Altele

Cele mai bune Cazane de Tuica

Fabricarea de tuica, palinca si alte bauturi spirtoase exista “de cand lumea” cum s-ar zice si se pare ca in mediul rural inca se pastreaza acest obicei stravechi.

Desigur, daca aveti livezi si doriti sa produceti ceva din roadele pomilor, atunci cu siguranta veti avea nevoie de un cazan de calitate, pentru ca taria sa fie si ea una foarte buna.

Prin procesul de distilare, romanii se bucura de roadele muncii lor si anume de tuica/palinca, depinde de zona din care provin.

Inainte de a achizitiona un cazan de tuica, trebuie sa cunoasteti cateva caracteristici cheie ale lui, tocmai de aceea va punem la dispozitie acest articol in care veti regasi si cateva sugestii de produse recomandate de romani.

TOP 5 CELE MAI BUNE CAZANE DE TUICA

Cazan Cupru-Inox Pentru Fiert Tuica 17l

Cazan Cupru-Inox Pentru Fiert Tuica 17l

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cazan este destinat in special gospodarilor clasici care doresc sa produca in propria curte tuica sau palinca dupa vechile obiceiuri.Recipientul de destilare are un volum de 17 litri, in timp ce cazanul de racire are 25 litri.

Materialul din otel inoxidabil combinat cu cupru confera durabilitate in timp si garantia unei folosiri indelungate.Cazanul functioneaza pe baza unei surse de gaze, unei surse electrice ori cu inductie si nu pe lemne.

Raportul calitate-pret este unul foarte bun mai ales daca nu dispuneti de un buget foarte rapid, insa aveti nevoie de un produs de calitate pt a pregati tuica.

Ce ne-a placut: Este un produs usor de manevrat, cu design ergonomic si manere de sustinere si de manevrare a cazanului.

Cazan Tuica “Destilatori” Hobby 25 Litri, Focar Lemne sau Gaz

Cazan Tuica Destilatori Hobby 25 Litri, Focar Lemne sau Gaz

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cazan de tuica este considerat a fi printre cele mai bune cazane de genul acesta de pe piata. De asemenea, el dispune de termometru racitor, focar lemne sau gaz, spirala din cupru si teava de legatura.

Spunem asta tocmai pentru ca este fabricat din cupru cu puritate aproape de 100%, deci aroma fructelor se va mentine si dupa distilare, iar intreaga tarie va fi protejata de bacterii nedorite.

Este tipul de cazan stabil, insa este mai degraba potrivit pt o gospodarie, adica pt cantitati mici de alcool, si nu pt cantitati industriale, din cauza volumului pe care il are.

Ce ne-a placut: Are incorporat un amestecator, care are scopul de a amesteca fructele si de a le impiedica sa se arda.

Cazan Tuica “Al-Ambiq” 50 Litri, Cupru Pur

Cazan Tuica Al-Ambiq 50 Litri, Cupru Pur

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un cazan fabricat de artizanii din Portugalia , din cupru aproape 100%, astfel aromele fructelor se vor mentine intacte si tuica se va aseza mult mai bine.

Datorita formei sferice a cazanului, continutul nu se va lipi, deci nu are nevoie de un amestecator. Tot ansamblul este creat in asa fel incat sa favorizeze producerea unui alcool de calitate, cat mai pur, dar si aromat.

Cazanul are un volum de 50 de litri si beneficiaza de sistem de etansare cu apa la coroana cazanului, astfel se previne scaparea aburilor alcoolici din aparat.

Ce ne-a placut: Este un model artizanal din cupru 100%.

Cazan Tuica 120 Litri Profesional, Focar + Racitor Inox, Amestecator, Umplere, Golire

Cazan Tuica 120 Litri Profesional

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs prin care pot si distilate si alte bauturi alcoolice pe langa tuica, compus din cazanul propriu-zis din cupru si un focar realizat din table metalica cu laminare rece.

Dispune de amestecator, astfel incat fructele sa nu se arda sau sa ramana pe fundul cazanului si are orificii distincte pt umplure si pt golirea cazanului.

Produsul poate fi folosit avand ca sursa atat gazele, cat si lemnele. Dispune totodata de termometru pe capac, lucru care va va ajuta sa mentineti sub control procesul de distilare.

Ce ne-a placut: Are o capacitate generoasa de 120 litri.

Cazan Model STABIL 120L

Cazan Model STABIL 120L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs cu ajutorul caruia veti putea avea o productie medie spre mare de tuica facuta in propria dvs gospodarie. Cazanul functioneaza atat pe baza sursei lemnoase, dar si a gazelor din butelie.

Este un model stabil, format dintr-un cazan de cupru introdus intr-un focar din tabla metalica, cu 2 orificii, de umplere si golire a vasului, iar etansarea se face cu apa la coroana cazanului.

Palinca obtinuta va avea un gust bun si va fi curate tocmai datorita constructiei din cupru. In ciuda pretului mai ridicat, multi producatori locali sustin ca este un produs pe care va puteti baza si care garanteaza calitatea alcoolului obtinut prin distilare.

Ce ne-a placut: Dispune de un amestecator de inalta calitate.

Cum alegem un cazan de tuica bun

Tipuri: Pe piata veti gasi 2 tipuri de cazane de tuica: cele basculante si cele stabile si vom detail fiecare tip in parte pentru ca dvs sa intelegeti cat mai bine diferentele.

Cazanele de tuica basculante: Sunt produse recomandate pentru gospodarii, deoarece cu ajutorul lor se pot pregati cantitati mici spre medii de alcool. Un avantaj mare al acestor produse este golirea si manevrarea usoara a lor, fiind considerate produse practice si usor de folosit. Constructia este realizata 2 parti, prin partea superioara se umple cazanul, pentru ca mai la sfarsit sa se basculeze cu ajutorul unui maner special, pentru a se goli cazanul cu usurinta, fara sa fie nevoie sa faceti un efort prea mare.

Cazanele de tuica stabile: Diferenta fata de primul tip, este ca aici constructia este compusa dintr-un singur corp, insa are 2 orificii separate, adica unul pt golire si altul pt umplere. Sunt produse recomandate gospodarilor si chiar specialistilor care doresc sa prepare o cantitate mai mare de alcool. De obicei, pe langa cazanul propriu-zis veti regasi si un alambic, care este de fap o instalatie de distilare cu rol de a extrage ce nu este bun in tuica adica drojdia, borhot, etc. De asemenea, acesta instalatie poate fi folosita si in realizarea uleiului din plante, apa de flori etc.

Materiale: Reprezinta cel mai important aspect in alegerea unui cazan si veti avea de ales intre cupru, otel si aluminiu. Cele mai multe guri spun ca ar fi preferat pentru o cat mai buna productie, sa alegeti cazanele din cupru alimentar, deoarece au o puritate de aproape 100% si pe langa faptul ca este un bun conductor termic, cuprul are si proprietati de a combate virusii si bacteriile nedorite. Pentru tuica si palinca va sfatuim sa alegeti cazanele din cupru.

Avantajul cazanelor din inox este ca rezista excelent de bine la temperaturi foarte ridicate, astfel au o durabilitate mai mare in timp, insa totodata, exista riscul ca taria sa se afume si nu credem ca va doriti asta.

Structura: Sa vorbim pe larg despre structura unui cazan de tuica- vasul in care se toarna fiertura de fructe, care ulterior a fost in butoi pt fermentatie, capacul vasului si teapa prin care vor trece aburii de alcool. Tineti minte, ca la un astfel de cazan va fi neaparata nevoie de manere, astfel va va fi mult mai usor sa-l manevrati si sa –l goliti cand este cazul. De asemenea, este important ca teava prin care trec aburii de alcool sa fie realizata din acelasi material ca si cazanul. Serpentina este fabricata din cupru iar principalul ei rol este de a transforma alcoolul din stare gazoasa din stare lichida.

Sursa de incalzire: Exista 2 surse principale si anume gazele si lemnele. Modalitatea in care se folosesc lemnele este una traditionala si inca foarte folosita de catre gospodari. La gaze, in schimb, diferenta fata de resursa lemnoasa este ca totul se desfasoara intr-un mediu mult mai bine controlat si curat.

Volum: Volumul va ajuta sa stiti in functie de cazan, cata tarie veti produce. Trebuie sa luati in calcul acest aspect pentru ca va depinde si de spatiul de care dispuneti pt prepararea tariei. Pentru cantitati mici de alcool, ati putea opta pentru un cazan de 100 litri, deci o productie mica. Pentru productii mari sau medii, optati pentru un volum de 150-250 litri.

Iti recomandam:

Back to top button