Casa & Gradina

Cele mai bune Hote Telescopice

Hotele telescopice reprezinta solutia ideala pentru multe bucatarii care dispun de un spatiu limitat sau pentru cei ce sunt de parere ca o hota nu s-ar incadra perfect cu restul mobilei bucatariei.

Ce este, de fapt, o hota telescopica? Reprezinta o hota, care este ascunsa intr-un sertar sau are o masca ce poate fi din acelasi material ca mobila, care se extinde manual cand este cazul sa o folositi, marindu-si suprafata de aspiratie a fumului si vaporilor. Este practic o hota extensibila, care atunci cand este pliata ocupa un spatiu destul de mic iar extinsa are dimensiunile unei hote normale.

TOP 5 CELE MAI BUNE HOTE TELESCOPICE

Hota Incorporabila Telescopica Gorenje DF 6116E, Putere de Absorbtie 400 mc/h, 2 Motoare, 60 cm, Inox

Hota Incorporabila Telescopica Gorenje DF 6116E, Putere de Absorbtie

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta hota are o dimensiune maxima de 60 cm, ideala pentru spatii mai mici. Puterea de absorbtie este de pana la 400 mc/ora.  Lumina pentru gatit este cu becuri LED, foarte puternice si economice. Este fabricata din inox, foarte usor de intretinut dar si cu un aspect modern.

Ce ne-a placut: Puterea de 250W ce este transmisa catre 2 motoare, fiind destula pentru majoritatea bucatariilor.

Hota Incorporabila Telescopica Star-Light HAT-260SS, Putere de Absorbtie 329 mc/h, 2 Motoare, 60 cm, Inox si Metal Vopsit

Hota Incorporabila Telescopica Star-Light HAT-260SS, Putere de Absorbtie

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota fabrica din inox se va incadra perfect in orice bucatarie. Are o putere maxima de absorbtie de 329 mc/h, generata de cele 2 motoare. Filtrele sunt fabricate din aluminiu si sunt usor de curatat, atat manual cat si la masina de spalat. Dimensiunea maxima este de 60 cm astfel va acoperi cu usurinta majoritatea aragazelor.

Ce ne-a placut: Este foarte silentios, desi are 2 motoare si o putere mare, avand un nivel de zgomot de 65 db la putere maxima.

Hota Incorporabila Telescopica Beko CTB 6407 X, Capacitate Absorbtie 275 mc/h, 1 Motor, 60 cm, Filtru Metalic Anti-Grasime Lavabil, Iluminare cu Halogen, Panou Sticla, Inox

Hota Incorporabila Telescopica Beko CTB 6407 X, Capacitate Absorbtie 275

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta varianta, de la Beko, reprezinta o hota de foarte buna calitate la un pret mic. Nu este extrem de puternica, avand o putere de absorbtie de 275 mc/h, suficient insa pentru o bucatarie mica sau medie. Ventilatia este asigurata de 1 motor, fiind astfel si foarte silentioasa.

Marimea extinsa, este cea standard de 60 cm. Are 3 trepte de putere pentru a ajusta ventilatia in functie de nivelul de fum. Iluminarea este asigurata de 2 becuri cu halogen foarte puternice.

Ce ne-a placut: Calitatea produsului dezavarsita de un design elegant.

Hota Incorporabila Telescopica Heinner HTCH-440FS, Putere de Absorbtie 325 mc/h, 1 Motor, 60 cm, Inox

Hota incorporabila telescopica Heinner HTCH-440FS, Putere de absorbtie 325

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota celor de la Heinner are o putere de absorbtie buna de 325 mc/h, produsa de 1 motor ce se pot regla pe 2 trepte de viteza.

Iluminarea se face cu becuri LED foarte economice si cu o durata mare de viata. Are 2 filtre din aluminiu, ce se demonteaza si se curata foarte usor. Dimensiunea extinsa este de 60 cm.

Ce ne-a placut: Ventilatia mixta, ce se poate folosi cu tub de evacuare sau cu recirculare a aerului.

Hota Incorporabila Telescopica Bosch DFM064W50, Putere de Absorbtie 400 mc/h, 60 cm, 3 Trepte de Putere

Hota Incorporabila Telescopica Bosch DFM064W50, Putere de Absorbtie 400

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta varianta este cea mai scumpa din lista noastra. Pretul este acoperit de calitatea produsului fabricat de compania Bosh, care este printre cele mai bune in domeniu.

Vine cu o putere de absorbtie, generata de un singur motor, de 400 mc/h. Aceasta putere poate fi reglata dupa necesitate pe 3 trepte. Dimensiunea este cea clasica de 60 cm. Este iluminata cu 2 becuri cu halogen.

Ce ne-a placut: Eficienta energetica este din clasa C, ceea ce inseamna ca are un consum de energie redus.

Cum alegem o hota telescopica buna

Daca si dumneavoastra va aflati in situatia de a avea nevoie de o hota telescopica, din orice motiv, este bine sa stiti ca nu toate hotele telescopice sunt create egal. In alegerea dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte cruciale, pe care le vom detalia pas cu pas in urmatoarea parte.

Dimensiunile – in primul rand, deoarece in majoritatea cazurilor spatiul insuficient este cel ce va obliga sa achizitionati o hota telescopica, trebuie sa stiti cu precizie care este dimensiunea spatiului in care va fi instalata hota, atat in modul pliat cat si cel extins. Ar fi neplacut, daca in urma unor masuratori gresite, veti constata ca nu puteti extinde complet hota. In specificatii, veti gasi 2 marimi, una fiind cea pliata si cealalta cea extinsa.

Tipul hotei – exista doua categorii principale de hote, dupa principiul de functionare, hote cu recirculare sau cu evacuare. Prima categorie, cele cu reciclare, sunt si cele mai putin populare, deoarece functioneaza pe principiul recircularii aerului prin trecerea acestuia printr-un filtru ce retine mirosurile si fumul. Nu este foarte practic, deoarece filtrele trebuie schimbate periodit, insa daca nu aveti posibilitatea scoaterii unui burlan de evacuare catre exteriorul cladirii, poate fi singura dumneavoastra optiune.

Cea de-a doua variante, si cea mai intalnita, este hota cu evacuare. Aceasta preia aerul din bucatarie si il elimina in exterior prin intermediul unui burlan. Dezavantajul initial, este ca va trebuie sa gauriti peretele pentru instalarea burlanului, insa dupa aceea nu veti mai fi nevoit sa schimbati filtrele ca la varianta cu recirculare. Filtrele din otel inoxidabil sau aluminiu se pot curata foarte simplu.

Puterea de absorbtie – reprezinta cantitatea de aer care poate fi absorbita de hota si eliminata in exterior sau reciclata, in functie de hota. Aceasta se masoara in metri cubi, si se recomanda o putere de absorbtie de 5 pana 10 ori mai mare decat volumul bucatariei.

Caracteristicile hotei –  acestea pot include numarul de viteze ale ventilatorului sau luminile instalate pe hota pentru a ilumina aragazul. Majoritatea hotelor au aceste caractestici, numarul vitezelor depinzand de debitul de evacuare.

Iti recomandam:

Back to top button