Casa & Gradina

Cel mai bun Covor Baie

Un covoras de baie se poate dovedi foarte util pe termen lung, nu doar prin prisma sigurantei pe care o confera prin aderenta sporita ci si din punct de vedere estetic. De regula cei care cauta sa cumpere covorase de baie sunt impartiti in doua categorii: cei care vor un covoras cu aspect placut si cei care vor siguranta la iesirea din dus.

Ar trebuie precizat de la bun inceput ca desi mai toate covoarele de baie indeplinesc anumote standarde de aderenta si rezistenta, calitatea poate sa difere enorm de la un model la altul. Vorbim aici nu doar despre pret pentru ca pana si un covor scump poate sa lase de dorit din punct de vedere structural.

In principiu, trebuie sa ne orientam nu doar spre covorasele care arata bine ci sa cautam un compromis intre forma, estetica, si aderenta. In minutele urmatoare, vom incerca sa aruncam o privire la cateva dintre cele mai bine vandute covoare de baie la ora actuala pentru a ne face o mai buna idee despre standardele pe care le putem astepta.

TOP 5 CELE MAI BUNE COVORASE DE BAIE

Covoras baie Memory Foam 50x70cm

Covoras baie Memory Foam

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Beneficiaza de un continut de spuma cu memorie in interior
 • Este superabsorbant si ofera un comfort ridicat la atingere
 • Incorporeaza functii anti-alunecare si anti-derapare pentru o stabilitate sporita
 • Foarte usor de curatat prin prisma constructiei sale materiale
 • Se integreaza usor in orice decor datorita culorii uzuale

Set 3 Bucati Covorase Baie FizioTab, Antiderapante

Set 3 Bucati Covorase Baie FizioTab, Antiderapante

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • In set vin 3 bucati, fiecare cu forma diferita
 • Constructia din flannel si polyester confera un comfort sporit
 • Beneficiaza de o suprafata antialunecare de calitate
 • Printul de calitate model cal in culori vii si vesele ofera o estetica atragatoare
 • Sunt foarte usor de curata datorita constructiei lor materiale

Covoras baie Kring, 1600gsm, 100% microfibra

Covoras baie Kring, 1600gsm, 100% microfibra

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Un covoras foarte absorbant si pufos la atingere
 • Realizat din 100% microfibra pentru o durabilitate sporita
 • Partea interioara este confectionata din TPR pentru aderenta sporita
 • Foarte stabil in conditii de umiditate ridicata
 • Usor de curatat datorita constructiei practice

Covoras cada din cauciuc natural Sanger, antiderapant

Covoras cada din cauciuc natural Sanger, antiderapant

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Previne alunecara in cada in timpul baii prin intermediul suprafetei cu striatii
 • Beneficiaza de ventuze practice cu diametrul de 2cm
 • Se fixeaza ferm pe suprafata cazii si ofera un comfort ridicat
 • Usor de curatat atat manual cat si la masina de spalat
 • Contine orificii rotunde care impiedica acumularea bulelor de aer

Covor baie Kring, memory foam

Covor baie Kring, memory foam

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Practic ca forma si foarte accesibil la pret
 • Foarte atragator din punct de vedere estetic
 • Usor de integrat in aproape orice decor datorita formei practice
 • Rezistent la uz intens prin prisma constructiei sale rezistente
 • Se spala usor atat la mana cat si la masina de spalat

Cum alegem un covor baie de calitate

Constructia

Atunci cand ne orientam spre a achizitiona un covoras de baie, trebuie in primul si primul rand sa tinem cont de constructia materiala a covorului in sine. Spunem asta pentru ca exista o oarecare diversitate in ceea ce priveste constructia covoarelor de baie. Spre exemplu, fibrele sintetice sunt printre cele mai raspandite in compozitia covoarelor de baie.

Printre fibrele sintetice, poliesterul este cel mai des folosit datorita usurintei de intretinere si totodata prin prisma durabilitatii sale propriuzise. Mai mult, poliesterul este foarte usor de intretinut pe termen lung din punct de vedere a mentinerii culorilor. In timp ce alte materiale pot sa isi piarda culoare pe termen lung, poliesterul nu sufera astfel de sensibilitati.

Mai gasim totodata covoare de baie din cauciuc, ele oferind o aderenta sporita din mai toate punctele de vedere. Fie ca vorbim aici despre covoare cauciucate pentru cada sau de tip standard, cauciucul ofera cu certitudine o aderenta ridicata si un standard de comfort destul de rezonabil. Nu numai, dar cauciucul este totodata foarte usor de intretinut datorita sterilitatii sale.

Trebuie precizat ca si covoarele de baie din materiale naturale au o oarecare raspandire pe piata la ora actuala, dar intr-o redusa masura comparativ cu fibrele sintetice si cauciucul. Motivul principal il constituie intretinerea lor costisitoare si pretul de achizitie. Totodata, covoarele din bumbac si cele textile tind sa se murdareasca usor si sa se deterioreze rapid.

Tipuri de covoare de baie

In ciuda faptului ca mai toate covoarele de baie indeplinesc aceleasi scopuri generale, ele pot sa difere de la un model la altul din mai multe puncte de vedere. Astfel, covoarele de baie pot sa fie pentru cada, pentru vasul de toaleta, pentru chiuveta, sau pentru iesirea de sub dus. Ele pot totodata sa difere prin prisma constructiei lor materiale.

 • Covoare pentru cada – Asa cum spune si numele, astfel de covorase se utilizeaza in cada pentru a reduce riscul de alunecare. Precizam ca astfel de covoare se ataseaza de fundul cazii prin ventuze menite sa ii sporeasca stabilitatea. In mod evident, cu cat covorasul incorporeaza mai multe ventuze, cu atat va creste stabilitatea sa propriuzisa.
 • Covoare mixte – Acest tip de covor poate fi pozitionat atat in fata vasului de toaleta cat si a chiuvetei. In principiu, astfel de covorase se folosesc pentru a impiedica acumularea de apa pe gresia din fata chiuvetei sau a toaletei. Aceste covorase se folosesc pentru a reduce riscul de alunecare in conditiile in care suprafetele devin periculos de umede.
 • Covoare de tip aquamat – Cand vorbim despre covoare de tip aquamat, ne referim la covorasele specific construite pentru a absorbi apa. Aceste covorase impiedica acumularea de apa in dreptul cabinei de dus sau a cazii, fapt care reduce considerabil riscul de accidente. Ele pot totusi sa difere foarte mult din punct de vedere al comfortului oferit.
 • Covoare tip set – Desi fiecare covoras de baie are intrebuintarea sa, putem observa ca multe astfel de covorase vin la pachet. Un astfel de set poate contine de la 2 pana la 4 sau chiar 5 covorase, fiecare construite pentru un anumit scop. Spre exemplu, seturile de top incorporeaza covorase pentru cada, chiuveta, si pentru vasul de toaleta.

Intretinerea

Este cat se poate de evident ca covoarele de baie sunt de regula expuse unui uz destul de intens. Nu doar prin prisma faptului ca oamenii calca mereu pe ele ci si datorita faptului ca ele sunt amplasate intr-un mediu umed unde intra frecvent in contact cu substante de curatare, fie ca vorbim aici despre sampon si sapun sau despre produsele de curatat baia.

Un covoras de baie trebuie totodata sa fie usor de curatat si intretinut pe termen lung. In principiu, ar trebui sa ne orientam spre achizitionarea unui covor de baie care permite aerisirea gresiei pentru o mentenanta eficienta. Atata vreme cat covorasul se usuca rapid, el se mentine durabil pe termen lung si se curata totodata mai usor pe termen scurt.

Daca se poate, ar trebui urmarit sa gasim un covoras pe care sa il putem spala la masina de spalat. Daca nu, macar unul care sa fie usor de curatat la mana rapid si eficient. Trebuie tinut cont de faptul ca unele covorase de baie, de regula cele mai scumpe, necesita o intretinere migaloasa si o curatare manuala.

Dimensiunile

Atunci cand facem orice tip de achizitie pentru domiciliu, trebuie tinut cont de dimensiunile si capacitatea lor de integrare in casa. Cand vorbim despre covoarele de baie, trebuie sa intelegem ca in marea lor majoritate, aceste covoare vin cu dimensiuni fixe. Altfel spus, majoritatea producatorilor tind sa respecte anumite standarde nationale sau internationale.

Pe meleagurile noastre, majoritatea covoarelor de baie oscileaza intre 50 si 80 cm ca standard de baza, dar ele pot cu usurinta sa depaseasca 90 cm pentru covorasele ceva mai costisitoare. Precizam totusi ca covorasele mari si scumpe sunt de regula confectionate din materiale textile sau naturale, fapt care le face totodata dificil de intretinut.

Acestea fiind zise, recomandam sa luati serios in calcul spatiul disponibil in baie dar si zona de deschidere a usii. Trebuie urmarit ca usa sa se deschida usor deasupra covorasului si ca acesta sa nu isi schimbe grosimea atunci cand e ud. Ar mai trebui urmarit totodata sa nu se suprapuna covorasul cu alte elemente pentru a nu le afecta aderenta la sol.

Iti recomandam:

Back to top button