Electrocasnice

Cele mai bune Masti de Sudura

Fie ca munciti acasa ori la job, trebuie sa fiti mereu in siguranta. Se pot intampla accidente nedorite si in cazurile astea e bine sa nu faceti rabat de la bani.

Fie ca sunteti incepator sau profesionist, trebuie sa va echipati corespunzator cu produse de calitate si sigure.

Astazi discutam despre mastile de sudura, produse care au avansat foarte mult ca tehnologie de-a lungul anilor. Veti descoperi modele foarte bune, moderne si cel mai important, veti afla cum puteti face cea mai buna alegere de masca de sudura.

TOP 5 CELE MAI BUNE MASTI DE SUDURA

Masca de Sudura Intensiv BLUE 9-13, 2 senzori, 92×42 mm, display cristale lichide, incarcare solara + baterie

Masca de Sudura Intensiv BLUE 9-13

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o masca automata, cu functii multiple si foarte accesibila ca pret, care poate satisface orice nevoie sau preferinta, indiferent ca sunteti incepator, amator sau profesionist.

Filtrul se intuneca automat atunci cand detecteaza formarea arcului electric. In ceea ce priveste functiile mastii, aceasta dispune de: controlul intensitatii luminoase (de la 9DIN la 13 DIN), controlul filtrului ( dupa cat timp ar trebui sa revina la o valoare scazuta), posibilitatea de reglare a senzorului etc.

Filtrul are incluse cristale lichide. Masca este realizata din polipropilena. Puteti comuta intre 2 moduri: sudare sau polizare.

Ce ne-a placut: Functioneaza atat cu baterii, cat si cu energie solara.

Masca de Sudura Intensiv EAGLE 9-13, 2 senzori, 92×42 mm, display cristale lichide, incarcare solara + baterii

Masca de Sudura Intensiv EAGLE 9-13

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs asemanator cu cel de dinainte, pe care il puteti cumpara la un pret foarte bun, numai ca exista o diferenta remarcabila intre ele: design-ul.

Aceasta masca nu numai ca va ajuta sa munciti in conditii sigure, insa va ofera si personalitate, datorita design-ului cu vultur.Daca vreti, o puteti compara cu o casca de motociclist. Arata foarte bine si este masculina.

Are aceleasi functii ca produsul anterior, la fel functioneaza si aceasta atat pe baterii, cat si pe energie solara, fapt pentru care noi o recomandam. Masca are totodata 2 senzori, filtrul cu autointunecare si o greutate de doar 0.5 kg.

Ce ne-a placut: Include atat functia de polizare, cat si de sudura.

Masca de Sudura Intensiv CRONOS 9-13, 4 senzori, 100×65 mm, display cristale lichide, clasa optica 1/1/1/1

Masca de Sudura Intensiv CRONOS 9-13

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un sudor, indiferent de nivelul lui de experienta, trebuie sa vada foarte bine materialul pe care il slefuieste si sudeaza. Aceasta masca va ofera un vizor foarte bun si clar, greu de inlocuit dupa ce va veti obisnui cu el.

Va ajuta sa lucrati eficient si precis mereu. Are 4 senzori inclusi. Filtrul, la inceput, are opacitate de 3-4DIN, iar la detectarea arcului electric poate ajunge pana la 13 DIN.

Masca este fabricata din polipropilena si poate fi cumparata la un pret accesibil. Are greutate de doar 0.48 kg.

Ce ne-a placut: Ofera claritate foarte buna asupra zonei de lucru.

Masca de Sudura SpeedGlas 100V de la 3M 751120

Masca de Sudura SpeedGlas 100V de la 3M 751120

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o masca automata, profesionala, realizata special pentru folosire intensiva. Din functii, puteti regla nivelul de luminozitate ( pe 3 nivele) sau intunecare (pe 5 nivele) a filtrului, astfel incat dvs sa lucrati in siguranta, dar si eficient. Conteaza foarte mult sa aveti vizibilitate buna asupra lucrarii.

Este un produs ce respecta standardul de siguranta EN 157 si va protejeaza de radiatiile UV si IR conform unor standarde destul de remarcabile.

Puteti totodata regla curelele mastii in functie de circumferinta capului dvs. Prin functia delay puteti regla timpul de trecere de la intuneric la lumina si invers.

Ce ne-a placut: Este foarte confortabila in timp ce lucrati si permite circulatia aerului.

Casca Sudura Optoelectronica Optrel NeoP550

Casca Sudura Optoelectronica Optrel NeoP550

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o masca cu un design simplu, insa practic si ergonomic, avand o greutate de doar 495 grame. Va sta confortabil pe capul dvs in timp ce munciti si nu veti resimti greutatea.

Datorita tehnologiei Super Sleep Mode, acest produs va economisi energia bateriilor, fiind complet functional pana la 3000 ore, fara sa inlocuiti bateriile.

Este un produs profesional, de tip LCD, iar timpul de reactie la formarea arcului electric e de doar 0.1 ms. Are incluse toate functiile pe care le-am discutat pana acum la produsele anterioare. Dimensiunea vizorului este de 50 x 100 mm.

Ce ne-a placut: Puteti vedea orice detaliu, datorita tehnologiei moderne True Color View.

Cum alegem o masca de sudura:

Tipuri de masti: Exista 2 tipuri de masti de sudura: cele manual (clasice) si cele automate.

Modelele clasice, manuale sunt cele pe care probabil ca le-ati vazut cel mai des pana acum. Sudorul tine masca cu mana, peste fata, in timp ce sudeaza. Acest lucru poate deveni obositor in timp si astfel scade randamentul muncii.

Pentru ca tot ne aflam in era in care totul este digitalizat, apar din ce in ce mai multe inovatii, care au rolul de a ne usura munca, producatorii s-au gandit sa scoata pe piata si masti de sudura automate. Masca automata este mai mult o casca pe care v-o puneti pe cap si filtrul din zona ochilor se va inchide la culoare imediat ce va detecta arcul electric. Va puteti folosi ambele maini, fara sa mai fie nevoie sa tineti masca la ochi, ea fiind fixata pe cap.

Tipuri de filtru: Continuam discutia de mai sus si ajungem la tehnologia folosita, inclusiv la filtrele folosite pentru fiecare model in parte.

Mastile de sudura clasice sunt mai ieftine ca pret si reprezinta o solutie cu care multi muncitori s-au obisnuit deja. Sunt dotate cu lentile pasive, asta inseamna ca sunt niste bucati de sticla tratate si au un invelis special cu opacitate destul de mare. Despre opacitate vom vorbi putin mai jos. Practic, pe masca e ca un fel de geam prin care sudorul nu poate vedea imagini concrete, ci doar cum se formeaza arcul electric. Acest masti sunt de fapt niste vizier care nu stau fixate pe cap. Daca sunteti incepator, sfatul nostru ar fi sa nu optati pentru masca de sudura clasica. S-ar putea sa va ingreune si mai mult toata munca, mai ales daca inca nu stiti sa apreciati foarte bine distantele.

Dupa cum am spus si mai sus, tehnologia a avansat foarte mult si se pare ca si producatorii de masti de sudura sunt la zi cu tot ce este modern. Exista masti LCD, electronice, cu filtru ce contine cristale lichide, care la formarea arcului electric, se va intuneca singur. Tehnologia moderna calculeaza foarte precis de cata opacitate are nevoie in functie de ceea ce detecteaza in fata utilizatorului. Un astfel de produs va permite sa realizati suduri fine, de mare precizie. 3. 3.

Alimentare: Se poate face pe baterii sau prin energie solara. O masca de sudura doar pe baterii nu va fi la fel de eficienta ca una care dispune de ambele metode de alimentare. Se intampla asa, deoarece bateriile trebuie verificate constant si un filtru prea putin incarcat cu energie, nu va mai fi la fel de eficient in timpul sudurii, lucru care va poate afecta ochii.

Asadar, sfatul nostru ar fi sa optati pentru un produs ce se alimenteaza si cu baterii, si cu energie solara.

Opacitate: Poate fi fixa sau variabila si se refera la densitatea filtrului component al mastii. Opacitatea fixa este intalnita la produsele clasice, mecanice, aceasta fiind de 10 DIN sau 11 DIN, fiind si cea mai mare valoare. Puteti munci in siguranta orice fel de material. Ochii dvs vor fi in siguranta.

In cazul mastilor automate opacitatea variaza intre 3-13 DIN. Va varia automat in functie de intensitatea (masurata in Amperi) a arcului electric.

Functii: La mastile automate veti intalni cateva setari cum ar fi: controlul intensitatii luminoase minine( la care va putea fi declansat senzorul), controlul filtrului, ajustarea curelelor mastii, ajustarea numarului de senzori etc.

Iti recomandam:

Back to top button