Altele

Cea mai buna Nivela Laser

Exista multe motive pentru care puteti achizitiona o nivela laser. Fie ca sunteti un profesionist desafarsit sau pur si simplu un om care isi doreste sa aiba in arsenalul sau scule de cea mai inalta calitate. Desi o nivela laser functioneaza la fel ca o cumpana traditionala cu bula, o nivela ofera o acuratete mult mai ridicata si e totodata mai usor de folosit.

Atunci cand efectuam decoratiuni interioare, ne dorim ca lucrul sa fie facut cat se poate de precis si eficient. O nivela laser ne permite sa detectam linii si pozitii perfect drepte, fie pe verticala sau pe orizontala. Astfel, putem folosi o nivela pentru instalatul dispozitivelor casnice, pentru a pune gresie si faianta, pentru a alinea placi de polister sau rigips, sau pentru a taia drept orice element static.

Indiferent de motivul pentru care achizitionati o nivela laser, trebuie sa stiti de la bun inceput ca aceste dispozitive pot sa difere destul de mult una de cealalta. Vorbim aici nu neaparat despre modul de utilizare ci despre functionalitatile lor, usurinta de folosire, intretinerea, accesoriile din dotare, si bineinteles, pretul de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE NIVELE LASER

Nivela Laser cu Autonivelare Bosch PLL 360

Nivela laser cu autonivelare Bosch PLL 360

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Usor de folosit si extrem de precisa
 • Scula semiprofesionala pentru nivelarea peretilor
 • Ofera functie de linie orizontala de 360 de grade
 • Se regleaza in doar cateva secunde fara efort suplimentar
 • Usor de operat, are un design intuitiv si ergonomic

Nivela Laser Multifunctionala Bosch Professional GCL 2-15

Nivela laser multifunctionala Bosch Professional GCL 2-15

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Linii orizontale si verticale, dar si doua puncte centrate de verticala
 • Liniile laser se pot pozitiona in jurul punctelor de verticala
 • Flexibil in utilizare cu suport multifunctional rotativ RM1 Professional
 • Clasa laser 2 ofera o precisie remarcabila
 • Ofera posibilitati versatile de fixare

Nivela Laser 15m Bort BLN-15-k

Nivela laser 15m Bort BLN-15-k

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are functii de alarma si automentinere
 • Carcasa ergonomica o face usor de transportat si intretinut
 • Beneficiaza de 2 marcatori si o raza laser de precizie inalta
 • Vine cu bratara de prindere pentru o accesibilitate sporita
 • Functie de autonivelare si laser selectabil

Nivela cu Laser in Cruce Einhell TC-LL 2

Nivela cu laser in cruce Einhell TC-LL 2

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Proiectie facila cu laser in cruce
 • Functie de proiectie linie laser orizontala si verticala
 • Pozitionare oblica a obiectelor cu sistem universal de prindere
 • Beneficiaza de o functie de autonivelare cu led de avertizare
 • Se poate utiliza si ca nivela cu bula

Nivela Laser Cruce Evotools cu Suport RLL

Nivela laser cruce Evotools cu suport RLL

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Precizie cu distanta de lucru de pana la 20 metri
 • Raza laser cu putere remarcabila de 20mW si 635nm
 • Are buton de blocare pentru fixarea mecanismului laser
 • Usor de transportat si intretinut datorita designului ergonomic
 • Beneficiaza de un timp de functionare de peste 10 ore in conditii optime

Cum alegem o nivela laser de calitate?

Din moment de cautati o nivela laser, putem presupune ca stiti deja la ce se foloseste si ce beneficii ofera comparativ cu bulele de nivel traditionale. Ceea ce poate nu stiti e ca datorita popularitatii lor, unii producatori de nivele laser tind sa generalizeze functiile de baza si sa se axeze mai putin pe performanta in favoarea unui design ergonomic.

Desi ne dorim bineinteles scule care sa reziste la uz intens pe timp indelungat, o nivela laser trebuie mai presus de toate sa ofere functii accesibile si o precizie superioara cumpenelor clasice. Mai ales daca sunteti un profesionist care isi doreste sa achizitioneze o nivela pentru uz profesional.

In principiu, ne dorim o nivela care sa proiecteze linii orizontale si verticale perfecte. Totodata, trebuie ca nivela sa fie usor de folosit, usor de intretinut, si sa vina echipata cu toate accesoriile necesare. Mai trebuie retinut ca desi mai toate nivelele impartasesc anumite functii de baza, ele pot sa difere destul de mult una de cealalta din punct de vedere tehnologic.

Tipuri de nivele laser

Cand vine vorba de nivele laser, ele tind sa se imparta in trei categorii principale: nivele cu linie, nivele cu punct, si nivele rotative. Desi fiecare dintre ele utilizeaza un marcaj luminos ca mod de operare, ele pot sa difere in ceea ce priveste versatilitatea si functiile aplicate.

Nivele cu linie 

Acest tip de nivela este printre cele mai raspandite prin prisma usurintei de folosire. O astfel de nivela se foloseste cel mai des pentru lucrul semi-profesional sau profesional datorita liniei precise folosita pentru demarcarea nivelelor. Precizam ca nivelele cu linie folosesc un laser care proiecteaza linia pe diferite dimensiuni pentru o mai buna delimitare a planului de lucru.

Nivele cu punct 

Nivela cu punct este de regula ceva mai accesibila ca pret si totodata mai simpla ca mod de utilizare. Astfel de nivela se foloseste de regula pentru uz casnic datorita usurintei de folosire. Aceste puncte pe care dispozitivul le proiecteaza se pot ordona in functie de dimensiunile dorite pentru a determina dimensiunile si geometria unei zone de lucru specifice.

Nivele rotative

Ceva mai costisitoare ca pret, nivelele rotative ofera cea mai mare precizie posibila, permitand astfel masuratori foarte avansate. Dupa cum spune si numele, astfel de nivele se pot roti la 360 de grade pe suprafetele din jurul sau si folosesc fie un fascicul orizontal ori un fascicul dublu pentru indicarea planului de lucru. In mod evident, aceasta complexitate le recomanda ca scule de lucru profesioniste pentru cei care lucreaza in domeniu.

Distanta si precizia

Achizitionarea unei nivele laser trebuie facuta in primul rand in functie de specificatiile tehnice dar si de manevrabilitatea sa. Ca performanta, cel mai important aspect este distanta maxima de masurare. Aici ne referim la distanta limita la care dispozitivul poate sa ofere o precizie optima de lucru.

Ne dorim aici o nivela care sa atinga intre 10 si 12 metri ca raza maxima, desi la modelele profesionale aceasta distanta poate ajunge undeva pe la 15 sau chiar 20 de metri. Mai precizam aici ca modelele de nivele ieftine cu raza mica sunt perfecte pentru decoratiunile interioare care nu necesita o precizie milimetrica pe cand cele cu raza mare sunt recomandata in special profesionistilor.

Ca precizie ne orientam spre nivelele cu marja mica de eroare a laserului. Aici ne uitam la erorile inregistrate la proiectare fata de punctul de origine astfel ca dispozitivul sa specifice milimetric marja de eroare. Mai precis, daca dispozitivul specifica o precizie de 5 milimetri la 10 metri masurati, atunci asta reprezinta marja de deviatie a laserului.

Accesoriile si ergonomia

O nivela laser ar trebui sa vina deja echipata cu toate accesoriile pe care le-ati putea folosi intr-un mod sau altul. Cand vorbim despre accesorii ne referim bineinteles si la baterii, la trepiedul nivelei, la geanta de transport, si la suporturile de perete. Mentionam ca desi pare evident, nu toate modelele vin echipate cu aceste accesorii, in special cele ieftine.

Mai precizam totodata ca majoritatea nivelelor sunt construite conform unor standarde bine definite si ca puteti uneori refolosi unele accesorii cu alte modele de nivele. Desi nu mereu, anumiti producatori tind sa refoloseasca piesele componente si accesoriile nivelelor pe care le produc, ceea ce inseamna ca accesoriile pot fi uneori folosite si la alte nivele de la acelasi producator.

Ca forma, nivelele tind sa respecte aceleasi standarde generale desi unele modele ceva mai profesionale pot sa difere ca marime sau constructie materiala. Chiar daca ne dorim o nivela care sa fie ergonomica si usor de manevrat, tineti cont ca cele profesionale sunt de regula ceva mai mari si mai voluminoase.

Intretinerea si rezistenta

Avand in vedere in ce conditii se folosesc de regula nivelele laser, este recomandat ca ele sa fie rezistente la praf si murdarie. Daca sunteti un profesionist care foloseste nivela in mod regulat, atunci va veti dori cu siguranta o nivela care sa beneficieze de o constructie etansa care sa o izoleze de praful din exterior.

Putem observa ca modelele fabricate de producatorii reputabili beneficiaza de o constructie segmentata pe straturi care etanseaza nivela pentru a-i proteja mecanismele interioare de murdaria din exterior. Daca aveti ocazia, ar trebui sa va interesati in prealabil cu privire la standardele de rezistenta la praf si murdarie inainte de a face o achizitie.

 

Iti recomandam:

Back to top button