Auto

Cei mai buni Aditivi Motorina

Toti soferii isi doresc masini bune si cat mai putine vizite la service-urile auto. E firesc sa fie asa, insa pentru asta e nevoie de o atenta ingrijire din partea dvs. Motorul este “sufletul” masinii si va trebui sa folositi produse de calitate, cat mai frecvent, pentru a preveni aparitia problemelor.

Un aditiv pentru motoarele diesel are un cost mult mai redus decat o vizita la un service auto sau chiar a unei reparatii de durata. Asadar, discutam pe larg despre aditivii pentru motorina si analizam 5 produse de calitate.

 

TOP 5 CEI MAI BUNI ADITIVI MOTORINA

Aditiv Motorina Triax Diesel Ultra Complete – All-in-One, 355 ml

Aditiv Motorina Triax Diesel Ultra Complete - All-in-One, 355 ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acesta este un produs foarte bun, cu o formula concentrata, pe care il puteti gasi la un pret foarte avantajos. Este suficient pentru a face 2 plinuri ale masinii si suntem sigur ca poate satisface preferintele chiar si celor mai pretentiosi clienti.

Motorul diesel are multe provocari de trecut si pentru asta are nevoie de ajutor. Datorita formulei pe baza de detergenti performanti, puternici, toate depunerile si reziduurile de pe injectoare, pistoane sau valve vor fi eliminate. Este un aditiv 5 in 1, ideal pentru orice motor diesel.

Ce ne-a placut: Ofera lubrifiere excelenta pentru motoarele diesel.

Aditiv Intretinere Sistem Diesel Liqui Moly, 250 ml

Aditiv Intretinere Sistem Diesel Liqui Moly, 250 ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Curata in profunzime si lubrifiaza sistemul de injectie al motoarelor diesel. Daca il veti folosi preventiv si constant, veti reduce foarte mult riscul ca injectoarele dvs sa se infunde cu reziduuri si sa se strice.

Are totodata capacitatea de a mari cifra cetanica, ceea ce inseamna un mers mai lin al masinii si un zgomot redus.

La fiecare 2000 km facuti cu masina dvs, introduceti in rezervor acest aditiv si veti vedea ca are proprietati de ungere, curatare, anti-corozive etc.

Ce ne-a placut: Reduce consumul excesiv de combustibil.

Aditiv Motorina PROTEC Common Rail Diesel System Clean & Protect 375 ml

Aditiv Motorina PROTEC Common Rail Diesel System Clean & Protect 375 ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca sistemul diesel al masinii dvs functioneaza cu injectie directa sau cu pompa injectoare poate ca ar trebui sa verificati acest aditiv. Are capacitatea de a reduce numarul vizitelor la service-ul auto, daca il veti folosi constant si il veti include in rutina de ingrijire a motorului diesel.

Injectoarele impreuna cu pompa de presiune vor avea parte de o lubrifiere buna data de acest aditiv. Cantitatea de 375 ml este suficienta pentru un plin de 80 litri de motorina. Se toarna produsul direct in rezervorul de combustibil.

Ce ne-a placut: Indeparteaza cele mai mici particule de reziduuri din injectoare.

Aditiv AdBlue cu Palnie Umplere, 20L, Pentru Motoare Diesel Euro 6, Dreissner

Aditiv AdBlue cu Palnie Umplere, 20L, Pentru Motoare Diesel Euro 6, Dreissner

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aveti la dispozitie o cantitate de 20 litri de aditiv pentru motoarele diesel. Veti aplica aditivul direct in pompa de evacuare cu ajutorul palniei speciale si toate noxele eliminate vor fi transformate in azot in stare pura si in vapori de apa.

De preferat ar fi sa nu il amestecati cu alte produse lichide pentru masina, ci lasati-l in stare pura, nediluat. Pe site puteti alege si alte cantitati, daca aceasta vi se pare prea mica sau prea mare.

Cu ajutorul acestui aditiv contribuiti la mentinerea unui mediu inconjurator sanatos, dar totodata respectati si normele de poluare impuse la nivelul UE.

Ce ne-a placut: Este folosit in special pentru reducerea emisiilor de noxe.

Tratament Motorina Metalubs X D 250ml

Tratament Motorina Metalubs X D 250ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Contine Metalubs XD, ceea ce confera o durata de viata mai lunga sistemului de alimentare al masinii dvs. Pe langa asta, nivelul noxelor este redus semnificativ, injectoarele si supapele sunt curatare de reziduurile depuse si toate duc la cresterea performantei motorului diesel.

Interesant este faptul ca veti gasi toate instructiunile necesare atat pe site, cat si pe sticla de aditiv.

Consumul de combustibil va fi redus, iar apa ce poate aparea in exces va fi eliminate pentru a nu mai dauna instalatiei. Sticla are o cantitate de 250 ml de aditiv.

Ce ne-a placut: Consumul de motorina este redus cu pana la 7%

Cum alegem un aditiv motorina de calitate:

Tipuri: In comert veti gasi multe tipuri de aditivi, fiecare tip in parte deservind un anumit scop. Asadar, exista diferente intre aceste produse pe care le vom discuta si noi.

Pentru o buna functionare a motorului diesel si pentru un nivel redus de uzura, exista aditivi speciali pentru curatarea injectoarelor. Pentru a evita consumul ridicat de combustibil, cat si supraincarcarea motorului, implicit a injectoarelor si duzelor, din cauza reziduurilor lasate de motorina, aveti nevoie de un aditiv special.

Aditivul pentru desfundarea si curatarea injectoarelor are o formula ceva mai agresiva, in timp ce aditivul folosit pentru intretinerea sistemului de alimentare are o formula mai usoara.

Ca motorul masinii dvs sa functioneze la parametrii optimi, este nevoie de cresterea cifrei cetanice. Pentru asta exista aditivi speciali, care aduc CC la o valoare optima, specifica de regula in cartea masinii. Pentru a evita uzura, pornirea greoaie, subtierea uleiului etc, trebuie sa mariti cifra cetanica.

Iarna ar fi bine sa folositi un aditiv care are rolul de a scadea punctul de inghet al motorinei. Motorina se poate face ca o gelatina in sezonul rece, la temperaturi foarte scazute. Acest lucru poate face ca masina sa nu mai porneasca in cele din urma.

Daca veti “abandona” masina pentru o buna perioada de timp, trebuie sa va asigurati ca motorina nu se deterioreaza. Exista un aditiv pentru asta, care asigura pastrarea calitatilor si formei motorinei. Astfel motorina poate fi depozitata pana la un an si dupa aceea o veti gasi intr-o stare buna.

Un motor, cat si elementele sale componente trebuie sa fie protejate mereu de uzura si de rugina. Motoarele diesel sunt bine cunoscute pentru excesul de apa din combustibil, care poate duce la depuneri nedorite de reziduuri, aparitia ruginei, scaderea randamentului motorului etc. Tineti cont de specificatiile producatorului de aditivi pentru adaugarea produsului in rezervorul masinii dvs.

Pentru evitarea uzurii pompei de injectie se folosesc aditivi de ungere, care contin mai putin sulf. Un sfat ar fi sa curatati constant pompele si la final sa folositi aditivul de ungere pentru o eficienta sporita.

Compatibilitate cu motorina: Motorina va depinde mereu de furnizorul la care alimentati. Ea poate fi de mai multe tipuri si fiecare tip in parte e diferit in felul lui. In functie de tipul de motorina cu care va alimentati masina, pot aparea probleme diferite la aceasta. De aceea, trebuie sa stiti ce folositi pentru a alege mai apoi tipul de aditiv potrivit pentru problema pe care o aveti. Exista si aditivi universali, care se vor ocupa de mai multe probleme ale masinii si de obicei aditivii pot fi folositi pe toata durata anului, indiferent de anotimp.

Eco-friendly: Motoarele diesel sunt recunoscute pentru nivelul ridicat de poluare a mediului inconjurator. Daca va doriti sa fiti unul dintre cei care reduc nivelul emisiilor in aer, puteti folosi aditivi speciali pentru reducerea gazelor/fumului. La nivel European exista norme de poluare aplicabile tuturor soferilor.

Utilizare: Aditivii pot fi folositi pentru a preveni aparitia anumitor defectiuni/probleme ale masinii, cat si pentru a le “trata”, cand deja este prea tarziu pentru a mai fi prevenite. Puteti adauga aditivii speciali in rutina de intretinere si curatare a masinii, sa ii folositi destul de des, astfel incat sa nu lase loc aparitiei uzurii sau problemelor.

Iti recomandam:

Back to top button