Casa & Gradina

Cea mai buna Saltea Ortopedica

Un somn odihnitor este esential pentru mentinerea unei bune stari fizice, psihice, si spirituale. Din nefericire, multi sunt cei care nu se odihnesc cum trebuie prin prisma conditiilor in care dorm. Vorbim aici nu doar despre temperatura, lumina, sau aerisirea dormitorului, ci despre salteaua pe care dorm.

Daca nu stiati deja, o saltea de calitate va poate ajuta enorm pe termen lung, atat fizic cat si psihic. Ar trebui spus ca saltelele ortopedice reprezinta o buna solutie pentru cei care nu pot sa se bucure de un somn odihnitor. Aici ne referim atat la cei care sufera de probleme cronice cat si la cei care nu reusesc sa doarma intr-o pozitie confortabila.

Acestea fiind spuse, trebuie sa intelegem ca nu toate saltelele ortopedice se ridica la aceleasi standarde si ca unele dintre ele sunt cu certitudine superioare altora. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam mai multe despre caracteristicile care recomanda o buna saltea ortopedica si sa aflam totodata care sunt cele mai bune astfel de saltele existente pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE SALTELE ORTOPEDICE

Saltea SuperOrtopedica Dolce Dormire Rubino

Saltea SuperOrtopedica Dolce Dormire Rubino

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Faptul ca incorporeaza spuma poliuretanica in compozitie ii asigura un confort deosebit
 • Vine cu o husa detasabila care ajuta la protectia si intretinerea saltelei pe termen lung
 • Este 100% lavabila si foarte usor de intretinut prin mijloace conventionale
 • Este o saltea matlasata si hipoalergenica, caracteristici esentiale pentru orice saltea de lux
 • Destul de ferma in ciuda flexibilitatii si confortului oferit

Saltea reversibila GREEN FUTURE Aloe Vera Memory

Saltea reversibila GREEN FUTURE Aloe Vera Memory

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Constructia din spuma poliuretanica o recomanda ca fiind foarte confortabila
 • Incorporeaza totodata un strat de spuma elastica Green Form HD
 • Are doua fete pentru a asigura un confort termic sporit in orice anotimp
 • Stratul de vatelina cu fibre de bumbac si bambus ii asigura o ampla capacitate de izolare
 • Vine cu o husa din fibre de bambus pentru o buna intretinere

Saltea Ortopedica, SleepLine BioGreen Memory

Saltea Ortopedica, SleepLine BioGreen Memory

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are nu mai putin de 7 zone de confort
 • Incorporeaza o husa detasabila si lavabila care ajuta la intretinerea saltelei pe termen lung
 • Constructia din spuma cu memorie de fermitate medie o face perfecta pentru cei cu probleme musculare
 • Spuma poliuretaniuca BioGreen reduce umezeala si praful pentru prevenirea acarienilor
 • Foloseste ioni de argint pentru reglarea temperaturii corpului pe timp de noapte

Saltea ortopedica, SleepMe by TED

Saltea ortopedica, SleepMe by TED

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Constructia din spuma poliuretanica o face ideala pentru dormitul intr-o pozitie corecta
 • Incorporeaza straturi din material de spuma cu memorie si fibre de poliester siliconizat
 • Tesatura moala din poliester o face foarte comfortabila pe perioade lungi
 • Nivelul mediu de fermitate ii asigura un confort anatomic ideal
 • Modul in care este confectionata ajuta la intretinerea saltelei

Saltea ortopedica PREVI, Medical Bio Memory Aquagel

Saltea ortopedica PREVI, Medical Bio Memory Aquagel

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Beneficiaza de un sistem de aerisire avansat care ajuta la reglarea temperaturii pe timp de noapte
 • Tratata cu Aloe Vera, previne iritatiile pentru cei cu pielea sensibila
 • Destul de ferma dar totodata suficient de maleabila si flexibila
 • Designul reversibil va permite sa o intoarceti de pe o parte pe cealalta
 • Incorporeaza un strat de spuma poliuretanica pentru un confort sporit

Cum alegem o saltea ortopedica de calitate?

Exista multe motive pentru care unii oameni isi doresc o saltea ortopedica. De la confortul sporite pe care aceste saltele il ofera pana la rezistenta sporita si capacitatea de regulare termica, atributele unei bune saltele ortopedice nu pot fi ignorate. In acelasi timp, trebuie tinut cont ca aceste saltele nu sunt tocmai ieftine ca pret de achizitie.

Din acest punct de vedere, trebuie in primul si primul rand sa aflam cat mai multe despre caracteristicile unei bune saltele ortopedice si sa aflam totodata in ce fel ne poate o astfel de saltea imbunatati somnul de noapte. Aici putem vorbi despre fermitatea saltelei, constructia materiala, cusaturile, marimea, si totodata despre straturile incorporate care servesc scopuri diferite.

Tipuri de saltele ortopedice

Chiar daca in marea lor majoritate, saltele ortopedice servesc cam aceleasi scopuri practice, constructia lor poate sa difere destul de mult de la un model la altul. Astfel spus, exista saltele cu arcuri, saltele cu spuma de memorie, saltele latex, sau saltele hibrid. Mentionam aici ca fiecare tip de saltea are scopul sau si ca nu exista un standard universal in materie de saltele ortopedice.

Saltele ortopedice cu arcuri 

Acest tip de saltea este considerat clasic prin prisma arcurilor din compozitie. Ele incorporeaza o plasa de arcuri care absorb greutatea ocupantului pe timp de noapte, oferind astfel o sustinere adecvata. Saltelele cu arcuri, desi rare, au avantajul de a o oferi o ventilatie buna, o fermitate acceptabila, si o durabilitate sporita.

Saltele ortopedice cu spuma de memorie

Saltelele cu spuma de memorie sunt printre cele mai raspandite la ora actuala si pe buna dreptate. Ele sunt de regula confectionate dintr-un polimer ‚de memorie’ care folosesc caldura ocupantului pentru a se plia pe forma corpului sau. Atunci cand presiunea dispare, salteaua isi revine la forma originala.

Saltele ortopedice cu latex 

Dupa cum spune si numele, astfel de saltele folosesc latex in combinatie cu spuma de memorie. Aceasta combinatie ofera o sustinere superioara pe timpul noptii. De cele mai multe ori, astfel de saltele contin si alte materiala sau tipuri de spume pentru a ajuta la ventilatia saltelei sau pentru a mentine temperatura la un nivel optim.

Saltele oropedice hibrid 

Acest tip de saltea incorporeaza de regula doua sau mai multe tipuri de saltele. De cele mai multe ori, saltelele hibrid folosesc o combinatie de spuma si latex la suprafata cu o platforma de arcuri in partea inferioara. Ca si confort, ele ofera aceasi senzatie ca saltelele cu arcuri, cu diferenta ca se pliaza totodata pe corp in stilul saltelelor cu spuma si latex.

Criterii Importante

Pozitia si suportul

Atunci cand achizitionam o saltea ortopedica, trebuie sa tinem cont de suportul oferit pentru gat si coloana vertebrala. De cele mai multe ori, oamenii stiu prea bine ce tip de saltea le trebuie in functie de pozitia preferata la somn. In mod suplimentar, ati putea totodata consulta un medic specialist sau macar un specialist in materie de saltele ortopedice.

Si ca vorbim despre pozitii, trebuie tinut cont ca majoritatea oamenilor dorm pe o parte sau pe spate. In consecinta, salteaua pe care o achizitionati trebuie sa faciliteze tipul de dormit oferind un suport uniform pe toata suprafata corpului. Saltelele cu spuma sunt de regula cele mai indicate pentru cei care dorm pe o parte iar cele cu latex pentru cei care dorm pe spate.

Mentionam totodata ca daca aveti probleme lombare, ar trebui sa evitati dormitul pe burta. In alta ordine de idei, evitati saltelele cu fermitate redusa pentru ca ele pot sa atribuie corpului o pozitie incomoda pe timpul noptii. Achizitionarea unei saltele trebuie neaparat sa reflecte modul in care dormiti si necesitatile dvs personale.

Nivelul de fermitate

Fermitatea saltelelor reprezinta un alt amanunt important atunci cand ne orientam spre o achizitie. Astfel, o saltea moale va fi mereu indicata persoanelor care au somnul usor sau care dorm pe o parte. Saltelele cu fermitate medie-moale sunt recomandate pentru cei care dorm in pozitii multiple sau pentru cupluri.

Saltelele de fermitate medie-tare sunt de regula indicate pentru persoanele care dorm pe spate sau pentru cei care au somnul profund. Nu in ultimul rand, saltelele de fermitate tare sunt recomandate pentru cei care dorm profund sau pentru cei care au dureri de spate. Aici mai spunem ca marimea are si ea un efect asupra eficientei saltelelor.

Presiunea si miscarea

Un mare atu al saltelelor ortopedice il reprezinta capacitatea de eliberare a presiunii. Altfel spus, o saltea de calitate trebuie sa inlature presiunea din corp pe timpul noptii. O buna saltea trebuie sa se muleze pe corpul utilizatorului si sa distribuie eficient greutatea, reducand presiunea in zonele vulnerabile.

Mai precizam totodata ca o saltea ortopedica de calitate trebuie sa ofere o buna izolare a miscarilor si sa reduca transferul de miscare. Din acest punct de vedere, ne dorim o saltea care sa nu ne deplaseze atunci cand partenerul se ridica din pat sau atunci cand ne miscam brusc dintr-o parte in alta pe timp de noapte.

Iti recomandam:

Back to top button