Casa & Gradina

Cele mai bune Hote Telescopice

Hotele telescopice reprezinta solutia ideala pentru multe bucatarii care dispun de un spatiu limitat sau pentru cei ce sunt de parere ca o hota nu s-ar incadra perfect cu restul mobilei bucatariei.

Ce este, de fapt, o hota telescopica? Reprezinta o hota, care este ascunsa intr-un sertar sau are o masca ce poate fi din acelasi material ca mobila, care se extinde manual cand este cazul sa o folositi, marindu-si suprafata de aspiratie a fumului si vaporilor. Este practic o hota extensibila, care atunci cand este pliata ocupa un spatiu destul de mic iar extinsa are dimensiunile unei hote normale.

TOP 5 CELE MAI BUNE HOTE TELESCOPICE

Hota Incorporabila Telescopica Gorenje DF 6116E, Putere de Absorbtie 400 mc/h, 2 Motoare, 60 cm, Inox

Hota Incorporabila Telescopica Gorenje DF 6116E, Putere de Absorbtie

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta hota are o dimensiune maxima de 60 cm, ideala pentru spatii mai mici. Puterea de absorbtie este de pana la 400 mc/ora.  Lumina pentru gatit este cu becuri LED, foarte puternice si economice. Este fabricata din inox, foarte usor de intretinut dar si cu un aspect modern.

Ce ne-a placut: Puterea de 250W ce este transmisa catre 2 motoare, fiind destula pentru majoritatea bucatariilor.

Hota Incorporabila Telescopica Star-Light HAT-260SS, Putere de Absorbtie 329 mc/h, 2 Motoare, 60 cm, Inox si Metal Vopsit

Hota Incorporabila Telescopica Star-Light HAT-260SS, Putere de Absorbtie

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota fabrica din inox se va incadra perfect in orice bucatarie. Are o putere maxima de absorbtie de 329 mc/h, generata de cele 2 motoare. Filtrele sunt fabricate din aluminiu si sunt usor de curatat, atat manual cat si la masina de spalat. Dimensiunea maxima este de 60 cm astfel va acoperi cu usurinta majoritatea aragazelor.

Ce ne-a placut: Este foarte silentios, desi are 2 motoare si o putere mare, avand un nivel de zgomot de 65 db la putere maxima.

Hota Incorporabila Telescopica Beko CTB 6407 X, Capacitate Absorbtie 275 mc/h, 1 Motor, 60 cm, Filtru Metalic Anti-Grasime Lavabil, Iluminare cu Halogen, Panou Sticla, Inox

Hota Incorporabila Telescopica Beko CTB 6407 X, Capacitate Absorbtie 275

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta varianta, de la Beko, reprezinta o hota de foarte buna calitate la un pret mic. Nu este extrem de puternica, avand o putere de absorbtie de 275 mc/h, suficient insa pentru o bucatarie mica sau medie. Ventilatia este asigurata de 1 motor, fiind astfel si foarte silentioasa.

Marimea extinsa, este cea standard de 60 cm. Are 3 trepte de putere pentru a ajusta ventilatia in functie de nivelul de fum. Iluminarea este asigurata de 2 becuri cu halogen foarte puternice.

Ce ne-a placut: Calitatea produsului dezavarsita de un design elegant.

Hota Incorporabila Telescopica Heinner HTCH-440FS, Putere de Absorbtie 325 mc/h, 1 Motor, 60 cm, Inox

Hota incorporabila telescopica Heinner HTCH-440FS, Putere de absorbtie 325

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota celor de la Heinner are o putere de absorbtie buna de 325 mc/h, produsa de 1 motor ce se pot regla pe 2 trepte de viteza.

Iluminarea se face cu becuri LED foarte economice si cu o durata mare de viata. Are 2 filtre din aluminiu, ce se demonteaza si se curata foarte usor. Dimensiunea extinsa este de 60 cm.

Ce ne-a placut: Ventilatia mixta, ce se poate folosi cu tub de evacuare sau cu recirculare a aerului.

Hota Incorporabila Telescopica Bosch DFM064W50, Putere de Absorbtie 400 mc/h, 60 cm, 3 Trepte de Putere

Hota Incorporabila Telescopica Bosch DFM064W50, Putere de Absorbtie 400

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta varianta este cea mai scumpa din lista noastra. Pretul este acoperit de calitatea produsului fabricat de compania Bosh, care este printre cele mai bune in domeniu.

Vine cu o putere de absorbtie, generata de un singur motor, de 400 mc/h. Aceasta putere poate fi reglata dupa necesitate pe 3 trepte. Dimensiunea este cea clasica de 60 cm. Este iluminata cu 2 becuri cu halogen.

Ce ne-a placut: Eficienta energetica este din clasa C, ceea ce inseamna ca are un consum de energie redus.

Cum alegem o hota telescopica buna?

Daca si dumneavoastra va aflati in situatia de a avea nevoie de o hota telescopica, din orice motiv, este bine sa stiti ca nu toate hotele telescopice sunt create egal. In alegerea dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte cruciale, pe care le vom detalia pas cu pas in urmatoarea parte.

Tipuri de hote telescopice

Pe piata exista 2 tipuri de hote telescopice din punct de vedere al principiului de functionare: cele cu evacuare si cele cu recirculare.

Hotele telescopice cu evacuare

Se numara printre preferatele utilizatorilor, deoarece grasimea, aburii si mirosurile neplacute sunt trase de hota si evacuate complet din bucatarie prin intermediul unui burlan, care va scoate totul in exterior.

Nu am putea s ail numim dezavantaj, avand in vedere in cate case este regasit acest model, insa daca nu aveti posibilitatea de a gauri peretele din bucatarie pentru a scoate burlanul in afara, atunci probabil ca nu veti putea folosi o astfel de hota. Hotele cu evacuare va ajuta sa economisiti ceva banuti pe filtre, pentru ca nu va fi nevoie sa le schimbati prea des.

Hotele cu recirculare 

Nu sunt la fel de intalnite precum cele de mai sus, iar scopul lor principal este de a recircula aerul din incapere, fiind un mijloc destul de eficient de curatare a aerului. Avantajul major este ca aceasta hota poate fi folosita oriunde, fara sa fie nevoie sa spargeti pereti pentru burlane.

Aburii din bucatarie si mirosurile emanate vor fi extrase de aceasta hota telescopica iar datorita fltrelor performante incorporate, aerul evacuat inapoi va fi unul curat si placut. Filtrele trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a indeplini cu brio aceasta sarcina, astfel riscati ca parte din umezeala sa se intoarca in bucatarie. Costurile de intretinere si de schimbare a filtrelor sunt mai mari, deoarece filtrele trebuie schimbate periodic.

Filtrul

Filtrul reprezinta cea mai importanta componenta a hotei. La hotele cu evacuare, filtrele sunt realizate din inox sau aluminiu si se numesc filtre de grasime. Se curata usor, puteti folosi solutii speciale pentru ele si apoi vor fi ca noi.

Filtrele cu carbune se regasesc la hotele cu recirculare, deoarece mirosurile si fumul sunt retinute la interior, iar aerul evacuate trebuie sa fie unul curat. Filtrele se schimba de obicei in fiecare an, depinde si de cat de des si mult gatiti.

Functionarea

Functiile suplimentare contribuie la performanta hotei telescopice pentru a va oferi numai beneficii. Odata ce v-ati hotarat ce tip de hota doriti, acum trebuie sa vedeti si ce functii mai poate avea. Majoritatea hotelor telescopice dispun de 2 sau mai multe lampi incandescente sau cu halogen. Verificati cat de usor pot fi schimbate aceste lampi, atunci cand se ard.

Panoul de control trebuie sa fie asezat frontal sau dedesubtul hotei, ce conteaza este sa fie usor de accesat de catre dvs. Ideal ar fi ca hota sa aiba 2-3 sau mai multe viteze de lucru. Unele modele pot avea chiar si thermostat.

Puterea de absorbtie

Puterea de absorbtie se masoara in mc/h si reprezinta cantitatea de aer ce va fi absorbita de hota si ulterior evacuata. Puterea de absorbtie trebuie sa fie suficienta pentru capacitatea bucatariei pe care o aveti, pentru a face fata.

Este foarte important sa cautati produse a caror putere de absorbtie sa fie de cel putin 8-10 ori mai mare decat volumul bucatariei.

Dimensiunea

Hota telescopica va fi instalata de obicei sub un corp de mobila sau chiar intr-un corp de mobila, asadar trebuie sa vedeti exact de ce spatiu dispuneti. Astfel, ea trebuie sa aiba loc pentru a se extinde complet.

In specificatiile produselor veti gasi dimensiunea hotei normale si dimensiunea hotei la extindere. Precizam ca hota extinsa trebuie sa fie cu 10-15 cm mai lunga decat plita sau aragazul.

Iti recomandam:

Back to top button