Casa & Gradina

Cea mai buna Masina de Tuns Iarba Electrica

Orice gospodarie cu gradina necesita folosirea unei masini de tuns iarba mai devreme sau mai tarziu. Chiar daca in vremurile de demult astfel de efoturi erau facuta manual cu coasa sau secera, aparitia uneltelor moderne de gradinarit a redus popularitatea acestor metode traditionale, mai ales printre cei tineri.

Cand vine vorba despre alegerea unei masini de tuns iarba, exista optiuni multiple in mai toate marimile si categoriile. In principiu insa, oamenii tind sa aleaga dintre masinile de tuns iarba electrice si cele pe benzina. Desi cele pe benzina se bucura de o mai mare raspandire, cele electrice au si ele rolul lor, mai ales printre cei cu suprafete mici de iarba.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam mai multe despre cele mai bune masini electrice de tuns iarba si despre specificatiile lor caracteristice. Asa cum vom afla, chiar daca mai toate masinile de tuns iarba indeplinesc aceleasi functii generale de functionare, ele pot sa difere enorm prin prisma parametrilor de functionare si a ergonomiei.

TOP 5 CELE MAI BUNE MASINI DE TUNS IARA ELECTRICE

Masina de tuns gazon/iarba electrica Makita ELM3720

Masina de tuns gazon/iarba electrica Makita ELM3720

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Ofera un confort optim pentru intretinerea suprafetelor limitate.
 • Reglare convenabila a inaltimii centrale cu 3 pozitii alternative.
 • Rotile incorporate sunt in conformitate cu sasiul pentru cosit pentru a nu crea probleme de-a lungul frontierelor.
 • Are functie de indicare cand punga de colectare este plina.
 • Manipularea pe sasiu faciliteaza transportul sau depozitarea.

Masina de tuns gazon/iarba electrica Einhell GC-EM 1437

Masina de tuns gazon iarba electrica Einhell GC-EM

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Incorporeaza un motor puternic cu un cuplu ridicat.
 • Are o clema de prindere a cablului de alimentare care este si el destul de lung.
 • Rotile mari exercita mai putina presiune asupra gazonului sau a suprafetei de lucru.
 • Carcasa din material plastic rezistent ii sporeste durabilitatea chiar si la impacturi puternice.
 • Are o cutie de colectare iarba, un maner lung pliabil, si trei niveluri de reglare a inaltimii.

Masina de tuns gazon/iarba electrica Bosch ARM 32 / 3200

Masina de tuns gazon iarba electrica Bosch ARM 32 200

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Este o masina de tuns iarba perfecta pentru cositul la margine datorita pieselor de iarba integrate.
 • Cu un volum de 31 de litri, dispozitivul de colectare trebuie golit mai rar.
 • Are functie de ajustare flexibila la inaltime in trei niveluri.
 • Greutatea redusa de numai 6.8 kg o face usor de manevrat si depozitat.
 • Ofera o taiere precisa si usoara indiferent de obstacole prin prisma cutitelor ingenioase si precise.

Masina de tuns gazon/iarba electrica Skil, 1300 W

Masina de tuns gazon/iarba electrica Skil

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are o latime impresionanta de tuns la nu mai putin de 33 cm.
 • Reglarea simpla a inaltimii de taiere o face foarte versatila in orice proces de tundere.
 • Beneficiaza de functii convenabile pentru un confort de lucru sporit.
 • Manerul mare din spuma moala ofera o manevrabilitate ridicata si o flexibilitate deosebita.
 • Datorita designului ingenios „Easy Storage”, masina poate fi depozitata cu mare usurinta.

Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus Start PRO-ELM12

Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus Start PRO-ELM12

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Motorul puternic de 1200 W ofera masinii o putere de taiere superioara.
 • Cu o latime de taiere de 32 cm, este perfecta pentru suprafete medii, curti si gradini.
 • Inaltimea de taiere a masinii poate fi reglata in 3 trepte cu mare usurinta fara a folosi scule aditionale.
 • Viteza de taiere este impresionanta, o viteza garantata de o lama din inox care se roteste la o viteza de 3300 RPM.
 • Functia de avansare manuala o face usor de manevrat in orice conditii.

Cum alegem o masina de tuns iarba electrica?

Comparativ cu masinile de tuns iarba pe benzina, cele electrice necesita o mai mare grija datorita cablului de alimentare. In alta ordine de idei, o masina de tuns iarba electrica e mult mai fiabila si accesibila datorita manevrabilitatii sporite.

Spunem asta pentru ca cele pe benzina sunt de regula ceva mai grele si greu de controlat. In principiu, masinile de tuns iarba electrice au anumite atuu-uri care le recomanda pentru cei cu curte mica sau mijlocie.

Putere electromotor

In cazul masinilor de tuns electrice, puterea se masoara in W. In cazul celor pe benzina, puterea motorului va fi masurata in CP (cai putere). Acest parametru trebuie sa fie direct proportional cu suprafata pe care urmeaza sa o curatati. Puterea unei masini de tuns iarba pe benzina poate fi mica/moderata sau mare/foarte mare. Daca va doriti un produs pe care sa il folositi doar pentru uz casnic, in propria dvs gospodarie, o putere a motorului de 3CP ar fi tocmai buna.

Face fata cu brio unor suprafete cuprinse intre 600-1000 mp de pamant. Daca aceasta suprafata creste si ajunge in jur de 1500 mp, atunci masina ar trebui sa aiba aproximativ 1200-1400 W sau 5CP. Daca suprafata este si mai generoasa si deja activitatea se transforma intr-una profesionala, ei bine veti avea nevoie de un tractoras cu putere cuprinsa intre 1400-1600 W sau 7-12 CP.

Dimensiuni de taiere

Aici va trebui sa tineti cont de 2 aspecte importante si anume: inaltimea ierbii si latimea lamei de taiat. Latimea lamei poate varia intre 28-46 cm, iar cu cat este mai mare, cu atat va taia o cantitate mai mare de iarba la o singura trecere. Exista si exceptii, de 90 cm latime, insa se intalnesc la masinarii profesionale de tundere a gazonului. Aceasta decizie poate fi luata in functie de ce suprafata de gazon aveti de toaletat.

Pe de alta parte, inaltimea de lucru poate fi reglata la anumite produse, pe trepte (5-10 trepte). Minimul poate fi de 2 cm, iar maximul inaltimii sa fie de 10 cm. Exista variatiuni si daca terenul este accidentat sau nu este denivelat complet, ar fi mai bine sa alegeti o masina de tuns iarba cu reglare a inaltimii de lucru.

Manevrabilitatea

Reglarea manerului este un lucru care face ca totul sa fie mult mai comod in timp ce utilizati masina de tuns iarba. Va ajuta sa aveti o pozitie mai buna in timp ce toaletati gazonul si totodata, puteti optimiza spatiul de stocare, daca manerul este pliabil. Manerul trebuie sa fie creat special pentru a va oferi o prindere ferma, comoda, sa fie cat mai ergonomic pentru a va usura munca.

La masinile tip tractoras, de obicei scaunele pe care veti sta dvs sunt reglabile. Un alt criteriu ar fi rotile, ce pot fi confectionate din plastic, ori din cauciuc durabil. Pentru o masina de tuns iarba va fi nevoie si de un sac colector, asadar unul mare si usor de montat/demontat va fi ideal. Iar un ultim aspect pe care ar trebui sa il aveti in vedere este stratul protector impotriva umezelii, ierbicidelor etc care in timp ar putea afecta masina de tuns iarba.

Functii suplimentare

Verificati sistemul de pornire, optiunile de reglaj, capacitatea de stocare a sacului pentru ca doar in felul acesta puteti alege cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina. Toate comenzile ar trebui sa va fie la indemana, usor de accesat. Fiind o varianta motorizata, ar trebui sa fie mai robusta, asadar alegeti un produs cu greutate intre 18-30 kg, pentru stabilitate mai mare.

In cazul masinilor de tuns electrice, greutatea poate varia foarte mult intre 6 kg si aproape 20 kg in functie de accesorii si functii incorporate. In principiu, masinile de tuns electrice sunt mult mai usoare ca greutate decat cele pe benzina, o reducere de greutate care le face mai usor de manevrat.

Totodata, putem vedea ca masinile de tuns electrice reputabile incorporeaza functii ceva mai avansate comparativ cu cele pe benzina, mai ales cand vine vorba de suprafata de taiere. Nu numai, dar masinile electrice ofera capacitatea de a ajusta inaltimea de taiere in mai multe trepte decat masinile traditionale.

Iti recomandam:

Back to top button