Casa & Gradina

Cea mai buna Gresie de Exterior

Dupa cum bine stiti, gresia are in principal rolul de a proteja, in general, suprafetele pe care este montata si in al doilea rand, de a oferi un design atragator locului amenajat din punct de vedere estetic.

Cand vine vorba de gresie pentru uz exterior, trebuie totodata sa tinem cont nu doar de valoarea estetica a gresiei ci si de integritatea sa structurala si de rezistenta ei propriuzisa.

Odata ce v-ati informat si ati aflat caracteristicile de calitate ale gresiei de exterior, nu va ramane decat sa o cautati pe cea mai potrivita pentru casa, biroul, terasa dvs.

Gresie de Exterior

Gresie VERANDA SAND – 49X49cm

Gresie VERANDA SAND - 49X49cm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest model are nuanta SAND, adica o nuanta de crem nisipiu mat, cu umbre si lumini, foarte usor de integrat intr-un décor. Este rezistenta la inghet si totodata, este potrivita daca doriti sa bagati incalzire in pardoseala.

Are dimensiunile de 49 cm x 49 cm, cu 1 cm grosime. Culoarea aceasta mai deschisa va permite sa folositi gresia atat in zone luminoase, cat si in spatii ceva mai intunecate. Este rezistenta la socuri, patare, diferente de temperatura etc.

Ce ne-a placut: Este o gresie ce provine din Italia si a fost fabricata dupa cele mai bune standarde de calitate.

Placa Ceramica Patrata Keope, 75x75x2 cm

Placa Ceramica Patrata Keope, 75x75x2 cm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Are nuanta de gri matuit si este realizata din ceramica, acest fiind un material antiderapant, rezistent la socuri, patare, uzura etc. Asadar, nu va faceti griji daca scapati putina apa pe jos, nu veti aluneca pe aceasta gresie.

Placile de gresie au fost fabricate in Italia si au dimensiunile de 75 cm x 75 cm, cu 2 cm grosime. Este totodata facuta sa rezistente, asadar poate fi instalat si in zone foarte circulate cum ar fi o piscine, o terasa s.a.m.d.

Ce ne-a placut: Are placile patrate si culorile neutre, o combinatie perfecta pentru uz extern.

Gresie Petra Gris 30×60 Azuliber

Gresie Petra Gris 30x60 Azuliber2

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca aveti nevoie sa oferiti o personalitate propriei case si nu stiti cum, cu ajutorul acestei gresii ce poate fi montata atat la interior, cat si la exterior, puteti iesi din anonimat. Placile se gasesc sub forma unor patrulatere alungite cu dimensiunile 30 cm x 60 cm si grosime de 1 cm.

Materialul din care sunt realizate placile se numeste ceramica portelanata, gresia fiind fabricata in Spania. Mai trebuie spus ca ea are un design atragator si ca poate fi utilizata cu lejeritate in apropape orice decor.

Ce ne-a placut: Culoarea este un beige spre maro cu aer decorativ si se vrea a avea design antichizat.

Gresie Antiacida Quartz Klinker Citrino 25X25

Gresie Antiacida Quartz Klinker Citrino 25X25

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta gresie beneficiaza de un model antiderapant, cu rezistenta sporita la uzura, patare si socuri. Este ototodata  gresie fabricata cu scopul sa reziste mult timp mai ales in spatii unde traficul este intens, cum sunt terasele, de exemplu.

Mai trebuie spus ca are o forma patrata si dimensiunile de 25 cm x 25 cm, cu grosime de 1 cm. Placile au fost produse in Spania si au un design modern, ce poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior. Nuanta gresiei este de un gri mat.

Ce ne-a placut: Aceasta gresie beneficiaza de un design atragator si foarte usor de integrat in orice decor.

Gresie Portelanata glazurata, SOFT CREAM, 15X100 cm 1,23 m2

Gresie Portelanata glazurata, SOFT CREAM, 15X100 cm 1,23 m2

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca veti privi cu atentie, veti vedea ca aceasta gresie are aspectul unui trunchi de copac si exact asta au vrut si producatorii sa transmita si sa incurajeze montarea ei in spatii care ne aduc aminte de natura, de aspectul natural al lemnului.

Este o varianta de gresie portelanata glazurata, cu dimensiunile 15×100 cm si 1 cm grosime. Din punct de vedere al nuantelor folosite, veti observa nuante de crem deschis si mai inchis, maro-cenusiu inchis, maro brun etc.

Ce ne-a placut: Daca aveti o terasa cu aspect rustic, aceasta gresie este ideala.

Cum alegem gresia de exterior:

Calitate: Daca va doriti gresie exterioara buna si la un pret acceptabil, alegeti placile din categoriile A sau MS (care, de fapt, ar fi un B), mai exista si C si D, dar mai rar.

Daca veti vedea pe eticheta literele STD, sa stiti ca asta inseamna ca placile de gresie sunt in conformitate cu standardele europene, ceea ce va garanteaza si o calitate superioara. De preferat ar fi, bineinteles, daca va permite si bugetul, sa alegeti doar produse din categoria A, deoarece acestea sunt placile fara zgarieturi, ciobituri, adica fara defecte. Sunt cele mai bune placi de gresie exterioara, drepte, cu culori clare, fara probleme. Cele din categoria MS( medium-small) sunt bune si ele, insa mai prezinta totusi cateva defecte de design, mici zgarieturi sau fisuri,pot avea dimensiuni diferite in acelasi set etc.

Calibru: Se refera la dimensiunea matricei in care s-a fabricat gresia si conform acesteia, placile de gresie pot fi clasificate pe 7 categorii distincte, iar masuratorile se fac in milimetri. De obicei, este bine sa cunoasteti calibrul in momentul in care doriti sa completati cu cateva placi pentru ca intreaga lucrare sa fie completa si automat va fi nevoie de acest indice, pentru ca sigur va doriti ca lucrurile sa iasa perfect, nu sa fie facute de mantuiala. In cazul gresiei de exterior, lucrurile stau putin diferit, deoarece nu veti gasi notata nicio valoare pe ea, ori va scrie 0 si asta pentru ca odata produsa, adica scoasa din cuptor, ea a fost taiata in bucati egale, identice, perfecte, fara sa existe diferente de milimetri.

Rezistenta: Stim deja la cate lucruri poate fi supusa gresia de interior, la fel se va comporta si cea de exterior, doar ca aici intervin factori in plus- gradul de absorbtie al umezelii, inghet-dezghet, razele UV etc.

Forme si design: In ceea ce priveste forma unei placi de gresie, veti putea alege intre cele patrate, cu profil patrulater ori in forma de patrulater alungit, toate cu dimensiuni diferite, bineinteles. Va trebui sa tineti cont de spatiul in care doriti sa puneti gresie, design, dar si de montaj. Conteaza forma, dar deopotriva va conta si design-ul, pentru ca trebuie sa se completeze cu restul spatiul in care veti monta gresia.

Veti putea alege intre placi de gresie exterioara intr-o singura culoare, ori pot avea umbre, lumini, combinatii de mai multe culori etc. Sfatul nostru ar fi sa cautati produse pe care se mentioneaza “Full body”, adica daca placa se va zgaria, fiti sigur ca acest lucru nu se va observa deoarece pigmentul a fost folosit atat la suprafata placii, cat si in straturile de dedesubt.

Glazurata/ portelanata: Fie ca este o gresie glazurata sau portelanata, ea este fabricata tot din lut, la temperaturi foarte ridicate. In ceea ce priveste gresia glazurata, ea a fost supusa la o etapa suplimentara de ardere si rezultatul va fi o placa de gresie rezistenta, cu porozitate redusa si cu fata neteda si lucioasa. Ce este mai diferit la gresia portelanata este ca ea a fost supusa la o a treia etapa de ardere si rezultatul este unul excelent din punct de vedere al design-ului, rezistentei indelungate, socurilor, dandu-I aspectul de piatra naturala.

Grosime, detalii antiderapante: Indiferent unde veti monta gresia, trebuie sa aveti in vedere un prim lucru- ea trebuie sa fie antiderapanta. Nu vreti ca membrii familiei dvs sau prietenii sa alunece si sa se raneasca. Daca ar fi sa discutam despre grosimea placilor, v-am sfatui sa alegeti produse cu grosime de cel putin 10 mm, ea putand sa varieze intre 9-20 mm. Pentru o curte/terasa normal, la dvs acasa, este in regula o grosime a placii de 10 mm, insa daca aveti o terasa publica, piscina sau altele si zona este destul de circulata, in cazul in care va permite bugetul, cel mai bine ar fi sa alegeti placi de 20 mm.

Iti recomandam:

Back to top button