Auto

Cel mai bun Cric Hidraulic

Aceia dintre voi care se gandesc sa achizitioneze un cric hydraulic ar trebui inteleaga de la bun inceput ca desi orice posesor de masina ar trebui sa aiba un cric, un cric hidraulic ofera o mai ampla functionalitate. Totodata, un cric hidraulic permite o actiune mult mai rapida asupra masinii, oferind in acelasi timp o siguranta sporita.

Trebuie sa precizam de la bun inceput pentru aceia dintre voi care probabil nu stiu prea multe despre cricurile hidraulice ca aceste cricuri ofera o usurinta de lucru pe care cricurile traditionale nu o au. Astfel, un cric hidraulic iti permite sa ridici masina fara efort, garantand totodata ca vei lucra in siguranta deplina cu o mobilitate ridicata.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam cat mai multe despre cricurile hidraulice, si sa intelegem totodata ce considerente trebuiesc luate in calcul atunci cand facem o astfel de achizitie. Vom incerca in acelasi timp sa aflam care sunt cele mai bune cricuri hidraulice existente pe piata prin prisma eficientei, durabilitatii, si calitatii pe care o ofera.

TOP 5 CELE MAI BUNE CRICURI HIDRAULICE

Cric hidraulic tip crocodil Einhell CC-TJ 2000Cric hidraulic tip crocodil Einhell CC-TJ 2000

 • Este un carucior robust cu 2 t de ridicare pentru aplicatii versatile
 • Tija de ridicare este detasabila si poate ridica incarcaturi pana la 33 cm inaltime
 • Cricul are o supapa de siguranta impotriva supraincarcarii
 • Are totodata 2 roti rezistente si maner practic pentru transport usor
 • Inaltime de ridicare de 13-33 cm si incarcare utila de 2 tone
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cric hidraulic crocodil Raider RD-TJ01Cric hidraulic crocodil Raider RD-TJ01

 • Este un cric hidraulic cu cadru din otel ranforsat
 • Dispune de maner cu cauciuc protector si protectie pentru punctul de ridicare
 • Usor de folosit avand o inaltime de preluare redusa
 • Echipat cu roti de metal care ii sporesc rezistenta pe suprafete nefinisate
 • Incorporeaza un maner rotativ de o rezistenta impresionanta
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cric hidraulic tip crocodil Yato YT-1720Cric hidraulic tip crocodil Yato YT-1720

 • Are o inaltime de pornire la ridicare scazuta
 • Construit din aluminiu de cea mai inalta calitate
 • Are o capacitate de ridicare de 2 tone
 • Inaltime minima de 89 mm si maxima de 359 mm
 • Perfect pentru garaje sau servicii de anvelope
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cric hidraulic Ro Group CrocodilCric hidraulic Ro Group Crocodil

 • Constructie robusta de cea mai inalta calitate
 • Echipat cu supapa de siguranta si levier demontabil
 • Baza stabila ii confera o stabilitate sporita
 • Ideal pentru reparatii deoarece poate fi folosit in plan orizontal
 • Are o capacitate de ridicate de 2 tone
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cric hidraulic Geko 25 toneCric hidraulic Geko 2.5 tone

 • Structura din tabla de otel laminat il face foarte rezistent
 • Are o capacitate de ridicare maxima de 2,5 tone
 • Rotile din fata sunt masive si rulmentii cu torsiune
 • Beneficiaza de o constructie cu profil redus
 • Incorporeaza un maner de ridicare lung si o garnitura de cauciuc
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt tipurile de cricuri?

Cric HidraulicAlegerea unui cric de nadejde incepe intai de toate cu identificarea tipului de cric pe care ni-l dorim. Aici, dupa cum vom afla, avem cateva tipuri diferite din care putem alege, fiecare cu proprietatile si caracteristicile proprii. Spre exemplu, exista cricuri hidraulice standard, crocodil, sau cu butelie, dar si cricuri de tip crocodil clasice pe care unii inca le prefera.

Cric auto tip crocodil 

Aceste cricuri sunt perfecte pentru lucrari de intretinere datorita faptului ca sunt joase si dotate cu roti care le sporesc mobilitatea. Aceste cricuri sunt totodata destul de grele, datorita levierelor necesare pentru operarea lor. Rezistente si practice, aceste cricuri nu necesita multa forta pentru a le utiliza.

Cric auto hidraulic tip crocodil 

Versiunile hidraulice ale cricului crocodil sunt foarte populare la ora actuala, si este usor de inteles de ce. Acest tip de cric vine echipat cu o pompa hidrauliuca si cu un levier lung care opereaza aceasta pompa. Prin rotirea levierului in sensul acelor de ceas, valva se inchide; ori prin rotirea levierului inversul acelor de ceas, pompa hidraulica se deschide pentru a facilita coborarea cricului. Mai trebuie mentionat ca apasarea leviorului pompeaza lichidul hidraulic prin pistonul cricului, ceea ce creaza presiunea necesara pentru ridicarea sa.

Cric auto hidraulic tip butelie 

Cricurile auto de tip butelie se folosesc pentru a ridica vehicule grele. In alte cuvinte, aceste cricuri se folosesc de regula pentru sarcini dificile, in special la mentenanta si reparatiile camioanelor sau utilajelor agricole. Aceste cricuri au o forma unica care se aseamana unei sticle groase si se pozitioneaza cu grija pe o suprafata nivelata. Mentionam ca datorita formei unice, aceste cricuri trebuie sa fie suficient de mici incat sa incapa sub vehiculele la care lucram dar totodata suficient de mari incat sa ofere potenta necesara ridicarii lor.

Bine de stiut

Capacitatea de ridicare

Si ca vorbim despre ridicarea sarcinilor grele, este important de retinut ca un cric auto trebuie judecat in primul si primul rand prin prisma capacitatii sale de ridicare. Astfel, mentionam ca cricurile hidraulice au o putere mult mai ridicata decat cricurile clasice si ca pot ridica greutati cuprinse intre 2 si 15 tone sau poate chiar mai mult.

Cricurile hidraulice cu capacitate de ridicare de 2 tone se folosesc de regula pentru automobilele mici, pe cand cricurile cu capacitate de 3 sau 4 tone se folosesc pentru masini de tip break sau station wagon. Pentru SUV-uri, trebuie sa ne orientam spre un cric cu capacitate de ridicare de cel putin 5 tone, si trebuie retinut ca unele SUV-uri pot sa atinga chiar 6 tone daca sunt modificate.

Daca lucram la camioane, autobuze, sau utilaje agricole de greutate ridicata, atunci ar trebui sa investim intr-un cric hidraulic cu capacitate intre 6 si 15 tone. Aceste cricuri trebuie alese in asa fel in cat capacitatea lor de ridicare sa fie cu cel putin 20% mai mare decat greutatea vehiculului la care lucram pentru a atinge standardele de siguranta necesare.

Inaltimea de ridicare

Pe langa tipul si capacitatea cricului hidraulic ales, mai trebuie sa tinem cont si de intaltimea sa de ridicare. Aici vorbim despre intervalul dintre valorile minime si maxime de ridicare ale fiecarui cric. Astfel, daca ne dorim sa ridicam masini care necesita o inaltare mare pentru reparatii sau mentenanta, atunci un cric cu pas de ridicare inalt este absolut necesar.

Desi unii oameni improvizeaza folosind caramizi, scanduri, sau pietre, trebuie inteles ca astfel de practici sunt foarte periculoase si pot totodata sa deterioreze nu doar masina ci si cricul cu care lucram. Este important din acest punct de vedere sa ne orientam spre un cric cu pas generos de ridicare, un cric care sa ridice pana la cel putin 13 cm.

Ar trebui precizat daca vorbim despre inaltimea de ridicare ca nu exista un standard universal pentru inaltimea de ridicare al unui cric auto. De regula, minimul e undeva la 10-12 cm, iar maximul poate sa depaseasca 36 cm in functie de constructia cricului. Spunem insa ca daca ne dorim un cric pentru o masina berlina sau break, atunci forma si constructia cricului conteaza mai mult decat inaltimea de ridicare.

Constructia conteaza

Atunci cand achizitionam un cric hidraulic, trebuie pe langa specificatiile tehnologice sa luam in consideratie constructia cricului. Pentru ca ne dorim ca cricum sa reziste in timp, e necesar sa ne dorim o constructie rigida si robusta. Preferabil, cricul trebuie sa aiba o constructie metalica, preferabil din otel de cea mai inalta calitate.

Acestea fiind spuse, daca doresti un cric pe care sa il iei cu tine in masina, atunci probabil ca un profil de aluminiu ar fi suficient. Nu vei avea probleme cu un cric de aluminiu atata vreme cat tii cont de inaltimea si capacitatea de ridicare a cricului. Desi nu la fel de rezistente precum cele din otel, cricurile din aluminiu isi fac pe deplin treaba daca sunt folosite cum trebuie.

Nu in ultimul rand, mentionam ca viteza de ridicare conteaza si ea intr-o mare masura. Astfel, majoritatea cricurilor hidraulice ating inaltimea maxima in circa 10 actionari ale pompei de ridicare. De regula, numarul de actionari ale pompei este inscris pe ambalajul sau cartea tehnica a cricului, asa ca merita vazut inainte de achizitie daca cricul respectiv indeplineste standardele dorite.

Mai spunem totodata ca exista si cricuri hidraulice cu sistem rapid de ridicare, cricuri care ating inaltimea maxima de ridicare prin actionarea de 3, 5, sau 6 actionari ale pompei sau manetei de pompare. In mod evident, aceste cricuri sunt de regula ceva mai costisitoare, desi in celelalte privinte, indeplinesc aceleasi standarde structurale precum cricurile obisnuite.

Iti recomandam:

Back to top button