Casa & Gradina

Cel mai bun Racitor Aer

Desi in trecut ventilatoarele reprezentau modalitatea preferata de climatizare a locuintei, timpurile s-au schimbat intr-o oarecare masura si cu ele s-au schimbat si nevoile romanilor. In ziua de azi, oamenii au ajuns sa se bazeze din ce in ce mai mult pe alternative ceva mai potente, si aici vorbim despre aparate de aer conditionat si racitoare.

Despre racitoare se pot spune multe, mai ales prin prisma ergonomiei pe care o confera comparativ cu aparatele de aer conditionat. Desi nu la fel de puternice, racitoarele ies in evidenta printr-o mai buna portabilitate si fiindca sunt mult mai usor de folosit. Totodata, ele ocupa mult mai putin spatiu in locuinta si sunt mult mai ieftine.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam cat mai multe despre proprietatile si caracteristicile care definesc un bun racitor de aer, si vom incerca totodata sa aflam considerentele care trebuiesc luate in calcul atunci cand achizitionam un astfel de aparat. Trebuie inteles ca desi nu sunt foarte complexe din punct de vedere tehnologic, ele difera destul de mult de la un model la altul.

TOP 5 CELE MAI BUNE RACITOARE AER

Racitor si purificator de aer mobil TURBIONAIRE EASY COOLRacitor si purificator de aer mobil TURBIONAIRE EASY COOL

 • Beneficiaza de un sistem de purificare a aerului
 • Are flapsuri automate care pot fi reglate prin telecomanda
 • Incorporeaza un panou de control digital cu display LED
 • Are un timer digital care poate fi programat pe 8 ore
 • Ofera o racire naturala a aerului printr-o tehnologie evaporativa
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Racitor aer Zilan ZLN-3406Racitor aer Zilan ZLN-3406

 • Are functie de umidificator si purificator
 • Functioneaza la 3 viteze reglabile
 • Vine cu un rezervor de apa de 4 Litri
 • Are o functie de miscare oscilanta automata
 • Incorporeaza un filtru de praf de calitate
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Racitor de aer portabil Hyundai HY ACF 15ERacitor de aer portabil Hyundai HY ACF 15E

 • Este un aparat portabil cu baleiere si clapetare orizontala
 • Beneficiaza de o ventilare aer-aer sau aer-apa
 • Are 3 trepte de putere reglabile
 • Este surprinzator de usor de manevrat
 • Are un rezervor de apa cu capacitate de 5 Litri
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Racitor de aer Home 80WRacitor de aer Home 80W

 • Aparatul vine cu un rezervor de apa incorporat
 • Functioneaza in 3 trepte de putere reglabile
 • Beneficiaza de o rulare pe roti pt o buna portabilitate
 • Are un nivel de zgomot de doar 60dB
 • Vine cu recipiente pentru gheata incluse
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Mini Racitor aer portabil, ARCTIC AIR COOLER DK-7048Mini Racitor aer portabil, ARCTIC AIR COOLER DK-7048

 • Are 3 functii de functionare (racire, umidificare, purificare aer)
 • Beneficiaza de un design atragator cu lumina LED in 7 culori
 • Poate fi alimentat prin USB
 • Este portabil si foarte usor de manevrat
 • Operare compacta, de durata, si foarte silentioasa
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cum alegem un racitor de aer bun?

Puterea conteaza

Racitor AerTrebuie precizat de la bun inceput ca atunci cand vine vorba de dispozitive climatizatoare, puterea este esentiala pentru o eficienta garantata. In functie de puterea dispozitivului, deducem eficienta pe care o ofera si intelegem totodata care este potentialul lor practic. Mai exact, un aparat de putere medie (cca 70W) ar trebui sa raceasca o camera de cca 20-25 mp in conditii optime.

In marea lor majoritate, aceste dispozitive au o putere care pleaca de la 40W si au o potenta maxima de cca 70 sau 100W in functie de functiile aditionale pe care le incorporeaza. In mod evident, o mai mare putere inseamna o mai mare capacitate de racire. In ciuda racirii impresionante, este posibil totusi ca un aparat prea puternic sa nu renteze din punct de vedere financiar pe termen lung.

Totodata, mai trebuie luata in considerare si suprafata pe care doresti sa o raceasca dispozitivul de racire. Astfel, un model care a fost conceput pentru a fi folosit intr-o camera de maxim 25mp s-ar putea sa dezamageasca pentru orice camera ceva mai mare. De regula, producatorii specifica capacitatea de racire a acestor aparate pentru o mai buna intelegere a functionalitatii lor.

Modul de folosire

Nu doar puterea trebuie luata in calcul atunci cand achizitionam un racitor de aer ci si modul in care acest aparat va fi folosit pe viitor. Spunem asta pentru ca fiecare aparat are specificatiile sare proprii si ca este dificil pentru un aparat destinat camerelor de zi sa raceasca o incapere cu un grad ridicat de umiditate sau o incapere expusa razelor UV in mod extrem.

Trebuie inteles totodata ca unele racitoare pot fi folosite si la exterior sau cel putin in medii foarte bine aerisite. Aceste dispozitive sunt de regula ceva mai puternice si incorporeaza functii aditionale care le fac rezistente la umezeala, raze UV, praf, si intemperii. Ele sunt de regula construite ceva mai durabil comparativ cu dispozitivele de interior dar toate astea vin cu un cost ceva mai ridicat.

Ar trebui sa vorbim si despre racitoarele mobile, acele dispozitive pe care le putem repozitiona dupa bunul plac in foarte scurt timp si fara prea mult efort. In mod normal, aceste dispozitive sunt ceva mai mici si au o putere scazuta comparativ cu racitoarele de uz exterior sau industrial. Printre aceste modele gasim si racitoare de aer auto care pot fi instalate in autoturisme si care pot fi alimentate la bricheta auto.

Functiile si tehnologia

Desi mai toate racitoarele servesc aceleasi scopuri, ele difera intr-o oarecare masura prin prisma tehnologiilor si functiilor pe care le incorporeaza. Aceste functii tind sa difere nu doar prin constructia aparatelor propriuzise ci si in functie de scopul aparatelor. Un dispozitiv destinat uzului casnic, spre exemplu, poate avea functii de care un racitor extern nu are nevoie.

Viteza reglabila

Multe dintre aceste racitoare de aer vin echipate cu o functie de viteza reglabila. Este important ca un racitor sa aiba o viteza reglabila pentru ca va permite sa ajustati temperatura dupa bunul plac. Asta va permite sa decideti dvs conditiile care trebuiesc atinse in camera in care locuiti, si totodata va ofera libertatea sa ajustati temperatura atunci cand aceste conditii se schimba.

Functie purificare 

O alta functie interesanta pe care un racitor de aer modern o poate incorpora este functia de purificare a aerului. Cu o asemenea functie, racitorul nu doar climatizeaza incaperea insa o poate si purifica totodata folosing filtre speciale care au scopul de a elimina bacteriile si mirosurile neplacute din incapere.

Timer 

Timerul permite setarea momentului in care racitorul porneste sau se opreste. Asta poate fi foarte util pe timp de vara deoarece uneori temperatura scade in mod natural pe timpul noptii, motiv pentru care aparatul poate sa ia o pauza pe timp de noapte. Totodata, o astfel de functie va permite sa alegeti orele la care va doriti ca aparatul sa ruleze la capacitate maxima.

Ionizarea

Unele racitoare de aer vin echipate cu o functie de ionizare care are rolul de a elibera ioni negativi si pozitivi in scopul dezinfectarii aerului din incapere. Aceasta functie poate totodata sa elimine mirosurile neplacute sau care s-au imbibat in peretii incaperii de-a lungul timpului. In mod evident, racitoarele costisitoare sunt cele care incorporeaza astfel de functii.

Umidificare 

Desi nu des intalnita la astfel de dispozitive, unele racitoare de aer incorporeaza o functie de umidificare a aerului. Cu un astfel de racitor, puteti imbunatati calitatea aerului din incapere pe timp de noapte sau in timpul sezonului rece. Altfel spus, un dispozitiv cu functie de umidificare poate fi foarte versatil pe termen lung.

Telecomanda

Este totodata important pentru un racitor de aer bun ca el sa vine echipat cu o telecomanda. Din motive evidente, telecomanda confera o mai mare manevrabilitate si un mai amplu control asupra dispozitivului fara a fi nevoie ca utilizatorul sa se deplaseze prin incapere de fiecare data cand isi doreste sa schimbe parametrii de functionare a aparatului.

Constructia si dimensiunile

Un bun racitor de aer trebuie inainte de toate sa fie ergonomic si usor de folosit. In ceea ce priveste constructia dispozitivului, trebuie urmarit ca el sa fie usor de manipulat si totodata usor de transportat. Majoritatea acestor aparate sunt mobile si permit o buna repozitionare prin prisma designului de care beneficiaza.

Trebuie tinut cont de forma si dimensiunile unui racitor de aer pentru ca de cele mai multe ori, va veti dori sa il mutati dintr-o camera in alta la nevoie. In acest scop, este de urmarit ca dispozitivul sa fie compact si usor de manipulat. Desi majoritatea acestor aparate sunt patrate sau dreptunghiulare, unele au o forma verticala care le face mult mai usor de pozitionat in colturile incaperilor.

Nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare si accesoriile care vin la pachet cu racitorul propriuzis, in special lungimea cablului de alimentare. Data fiind natura acestor aparate, ele trebuie sa fie usor de manevrat cand situatia o cere, motiv pentru care ne dorim ca ele sa fie relativ usoare ca greutate si/sau sa beneficieze de rotile pentru o mai buna manevrare.

Iti recomandam:

Back to top button