Altele

Cea mai buna Boxa Portabila

Cand vorbin despre boxele portabile, ne referim la acele boxe alimentate nu la retea ci printr-o baterie sau acumulator. Acele boxe pe care le putem lua cu noi in excursii sau deplasari si pe care le putem uneori controla prin Bluetooth sau Wi-Fi. Acest tip de boxe au devenit extrem de populare in ultimii ani si pe buna dreptate.

In majoritatea cazurilor, astfel de boxe sunt echipate si cu port-uri USB care ne permit sa le conectam fie la un laptop sau PC, fie la un dispozitiv MP3 player care sa redea muzica in mod direct. Din acest punct de vedere, boxele portabile ofera o mobilitate si o versatilitate deosebita comparativ cu boxele traditionale.

Asa cum vom afla in minutele urmatoare, exista diferente clare intre boxele portabile disponibile pe piata la ora actuala. Aceste diferente sunt facute nu doar de tehnologiile incorporate dar si de conectivitatea lor, de capacitatea acumulatorului, de marimea lor, de design, si bineinteles de performantele lor totale.

TOP 5 CELE MAI BUNE BOXE PORTABILE

Boxa Bluetooth activa cu telecomanda JHRBoxa Bluetooth activa cu telecomanda JHR

 • Are o greutate redusa si vine echipata cu un maner de transport
 • Aceasta boxa are o statie incorporata si ofera un bass foarte puternic
 • Vine cu o telecomanda care poate controla boxa de la distante mari
 • Are reglaje de ecou microfon, treble, volum chitara, si volum microfon
 • Incorporeaza o functie de inregistrare pe stick si are intrari pentru instrumente muzicale
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Boxa portabila JBL Go2Boxa portabila JBL Go2

 • Emite fara fir un sunet de inalta calitate printr-o functie Wireless Bluetooth Streaming
 • Are o baterie reincarcabila Li-ion care reda pana la 5 ore de muzica
 • Beneficiaza de un design rezistent la apa
 • Are o sensibilitate de 80 dB si un raspuns in frecventa de 180 – 20000 Hz
 • Poate fi conectata cu usurinta la orice tip de dispozitiv portabil
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Boxa portabila Akai, ABTS-11BBoxa portabila Akai, ABTS-11B

 • Incorporeaza un card reader SD si o functie de Radio FM
 • Functie de reincarcare prin cablu inclus DC 5V 1A
 • Bateria reincarcabila de litiu ofera pana la 4 ore de functionare
 • Beneficiaza de o curea pentru un transport usor
 • Are functie de control volum si ofera o fidelitate audio remarcabila
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Boxa Portabila Charge 3+Boxa Portabila Charge 3+

 • Acumulatorul are o capacitate de 6000 mAh care ofera 20 ore de functionare continua
 • Poate incarca smartphone-uri si tablete printr-un cablu USB
 • Boxa este rezistenta la apa si la socuri destul de puternice
 • Difuzorul incorporate are o functie de anulare a zgomotelor si ecoului
 • Se conecteaza la smartphone prin Bluetooth si permite redarea de pe mai multe dispozitive
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Boxa portabila bluetooth A+ BSK 1Boxa portabila bluetooth A+ BSK 1

 • Ofera o conectivitate Bluetooth de pana la 10 metri distanta
 • Are un port micro SD pentru o alimentare usoara dupa epuizarea bateriei
 • Beneficiaza de un sistem hands free cu un microfon integrat pentru apeluri telefonice
 • Bateria reincarcabila integrata ofera pana la 4 ore de functionare continua
 • Are o functie de MP3 player si poate fi incarcata prin USB
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cum alegem o boxa portabila de calitate

Alimentarea

Boxa portabila bluetoothIn primul si primul rand, atunci cand achizitionam o boxa portabile de orice tip, trebuie intai sa aflam ce tip de alimentare foloseste. Totodata, trebuie urmarit ce tip de acumulator foloseste boxa respectiva si daca el se incarca usor. Altfel spus, o boxa portabila trebuie sa se poata incarca foarte usor si intr-un timp relativ scurt.

Mai trebuie tinut cont si de marimea difuzorului in sine, pentru ca el determina consumul total al boxei si implicit, frecventa cu care va trebui reincarcata boxa. Unele astfel de boxe vin echipate nu doar cu acumulatorul din dotare ci si cu un acumulator de rezerve. Alternativ, ele pot fi alimentate prin baterii standard,

Spre deosebire de alte dispozitive portabile, multe dintre aceste boxe portabile pot fi alimentate prin USB. Alimentarea se poate face fie la un PC sau laptop, fie la acumulator cu adaptor USB. Indiferent de modalitatea de incarcare, totusi, este foarte important ca boxa pe care o alegem sa poata fi reincarcata cu usurinta.

Compatibilitatea

Pentru ca o boxa portabila sa poata fi considerata a fi de calitate, ea trebuie sa fie compatibila cu o gama larga de dispozitive. Conexiunea la aceste dispozitive se poate face fie prin Wi-Fi, fie prin Bluetooth. De regula, Bluetooth-ul reprezinta optiunea de baza, modalitatea prin care mai toate astfel de boxe se conecteaza la dispozitivul sursa.

Precizam ca multe dispozitive moderne incorporeaza functii Bluetooth, de la telefoane si tablete pana la laptop-uri si console portabile. Printr-o conexiunea Bluetooth, putem opera boxa de la distante destul de mari atata vreme cat nu exista prea multe obstacole. Odata conectate, dispozitivele Bluetooth vor putea exporta sunet prin boxa respectiva in orice moment.

Ar mai trebui totodata urmarit ca boxa pe care o alegem sa fie compatibila cu dispozitivele pe care le detinem. Chiar daca boxa in sine este promovata ca fiind versatila si adaptabila, ar trebui totusi sa aruncam o privire la recenzii pentru a determina daca ea se potriveste dispozitivelor pe care le detinem.

Dimensiunea si portabilitatea

Se poate intelege din designul si constructia acestor boxe ca ele sunt menite uzului mobil, in special ca dispozitive portabile. O astfel de boxa ne poate ajuta sa ascultam muzica in orice loc, chiar si cand ne deplasam. Astfel, o boxa portabila trebuie inainte de toate sa fie suficient de compacta incat sa o putem transporta cu usurinta.

Totodata, trebuie sa ne orientam spre o boxa care sa ofere totusi un sunet de inalta calitate in ciuda dimensiunilor reduse. Desi unii dintre noi ar fi tentati sa credem ca o boxa portabila nu poate sa se ridice la standardele celor traditionale, trebuie precizat ca ultimele modele pot oferi un sunet de-a dreptul impresionant din mai toate punctele de vedere.

Avand in vedere ca aceste boxe sunt portabile prin definitie, ele trebuie totodata sa fie relativ usoare si totodata rezistente la transport. Asta nu inseamna totusi ca trebuie sa facem un compromis cand vine vorba de acumulatorul sau bateriile pe care boxa le foloseste, desi acumulatorul reprezinta o mare parte din greutatea propriuzisa a boxei.

Constructia si designul

Cand vorbim despre constructia unei boxe portabile, ne referim in primul rand la capacitatea ei de a rezista la socuri si zgarieturi. Deoarece acestea sunt dispozitive portabile, sansele ca ele sa fie expuse la intemperii sau lovituri accidentale sunt destul de mari. In consecinta, o boxa portabila trebuie sa fie destul de rezistenta.

Putem gasi in comert si boxe rezistente la umiditate, boxe care desi sunt ceva mai scumpe, vor functiona corect in medii umede. Totodata, o boxa portabila poate avea o carcasa sau grila din metal pentru o protectie superioara la socuri. Mai mult, o astfel de boxa poate sa fie dotata cu garnituri suplimentare pentru protectie la nisip si praf.

Multi sunt aceia care arunca pur si simplu o astfel de boxa intr-un rucsac sau geanta atunci cand merg in excursii sau deplasari. Acesta este si motivul pentru care multe dintre aceste boxe sunt construite sa reziste la socuri care ar putea distruge o boxa traditionala. Chiar daca sunt compacte, boxele portabile beneficiaza de regula de o durabilitate sporita.

Calitatea sunetului

Desi am vorbit despre mai toate considerentele care trebuiesc luate in calcul cand achizitionam o boxa portabila, ar trebui totusi sa vorbim putin si despre calitatea sunetului. Chiar daca o boxa portabila nu atinge standardele de fidelitate garantate de boxele statice in general, uneori ele se pot apropia destul de mult de nivelul dorit.

Se poate intelege ca astfel de boxe nu sunt tocmai ieftine si ca calitatea sunetului poate deosebi intr-o oarecare masura fata de boxele traditionale. Chiar si asa, trebuie urmarit ca o astfel de boxa sa dispuna de un sistem de reproducere a sunetelor de inalta fidelitate, pentru ca astfel ele diminueaza distorsiunile si zgomotele statice pe care le auzim uneori la boxele de dimensiuni reduse.

Accesoriile

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca in ciuda dimensiunilor reduse, boxele portabile pot sa incorporeze o serie de accesorii utile si interesante. Spre exemplu, unele astfel de boxe au porturi de incarcare auxiliare in timp ce altele beneficiaza de conectivitate multipla pentru o mai buna sincronizare cu dispozitivele wireless.

Mai mult, unele boxe portabile pot fi controlate prin intermediul unor aplicatii pe care le putem instala pe mai orice dispozitiv dorim. Cu astfel de aplicatii, putem controla boxele prin intermediul internetului de la o distanta considerabila. Astfel de functii sunt utile nu doar pentru ascultatul muzicii ci si pentru purtatul conversatiilor telefonice.

Iti recomandam:

Back to top button