, astfel incat daunatorii sa nu se mai apropie de munca dvs.

Analizam 5 atomizoare bune si vedem cum le putem deosebi intre ele prin intermediul caracteristicilor de calitate.

TOP 5 CELE MAI BUNE ATOMIZOARE

Atomizor Gospodarul Profesionist GP-767-20L, 1.5 CP, 12m, Model Nou Profesional

Atomizor Gospodarul Profesionist GP-767-20L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca va doriti un produs ieftin si bun pentru gradina dvs si pentru a va proteja plantele, pomii si legumele de daunatori, puteti opta pentru acest produs..

Motorul sau este pe benzina si are putere de 1.5 CP. Rezervorul are capacitate mare disponibila, de 20 litri, pentru substante lichide si solide.

In rezervorul pentru combustibil puteti introduce pana la 2 litri de benzina. Atomizorul cantareste doar 11 kg. Avand raza de 12 metri, il puteti folosi pentru gradina proprie, pentru vita-de-vie etc.

Ce ne-a placut: Raza de actiune de 12 metri..

Atomizor Ruris A102, 2.9 CP, Motor TEZ, 2 Timpi, 1.4 l, Benzina + kit de Protectie

Atomizor Ruris A102, 2.9 CP

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs practic si eficient, pe care il veti gasi la un pret foarte bun, fiind ideal pentru gradina sau livada dvs. Ganditi-va la efortul dvs si la timpul redus, plus satisfactia ca roadele nu vor mai fi afectate de daunatori.

Trebuie precizat ca acest dispozitiv cu sistem de pulverizare eficient si motor de 2.9 CP iese in evidenta datorita eficientei si design-ului practic.

Pe orizontala, raza de pulverizare a substantelor chimice va fi de 12 metri, iar pe verticala de pana la 7 metri. Sistemul de dispersie centrifugal poate fi reglat in functie de cum aveti dvs nevoie.

Ce ne-a placut: Consuma doar 1 litru combustibil/h.

Pachet Atomizor O-mac 3WF-14B, 3.4CP, Pulverizare Orizontala 18m, Verticala 12m, Pompa Booster, 0.5l Ulei Amestec AgroPro

Pachet Atomizor O-mac 3WF-14B

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Din spusele utilizatorilor, acest produs chiar face ce spune, apropiindu-se foarte mult de modelele profesionale, in ceea ce priveste caracteristicile sale.

Pretul de achizitie este si el unul foarte bun. Raza de vulperizare a substantelor chimice este de 18 metri pe orizontala si de 12 metri pe verticala. Dispune de 3 tipuri de pulverizare: lichida, solida sau cu granule. Este un model nou, ergonomic si imbunatatit dupa feedback-ul dat de clienti.

Are 4 trepte de pulverizare, o capacitate de 14 litri pentru substante si 1.3 litri pentru combustibil. Consumul mediu de benzina este de 0.4 litri/h.

Ce ne-a placut: Putere mare de 3.4 CP.

Atomizor Cifarelli M1200

Atomizor Cifarelli M1200

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Discutam despre un produs profesional, foarte bun, ce poate fi folosit atat in gradini, livezi (in agricultura), cat si prin parcuri sau zone urbane. In primul rand, dispozitivul dispune de o multime de accesorii incluse in pachet.

Rezervorul are capacitate de 17 litri, iar motorul atomizorului dispune de 5 CP. Fluxul de lichid este de 3.6 l/min. Atomizorul distribuie solutiile pe o raza de 18 metri pe orizontala si 16 metri pe verticala.

Lucrand cu benzina si avand un rezervor de 2.3 litri, autonomia sa de lucru va fi una mare. Design-ul produsului include hamuri si bretele speciale pentru o mai buna sustinere si pentru ca dvs sa nu va alegeti cu dureri de spate.

Ce ne-a placut: Are un design special, care il face usor de purtat in spate. Cantareste aprox. 12 kg.

Atomizor (aparat de stropit tractabil) Gardelina DVS 100 , 6.5cp, 40 bari, 100l

Atomizor (aparat de stropit tractabil) Gardelina DVS 100

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Utilajul este destinat suprafetelor mari de teren, de ordinal hectarelor. Echipat cu cadru metalic si roti, atomizorul este ideal pentru a pulveriza substante chimice pe suprafete intins de teren. Este usor de transportat si foarte ergonomic.

Motorul atomizorului este foarte puternic prin prisma faptului ca are 6.5 CP, fiind un produs profesional. Mai mult, presiunea raspandirii lichidului este reglabila pe 4 trepte.

Bazinul este fabricat din fibra de sticla, cu grosime de 8 mm, capac, sita si robinet de golire. Solutia va fi pulverizata la 16 metri pe orizontala si la 13 metri pe verticala. Poate fi sub forma de jet, picaturi sau ceata.

Ce ne-a placut: Capacitatea rezervorului pentru solutie este de 100 litri.

Cum alegem un atomizor de calitate:

Tipuri: Functiile atomizorului ales trebuie sa se potriveasca locului in care doriti sa folositi produsul. Poate aveti nevoie de el acasa (pentru o suprafata mai mica de teren si utilizare ocazionala), ori poate il cumparati in scop profesional. In functie de acest criteriu, se deosebesc 3 tipuri de atomizoare: clasice (simple), semi-profesionale si profesionale.

Atomizoare clasice: este un produs ideal pentru gospodarii mici, pentru suprafete mai reduse, pulverizand substante lichide si ofera un suflu de aer moderat. Raza de actiune pe care vor fi dispersate particulele lichide ajunge pana la 6 metri. Sunt cele mai accesibile ca pret. Foloseste doar substante in stare lichida.

Atomizoare semi-profesionale: reprezinta varianta de mijloc, fiind ceva mai bun decat atomizorul clasic, insa nu la fel de performant ca cel profesional. Capacitatea de pulverizare este mai crescuta decat la varianta anterioara, raza de actiune fiind de pana la 15 metri. Pot folosi atat substante lichide, cat si solide. Jetul va fi redirectionat doar intr-o directie, la fel ca atomizorul clasic. Asadar, este nevoie de mai mult efort din partea utilizatorului.

Atomizorul profesional: este cel mai complex si cel mai performant. Sunt produse destinate agricultorilor care au livezi, sere, solare etc. Il puteti utiliza mult mai des decat produsele anterioare, pentru ca pentru asta e facut practic. Raza de actiune creste pana la 20 de metri, iar impreuna cu functiile integrate, duc la un produs performant, care poate fi o adevarata investitie in timp.

Motor: Atomizoarele pot functiona cu benzina sau cu energie electrica. De obicei, produsele ce folosesc benzina sunt cele din gama profesionala, fiind mai puternice, cu rezervoare mai mari si cu raza de actiune mai mare. Un dezavantaj al lor ar fi ca sunt zgomotoase.

Puterea motoarelui pe benzina va fi precisa in CP (cai putere). Cu cat aceasta valoare e mai mare, cu atat si atomizorul este mai puternic. Un atomizor clasic poate avea si 1 CP, in timp ce unul profesional ajunge la 5 CP.

Motoarele electrice sunt mult mai silentioase. In aceasta categorie intra produsele clasice sau semi-profesionale, cu rezervoare de capacitate mai mica si cu raza de actiune mai redusa, de pana in 10 metri. Un astfel de produs cu motor electric este ideal pentru suprafete mici, cum ar fi gradina din curte. Autonomia acumulatorului va influenta timpii de actiune.  La o incarcare a acumulatorului de 4-5 ore, veti avea o autonomie tot atat de mare.

Functii: Pentru o utilizare facila si efort redus, atomizorul trebuie sa fie realizat cat mai ergonomic si eficient cu putinta. Panoul de control sa fie la indemana dvs, pentru a le accesa usor; viteza de stropire sa fie una reglabila; reglarea razei de actiune etc.

Rezervor: In functie de capacitatea rezervorului, exista produsele ce pot fi purtate in spate ca un rucsac. Variantele clasice, pentru suprafete mici, pot avea un rezervor de pana la 10 litri, cele semi-profesionale de pana la 16 litri, iar cele profesionale de pana la 20 litri, cantitate care va putea acoperi o suprafata de pana la 2000 mp. Exista si rezervoare cu capacitati de pana la 150 litri, insa acestea sunt atomizoare profesionale, dotate cu roti si cadru metalic pentru o mai buna transportare si manipulare. Sfatul nostru este sa alegeti un rezervor cu o capacitate ideala pentru suprafata pe care doriti dvs sa o stropiti. Ceva mai mare, v-ar putea incurca.

Siguranta: Modelele pe benzina necesita mai multa atentie, pentru ca se pot supraincalzi componentele atomizorului si pot avea loc accidente. Asigurati-va ca totul este bine izolat, ca nu exista niciun risc de electrocutare si ca beneficiati de protectii in caz de accidente. Alegeti un atomizor prevazut cu bretele speciale, daca veti dori sa il carati in spate, cat si cu viteza reglabila, mai ales pentru motoarele pe benzina.

Iti recomandam:

Back to top button