Casa & Gradina

Cele mai bune Dezumidificatoare

Orice spatiu de locuit, fie o garsoniera mica sau o casa spatioasa, ce poate parea aerisita, este predispus la producerea umezelii. Umezeala apare fie din cauza conditiilor atmosferice exterioare fie din anumite surse din interiorul locuintei.

Efectele negative sunt variate si pornesc de la simple displaceri pana la problemele de sanatate grave. Umezeala afecteaza hainele depozitate intr-o camera fara dezumidificator, care in timp se vor deteriora, chiar daca nu putem observa efectele imediat, le vom descoperi cand deja este prea tarziu.

Desi nu mai sunt asa de populare, cartile tiparite sunt si ele afectate de umiditatea atmosferica iar daca doriti sa va pastrati biblioteca intacta ar trebui sa achizitionati un dezumidificator. Pentru colectionarii de carti vechi sau rare sau cei de timbre, instalarea unui dezumidificator devine obligatorie si poate scapa colectionarul de foarte multe neplaceri, chiar dezastre.

Nivelul recomandat de umiditate intr-o locuinta este intre 45% si 55% iar valori peste acest protecentaj, pentru o perioada indelungata de timp, afecteaza direct si indirect sanatatea. Umiditatea se infiltreaza in pereti si in piesele de mobilier. Umezeala este un mediu propice de dezoltare al microbilor, bacteriilor si mucegaiului. Acestea pot provoca afectiuni ale cailor respiratorii si a plamanilor chiar si la persoanele care nu sunt alergice, putand ajunge si la boli precum astmul. Cei mai sensibili la mucegai si ciuperci sunt copiii si persoanele care deja sufera de afectiuni pulmonare. Deasemenea, umiditatea creste disconfortul persoanelor care sufera de reumatism, putand chiar agrava aceasta boala.

Un dezumidificator de calitate poate scapa beneficiarul de toate aceste probleme prin controlul procentului de umiditate din incaperea in care este amplasat. Nu toate dezumidificatoarele sunt la fel iar noi va putem oferi cateva principii de selectie care va vor ajuta in selectarea dezumidificatorului perfect pentru dumneavoastra.

TOP 5 CELE MAI BUNE DEZUMIDIFICATOARE

Dezumidificator TESY , 245W, 10 L / 24 H

Dezumidificator TESY DHF 10 CEL

 

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are un interval impresionant de functionare 5-35 grade
 • Beneficiaza de o functie de reglare nivel umiditate
 • Incorporeaza un rezervor de 2 Litri
 • Are un indicator luminos si un design modern
 • Functie de auto-dezghet prin folosirea unui ventilator

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME

 

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are un filtru usor detasabil pentru o curatare optima
 • Functie de dezghetare automata pe fond electronic
 • Protectie la preaplin cu deconectare automata
 • Are racord pentru montarea unui furtun de evacuare
 • Mobil din constructie, beneficiaza de roti de transport

Dezumidificator de aer ARGO Dry Digit 17

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

La acest dezumidificator ne-a placut capacitatea mare de dezumidificare relativa la dimensiunile mici, de pana la 17 l/24 h. Aspectul este unul modern, completat de display-ul LED foarte practic.

Desi volumul de filtrare este mare, acesta consuma doar 295W si este destul de silentios. Ne-a placut seriozitatea cu care a fost asamblat si bineinteles si garantia de 5 ani.

Ce ne-a placut: Volumul ridicat de filtrare si garantia de 5 ani cu care se prezinta!

Dezumidificator de aer ARGO LILIUM EVO 11 – 11 l/24h

Dezumidificator de aer ARGO LILIUM EVO

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest dezumidificator are o functie de uscare rufe, care reprezinta o sursa importanta de umiditate in cazul in care nu exista un spatiu de uscare al hainelor in aer liber.

Este si unul dintre cele mai economice, raportul calitate/pret fiind unul excelent si ne-a impresionat prin reglajele si setarile care se pot face, fiind complet automat si foarte silentios. Este alegerea perfecta pentru o garsoniera sau o camera de apartament, indeplinindu-si atributiile cu brio.

Ce ne-a placut: Functia de uscare rufe, foarte practica. Deasemenea are foarte multe setari care se pot realiza usor de catre oricine!

Dezumidificator Trotec TTK69E, 20l/zi

Dezumidificator Trotec TTK69E

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cel mai mult la acest aparat de dezumidificare ne place capacitatea uriasa de filtrare 130m3/h, din care rezulta 20 l/24 h de apa. Se poate folosi pentru o suprafata de pana la 45 m2 ceea ce il face candidatul ideal pentru majoritatea spatiilor de locuit, fiind potrivit chiar si pentru un apartament.

Ne-a placut si design-ul frumos care face din acest aparat chiar un obiect decorativ, integrandu-se perfect in orice décor. Are si functie de uscare a rufelor si un display digital, toate intr-un corp compact dar puternic. Este deasemenea automatizat, va veti aminti de el doar cand va uitati sa-l admirati.

Ce ne-a placut: Cel mai mult puterea de dezumidificare, functia de uscare rufe si bineinteles design-ul!

Care sunt caracteristicile unui dezumidificator de calitate?

Desi mai toate dezumidificatoarele indeplinesc acelasi scop, ele difere unul de celalalt prin prisma functiilor pe care le incorporeaza si prin functionalitatea pe care o ofera. Printre aceste functii, trebuie sa tinem cont de capacitatea lor, existenta unui higrostat, a unui ventilator, sau a unui recipient de apa, si totodata de functiile programabile pe care aceste dispozitive le incorporeaza. In principiu, cele mai importante caracteristici ale unui dezumidificator sunt:

Capacitatea de dezumidificare 

In primul si primul rand, trebuie tinut cont de capacitatea de dezumidificare a aparatului, si anume de potenta pe care el o are cand vine vorba de colectarea apei pe cursul unei zi. Desi capacitatea de stocare difera de la un aparat la altul, dezumidificatoarele de calitate ofera o capacitate de dezumidificare de cel putin 15-20 Litri pe zi.

Capacitatea de stocare a apei

Despre capacitatea de stocare a apei spunem ca este la fel de esentiala precum capacitatea de dezumidificare. In esenta, aceasta determina cata apa poate un dezumidificator sa stocheze in timpul functionarii, ceea ce determina eficienta dispozitivului pe termen lung. In medie, un bun dispozitiv de dezumidificare trebuie sa aiba o capacitate de minim 1.5 Litri.

Setarea umididatii si a vitezei 

Un alt amanunt important il reprezinta viteza de functionare, si in special cea de dezumidificare. Trebuie urmarit ca un dezumidificator sa aiba o functie de setare a umiditatii in incapere, o functie care determina cat de intens va functiona aparatul si pentru cata vreme. Tineti minte ca o umiditate ‚sanatoasa’ trebuie sa nu depaseasca 50% in nicio incapere in afara baii.

Zgomotul de functionare 

In mod evident, ne dorim un dezumidificator care sa functioneze relativ silentios si care sa nu atraga prea multa atentie de-a lungul zilei. Sub nicio forma nu trebuie ca el sa depaseasca 50 dB, indiferent cat de potent sau functionabil este. Cum spuneam, un dezumidificator de calitate trebuie sa functioneze pe termen lung fara sa atraga prea multa atentie asupra sa.

Filtre antibacteriene 

Pentru a ne proteja impotriva egrasiei sau a altor agenti patogeni care ne pot pune sanatatea in pericol, trebuie investit intr-un dezumidificator dotat cu filtre antibacteriene. Aceste filtre reprezinta un standard pe care mai toate dezumidificatoarele de calitate il au, desi eficienta propriuzisa a acestor filtre tinde sa difere de la un produs la altul.

Functii suplimentare  

Trebuie urmarit totodata ca dezumidificatorul in care investim sa incorporeze nu doar functiile de baza ci si o serie de functii suplimentare. Asta nu ar trebui privita ca o necesitate ci mai degraba ca un bonus operativ. Putem observa uitandu-ne la ce are piata de oferit la ora actuala ca unele dezumidificatoare incorporeaza functii de uscare rufe, functionare continua, sau filtrare configurabila.

Unde folosim un dezumidificator?

Oricine vrea sa investeasca intr-un dezumidificator electric trebuie sa inteleaga importanta si beneficiile pe care un asemenea dispozitiv le ofera. In esenta, ele sunt dispozitive pe care le folosim in locuinta, in special in camera de zi sau dormitor. Astfel, aceste dispozitive trebuiesc pozitionate undeva in spre centrul camerei pentru o eficienta sporita.

Totodata, este important ca un dezumidificator sa fie tinut departe de sursele de caldura. Vorbim aici despre radiatoare, calorifere, aeroterme, etc, deoarece schimbul de temperatura in aerul incaperii le afecteaza eficienta propriuzisa. Mai trebuie totodata urmarit ca aceste dispozitive sa nu fie pozitionate prea aproape de perete pentru a nu afecta umiditatea peretilor.

Ar trebui mentionat ca aceste dispozitive trebuiesc folosite independent de alte aparate care au ca scop modificarea temperaturii sau a umiditatii dintr-o incapere. In acelasi timp, trebuie urmarit ca ele sa nu se atinga de alte dispozitive electrice si sa nu se depoziteze nici un obiect pe aparat. Mai mult, trebuie evitata acoperirea gaurilor de admisie si evacuare ale aerului in aparat.

Cum functioneaza un dezumidificator?

Prin prisma faptului ca aceste dispozitive sunt destinate utilizarii in spatii inchise, este important ca usile camerelor sa fie inchise permanent. Desi o usa deschisa nu afecteaza siguranta dispozitivului in vreun fel sau altul, o usa deschisa va afecta cu certitudine eficienta aparatului cand vine vorba de viteza de dezumidificare si functiile sale.

Mentionam totodata ca unii oameni doresc sa foloseasca aceste dispozitive conectandu-le prin conducte de inductie/evacuare. Acest procedeu nu este neaparat de evitat, atata vreme cat intelegem ca dezumidificatorul propriuzis va folosi senzorii din aparat pentru a determina parametrii de functionare, motiv pentru care o conducta de inductie/evacuare va avea un flux diferit la iesire/intrare fata de aerul din camera in care este pozitionat aparatul.

Atunci cand folosim astfel de conducte, trebuie urmarit ca ele sa fie din otel inoxidabil si sa fie cat mai scurte cu putinta. Cum am mentionat, conductele prea lungi afecteaza eficienta aparatului in mod evident, mai ales daca ele duc intr-o alta camera decat cea in care se afla aparatul. Mai mult, aceste conducte trebuie sa asigure fluxul perfect al aerului atat la inductie cat si la evacuare.

Care sunt eneficiile folosirii unui dezumidificator?

 • Ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si respirabil
 • Ofera o protectie sporita impotriva fungilor si bacteriilor
 • Asigura o protectie ridicata impotriva coroziunii
 • Ajuta la climatizarea interioara si a transferului rapid de temperatura
 • Ofera o protectie sporita impotriva condensarii vaporilor de apa in incapere
 • Grabeste viteza de uscare a substantelor de reparatii interioare
 • Asigura un climat interior sanatos si respirabil
 • Ajuta la reducerea condensului de pe geamurile incaperii
 • Poate indeparta petele de mucegai de pe pereti sau tavan
 • Indeparteaza mirosurile neplacute prin reimprospatarea aerului

Iti recomandam:

Back to top button