Casa & Gradina

Cele mai bune Panouri Solare

Un panou solar nu este usor de ales, mai ales daca este prima data cand folositi un astfel de dispozitiv si aveti neclaritati cu privire la intrebuintarea sa pe lunga durata.

Aceste panouri au devenit foarte populare in ultimii ani, si pe buna dreptate considerand cat de economice pot fi atunci cand sunt combinate cu alimentarea de la reteaua electrica municipala.

Daca vreti sa fiti informati dinainte de a discuta cu un specialist sau de a cumpara panouri solare, va invitam sa cititi ghidul nostru de cumparaturi pentru mai multe detalii.

TOP 5 CELE MAI BUNE PANOURI SOLARE

Sistem solar fotovoltaic PNI GreenHouse H01, 30W, USB/Radio/MP3, cu acumulator 12V/7Ah, 2 becuri LED

Sistem solar fotovoltaic PNI GreenHouse H01

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest panou solar este un model portabil, ideal pentru cei ce obisnuiesc sa isi petreaca vacantele in natura, intr-o rulota sau in camping si au nevoie de energie electrica, bineinteles.

Acest panou poate alimenta cu succes electrocasnice mici si chiar poate oferi o sursa de lumina. Tot ce trebuie sa faceti este sa conectati aparatele la unitatea centrala, albastra.

Autonomia pe care o ofera este de 12 ore. In unitatea centrala aveti inclus: porturi USB, spatiu pentru card SD, poate vreti sa ascultati muzica si functie radio. Panoul fotovoltaic are 10 W, iar pretul de achizitie este unul foarte bun.

Ce ne-a placut: Este ideal pentru a fi montat pe o rulota.

Panou fotovoltaic, 164 x 992 x 35 mm, Kingdom Solar, policristalin 280w/60 celule

Panou fotovoltaic, 164 x 992 x 35 mm, Kingdom Solar, policristalin 280w60 celule

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un panou solar portabil, usor de folosit, pe care il veti putea folosi oriunde mergeti in vacante cu rulota. Pe de alta parte, este o metoda alternativa si pentru o casuta, daca va doriti o sursa suplimentara de energie.

Este alcatuit din 60 de celule policristaline, ce sunt distribuite pe 6 coloane, iar rezistenta sa masoara pana la 5400 Pascali.

Dimensiunile acestui panou solar sunt de 1640 x 992 x 35 mm si cantareste doar 18 kg. Totodata, trebuie spus ca el functioneaza la fel de bine atat la temperatura ridicate, cat si la cele foarte scazute.

Ce ne-a placut: Puterea sa nominala ajunge la 280 W.

Panou solar apa calda, nepresurizat, RAINUNG, 150L, 15 tuburi vidate mari, vas flotor, kit panouri solare integrate nepresurizate

Panou solar apa calda, nepresurizat, RAINUNG, 150L, 15 tuburi vidate mari, vas flotor, kit panouri solare integrate nepresurizate

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Modelul acesta de panou solar va servi foarte bine nevoile care exista intr-o casa cu mai multi membri ai familiei, datorita capacitatii sale totale de 150 litri. Apa va ajunge foarte rapid la o temperatura de  100 grade C, acesta fiind un model nepresurizat, residential.

Este construit din tuburi vidate, este foarte rezistent la suprapresiune si supratemperatura, iar in ceea ce priveste tipul de montare, el poate fi amplasat atat pe acoperis, cat si pe sol, in functie de preferintele dvs.

Trebuie mentionat totusi ca acest panou va trebui sa stea mereu inclinat.Dimensiunile sale sunt de 1600 x 1660 x 1750 mm si cantareste 83 kg.

Ce ne-a placut: Are o capacitate a rezervorului de 150 litri.

Panou solar presurizat din inox cu automatizare, capacitate 100 de litri

Panou solar presurizat din inox cu automatizare, capacitate 100 de litri

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un model de panou solar presurizat, care va ofera apa calda menajera in orice anotimp, pentru intreaga familie. Boilerul integrat are capacitate de 150 litri si este fabricat din inox, astfel ca va fi rezistent si durabil.

Pentru boiler va fi nevoie de o camera separata in care sa fie montat. Panoul solar are 15 tuburi vidate, iar daca unul se defecteaza, nu le va influenta pe celelalte, putand fi schimbat cu succes.

Ar fi de preferat sa montati panoul la o inaltime mai mare de la sol, pentru o eficienta sporita, iar datorita lui apa ajunge pana la 100 grade C. Cantareste 58 kg si are ca dimensiuni 1700 1550 x 1400 mm.

Ce ne-a placut: Include un boiler termic ce are capacitate de 150 litri.

Pachet economic cu 30 tuburi vidate si boiler bivalent 300L

Pachet economic cu 30 tuburi vidate si boiler bivalent 300L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Asadar, este un panou solar cu 30 de tuburi vidate, care asigura apa calda menajera pentru o familie mare de 5-6 persoane.

Boilerul are o capacitate de 300 litri de apa iar intreg pachetul se numara printre cele mai bune oferte de pe piata.

Este un panou solar presurizat, care poate atinge aproape 2000 W si are un debit de 18 litri/min.Pachetul este complet, nu va trebui sa cumparati altceva in plus, insa veti avea nevoie de ajutor la montare, deoarece cantareste 92 kg.

Ce ne-a placut: Poate fi folosit pentru case in care consumul de apa calda este foarte mare.

Cum alegem panouri solare de calitate?

Pe piata veti gasi 3 tipuri de panouri solare, diferite intre ele in ceea ce priveste principiul de functionare si caracteristicile. Asadar avem panourile: termice, fotovoltaice si hibrid. Haideti sa vedem diferentele si asemanarile dintre aceste 3 tipuri de panouri solare.

Panourile solare termice: Scopul lor principal pentru care sunt folosite este cel de a incalzi apa menajera sau apa din bazine/piscine. Reprezinta o varianta sustenabila, foarte eficienta, care va ajuta sa vedeti diferente considerabile la facturi si chiar o sa merite investitia. Pe timp de vara acopera 100% necesarul de apa calda, iar iarna ofera intre 60-80% din acest necesar de energie.

Panourile solare termice pot fi de 2 feluri: cu tuburi vidate sau plane. Ambele variante sunt bune, diferenta este ca cele tubulare vor da randament mai mult si sunt mai usor de intretinut, insa cele plane capteaza o cantitate mai mare de energie solara. Cadrul este fabricat din aluminiu, pe care sunt puse niste bucati de cupru acoperite cu sticla si tocmai de aceea aceste panouri pot fi folosite in orice zona geografica.

Panourile solare fotovoltaice: Energia captata de ele este folosita in scopul de a crea curent electric. Aceasta energie electrica poate fi chiar stocata in baterii speciale pentru a avea rezerve. Pot fi intretinute usor, au o durata de viata de aproximativ 25 de ani, insa pretul lor de achizitie este mai mare decat la cele termice.

Pot fi: monocristaline (sunt considerate cele mai bune si eficiente, dar sunt mai scumpe) si cele policristaline. Ele capteaza energia solara si o transforma in curent electric intr-o proportie de 15-20 % pentru cele monocristaline si 13-16% pentru cele policristaline.

Panourile solare tip hibrid sunt o combinatie intre cele doua tipuri prezentate pana acum. Indiferent de vremea de afara, dvs veti avea afara calda si curent electric, datorita constructiei inspirate din modelul produselor monocristaline, fotovoltaice alaturi de un banc de acumulatori.

Caracteristici Importante

Functionare

Vom discuta despre modul de functionare a 2 modele care apartin de panourile solare termice. Exista panouri solare presurizate si nepresurizate. Cele presurizate sunt usor de identificat, deoarece sunt acelea care au inclus un rezervor deasupra tuburilor vidate, lucru care va indica ca nu trebuie sa le montati la o inaltime prea mare. Pe langa rezervor si boilerul thermoelectric, va fi nevoie de o statie de automatizare, pompa si senzori, insa acestea sunt lucruri pe care specialistii vi le vor recomanda in momentul achizitiei.

Panourile nepresurizate folosesc tuburi vidate care vor fi incalzite de soare. Odata consumata apa din boiler, acesta se alimenteaza automat, fiind un proces continuu.Ambele variante sunt foarte bune pentru incalzirea apei, chiar si atunci cand temperaturile de afara sunt negative.

Productivitate

Trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati panouri solare, de orice fel ar fi ele, si de performantele pe care le ofera. In functie de urmatorii indicatori va veti da seama daca panoul solar este sau nu este potrivit pentru casa dvs. Puterea este primul indicator important. O putere de 100 W inseamna o incarcare ceva mai greoaie, de aceea recomandam produsele care sa aiba macar 200 W.

Presiunea este al doilea indicator de productivitate si cu cat va fi mai mare presiunea cu atat mai bine, pentru ca nu va fi nevoie de elemente ajutatoare pentru o presiune mai mare. In caz contrar, puteti folosi antigel solar.

Temperatura maxima si capacitatea rezervorului tin strict de apa, cat de fierbinte poate fi ea si cat de multa. Capacitatea o puteti alege in functie de cate persoane locuiesc in acea casa. Poate fi cuprinsa intre 90-216 litri, de exemplu.

Destinatie: Pot fi montate pe rulote si sunt panouri portabile (off-grid) sau pot fi rezidentiale (on-grid), ce pot stoca energia acumulata in acumulatori speciali si sunt mult mai performante.

Iti recomandam:

Back to top button