Altele

Cea mai buna Bormasina cu Percutie

Daca va doriti sa dati gauri in beton sau in materiale foarte dure este nevoie de o bormasina cu percutie. Trebuie spus de la bun inceput ca nu trebuie sa stiti prea multe despre bricolaj ca sa intelegeti ce fapt garanteaza eficienta acestor scule, insa tineti minte acest lucru: bormasinile cu percutie sunt puternice si versatile, ideale pentru sarcini precum gauritul betonului dar si pentru alte suprafete dure.

Modul prin care aceste bormasini functioneaza este unul cat se poate de eficient. In principiu, aceste bormasini executa o succesiune rapida de lovituri care asigura o buna perforare a oricarei suprafete in combinatie cu o turatie ridicata. Altfel spus, aceste bormasini sunt printre cele mai practice si mult-dorite scule, una care nu trebuie sa lipseasca din trusa oricarui meserias.

TOP 5 CELE MAI BUNE BORMASINI CU PERCUTIE

Masina de gaurit cu percutie (bormasina) Steinhaus PRO-ID650, 650W, 3000 RPM, mandrina dinti 13 mm, 3 burghie incluseSteinhaus PRO-ID650, 650W, 3000 RPM, mandrina dinti 13 mm, 3 burghie incluse

 • Vine la pachet cu 3 burghie incluse de 6-8-10 mm.
 • Este un aparat tip hobby, care se comporta foarte bine la sarcini de diferite dificultati si pe care il puteti achizitiona la un pret foarte bun.
 • Puterea bormasinii este de 650 W, iar viteza maxima ajunge la 3000 rotatii/minut.
 • Functioneaza prin conectare la o priza normala, avand un cablu de alimentare cu lungime de 3 metri.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Masina de gaurit (bormasina) cu percutie Einhell TC-ID 650 E, 650 W, 2800 RPM, mandrina 13 mmMasina de gaurit (bormasina) cu percutie Einhell TC-ID 650 E, 650 W, 2800 RPM, mandrina 13 mm

 • Mandrina asigura schimbare rapida a burghielor.
 • Este o bormasina versatila, care va veni in ajutorul amatorilor ce doresc sa o foloseasca prin gospodarie sau in propriul atelier.
 • Are 3 functii principale de gaurire, gaurire cu percutie si gaurire cu insurubare.
 • Veti avea un opritor din metal pentru adancime in timpul gauririi.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Masina de gaurit si insurubat (bormasina) cu percutie Skil F0156280CK, 550 W, 3000 RPM, 13 mm + 16 accesorii + geanta transportSkil F0156280CK, 550 W, 3000 RPM, 13 mm + 16 accesorii + geanta transport

 • Masina de gaurit si insurubat este compacta si practica.
 • Are un design ergonomic, cu maner care va ajuta sa manevrati usor bormasina in timpul lucrarii.
 • Este dotata cu mandrina fara cheie, cu manseta dubla ce masoara 13 mm in diametru, iar asta face ca schimbarea accesoriilor sa fie una rapida si usoara.
 • Turatia bormasinii este variabila si permite schimbarea sensului de rotatie.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Masina de gaurit cu percutie Makita HP1640, 680 W, 2800 RPMMasina de gaurit cu percutie Makita HP1640, 680 W, 2800 RPM

 • Este foarte versatila si poate gauri lemn, beton, otel, caramida etc.
 • Puterea motorului este de 680 W, iar turatia prinde valori intre de pana la 2800 rpm.
 • Mandrina are diametrul de 13 mm, asadar este compatibila cu multe burghie diferite.
 • Poate perfora pana la 30 mm in lemn si 13 mm in otel.
 • Ca functie asigura si schimbarea sensului de rotatie.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Masina de gaurit cu percutie (bormasina) Bosch Professional GSB 16 RE, 750 W, 2800 RPMBosch Professional GSB 16 RE, 750 W, 2800 RPM

 • Masina este foarte fiabila si usor de manevrat datorita design-ului sale.
 • Face fata cu brio oricarui material, indiferent de duritatea acestuia.
 • Motorul sau este de 750 W, iar mandrina are diametrul de 13 mm.
 • Este un produs profesional, cu viteza maxima de 2800 rpm iar turatia poate fi aleasa in functie de materialul pe care il prelucrati.
 • Are garantie pe 2 ani si vine echipata complet cu geanta de transport si 2 manere softgrip, care va ajuta sa manevrati mai bine aparatul.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Ghidul Cumparatorului

Modul de alimentare

Bormasina cu PercutieIn principiu, exista 2 moduri de alimentare pe care le veti intalni la bormasinile cu percutie.

Un mod ar fi prin simpla conectare a bormasinii la o priza, asadar printr-un fir se transmite curentul electric la bormasina iar altul asigura functionarea pe baza unui acumulator.

Bormasini alimentate la priza 

Bormasinile care functioneaza prin conectare la priza sunt mai mici atat ca dimensiuni, cat si greutatea, pentru ca nu includ o baterie interna. In plus, puterea lor este mai mare. Un mic dezavantaj ar fi libertatea de miscare mai redusa, din cauza firului de conectare la priza, insa daca nu va deranjeaza, atunci nici nu trebuie sa luati asta in considerare, avand in vedere calitatile unei astfel de bormasini.

Bormasini cu acumulator 

Bormasinile cu percutie care functioneaza pe baza unui acumulator sunt ideale pentru persoane ce folosesc aceste produse pentru sarcini mai usoare, ori pentru locuri greu accesibile, pentru care au nevoie de libertate mai mare de miscare. Acumulator din ioni de litiu este cel mai eficient. Trebuie sa tineti cont ca puterea unei astfel de bormasini este mai mica.

Mandrina

Burghiul este introdus in mandrina, pentru a sta cat mai bine fixat. Mandrinele pot fi de 2 tipuri in functie de sistemul de prindere pe care il au: cu cheie ori SDS. Variantele cu cheie sunt cele traditionale, iar cheia este folosita pentru a fixa sau a slabi burghiul. Asta poate lua ceva mai mult timp si exista riscul de a merge in gol uneori.

A doua varianta, SDS, asigura un grad de stabilitate mai ridicat, astfel ca burghiul va sta bine fixat si in siguranta. Bormasinile cu SDS se numara printre cele mai bune produse si va ajuta sa inlocuiti simplu si rapid, fara alte unelte, burghiul.  Diametrul mandrinei conteaza mult, deoarece cu cat are o valoare mai mare, cu atat va fi mai variata si mai compatibila cu mai multe accesorii.

Ar mai trebui precizat ca mandrina cu diametrul de 6,35 mm este cel mai des intalnita, fiind destinata pentru munci usoare. Aici, valoarea poate creste la 9,5 mm pentru muncile din gospodarie, fiind compatibila cu mai multe accesorii, si poate ajunge pana la 12,7 mm pentru sarcini dificile care necesita o perforare superioara.

Puterea

Dupa cum am spus mai devreme, bormasinile cu percutie cu cablu de alimentare sunt mai puternice decat cele cu acumulator, ceea ce se va vedea la acest criteriu-puterea. Mentionam ca puterea unei bormasini determina nu doar eficienta ei propriuzisa dar si pretul la care poate fi achizitionata, motiv pentru care cele de putere mica sunt recomandate amatorilor.

O bormasina de calitate va avea o putere incepand de la 450 W sau 10 V ( in cazul produselor cu acumulator). Aceasta putere poate ajunge pana la 1500 W in cazul produselor profesionale. Pe piata veti gasi modele hobby, semi-profesionale si profesionale. Cu cat puterea este mai mare, cu atat si bormasina e mai eficienta. In functie de complexitatea activitatilor pe care urmeaza sa le faceti cu bormasina, va trebui sa alegeti un tip potrivit cu o putere potrivita.

Viteza de lucru

O bormasina cu percutie care are mai multe trepte de lucru si implicit mai multe viteze, se va adapta mai usor la orice material pe care urmeaza sa il prelucreze. Este important sa adaptati viteza de lucru la materialul pe care il prelucrati, pentru a nu-l strica.

Modelele hobby au o singura treapta de viteza, insa este suficienta pentru activitati simple. Cu cat inaintam spre modele semi-profesionale sau profesionale, cu atat apar mai multe trepte. Precizam ca intre aceste trepte exista diferente de 300-500 rotatii/minut.

Percutia

Percutia unei bormasini este activata prin apasarea unui buton de pe bormasina. Aceste bormasini sunt mai complexe, iar pe langa invartire, invartire si lovire, au si functia doar de lovire. Aceasta se activeaza cu ajutorul unui buton si consta in producerea unei succesiuni de lovituri rapide pentru o mai buna perforare a suprafetei de lucru.

Alte dotari

Printre dotarile suplimentare se numara manerul softgrip, burghie ca accesorii si un bec care va lumina zona de lucru. Aceste functii au scopul de a inbunatati capacitatea de lucru a unei bormasini, si sa ajute la manevrabilitatea ei propriuzisa. In functie de producator, putem beneficia uneori si de o valiza pentru transport si depozitare.

Iti recomandam:

Back to top button