Electrocasnice

Cea mai buna Hota

Cea mai buna HotaIndiferent de cat de des gatim, hota nu poate sa lipseasca din nicio bucatarie moderna. Altfel spus, este singura instalatie care poate sa ne ajute sa scapam de umezeala, mirosul, si fumul rezultat din prepararea mancarurilor la bucatarie.

De aceea hota trebuie nu doar sa reflecte nevoile noastre la bucatarie cat si o solutie practica in casele cu fumatori.

Acestea fiind spuse, trebuie inteles ca nu toate hotele sunt construite conform acelorasi standarde si ca unele dintre ele ies clar in evidenta prin prisma calitatii lor desavarsite.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam care sunt caracteristicile unei hote de calitate pentru a putea lua o decizie inteleapta atunci cand facem o astfel de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE HOTE

Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OXHota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX

 • Incorporeaza o serie de comenzi electronice intuitive care permit setarea luminii sau a vitezei ventilatorului.
 • Beneficiaza de un consum mic de energie dar cu o putere mare de filtrare.
 • Creaza o atmosfera curata prin reducerea aburului intr-un mod cat se poate de eficient.
 • Permite improspatarea rapida a aerului din bucatarie printr-un filtru puternic de carbune.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota incorporabila telescopica Star-Light HAT-260SSHota incorporabila telescopica Star-Light HAT-260SS

 • Designul ingenios permite o eficienta sporita fara a ocupa prea mult spatiu in bucatarie.
 • Permite integrarea in mobilier printr-o constructie interesanta cu un look modern.
 • Sistemul de extractie atrage aburul din zona de gatit folosind doua motoare eficiente.
 • Grasimile sunt retinute prin folosirea unor filtre lavabile de aluminiu.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50

 • Prin evacuare, aerul este curatat de un filtru de grasime inainte de a fi dirijat spre exterior.
 • Asigura o calitate optima a aerului din bucatarie intr-un mod practic si eficient.
 • Foloseste un filtru metalic de grasime pentru filtrarea grasimii si a altor particule solide.
 • Are un sistem de conducte cu reciclare de mare calitate.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota incorporabila telescopica Beko CTB6250BHota incorporabila telescopica Beko CTB6250B

 • Are o capacitate de absorbtie impresionanta din toate punctele de vedere.
 • Beneficiaza de un sistem de iluminare cu halogen pentru o visibilitate sporita la gatit.
 • Foloseste un filtru metalic anti grasime care poate fi curatat si intretinut cu usurinta.
 • Putere mare de absorbtie gratie celoir 3 trepte reglabile de putere.
 • Incorporeaza un panou din sticla care ofera hotei un look elegant.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Hota traditionala Zanussi ZHT631XHota traditionala Zanussi ZHT631X

 • Este o hota foarte practica si usor de intretinut.
 • Economiseste spatiu in bucatarie printr-o constructie compacta si eficienta.
 • Incorporeaza un panou de control foarte practic si usor de accesat.
 • Ofera o putere de absorbtie impresionanta de 220 mc/h.
 • Foloseste un motor puternic pentru o mai mare capacitate de filtrare.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de hote

Chiar daca mai toate hotele indeplinesc acelasi scop general, utilitatea lor poate sa difere conform parametrilor dupa care au fost construite. In acest sens, avem hote conventionale, incorporabile, telescopice, insule, retractabile, sau inverse, fiecare cu specificatiile lor proprii.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota conventionala – Cand vorbim despre hotele conventionale, ne referim la acele hota care se monteaza pe perete deasupra aragazului. Acest tip de hota este printre cele mai raspandite modele, genul de hota pe care o putem intalni in multe gospodarii. Ieftine si practice, aceste hote folosesc un sistem care elimina aburul si fumul prin partea din spate a hotei sau prin lateralul ei.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota incorporabila – O hota incorporabila este aceea care se integreaza in decorul bucatariei sau in mobilierul de bucatarie proeminent. Unii oameni prefera chiar sa incorporeze aceasta hota in tavanul bucatariei, oferind astfel un design minimalist si elegant. Precizam ca astfel de hote sunt ceva mai costisitoare dar ca confera o estetica mult inbunatatita.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota telescopica – Hotele telescopice sunt acele hota folosite de acei oameni care au bucatarie de marime mare si care necesita o ventilatie de putere ridicata. Asa cum spune si numele, aceste hote au proprietati telescopice si pot fi manipulate ascendent si descendent in functie de nevoie. Datorita designului lor specific, aceste hote pot fi montate pe suprafete surprinzator de mici fara sa isi piarda din eficienta totala.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota insula – O hota insula se foloseste in bucatariile spatioase in care hota se pozitioneaza in centrul bucatariei. Acea masa din centrul bucatariei se mai numeste si ‚insula’ din motive evidente, ceea ce inseamna ca hota de tip ‚insula’ se monteaza deasupra mesei respective. O astfel de hota se monteaza pe tavan si ofera de regula o capacitate mare de ventilatie.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota retractabila – Cand vorbim despre hotele retractiabile, ne referim la acele hote care se integreaza sublim in decorul bucatariei fara a iesi in evidenta prea mult. La nevoie, o astfel de hota se retracteaza doar in momentul in care este nevoie, oferind astfel o versatilitate sporita prin prisma faptului ca nu ocupa mult spatiu.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Hota inversa – O astfel de hota se pozitioneaza sub zona de preparare a mancarii, ceea ce e destul de ciudat in perspectiva multora. Chiar si asa, hota inversa vine de regula echipata cu o serie de functii specifice care o fac foarte practica din mai multe puncte de vedere. Totodata, hotele inverse ocupa putin spatiu in bucatarie si beneficiaza de un design modern si atragator.

Marimea conteaza

Atunci cand alegem o hota pentru bucatarie, trebuie in primul rand sa consideram marimea zonei de gatit si nevoile personale. Se spune ca o hota trebuie de regula sa fie cu cel putin 10 cm mai mare decat suprafata de gatit din motive practice. Altfel spus, o hota trebuie sa cuprinda si zona din imprejurul suprafetei de gatit.

Ar mai trebui mentionat ca si tipul de hota conteaza cand alegem marimea, pentru ca hotele cu sisteme performante de ventilatie isi permit sa ocupe mai putin spatiu decat cele clasice. Desi nu e absolut necesar ca hota sa fie de o marime proportionala suprafetei de gatit, trebuie luat serios in considerare capacitatea ei de ventilare in raport cu aragazul.

Filtrele

Filtrele conteaza foarte mult pentru o hota, indiferent de forma, marimea, sau capacitatea ei de functionare. Aceste filtre au ca scop inlaturarea grasimii si a impuritatilor, impiedicand astfel patrunderea lor in peretii bucatariei.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Filtre lavabile – Filtrele lavabile sunt cele mai ieftine si des intalnite filtre pentru hote. Aceste filtre se spala rar (cam o data pe luna in mod normal) si se inlocuiesc dupa cca 12 luni de folosire. Ca si constructie, aceste filtre sunt fabricate din fibre metalice si se pot curata cu mare usurinta folosind doar apa si sapun.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Filtre de unica folosinta – Asa cum spune si numele, aceste filtre se folosesc o singura data si se arunca dupa folosire. Realizate din hartie, aceste filtre trebuiesc schimbate la 1-3 luni in functie de cat de des am folosit hota in sine. In mod evident, ar trebui sa ne orientam aici spre cele mai ieftine filtre posibile.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Filtre ionice – Cu filtrele ionice, avem de-a face cu filtre care elimina mirosurile intr-o maniera eficienta. Aceste filtre au totodata capacitatea de a inlatura microbii si virusii din aerul procesat, improspatandu-l totodata in timpul procedeului de filtrare. Precizam aici ca aceste filtre sunt ceva mai costisitoare.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Filtre de carbon – Un filtru de carbon se foloseste in jur de 3 luni in functie de intensitatea la care folosim hota propriuzisa. Astfel de filtre se pot folosi si pentru hotele fara burlan de evacuare a aburului deoarece au capacitatea de a elimina bacteriile si virusii din aer, purificandu-l totodata in timpul procesului de filtrare.

Capacitatea hotei

Spre deosebire de dimensiunile hotei care se refera la marimea propriuzisa, capacitatea se refera la metrii cubi de aer filtrati pe parcursul unei ore. Astfel, consideram capacitatea hotei in functie de capacitatea ei de filtrare in raport cu marimea bucatariei. Aici, inmultim lungimea, latimea, si inaltimea bucatariei pentru afla exact care este capacitatea de aer pe care hota trebuie sa o filtreze.

Precizam ca capacitatea nimima necesara unei hote decente trebuie sa fie de 10 ori mai mare decat volumul bucatariei pe parcursul unei ore de gatit. In acest sens, o hota de calitate trebuie sa filtreze cel putin 360 metri cubi pe parcursul unei ore. Totodata, trebuie lasata si o marja de eroare pentru a ne asigura ca hota face fata cu brio schimbarilor de aer din interiorul locuintei.

Iti recomandam:

Back to top button