Casa & Gradina

Cele mai bune Seminee pe Colt

Ce poate fi mai frumos toamna sau iarna decat sa stati in camera de zi, cu un ceai fierbinte in mana, sa cititi o carte si sa admirati semineul din colt care confera camerei o atmosfera veramente romantica?

Un semineu pe colt este o varianta care va poate ajuta atat sa incalziti camera, cat si sa creati o atmofera placuta, linistita in casa. Puteti asculta sunetele pe care le face si sa admirati flacara 3D foarte realistic creata.

O varianta de colt este ideala pentru ca nu va ocupa mult loc dintr-o camera, insa pe langa acest aspect, mai mult de luat in considerare multe lucruri, pe care vi le-am detaliat in acest articol.

TOP 5 CELE MAI BUNE SEMINEE PE COLT

Semineu Electric ClassicFlame Newcastle de Colt/Perete

Semineu Electric ClassicFlame Newcastle de ColtPerete

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Probabil, primul aspect care va va atrage la acest semineu va fi design-ul. Ei bine, este intr-adevar rafinat, cu finisaje bine realizate, insa veti vedea ca toate semineele de acest gen sunt elegante, diferenta acestui produs este ca are un pret foarte bun comparativ cu alte modele.

Va putea crea o imagine realista a focului si a bustenilor, iar sunetul este similar cu cel original. Din telecomanda, veti putea face singuri setari de sunet, lumini, timp de functionare etc.Este un semineu cu infrarosu, astfel incalzeste obiectele din camera si caldura se va mentine mai mult timp.

In cazul in care apar probleme, dispozitivul de siguranta blocheaza functionarea semineului si va anunta si pe dvs.

Ce ne-a placut: Puterea semineului este de 2000 W, asta inseamna ca va incalzi pana la 90 mp de camera.

Semineu Lisabona Alb Drept/Colt – Cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

Semineu Lisabona Alb DreptColt - Cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un semineu ce ar putea fi integrat cu succes inr-o camera de pana la 110 metri cubi. El completeaza foarte bine design-ul unui spatiu, mai ales daca se asorteaza cu restul mobilei.

Veti putea beneficia de sunet de calitate, realistic, dar si de imagini 3D si tehnologii performante integrate ce redau flacara semineului.

Aerotermele care elimina aer cald sunt silentioase. Semineul dispune de thermostat, cat si de timer si protectie la supraincalzire.  Din telecomanda puteti controla totul foarte usor, ceea ce e util avand in vedere ca puterea sa maxima este de 1600 W.

Ce ne-a placut: Puteti opri caldura si sa admirati flacara in orice anotimp.

Semineu Toronto Alb Colt – Cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

Semineu Toronto Alb Colt - Cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

In cazul acestui semineu de colt, tehnologia Optiflame integrata asigura o proiectie de inalta calitate, nesacadata a focului. Bustenii sunt realizati dupa mulaje, au un design foarte realistic. La fel si sunetul este unul foarte bun, care chiar va va da impresia de trosnetul bustenilor in foc.

In anotimpurile calde, puteti folosi semineul fara caldura, ci doar pentru a admira flacara. Semineul poate incalzi pana la 40 mp de camera si are o putere de 1600 W. Design-ul este unul clasic, traditional.

Ce ne-a placut: Aveti 3 trepte de volum pentru sunetul bustenilor care “ard”.

Semineu de Colt Atena Mahon – cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

Semineu de Colt Atena Mahon - cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cei de la Dimplex au pus accentul pe nivelul de performanta al semineului, insa cel mai mult au dorit sa se remarce prin design-ul produsului. Este, bineinteles, un produs cu performante bune. Are putere de 1800 W, indeajuns de mare incat sa incalzeasca incaperi de dimensiuni medii.

Daca sunteti interesati de un produs complex, care sa va aduca cat mai aproape de realitate, atunci acesta este ideal pentru dvs.

Practic, toate dotarile pe care le-am enumerat in ghidul nostru de cumparaturi se regasesc la acest semineu, poate chiar sunt si cateva in plus. Este totodata un semineu ecologic si sigur din mai toate punctele de vedere.

Ce ne-a placut: Flacara este redata prin intermediul unei plasma si a unui sistem 3D.

Semineu Colt Oxford Stejar – cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

Semineu Colt Oxford Stejar - cu Focar Electric 3D Dimplex Optiflame

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este unul dintre cele mai populare produse de pe piata la ora actuala. Daca stam bine sa ne gandim, un astfel de semineu ofera mai multa avantaje decat un calorifer simplu.

Spunem asta pentru ca are un design elegant si frumos, cu finisaje bine realizate. Iar pe langa asta ofera caldura si chiar multa deoarece are putere de 2000 W.

Este un produs cu numeroase dotari moderne, cu mai multe caracteristici decat un alt produs de incalzit in casa. Va completa design-ul camerei si acest lucru va contra, mai ales daca tineti la astfel de caracteristici.

Ce ne-a placut: Caldura data de aeroterme poate fi controlata prin 2 trepte distincte.

Cum alegem un semineu de colt:

Tipuri de incalzire: La semineele de colt, electrice, veti putea intalni 2 tipuri de incalzire: cu infrarosu sau cu ventilator.

Ce-i drept, cele cu ventilator sunt destul de populare, pentru ca au capacitatea de a raspandi foarte bine si rapid caldura in camera. Semineul are niste fante speciale prin care este eliminat aerul in camera. Este un produs destinat incaperilor mici si medii, de pana la 35-40 mp, care sunt izolate.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, aerotermele incluse nu sunt zgomotoase, insa e bine de stiut ca zgomotul ar trebui sa aiba sub 50 dB.

Semineele  cu infrarosu nu incalzesc aerul din camera, ci obiectele si persoanele. Functioneaza pe un principiu total diferit de cel cu ventilator. Comparativ cu acesta, semineul cu infrarosu pastreaza un grad optim de umiditate in camera, plus ca dupa oprirea sa, caldura se va mentine mai bine in camera. Sunt optime pentru incaperi mai mari si neizolate. Aveti grija la unghiul de radiere si la obiectele care se afla in fata semineului. Ar fi de preferat sa nu bata doar inspre un singur colt al camerei.

Putere: Acest indicator va ajuta sa aflati cati metri cubi din suprafata veti putea incalzi cu un anumit produs. Tineti cont de nivelul de izolatie a camerei, cat de des veti folosi semineul, cati metri patrati are camera etc. Sunt indicatori importanti, de care nu trebuie sa faceti rabat. Alegeti o putere mai mare, chiar daca nu veti folosi semineul mereu la temperatura cea mai mare. In caz contrar, semineul va avea o durata de viata mai mica daca este “fortat” mereu sa ofere mai multa caldura decat ar putea in mod normal. In mod normal, un semineu de colt are puterea cuprinsa intre 1000-5000 W. Pentru o camera mare, de aproximativ 40 mp, va fi nevoie de o putere de 1500-2000 W.

Design: In ceea ce priveste design-ul unui semineu de colt, va trebui sa tineti cont de 2 aspecte: finisajul exterior si efectul vizual al focului.

Exista multe modele de seminee pe colt diferite ca design, culori, finisaje etc si cu siguranta veti gasi un produs care sa respecte un echilibru intre frumusete, calitate superioara si un pret bun.

Producatorii s-au intrecut pe ei insisi si au creat seminee electrice de colt care sa fie 1-1 cu cele  clasice, care functioneaza cu lemne. Carcasa unui semineu modern poate fi din lemn, piatra, metal, cu picioare sau fara picioare, iar flacara este proiectata 3D. Bustenii sunt creati de fapt dupa niste mulaje iar ca jar sunt folosite LED-uri. Totusi, imaginea per total este una care se apropie foarte mult de realitate.

Dotari: Bineinteles ca un semineu bun trebuie sa aiba si dotari suplimentare.Cateva dintre acestea ar fi: termostatul, timerul, protectia la supraincalzire, afisajul digital, panoul de control, reglare a luminilor etc.

Trepte de control: De preferat ar fi ca semineul sa fie reglabil. Un astfel de produs poate avea intre 1-3 trepte de temperatura. Acest lucru va ajuta sa economisiti la factura de energie electrica, dar va ofera si control asupra temperaturii din camera.

Iti recomandam:

Back to top button