Bebe & Copii

Cele mai bune Sterilizatoare Pentru Biberoane

Sterilizatorul de biberoane este un aparat indispensabil pentru sugari, din mai multe motive. Principala functie a acestora este de a elimina microbii si bacteriile aflate pe biberon, dupa utilizare. Acest lucru este esential, deoarece bebelusii nu au un sistem imunitar dezvoltat, astfel orice mica amenintare se poate transforma intr-una mare.

Contactul zilnic pe care il au adultii cu microbii si bacteriile, este inofensiv pentru acestia, insa microbii se pot transfera usor de la parinte la copil prin intermediul biberoanelor. Iar daca sugarul se incapataneaza sa foloseasca singur biberonul, puteti fi siguri ca va scapa la un moment dat biberonul pe jos.

Metoda clasica de sterilizare, prin fierbere, este deja invechita, nesigura, ineficienta si de lunga durata. De aceea, s-au dezvoltat sterilizatoarele de biberoane, fiind mai sigure, eficiente si rapide, eliminand toti microbii si toate bacteriile intr-un mod automat, nefiind nevoie de supraveghere.

Sterilizarea biberoanelor, ca si a altor instrumente folosite pentru bebelus, este foarte importanta, deoarece ajunge in contact direct cu gura bebelusului, fiind o mediu ideal de dezvoltare al eventualelor bacterii.

Va recomandam unul din produsele din lista de mai jos, fiind cele mai apreciate si fiabile disponibile pe piata.

TOP 5 CELE MAI BUNE STERILIZATOARE PENTRU BIBEROANE

3-IN-1 Sterilizator Electric cu Aburi Philips-AVENT

3-IN-1 Sterilizator Electric cu Aburi Philips-AVENT

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un sterilizator electric, cu abur, ce se conecteaza la priza de 220V, fiind foarte practic. Are o capacitate maxima de sterilizare a 6 biberoane simultan iar procesul este unul foarte rapid, cu o durata de doar 6 minute. Dupa sterilizare, aparatul se opreste automat pentru economia de curent si siguranta.

Are o greutate de doar 1.5 kg, fiind usor de mutat dintr-un loc in altul. Are inclus un cleste pentru a scoate biberoanele, pentru a evita contaminarea dupa sterilizare.

Ce ne-a placut: Dimensiunile reglabile, 3 in 1 pentru a se potrivi spatiului disponibil.

Sterilizator cu Aburi Laica BC1005 Pentru Biberoane

Sterilizator cu Aburi Laica BC1005 Pentru Biberoane

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sterilizator electric complet automat, ce se alimenteaza la tensiunea de 220V, ce are o capacitate mare, de 6 biberoane simultan. Este foarte compact, pentru capacitatea lui, cantarind doar 1.5 kg si avand o dimensiune de 315 mm latime, 200 mm inaltime si 230 mm adancime, deci gasirea unui loc potrivit nu va fi o problema.

Durata unui ciclu de sterilizare este de 10 minute, putin mai lent, insa lucru care este reflectat si in pret. Are inclus cleste igienic si masura pentru apa necesara creerii aburului.

Ce ne-a placut: Raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Sterilizator U-GROW Pentru 6 Biberoane

Sterilizator U-GROW Pentru 6 Biberoane

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un sterilizator pentru cei cu buget redus, ce nu vor insa sa renunte la comoditate si eficienta. Are o capacitate de sterilizare de 6 biberoane simultan si un ciclu total de sterilizare de doar 8 minute.

Este electric, avand un consum de 500 Wh, dupa incheierea ciclului oprindu-se automat, pentru economia de curent. Vine dotat cu cleste pentru extragerea biberoanelor si are suport pentru tetine.

Ce ne-a placut: Pretul excelent!

Sterilizator Pentru Microunde Philips-AVENT

Sterilizator Pentru Microunde Philips-AVENT

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Va prezentam si o varianta pentru cuptorul cu microunde avand o capacitate de sterilizare de 4 biberoane, pentru a avea dimensiunile necesare potrivirii cu majoritatea cuptoarelor cu microunde. Cantareste doar 740 grame si are dimensiuni relativ mici pentru depozitare.

Mentine biberoanele sterile pana la 24 de ore daca nu este deschis capacul. Este fabricat integral din materiale fara BPA, adica un produs chimic utilizat in produsele de plastic.

Ce ne-a placut: Puteti steriliza 4 biberoane in doar 2 minute!

Sterilizator Tommee Tippee Pentru 1 Biberon

Sterilizator Tommee Tippee Pentru 1 Biberon

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest sterilizator este unul pentru calatorii, fiind foarte mic si usor, doar 340 g si are capacitate de 1 biberon. Are inclus in pachet si un biberon, de foarte buna calitate. Materialele din care este confectionat nu contin BPA.

Acesta se utilizeaza in cuptorul cu microunde, sterilizarea se face in doar 3 minute. Raportul calitate/pret este unul foarte bun, de aceea se poate achizitiona doar pentru calatorii, chiar daca detineti un alt sterilizator acasa.

Ce ne-a placut: Se poate utiliza ca sterilizator la rece, cu anumite tablete de sterilizare, ideal pentru drumetii sau zone fara acces la curent electric.

Sterilizatoarele pentru biberoane sunt prezente pe piata deja de o buna perioada de timp, in prezent devenind mai eficiente dar si mai ieftine, odata cu dezvoltarea tehnologiei materialelor si a procesului de fabricatie. Din varietatea disponibila, cu siguranta veti gasi unul care sa vi se potriveasca atat necesitatilor cat si bugetului, asta daca urmariti niste aspecte esentiale in procesul de achizitie. Ce ar trebui sa aveti in vedere?

Tipul – sunt 2 tipuri principale de sterilizatoare in functie de modul de alimentare: electrice, ce au nevoie de o sursa de alimentare si cele simple, ce se introduc in cuptorul cu microunde. Pretul intre aceste doua modele poate varia foarte mult.

Capacitatea – sterilizatoarele au posibilitatea de a steriliza mai multe biberoane intr-o sesiune, sau cele mai compacte sau pentru calatorii, doar unul singur. In cazul in care aveti mai multe biberoane si vreti sa aveti mereu unul sterilizat la indemana, puteti achizitiona un sterilizator cu o capacitate mai mare.

Dimensiunea biberoanelor – deoarece nu toate biberoanele sunt la fel, trebuie sa tineti cont de dimensiunea acestora, sau invers sa cumparati biberoanele potrivite dupa ce achizitionati sterilizatorul. Un singur sterilizator poate contine compartimente de diferite dimensiuni, pentru biberoane de mai multe marimi.

Utilizarea – sterilizatoarele au fost inventate pentru a usura munca parintilor, de aceea este important ca aparatul sa fie usor de utilizat, intuitiv si in acelasi timp eficient. Eficienta consta in capacitatea de sterilizare dar si in timpul cat mai redus in care poate face acest lucru, in cazul in care sunteti prinsi pe nepregatite fara un biberon sterilizat si bebelusului ii este foame.

Costul – desi este un aparat esential, pretul variaza, fiind disponibil un sterilizator pentru fiecare buget. Principalul criteriu de crestere al pretului este tipul sterilizatorului, cele ce se introduc in cuptorul cu microunde fiind mai ieftine si, desigur, capacitatea si rapiditatea sterilizarii, de aceea daca un produs este cu mult mai ieftin decat altul, nu inseamna neaparat ca este de proasta calitate ci ca are o capacitate mai mica, este putin mai lent sau nu este automat.

Iti recomandam:

Back to top button