PC & Periferice

Cele mai bune Tablete Grafice

Tabletele grafice sunt aparute relativ recent pe piata, de aceea momentan sunt foarte populare mai mult in cercurile specialistilor adica tuturor celor ce se ocupa cu design sau desen tehnic. Folosirea tabletelor grafice a devenit esentiala pentru aceasta categorie. In ultima perioada au aparut pe piata si modele mai economice, ceea ce i-a incurajat pe multi oameni sa achizitioneze o astfel de tableta, chiar daca nu lucreaza in domeniul designului.

Sunt asa de usor de utilizat, incat se pot folosi cu usurinta si de catre copii, acest lucru fiind recomandat, deoarece dezvolta creativitatea copilului, si datorita display-ului antiglare, cu aspect mat al unor modele, nu sunt la fel de daunatoare ochilor ca si display-urile si monitoarele clasice. Un avantaj exista si pentru parinti, copii isi vor etala abilitatile artistice pe tableta si nu pe peretii din casa.

Tabletele se pot imparti in doua categorii: cu display sau fara display. Principala diferentiere se face dupa acest criteriu, de aceea sa nu va induca in eroare cand o sa vedeti preturi de la 500 la 20 000 lei. Cele cu display sunt mult mai scumpe de aceea sunt recomandate pentru profesionisti.

Aceasta seamana la aspect cu o tableta obisnuita, datorita display-ului, ceea ce inseamna ca puteti vizualiza direct pe tableta fiecare linie pe care o desenati, facand utilizarea mai usoara si intuitiva. Cele fara display pot functiona doar conectate la un calculator sau laptop, fiind practic o interfata. Pretul acestora este mult mai mic, fiind o optiune perfecta pentru incepatori sau cei cu buget redus.

TOP 5 CELE MAI BUNE TABLETE GRAFICE

Tableta Grafica Trust Wizz Digital Writing, 8.5″ LCD

Tableta Grafica Trust Wizz Digital Writing, 85 LCD

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Prima optiune reprezinta, din punctul nostru de vedere, si prima tableta pe care puteti sa o achizitionati. Pretul este absolut modic, fiind perfecta pentru copii sau pentru cineva care doreste sa stie daca doreste sa investeasca intr-un model mai bun. Aceasta are un ecran LCD de 8.5 inch si o greutate de doar 95 g.

Este sensibila la presiune, pentru a trasa linii de diferite dimensiuni. Perfecta pentru copii sau pentru a lua cateva notite rapide.

Ce ne-a placut: In primul rand pretul si aspectul. Desi este foarte subtire se simte foarte solida si confortabila in mana. Se poate purta foarte usor in rucsac sau poseta si se foloseste pentru desene si notite.

Tableta Grafica Wacom Intuos Art Pen & Touch Small

Tableta grafica Wacom Intuos Art Pen & Touch Small

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Wacom este printre cele mai cunoscute si profesionale marci de tablete grafice. Aceasta tableta, non-display, se conecteaza prin USB la laptopul sau calculatorul dumneavoastra si se adreseaza incepatorilor spre intermediari, ce au deja experienta in desenat sau pictat si vor sa-si duca proiectele la un alt nivel. Greutatea de 290g, desi pare mare, este perefecta, deoarece se va folosi impreuna cu un laptop.

Ce ne-a placut: Rezolutia de 2540 LPI, ce o face o tableta destul de precisa chiar si pentru desenele detaliate.

Creionul este ergonomic si foarte precis, sensibil la presiune. Suprafata de desenat este echivalentul unui A5. Are patru butoane programabile ce se pot seta pentru diferite actiuni.

Tableta Grafica Wacom Intuos Pro L

Tableta grafica Wacom Intuos Pro L, North

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta este o tableta profesionala la un pret  foarte bun pentru specificatiile sale. Este o tableta non-display cu o rezolutie de 5080 LPI, destul chiar si pentru cei mai pretentiosi. Greutatea de 1.3 kg insa o face o tableta potrivita pentru birou si nu pentru a fi purtata oriunde.

Alaturi de suprafata activa, generoasa, si nivelul de presiune de 8192 ppi, fac din aceasta tableta una extrem de precisa ce se poate utiliza la nivel profesional.

Ce ne-a placut: Calitatea materialelor si a sistemului folosit. Suportul pentru creionul inteligent Pro Pen 2, face din acesta un obiect decorativ pe biroul dumneavoastra, iar creionul in sine este unul foarte performant.

Tableta Grafica Trust Panora Widescreen

Tableta Grafica Trust Panora Widescreen

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta este tot o tableta non-display, de data aceasta pentru un buget mai mic. Este dedicata incepatorilor, fiind destul de precisa. Are o dimensiune de 25 x 10 cm, destul de mare si pentru cele mai mici detalii.

Este o tableta buna pentru initierea in desenul grafic. Butoanele functionale si rotita, o fac foarte usor de utilizat si foarte practica in acelasi timp, avand toate setarile la doar o atingere.

Ce ne-a placut: Pixul ergonomic wireless este foarte precis, completat de sensibilitatea la presiune de 2048 ppi. Pixul are si doua butoare, ce functioneaza ca butoanele unui mouse obisnuit.

Tableta Grafica Wacom Cintiq 16

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tableta Cintiq 16 de la Wacom este o tableta cu display, reprezentand un model foarte popular si economic al companiei, lider pe piata. Are un display Full HD cu aspect 16:9 pentru a oferi culori vibrante si naturale. Are o greutate de 1.9 kg, aproximativ greutatea unui laptop. Are o rezolutie de 5080 LPI si utilizeaza Pro Pen 2.

Ce ne-a placut: Suprafata activa este generoasa, lucru necesar pentru o tableta cu display. Are sensibilitate atat la presiune cat si la inclinatie si raportul calitate/pret este unul excelent, oferind toate specificatiile de baza necesare chiar si pentru profesionisti.

Tehnica folosita pentru desen sau schitat este aceeasi pentru ambele modele. Se utilizeaza un creion digital (Stylus) inteligent cu care se deseneaza direct pe tableta, rezultatul fiind transformat intr-o imagine digitala, ce se poate modifica sau completa.

In functie de specificatiile si calitatea tabletei, deci si de pret, tableta poate avea o sensibilitate mai mica sau mai mare, ceea ce permite un control sporit asupra tehnicii folosite pentru desen. Daca se apasa mai tare pe stylus se va desena o linie mai groasa si printr-o apasare mai usoare, o linie subtire.

De asemenea, densitatea liniilor pe inch (LPI), adica numarul de linii ce se pot trasa pe un inch, 2.5 cm, reprezinta cat de precise vor fi liniile trasate de dumneavoastra, cand este vorba de desene mai complicate, cu multe detalii intr-un spatiu mic. Aceasta precizie este data si de calitatea stylusului utilizat. Acesta poate fi cu baterii sau acumulatori reincarcabili si mai nou wireless, ca nu necesita incarcare sau schimbare de baterii.

Alegerea tabletei depinde, in proportii foarte mari, de scopul in care se va folosi. Se vor cauta cele cu caracteristici de top pentru uzul profesional si cele cu specificatii de baza pentru incepatori si pentru divertisment.

Iti recomandam:

Back to top button