PC & PerifericeTV, Electronice & Foto

Cele mai bune Boxe Profesionale

Daca va doriti boxe profesionale de calitate, trebuie sa va ganditi mai intai pentru ce scopuri doriti sa le luati. Orice pasionat de muzica sau persoana ce lucreaza in domeniul entertainmentului, muzicii, evenimentelor etc. stie ca e nevoie de sunet de calitate, insa o boxa profesionala nu e usor de ales, daca nu aveti foarte multe cunostinte in acest domeniu.

Daca totusi mai stiti cateva lucruri, atunci va va fi si mai usor. Iar cei care sunt la inceput, nu va faceti griji, in acest articol am detaliat caracteristicile de calitate ale unei boxe profesionale si la final veti stii ce trebuie sa alegeti.

Totul este sa acordati importanta chiar si celor mai mici detalii ce pot face diferenta intre un sunet normal si un sunet bun.

TOP 5 CELE MAI BUNE BOXE PROFESIONALE

Boxa Audio Profesionala 200W cu Bluetooth, USB si TF card, display digital, intrare microfon jack 6,5 mm

Boxa Audio Profesionala 200W cu Bluetooth

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta boxa are un design foarte interesant, cu un maner ca de troller pentru a putea fi transportata mai usor oriunde doriti. Practic, este o boxa pe roti.

O puteti lua chiar si pe strada, daca vreti sa dati concerte in aer liber. Are inclusa functia Bluetooth, pentru a va conecta usor la ea. Are 2 difuzoare integrate si o putere de 200 W.

In pachet vine si cu un microfon care va va ajuta la karaoke. Are autonomie mare si dupa 2-3 ore de incarcare este gata de folosit oriunde doriti.

Ce ne-a placut: Este o boxa potrivita pentru karaoke.

Boxe Active cu Bluetooth Temeisheng DP-284BT, USB

Boxe Active cu Bluetooth Temeisheng DP-284BT, USB

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Ce ne place foarte mult la acest set de boxe active, este usurinta de a conecta 2 chitari sau 2 microfoane la ele. Sunt produse ce pot fi folosite la concerte, in baruri, in studio etc. Puterea RMS a fiecarei boxe este de 130 W.

Amplificatorul este integrat deja, deci nu va fi nevoie de o investitie separata. Puteti regla volumul sunetului atat pentru microfon, cat si pentru chitara. Impedanta este de 10 ohmi, asadar nu exista riscul de scurtcircuit.

Este un sistem ce poate fi folosit si pentru karaoke inclusiv. Cu un asemenea sistem, puteti da petreceri nemaipomenite si fara a folosi sisteme auxiliare.

Ce ne-a placut: Boxele au carcasele realizate din lemn.

Boxe Profesionale Active Bande-Mese, Best Sound, Calitate Germana, 300 W , Conectivitate Bluetooth

Boxe Profesionale Active Bande-Mese, Best Sound, Calitate Germana, 300 W , Conectivitate Bluetooth

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un set de boxe profesionale active, cu amplificatoare integrate pentru o calitate foarte buna indiferent de locatia in care sunt amplasate.

Puterea lor este de 300 W, rezonanta si calitatea sunetelor fiind foarte bune, atat datorita puterii mari, cat si datorita constructiei din lemn a cutiilor in care se afla difuzoarele.

Puteti folosi acest set atat acasa pentru petreceri, cat si in baruri, la concerte, in studio etc.Are functie Bluetooth inclusa, insa puteti folosi si mufa Jack sau card de memorie.

Ce ne-a placut: Va ofera posibilitati multiple de redare a muzicii.

Boxa Profesionala Pasiva Ibiza 750W, 2 x 15 inch/38 cm, 3-Cai Bass-Reflex

Boxa Profesionala Pasiva Ibiza 750W, 2 x 15 inch

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Imaginati-va ce petreceri ati putea da cu muzica ce ar resuna din aceasta boxa. Nu degeaba i se spune” Ibiza”. Pentru orice tip de eveniment va puteti baza pe aceasta boxa profesionala, pasiva, gata sa redea sunetele la cea mai buna calitate.

Puterea RMS este de 400 W, iar puterea maxima este de 750 W. Este un produs versatil, pe care il puteti adapta in functie de evenimentul la care veti folosi boxa. Raspunsul in frecventa este de 20 Hz – 20 kHz.Impedanta este de 8 ohmi, asadar nu exista riscul de scurtcircuitare a boxei.

Ce ne-a placut: Boxa are 2 difuzoare de tip woofer si un difuzor doar pentru frecvente medii.

Boxa Audio AKAI, Portabila, Profesionala puternica, Microfon Wireless, Telecomanda

Boxa Audio AKAI, Portabila, Profesionala puternica, Microfon Wireless, Telecomanda

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta este o boxa activa, profesionala ce poate fi adaptata mai multor context de genul: concerte in aer liber, petreceri in aer liber, karaoke, studio etc.

Are un design robust si compact, cu colturi metalice, fiind o boxa moderna, care arata bine si are personalitate.O puteti folosi conectand la ea laptopul sau telefon, ori prin functia Bluetooth sau prin card de memorie.

Dispune de microfon, functie vocala, functie karaoke, telecomanda, radio FM etc. Puterea nominala e de 90 W.

Ce ne-a placut: Chiar si cand functioneaza in aer liber, sunetele se vor auzi foarte clar prin aceasta boxa.

Cum alegem o boxa profesionala de calitate:

Amplificare: Inainte de a descoperi fiecare caracteristica in parte a boxelor profesionale ar fi bine sa va ganditi unde le veti folosi mai exact sau in ce scopuri. Sa va dam cateva exemple: acasa, in studio, intr-un bar, la un concert etc. In functie de locul in care vor fi montate si de scopul lor, modelele de boxe profesionale o sa difere. Fie veti alege sa le cumparati pe rand, ori alegeti un produs All in one cu mixer de sunet si o interfata ofertanta.

In ceea ce priveste amplificarea, ea poate sa existe sau sa nu existe, iar atunci boxele pot fi active sau pasive.

In cazul boxelor active veti gasi amplificator, procesor intern de semnal si difuzoarele aferente, incorporate si ele. Sunt produse recomandate pentru cei ce nu doresc sa se complice prea mult si sa cumpere statie de amplificare separata.

Conexiunile se fac mult mai rapid, mai ales daca va grabiti asta poate fi un mare ajutor, iar in ceea ce priveste sunetul nu putem avea nimic de reprosat. Boxele active pot fi conectate direct la instrumente. Sunt produse destul de portabile, care nu va incurca atunci cand scena e plina sau locatia e destul de mica. Se folosesc la concerte, in studiouri etc.

Boxele pasive au nevoie de amplificator extern, cat si de procesor de sunet extern. Aceste produse se regasesc mai mult in ansambluri statice, care nu obisnuiesc sa fie mutate prea des dintr-un loc in altul. Asta ar insemna munca multa si foarte mult spatiu ocupat de toate componentele. Un astfel de ansamblu este mai degraba folosit in Sali de conferinta, amfiteatre, teatre etc. Ca pret sunt mai accesibile decat cele active. In ceea ce priveste setarile de sunet si mixaj sunt mai versatile decat cele active, deoarece ii permit sunetistului sa produca diverse efecte speciale.

Putere: Puterea o sa difere in functul de tipul boxelor ( active sau pasive).

Pentru boxele active situatia e simpla. Puterea RMS specificata de producator este cea care indica puterea actuala a boxelor, deoarece au partea de amplificare integrata deja. Produsele active pot avea o putere care sa depaseasca 200 W.

In ceea ce priveste boxele pasive, lucrurile sunt mai complicate. Puterea de care boxele au nevoie trebuie sa fie foarte bine sincronizata cu puterea amplificatorului extern. Urmariti ratingul de putere recomandat al fiecarei boxe si in functie de cate boxe vor fi, veti calcula ratingul total, iar suma aceasta va fi inmultita cu 2. Valoarea obtinuta trebuie sa fie similara cu puterea RMS a amplificatorului.

Materiale: Materialul din care este fabricat corpul boxei ( in care se afla difuzorul) va influenta calitatea sunetelor. De aceea, specialistii recomanda cutiile din lemn, care sunt ceva mai greu de carat, insa ofera cel mai calitativ sunet. O varianta mai accesibila ar fi plasticul.

Apoi, ar trebui sa verificati materialul din care este fabricat difuzorul. Producatorii folosesc hartie, fibra de carbon sau metale.

Impedanta si raspuns in frecventa: Acesti 2 indici devin importanti cand discutam despre boxe pasive ce trebuie conectate la un sistem pre-achizitionat. Este foarte important sa stiti ca impedanta boxelor nu trebuie sa fie mai scazuta decat impedanta amplificatorului. In caz contrar, produsele pot fi scurtcircuitate ori o impedanta prea mare, inseamna o intensitate mai scazuta a sunetului.

Al doilea indicator se refera la variatia frecventelor. Produsele de calitate ar trebui sa va ofere frecvente cuprinse intre 25Hz – 18KHz.

Interfata: Este vorba despre conectarea boxelor, care ar trebui sa fie destul de simpla. La boxele pasive veti regasi conectorul SpeakOn, iar la modelele active intalniti conectorul XLR.

Iti recomandam:

Back to top button