Casa & Gradina

Cele mai bune Dezumidificatoare

Orice spatiu de locuit, fie o garsoniera mica sau o casa spatioasa, ce poate parea aerisita, este predispus la producerea umezelii. Umezeala apare fie din cauza conditiilor atmosferice exterioare fie din anumite surse din interiorul locuintei.

Efectele negative sunt variate si pornesc de la simple displaceri pana la problemele de sanatate grave. Umezeala afecteaza hainele depozitate intr-o camera fara dezumidificator, care in timp se vor deteriora, chiar daca nu putem observa efectele imediat, le vom descoperi cand deja este prea tarziu.

Desi nu mai sunt asa de populare, cartile tiparite sunt si ele afectate de umiditatea atmosferica iar daca doriti sa va pastrati biblioteca intacta ar trebui sa achizitionati un dezumidificator. Pentru colectionarii de carti vechi sau rare sau cei de timbre, instalarea unui dezumidificator devine obligatorie si poate scapa colectionarul de foarte multe neplaceri, chiar dezastre.

Nivelul recomandat de umiditate intr-o locuinta este intre 45% si 55% iar valori peste acest protecentaj, pentru o perioada indelungata de timp, afecteaza direct si indirect sanatatea. Umiditatea se infiltreaza in pereti si in piesele de mobilier. Umezeala este un mediu propice de dezoltare al microbilor, bacteriilor si mucegaiului. Acestea pot provoca afectiuni ale cailor respiratorii si a plamanilor chiar si la persoanele care nu sunt alergice, putand ajunge si la boli precum astmul. Cei mai sensibili la mucegai si ciuperci sunt copiii si persoanele care deja sufera de afectiuni pulmonare. Deasemenea, umiditatea creste disconfortul persoanelor care sufera de reumatism, putand chiar agrava aceasta boala.

Un dezumidificator de calitate poate scapa beneficiarul de toate aceste probleme prin controlul procentului de umiditate din incaperea in care este amplasat. Nu toate dezumidificatoarele sunt la fel iar noi va putem oferi cateva principii de selectie care va vor ajuta in selectarea dezumidificatorului perfect pentru dumneavoastra.

TOP 5 CELE MAI BUNE DEZUMIDIFICATOARE

Dezumidificator Star-Light DHD-1218W

Dezumidificator Star-Light DHD-1218W

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un aparat de dezumidificat complet automat, daca se foloseste furtunul de drenaj care vine ca accesoriu. Il pornesti, il setezi si vei uita complet de el, in timp ce iti va aduce aerul din camera la parametrii ideali de umiditate.

Daca nu exista posibilitatea de drenare, rezervorul de 2.6 l este suficient si in plus cand acesta se umple aparatul se va opri automat. Este foarte silentios, fiind ideal si pentru dormitoare.

Ce ne-a placut: Este un dezumidificator silentios ideal pentru zonele in care nu se doreste mult zgomot ca dormitoare sau sali de sedinta!

Dezumidificator Trotec TTK40E

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dezumidificatorul Trotec este perfect pentru o camera sau o garsoniera de pana la 25m2 iar capacitatea de dezumidificare de 14 l/24 h este mai mult decat sufienta pentru acest spatiu. Ne-a atras cel mai mult display-ul LED folosit pentru setare si monitorizare fiind foarte user friendly.

Si acest aparat poate folosit in sistem full auto cand se foloseste furtunul de drenaj. Deasemenea ne-a placut faptul ca este compact si poate fi instalat in orice colt al camerei.

Ce ne-a placut: Dimensiunile mici care ofera totusi un volum mare de filtrare, ideal pentru orice camera!

Dezumidificator de aer ARGO Dry Digit 17

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

La acest dezumidificator ne-a placut capacitatea mare de dezumidificare relativa la dimensiunile mici, de pana la 17 l/24 h. Aspectul este unul modern, completat de display-ul LED foarte practic.

Desi volumul de filtrare este mare, acesta consuma doar 295W si este destul de silentios. Ne-a placut seriozitatea cu care a fost asamblat si bineinteles si garantia de 5 ani.

Ce ne-a placut: Volumul ridicat de filtrare si garantia de 5 ani cu care se prezinta!

Dezumidificator de aer ARGO LILIUM EVO 11 – 11 l/24h

Dezumidificator de aer ARGO LILIUM EVO

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest dezumidificator are o functie de uscare rufe, care reprezinta o sursa importanta de umiditate in cazul in care nu exista un spatiu de uscare al hainelor in aer liber.

Este si unul dintre cele mai economice, raportul calitate/pret fiind unul excelent si ne-a impresionat prin reglajele si setarile care se pot face, fiind complet automat si foarte silentios. Este alegerea perfecta pentru o garsoniera sau o camera de apartament, indeplinindu-si atributiile cu brio.

Ce ne-a placut: Functia de uscare rufe, foarte practica. Deasemenea are foarte multe setari care se pot realiza usor de catre oricine!

Dezumidificator Trotec TTK69E, 20l/zi

Dezumidificator Trotec TTK69E

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cel mai mult la acest aparat de dezumidificare ne place capacitatea uriasa de filtrare 130m3/h, din care rezulta 20 l/24 h de apa. Se poate folosi pentru o suprafata de pana la 45 m2 ceea ce il face candidatul ideal pentru majoritatea spatiilor de locuit, fiind potrivit chiar si pentru un apartament.

Ne-a placut si design-ul frumos care face din acest aparat chiar un obiect decorativ, integrandu-se perfect in orice décor. Are si functie de uscare a rufelor si un display digital, toate intr-un corp compact dar puternic. Este deasemenea automatizat, va veti aminti de el doar cand va uitati sa-l admirati.

Ce ne-a placut: Cel mai mult puterea de dezumidificare, functia de uscare rufe si bineinteles design-ul!

Ce ar trebui sa aiba dezumidificatorul meu?

Este important ca acest dispozitiv, care este proiectat pentru folosire indelungata, sa fie automatizat, adica sa porneasca si sa se opreasca singur cand procentajul de umiditate selectat a fost atins si sa se opreasca sau sa dreneze tavita de colectare a apei in momentul cand aceasta se umple. Acest lucru este esential pentru comoditatea si siguranta utilizatorului care dupa ce va porni dispozitivul nu va trebui sa-l supravegheze constant.

Fiind folosit de cele mai multe ori in camerele cel mai des folosite sau in dormitoare, este necesar ca nivelul de zgomot produs sa fie unul cat mai redus. In special in cazul in care este folosit in dormitorul copiilor, pentru a le oferi acestora un somn neintrerupt.

Deasemenea, capacitatea de filtrare si dezumidificare a aerului este importanta insa aceasta se alege in functie de marimea spatiului in care va fi instalat dezumidificatorul. Acest criteriu nu defineste calitatea aparatului, un volum mai mic nu inseamna o calitate inferioara ci doar faptul ca a fost proiectat pentru spatii mai de dimensiuni mai mici.

Pentru a va ajuta in cautarea unui dezumidificator perfect pentru dumneavoastra va aratam alegerile si sugestiile noastre dintre dezumidificatoarele testate de noi.

Iti recomandam:

Back to top button