Casa & Gradina

Cea mai buna Statie Meteo

Ca sa nu mai fiti luati prin surprindere de vremea de afara, care este oricum foarte schimbatoare si capricioasa, cel mai bine va achizitionati o statie meteo, pentru a stii exact la ce sa va asteptati.

Poate doriti sa plecati intr-o vacanta sau doriti sa munciti prin curte si atunci sigur ca un astfel de produs va va fi de mare ajutor. Daca pana acum nu i-ati gasit utilitatea, va asiguram ca dupa ce veti citi acest articol, sigur va veti da seama ca aveti nevoie de o statie meteo!

TOP 5 CELE MAI BUNE STATII METEO

Statie Meteo Interior/Exterior Well Oracle, Senzor Wireless, Afisare Calendar, Umiditate

Statie Meteo Interior Exterior Well Oracle, Senzor Wireless, Afisare Calendar, Umiditate

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Pe langa prognoza meteo si temperatura, vor fi afisate si alte date precum umiditatea si presiunea atmosferica.
 • Aceasta statie meteo poate fi montata foarte usor pe perete ori asezata pe un corp de mobilier datorita suportului sau integrat.
 • Modelul acesta este de interior/exterior si afiseaza date exacte atat din casa, cat si din afara ei, totul realizandu-se cu ajutorul senzorilor wireless.
 • Pe langa functiile standard, veti beneficia si de alarma si veti stii mereu nivelul de umiditate din casa si de afara.
 • Dimensiunile sunt de 150x80x26 mm si functioneaza cu 2 baterii normale.

Statie Meteo Hama EWS-200, Negru

Statie Meteo Hama EWS-200, Negru

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are un raport calitate-pret foarte bun.
 • Aceasta statie meteo, pe langa faptul ca va arata prognoza meteo si temperatura, este dotata si cu un ceas foarte precis a carui ora se regleaza automat
 • Vremea va fi redata pe display-ul statiei meteo prin 4 simboluri: soare, nori, ploaie sau soare cu nori.
 • Este un model de interior/exterior care indica si nivelul de umiditate resimtit.
 • Vine la pachet cu 3 senzori si are raza de actiune de 30 metri.

Statie Meteo Sencor SWS 50B cu Termometru si Higrometru Wireless

Statie meteo Sencor SWS 50B cu termometru si higrometru wireless

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Afisajul este mare si iluminat, pentru o vizibilitate cat mai buna pentru dvs.
 • Dispune de termometru, higrometru, ceas, alarma, ca sa nu mai vorbim de data, ora etc.
 • Incorporeaza 3 senzori wireless si preia date atat din interiorul locuintei, biroului etc, cat si din exteriorul lor.
 • Design-ul este unul simplu si modern, aparatul fiind usor de folosit.
 • Beneficiaza de o constructie destul de rezistenta.

Statie Meteo Hama EWS165, Argintiu

Statie Meteo Hama EWS165, Argintiu

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Dispune de alarma la inghet, astfel va puteti trezi la timp pentru a curata parbrizul masinii.
 • Indica informatii atat din interiorul locuintei, cat si din exterior, pentru a avea date complete si exacte.
 • Pachetul este format din statia meteo propriu-zisa, pe care o veti tine in casa si senzorul de exterior, iar raza de actiune ajunge pana la 30 m.
 • Se pot conecta maxim 3 senzori wireless la acest aparat.
 • Printre functiile suplimentare se numara: alarma, radio, calendar, indicator nivel baterie etc.

Statie Meteo Wireless Emos, cu Ceas, Alarma si Proiectie Luminoasa, Negru, E8466

Statie meteo wireless Emos, cu ceas, alarma si proiectie luminoasa, negru, E8466

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Afisajul poate fi colorat, in functie de preferintele dvs.
 • Functia Rainbow ilumineaza ecranul in culorile curcubeului.
 • Prognoza meteo va fi afisata prin 5 simboluri usor de interpretat, iar afisajul este mare, lizibil.
 • Se pot conecta maxima 3 senzori la aceasta statie iar raza de actiune va fi de 30 m.
 • Este un aparat de o calitate remarcabila ca si constructie si rigiditate.

Tipuri de statii meteo

Poate parea ca sunt doar niste statii meteo simple, clasice, care nu fac prea multe lucruri si cam toate seamana intre ele. Ei bine, realitatea nu este deloc asa si va veti convinge dupa ce veti parcurge ghidul nostru de cumparaturi.

Asadar, statiile meteo pot fi delimitate, intr-o prima faza, in statii simple si statii profesionale. Produsele simple sunt cele care afiseaza doar prognoza meteo si temperatura. Cele profesionale, in schimb, vin dotate cu mai multe functii si se impart in mai multe categorii: de interior-exterior, wireless, solare, portabile etc.

Modelele de interior/exterior – Capteaza date din afara si le interpreteaza astfel incat sa se comporte precum o statie meteo, iar dvs sa aveti toate datele necesare foarte rapid. Sunt statii meteo flexibile, pe care le puteti monta oriunde doriti, mai ales in spatii unde stiti ca aveti probleme cu umiditatea si doriti sa o controlati. Sunt ideale si pentru cei ce lucreaza in agricultura sau doresc sa stie mereu cum va fi vremea afara si ce conditii meteorologice exista.

Statiile meteo de tip wireless – Dispun de mai multi senzori si functioneaza independent, adica fara cabluri intinse peste tot. Au raza de actiune destul de mare intre 30-300 m, insa veti vedea ca si aceasta difera de la un model la altul. Produsele sunt foarte apreciate de utilizatori, datorita eficientei lor si a transmiterii in timp real a datelor meteorologice si nu numai. La fel de bune sunt si statiile Wi-Fi, ce pot fi controlate prin anumite aplicatii de pe telefon.

Statiile solare – Aceste statii, asa cum spune si numele, se incarca cu lumina naturala sau de la bec, nu sunt foarte portabile si de obicei, se folosesc mai mult la interior.

Statii portabile – Sunt ideale pentru drumetii, excursii sau cand mergeti la peste. Veti primi multe informatii necesare, precum temperatura, umiditate, viteza vantului etc, aceste produse fiind compacte, usor de transportat si foarte practice.

Montarea

Montarea unei statii poate fi una foarte simpla ori poate fi mai complicate, daca statia vine dotata cu mai multe componente. Cu cat statia are mai multi senzori, cu atat va fi mai complicat, deoarece trebuie legati intre ei prin niste cabluri.

O varianta mai buna ar fi statiile meteo wireless, care sunt mai usor de montat, insa trebuie sa tineti cont ca intre senzori sa nu exista pereti prea grosi, obiecte masive, paravane pentru ca ar obstruction semnalul dintre ei si raza de transmitere ar scadea considerabil.

De asemenea, statiile solare trebuie amplasate direct in bataia soarelui a unei lumini artificiale pentru o eficienta sporita.

Functii suplimentare

Pe langa temperatura, prognoza meteo si eventual ora/data, o statie meteo poate arata si: nivelul de umiditate, presiunea atmosferica, nivelul de precipitatii, viteza vantului si directia, fazele lunii etc.

Statiile meteo vin de regula dotate cu un display LED iar pe langa aceste functii enumerate, puteti accesa radioul, puteti seta alarma, unele pot chiar sa proiecteze pe perete sau tavan datele dorite de dvs pentru a le vedea mai bine.

Raza de acoperire

Raza de actiune a semnalului radio trebuie sa fie indeajuns de mare incat senzorii sa poata fi montati in difere locuri ale casei/biroului si totusi sa transmita intre ei informatii precise, fara sa fie obstructionati.

Astfel, statiile meteo bune pot avea raza de actiune de 30 m pana la 100 m, in functie de cat de mare este si casa sau apartamentul dvs.

Iti recomandam:

Back to top button