Electrocasnice

Cele mai bune Centrale Electrice

Probabil ca v-ati gandit de multe ori ce decizie sa luati in legatura cu centralele termice electrice si un lucru care v-a speriat a fost consumul prea mare.

Este o grija destul de des intalnita printre utilizatori, insa daca veti analiza modelele disponibile pe piata, cunoscand caracteristicile tehnice necesare unui produs de calitate, atunci sigur veti gasi o varianta potrivita nevoilor dvs.

TOP 5 CELE MAI BUNE CENTRALE ELECTRICE

Centrala termica electrica Conter Heating 4.5 kW

Centrala termica electrica Conter Heating 4.5 kW

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta centrala electrica este compacta, usor de montat si nu va ocupa prea mult spatiu oriunde ati monta-o. Puterea termica a sa este de 4.5 kW, asadar va fi potrivita pentru garsoniere si apartamente mai mici, fiind recomandata pentru suprafete de pana la 35-40 mp.

Randamentul de incalzire este de 98% si vine dotata cu toate accesoriile necesare unei bune functionari, fara sa fie nevoie sa achizitionati ceva in plus. Dintre aceste accesorii fac parte: racordarile din otel, termoregulator, pompe de circulatie, vad izolat termic, din otel etc.

Ce ne-a placut: Rezervorul este fabricat din otel rezistent, izolat termic.

Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 9 kW, Incalzire, display LED, rezistenta electrica inox

Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 9 kW, Incalzire, display LED, rezistenta electrica inox

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta centrala electrica de la Bosch reprezinta solutia ideala pentru case si apartamente, avand putere termica de 9 kW. Poate pregati si apa calda menajera, deoarece are un sistem de incalzire cu boiler extern.

Este recomandata pentru incaperi de pana la 80 mp si poate fi montata foarte usor pe perete, avand un design compact si modern.

Este o centrala silentioasa, avand un nivel de zgomot de doar 39 dB, iar printre functiile sale suplimentare se numara: sistemul anti-inghet, sistemul de siguranta la supraincalzire, display LED etc.

Ce ne-a placut: Posibilele defectiuni sunt depistate rapid prin sistemul de autodiagnoza.

Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM

Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o centrala buna din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, cat si a pretului de achizitie, dand un randament de 99%. Pentru garsoniere sau apartamente mici, bine isolate, consumul centralei ar putea ajunge la aproximativ 1000 kW.

Dispune totodata de un sistem anti-inghet si de izolare termica, fiind o centrala sigura si fiabila. Pe langa asta, are si functie de autodiagnoza, pentru eventualele defectiuni ce pot aparea.

Este un model clasic, echipat cu pompa si vas de expansiune. Centrala este ajustata si pentru incalzirea in pardoseala.

Ce ne-a placut: Puterea termica de 6 kW asigura incalzirea unor suprafete de pana la 40 mp.

Centrala termica electrica Ray 9kW KE/14 EU PROTHERM

Centrala termica electrica Ray 9kW KE/14 EU PROTHERM

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pentru spatii de 50-60 mp aceasta centrala este potrivita, pentru ca are putere termica de 9 kW. Fiind o piesa murala, randamentul sau poate atinge un procent de  99%. Aveti posibilitatea de a-I monta un senzor extern si thermostat, pentru a controla mai bine  consumul. Totodata, ii puteti atasa un boiler extern, pentru apa menajera.

La aceasta putere pe care o are, consumul pe luna ar putea ajunge la 1500 kW, atata timp cat locuinta este izolata termic. Masoara 74 x 41 x 31cm, are design compact, iar pentru montare in siguranta va fi nevoie de un specialist.

Ce ne-a placut: Este dotata cu sisteme superioare de fiabilitate precum cele anti-inghet si auto-diagnoza.

Centrala electrica Viessmann Vitotron 8 KW, cu automatizare VLN3, functionare comandata de temperatura de ambianta

Centrala electrica Viessmann Vitotron 8 KW, cu automatizare VLN3, functionare comandata de temperatura de ambianta

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cei de la Veissmann sunt recunoscuti la nivel international pentru produsele lor de calitate, mai ales la capitolul centrale termice, calorifere, boilere etc. Puteti sa ii atasati si un boiler extern, iar in momentul in care pregateste apa calda menajera dvs ii puteti regla temperatura dupa cum doriti.

Poate asigura o buna functionare si chiar costuri mai reduse, daca functioneaza in combinatie cu panourile fotovoltaice.

Instalarea centralei este usoara si rapida, nu aveti nevoie de o camera speciala pentru ea, ci doar o monteaza un specialist pe un perete din casa dvs. Dispune de protectie anti-inghet si ii poate fi atasat un thermostat de ambient.

Ce ne-a placut: Puterea de 8 kW asigura un confort termic sporit pentru suprafete de pana la 60 mp.

Cum alegem o centrala electrica de calitate:

Tipul: In functie de necesitatile pe care le aveti si de bugetul disponibil, aveti de ales intre centrala electrica conventionala si centrala electrica cu inductie.

Centralele electrice conventionale sunt produsele clasice, pe care le veti regasi la majoritatea utilizatorilor, fiind si mai accesibile la pret. Pretul mai scazut nu inseamna un randament scazut, ba din contra, aceste central ofera un randament de 90-95%. Asta inseamna ca din energia electrica absorbita, doar 90-95% se transforma in energie termica.

Multi experti spun ca in cazul centralelor electrice cu inductie, acest procent poate ajunge pana la 99%. Al doilea tip de centrala este mai eficient, insa va avea si costuri de achizitie mult mai mari. Momentan, pe piata din Romania, aceste centrale se gasesc foarte greu.

Putere termica: Ca sa aflati puterea termica de care aveti nevoie pentru a incalzi casa, mai intai trebuie sa aflati volumul intregului spatiu. Trebuie sa inmultiti suprafata casei cu inaltimea camerei. Apoi, interesati-va legat de nivelul de izolare al peretilor. Pentru o locuinta veche si neizolata, consumul va fi de 60 W/mc. Daca aveti o casa noua, izolata si foarte bine pusa la punct din aceste puncte de vedere, atunci va fi nevoie de 40 W/mc.

In ceea ce priveste suprafata, pentru un apartament de aproximativ 70 mp, bine izolat, puterea termica a centralei poate fi cuprinsa intre 6-9 kW. Daca aveti o casa sau suprafata locuibila depaseste 100-200 mp, atunci va trebui sa alegeti un produs cu putere intre 12-24 kW.

Consum: Este criteriul din cauza caruia cam toti utilizatorii sunt ingrijorati. Trebuie sa stiti de la bun inceput ca in cazul centralelor electrice costurile le vor depasi pe cele ale centralelor pe gaz. O centrala de 9kW poate consuma pe luna aproximativ 1300 kW, daca locuinta este bine izolata, iar centrala dispune de thermostat, care va mentine o temperatura constanta de 23-24 grade in casa. Tot ce trebuie sa faceti este sa inmultiti valoarea data cu costul unui kW si veti afla cat trebuie sa platiti. Bineinteles, noi am dat un exemplu, deoarece pentru garsoniere/apartamente mai mici costurile vor fi mai reduse, iar pentru case cu suprafete extinse, costurile evident ca vor creste.

Echipamente: Printre echipamente se numara: rezistentele electrice ( care au scopul de a oferi puterea necesara pentru ca apa sa fie incalzita; trebuie sa fie foarte rezistente); vasul de expansiune ( scopul sau este de a tine sub control presiunea apei din centrala); thermostat de ambient ( cu ajutorul lui, centrala va functiona doar cand sesizeaza ca temperatura ambientala scade mai mult decat cea stabilita anterior). Termostatul va va ajuta sa platiti facturi mai mici si sa aveti mai mult control asupra consumului centralei electrice.

Functii: Centralele termice electrice pot fi simple, adica doar cu pompa sau pot avea boiler atasat. Pompa are rolul de a opri alimentarea cu apa calda a surselor de incalzire din casa, atunci cand veti dori sa folositi aceasta apa menajera la dus, de exemplu. In cazul boilerului, lucrurile sunt separate, iar sursele de caldura nu vor fi stopate cat timp dvs folositi apa menajera. De asemenea, boilerul poate fi achizitionat si separat, ulterior.

Iti recomandam:

Back to top button