PC & Periferice

Cele mai bune Imprimante Multifunctionale

Imprimantele multifunctionale au devenit un echipament esential, practic, nu exista un birou sau sediu de firma fara una. Fie ca ai nevoie sa tiparesti facturi sau sa scanezi documente, o imprimanta multifunctionala va poate economisi mult timp si bani. In era vitezei si a informatiei, nu este deloc practic sa fugi la un centru de copiere de fiecare data cand vrei sa scanezi sau sa imprimi ceva.

In functie de domeniul de activitate, o imprimanta multifunctionala va poate ajuta sa imprimati fotografii, pliante, rapoarte, lucrari stiintifice si multe altele fiind un accesoriu esential pentru orice afacere, dar si pentru uzul personal.

TOP 5 CELE MAI BUNE IMPRIMANTE MULTIFUNCTIONALE

Multifunctional Inkjet Canon Pixma MX-495, Fax, ADF, Wireless

Multifunctional Inkjet Canon Pixma MX-495, Fax, ADF, Wireless, A4, Negru

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta imprimanta este ideala pentru uzul casnic dar si pentru o afacere mica. Poate printa alb-negru si color utilizand tehnologia Inkjet. Are posibilitatea de conectare wireless si este compatibila cu tablete si telefoane ce utilizeaza atat Android cat si iOS.

Foloseste cartuse XL, de capacitate mare, ceea ce inseamna ca este si economica in ce priveste tusul utilizat, cartusele mai mari fiind mai rentabile. Aceasta imprimanta are si posibilitatea de a trimite faxuri.

Ce ne-a placut: Functia de copiere automata a mai multor pagini, ideala pentru copierea unor documente mai mari.

Multifunctional Inkjet Color Canon Pixma MG2550s

Multifunctional Inkjet Color Canon Pixma MG2550s

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Imprimanta perfecta pentru acasa, datorita dimensiunilor reduse si a pretului destul de mic. Aceasta printeaza in format A4 atat color cat si alb-negru cu o viteza destul de buna, 8 pagini pe minut alb-negru si 4 pagini pe minut color, ceea ce pentru o imprimanta casnica este foarte bine. Pentru o economie a tusului, in raport cost/pagina, aceasta poate utiliza cartuse XL.

Ce ne-a placut: Functia de economisire a energiei, intrand in stand-by pana in momentul in care primeste comanda de printare.

Imprimanta Laser Monocrom Xerox Phaser 3020, Wireless

Imprimanta Laser Monocrom Xerox Phaser 3020, Wireless, A4

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cei de la Xerox au devenit sinonim cu fotocopiatul, iar aceasta imprimanta se bucura de calitatea si fiabilitatea companiei. Printeaza in format A4, insa doar alb-negru, monocrom.

Este insa ideala pentru printat facturi, de exemplu, fiind ideala pentru o mica afacere, deoarece are o viteza de 20 de pagini pe minut, reducand considerabil timpul de asteptare al clientului.

Cartusul se inlocuieste foarte usor, in cateva secunde puteti relua activitatea in cazul in care ramaneti fara toner.

Ce ne-a placut: Conectivitatea wireless, ceea ce inseamna ca se poate amplasa oriunde se gaseste spatiu disponibil.

Multifunctional HP Deskjet Ink Advantage 3835 All-in-One, Wireless

Multifunctional HP Deskjet Ink Advantage 3835 All-in-One

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Imprimanta HP cu tehnologie Deskjet, este extrem de rapida atat monocrom cat si color, printand la o viteza de 20 de pagini pe minut respectiv 16 pagini pe minut.

Printeaza la fel de bine documente cat si fotografii, in format A4, iar datorita capacitatii de alimentare a documentelor automata, puteti copia pana la 35 de foi dintr-o singura miscare.

Conexiunea wireless si compatibilitatea cu majoritatea telefoanelor si tabletelor, se vor asigura ca printarea va fi extrem de usoara.

Ce ne-a placut: Designul deosebit, completat de panoul de comanda cu touchscreen foarte intuitiv si performant.

Imprimanta cu Jet Color Canon iP7250, Wireless

Imprimanta cu jet color Canon iP7250

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta imprimanta, desi are un design subtire si elegant, este foarte performanta specializandu-se pe imprimarea fotografiilor color, datorita celor 5 cartuse si al capului de imprimare foarte precis. Printeaza si alb-negru, 15 pagini pe minut iar cele color se vor printa la o viteza de 10 pagini pe minut, fara a pierde din calitate.

Este posibila conectarea tuturor telefoanelor si tabletelor prin functia Wi-Fi iar pe langa acest aspect, poate printa direct de pe CD-uri. Este prevazuta cu 2 tavi pentru alimentare cu hartie de dimensiuni diferite, foarte practic daca printati des pe A4 si A3, fara sa mai fie nevoie sa schimbati setarile imprimantei.

Ce ne-a placut: Poate printa o poza de calitate profesionala, de dimensiunea 10 x 15cm in doar 21 secunde, fiind ideala pentru fotografi sau alte domenii ce necesita printarea rapida de fotografii.

Cum alegem o imprimanta multifunctionala buna

Imprimantele multifunctionale au foarte multe specificatii dar dumneavoastra trebuie sa alegeti o imprimanta cu cele care va sunt indispensabile sau specifice pentru un anume scop.

Wi-Fi – unele imprimante au posibilitatea de a printa wireless de pe mai multe dispozitive, telefoane, tablete sau aparete foto, atata timp cat exista un router wireless la care se poate conecta imprimanta.

Doua tavi pentru hartie –  aceasta specificatie va este foarte folositoare cand utilizati doua marimi de hartie pentru imprimare. In general, o tava este pentru coli A4 iar a doua pentru coli A5, imprimarea pe o coala sau cealalta neavand nevoie de modificarea marimii de printare din meniul imprimantei.

Imprimare fata-verso – in cazul in care printati multe documente fata-verso, sau pentru economia de hartie, unele imprimante au varianta automata de printare pe ambele fete, fara a fi nevoie sa schimbati manual coala pe partea cealalta.

Acestea fac parte din extra dotarile ce pot fi prezente pe imprimantele multifunctionale. In continuare va vom prezenta criteriile de baza ce ar trebui sa stea la alegerea unei imprimante multifunctionale.

In primul rand, trebuie sa stiti exact pentru ce veti utiliza imprimanta. Puteti alege intre doua categorii principale:

Inkjet – aceasta este varianta ideala daca doriti sa imprimati fotografii, fiind caracterizata printr-un contrast si o claritate superioara. Aceasta varianta nu este necesara daca doriti sa printati grafice sau scheme color, nuantele perfecte nefiind obligatorii in acest caz. In plus se comporta mult mai bine la printarea pe diferite tipuri de coli, lucioasa sau mata.

Laser – sunt construite pentru un volum mare de documente tiparite. Sunt recomandate in cele mai multe conditii pentru foarte multe domenii, imprimand rapid foarte multe pagini, atat alb-negru cat si color. Claritatea nu este foarte buna cand este vorba de printarea fotografiilor si consumul de tus va fi mai ridicat in aceste conditii.

Viteza de printare – desi nu pare un criteriu important cand imprimanta este utilizata acasa, ocazional, pentru printarea documentelor cu foarte multe pagini, devine destul de importanta. O viteza acceptabila, medie de printare o reprezinta intre 7 si 10 pagini pe minut, cand se printeaza alb-negru, iar pentru cele color aproximativ 2 minute, in cazul in care aproape toata pagina contine culori, nu doar un grafic de mici dimensiuni. In principiu, calitatea imprimantei este data si de aceasta viteza de imprimare.

Viteza de scanare – importanta pentru multi clienti este si viteza de scanare, care trebuie sa fie destul de buna pentru a nu petrece minute pentru o scanare.

Fax – unele imprimante au si posibilitatea de trimite faxuri. Desi nu mai este asa de des utilizat, pentru unii este necesar acest aspect.

Iti recomandam:

Back to top button