Casa & Gradina

Cele mai bune Lustre cu Ventilator

Lustra cu ventilator este un produs folosit de ani buni, atat in case, cat si in birouri sau depozite. Exista mai multe tipuri, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, iar in functie de ce va doriti dvs, veti putea alege produsul potrivit.

In minutele urmatoare vom incerca sa discutam pe larg despre caracteristicile acestor produse in ghidul nostru de cumparaturi si sa analizam totodata cateva lustre cu ventilator care v-ar putea fi pe plac.

TOP 5 CELE MAI BUNE LUSTRE CU VENTILATOR

Ventilator de Tavan cu Lustra, Plafoniera, SAPIR SP 1760 4C4L, 70W, 132 cm, 3 trepte, Maro

Ventilator de Tavan cu Lustra, Plafoniera, SAPIR SP 1760 4C4L, 70W, 132 cm, 3 trepte, Maro

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta lustra cu ventilator are un design mai vintage si sigur va aduce aminte de produsele folosite acum 20 de ani. Asta nu este rau, mai ales daca vreti sa va amenajati camera intr-un stil mai aparte. Paletele ventilatorului se rotesc in ambele directii.

Acestea sunt fabricate din MDF, asadar cel mai bine le folositi in interiorul casei/biroului, unde nu exista prea multa umezeala.

Pretul de achizitie este unul bun, accesibil. Are 3 trepte de viteza si va puteti folosi de lantul de tragere pentru a regla viteza.

Ce ne-a placut: Are 3 trepte de viteza.

Ventilator de Tavan cu Lustra, E27, 50W, 3 Viteze, Fixare Tavan

Ventilator de Tavan cu Lustra, E27, 50W, 3 Viteze, Fixare Tavan

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest produs este cat se poate de clasic, functionand prin alimentare la reteaua electrica. Ca sa il puneti in functiune, trebuie sa folositi cele 2 comutatoare tip lant.

Un comutator va fi pentru pornire si al doilea va fi pentru reglarea vitezei de functionare. Are 3 trepte de viteza si foarte usor o puteti alege pe cea dorita.

Lustra functioneaza cu becuri, care au soclu E27.  Ventilatorul are putere de 50 W, iar lustra de 60 W. Asadar, este un produs destinat incaperilor mai micute. Are totodata 4 palete din lemn, iar restul produsului este realizat din inox.

Ce ne-a placut: Datorita design-ului sau poate fi integrat in mai multe decoruri.

Lustra cu Ventilator Alb, Pentru Tavan, cu 3 Viteze , ATS , 4 Palete din MDF

Lustra cu Ventilator Alb, Pentru Tavan, cu 3 Viteze , ATS , 4 Palete din MDF

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Ce ne-a atras la acest produs a fost design-ul sau. Este elegant, iar materialele din care este fabricat ( MDF, metal si sticla) sunt combinate destul de bine, incat sa iasa un produs bun.

Lustra este realizata din sticla opaca, rezistenta si are o putere maxima de 60 W. Trebuie sa precizam totodata ca puterea ventilatorului este de 50 W si are 3 trepte de viteza.

Paletele sunt realizate din MDF cu detalii din metal si sunt 4 la numar. Produsul functioneaza prin alimentare la reteaua electrica si prin actionare datorita celor 2 comutatoare de tip lant.

Ce ne-a placut: Poate fi folosita si pe terasa.

Ventilator Pentru Plafon ELICENT POLAR cu Kit de Iluminat, Diametru 90 cm, Fabricatie Italia, 8300 mc/h

Ventilator Pentru Plafon ELICENT POLAR cu Kit de Iluminat, Diametru 90 cm, Fabricatie Italia, 8300 mch

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Lustra cu ventilator cu design modern poate fi folosita atat in casa, cat si in spatii comerciale. Ceea ce conteaza, e sa fie in interiorul incaperilor. Lustra are putere maxima de 100 W, iar ventilatorul are putere de 65 W.

Totodata, trebuie precizat ca durata de viata a motorului ventilatorului este prelungita datorita rulmentilor cu bile si a tehnologiei folosite.

Poate fi actionat prin intermediul unui intrerupator sau a unei telecomenzi, insa dezavantajul este ca acestea trebuie cumparate separat. Mai mult, el poate fi folosit si pe timp de iarna.

Ce ne-a placut: Motorul ventilatorului este protejat impotriva supraincalzirii.

Ventilator de Tavan cu Lustra si Telecomanda Taurus Fresko 4B, 70 W, 4 Palete, Diam. 132 cm, Finisaj Metalic, 3 Viteze

Ventilator de Tavan cu Lustra si Telecomanda Taurus Fresko 4B, 70 W, 4 Palete, Diam. 132 cm, Finisaj Metalic, 3 Viteze

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta lustra cu ventilator are toate caracteristicile necesare care sa justifice pretul putin mai ridicat. Nu va fi nevoie de intrerupatoare sau de cheltuieli suplimentare, ci doar de acest produs 2 in 1 care functioneaza cu telecomanda.

Are 4 palete metalice si 3 trepte de viteza. Diametrul lamelor este de 132 cm. Dispune de timer, astfel ca produsul va functiona atat cat il setati dvs. Va ajuta sa economisiti energie electrica si totodata, asigura confortul necesar pentru camera dvs.

Trebuie spus ca motorul ventilatorului este fabricat din cupru 100%.  Totdata, este un produs silentios, cu putere a lustrei de 60 W.

Ce ne-a placut: Poate fi controlat prin telecomanda.

Cum alegem o lustra cu ventilator:

Amplasare: Conteaza foarte mult locul in care urmeaza sa amplasati lustra cu ventilator. Eficienta ei va depinde foarte mult de acest aspect. Specialistii au afirmat ca exista unele modele de lustre cu ventilator specifice doar pentru o anumita locatie. De exemplu, cele pentru living nu vor avea un randament bun daca sunt montate intr-o hala. Pentru spatiile in care nivelul de umiditate este crescut sunt recomandate produsele cu lamele din metal. Sunt mai rezistente si durabile in timp. In schimb, pentru medii mai uscate cum ar fi un living/birou puteti achizitiona un produs cu lamele din lemn.

Unele lustre cu ventilator sunt realizate special pentru orice conditii meteorologice, asadar poate sa ploua/sa ninga pe ele. Ele pot fi amplasate pe terase, de exemplu, carcasa motorului si lamelele fiind confectionate din materiale rezistente.

Cu cat sunt mai late paletele ventilatorului ( mai mari de 30 cm in latime) cu atat randamentul va fi mai bun.

Motorul: Motorul va influenta eficienta ventilatorului si fluxul de aer dat, de aceea trebuie ales cu atentie. Motoarele DC sunt o buna alternativa, atunci cand aveti un buget mai redus, va doriti un produs mai compact, care sa nu consume multa energie si sa fie silentios. Exista lustre cu ventilator ce pot economisi pana la 70% energie electrica, sunt produse moderne, sustenabile, mai diferite decat lustrele cu ventilator clasice. Garantia oferita pentru acestea poate fi si de 30 de ani.

Iluminare: Exista ventilatoare simple si ventilatoare cu iluminare inclusa. Astazi discutam, insa, despre lustrele cu ventilatoare, asadar functia de iluminare exista.

Trebuie sa acordam atentie si becului/becurilor cu care functioneaza lustra. Ele pot fi cu halogen, iar durata de viata e de pana la 1500 ore, ori pot cu fluorescente si atunci consuma mai putina energie, iar durata de viata se prelungeste la 10.000 ore. O varianta si mai buna este becul tip LED, care poate tine pana la 50.000 ore, iar lumina poate fi una calda, ambientala sau rece ( pentru bai, de exemplu). Consumul de energie este mai redus.

Putere: Puterea aparatului ar trebui aleasa in functie de suprafata camerei in care urmeaza sa fie montata lustra cu ventilator. Ventilator trebuie sa faca fata acelei suprafete, astfel va fi folosit in zadar. Pentru un dormitor, un produs cu putere de 70-80 W este ideal. Ce depaseste 140 W este recomandat pentru spatii mari, industrial chiar.

Trepte de viteza: Un ventilator este considerat foarte bun si daca are peste 3 trepte de viteza. Daca doriti sa aerisiti mai repede incaperea, puteti folosi treapta superioara, care va face racoare mai rapid. Treapta medie mentine constanta temperatura din camera, la fel si cea mica. Un ventilator poate fi folosit si iarna, pe o treapta mica, pentru a reimprospata aerul din camera.

Mod de actionare: Produsele acestea pot functiona fie cu intrerupator si lant de tragere, fie cu telecomanda. Cele cu fir de tragere si intrerupator sunt potrivite pentru camere mai micute, care va permit sa ajungeti la lustra si sa reglati viteza de functionare. In schimb, modelele cu telecomanda sunt destinate incaperilor inalte, unde v-ar fi imposibil sa ajungeti doar din picioare la lustra cu ventilator.

Iti recomandam:

Back to top button