Altele

Cel mai bun Sonar Pescuit

Daca va numarati printre cei pasionati de pescuit, probabil va doriti echipament de calitate cu care sa aveti rezultate bune. Fie ca faceti asta ca hobby sau la nivel profesional, un sonar de pescuit va poate usura munca cu adevarat. Important este sa dedicati suficient timp alegerii unui asemenea dispozitiv pentru ca piata ofera o gama larga de solutii in materie de sonare.

Cand vorbim despre un sonar pentru pescuit, ne referim mai putin la acele aparate folosite de pescadoarele profesioniste pentru ca ele fac parte dintr-o cu totul alta gama de dispozitive. Asta vom vorbi in schimb despre acele sonare portabile pe care multi pescari au ajuns sa le foloseasca prin prisma utilitatii lor.

TOP 5 CELE MAI BUNE SONARE DE PESCUIT

Sonar wireless gama de pescuit Fish FinderSonar wireless gama de pescuit Fish Finder

 • Afiseaza tipul pestilor gasiti, indiferent ca sunt mici sau mari.
 • Sonarul wireless poate asigura o vizibilitate clara pana la 45 metri.
 • Ecranul are 1.25 inch si afiseaza la contrast mare, iconita pestilor detectati in apa, cat si adancimea acesteia.
 • Acest sonar wireless functioneaza cel mai bine in 2 moduri: fie pe barci pentru momeala, fie cu undite cu fir/drepte.
 • Faptul ca este wireless va ajuta mult si nu e nevoie sa investiti in cabluri sau aparaturi care sa asigure conexiunea.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sonar Fish Finder portabil cu ecran LCD, adancime pana la 100 mSonar Fish Finder portabil cu ecran LCD, adancime pana la 100 m

 • Are un unghi de detectare destul de larg, de 45 grade.
 • Comparativ cu alte produse din aceeasi gama, acest aparat are o alarma sonora mai puternica si ofera vizibilitate si mai buna pe ecranul LCD.
 • Este un sonar care poate fi folosit atat de pescarii amatori, cat si de cei profesionisti.
 • Este usor de utilizat, intuitiv si va simplifica mult toata munca.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sonar Color Raza 300 m pentru Barcute de PlantatSonar Color Raza 300 m pentru Barcute de Plantat

 • Ecranul are 5 inch si ofera o visibilitate sporita.
 • Este un model de sonar in limba romana, care are ca putere RMS 100 W si putere peek to peek de 800 W.
 • Adancimea maxima pana la care poate face fata cu brio este de 45 metri.
 • Poate fi folosit in mai multe tipuri de apa, fie ca este limpede, saraca, tulbure etc.
 • Suporta temperaturi cuprinse intre -10 grade C si 50 grade C.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sonar Garmin Striker Plus 4CV GPSSonar Garmin Striker Plus 4CV GPS

 • Dispune de functie de GPS.
 • Este un sonar care va va intrece asteptarile, avand un ecran de 4,5 inch si multe functii de care sa va bucurati.
 • Are instalat un soft de cartografiere pentru a reda harti 3D
 • Poate tine evidenta locurilor in care ati fost, realizand harti HD.
 • Este usor de instalat si practic si pe langa asta are o rezolutie de 272 x 480 pixels.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Sonar Humminbird Helix 5 Chirp GPS G2Sonar Humminbird Helix 5 Chirp GPS G2

 • Ofera o foarte buna vizibilitate a tot ce se intampla in apa.
 • Are display de 5 inch si rezolutie de 800 x 480 pixeli.
 • Frecventele ajung pana la 200 kHz, iar raza de actiune atinge 366 metri.
 • Puterea RMS este de 500 W, iar la capitolul culori, poate reda pana la 256 culori.
 • Puteti salva pe un card microSD mai multe harti.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Caracteristici de luat in considerare

Puterea

Sonar PescuitLa sonarele de pescuit, putere va fi de 2 tipuri- cea RMA, care mai inseamna si puterea de iesire si puterea de tip Peak to Peak. Capacitatile sonarului si performantele sale pot fi recunoscute odata ce interpretati aceste 2 valori ale puterii. Asadar, ele va pot ajuta sa alegeti cele mai bune produse de pe piata. Un sonar de pescuit trebuie sa fie cat mai eficient in detectarea pestilor, iar puterea este un factor primordial. Aceste valori pot sa difere si in functie de tipul apei in care veti pescui, de adancimea ei si vom discuta pe larg aceste lucruri.

De exemplu, daca urmeaza sa pescuiti in ape tulburi sau preferati aceste locuri, va trebui sa alegeti un sonar de pescuit cu putere peak to peak de cel putin 2000 W si putere RMS de cel putin 200 W. In cazul apelor limpezi, nu mai conteaza atat de mult aceste valori, cat vor conta frecventele de lucru.

Dupa cum am zis, conteaza si adancimea apei, cat si sezonul in care pescuiti. Pentru temperaturi mai ridicate si o adancime de pana la 5 metri, valorile de 500-1000 W sunt potrivite. Puterea poate influenta si viteza de detectare a pestilor. O putere prea mica poate intarzia oprirea barcii in punctul potrivit, unde exista pesti.

Frecventa

In cazul frecventelor, acestea sunt exprimate in kHz(kilohertzi). Aici trebuie sa precizam ca banda de frecventa poate fi simpla, dubla sau multipla. Mai trebuie spus ca pentru mai toate sonarele, transductorul joaca un rol important in acest caz, pentru ca receptioneaza semnalele sonore si le transmite prin sonar catre dvs.

Frecventele inalte de pana la 400 kHz sunt intalnite la sonarele profesionale care vor fi foarte eficiente in apa cu adancime mica. Pentru ape cu adancime mare, sonarele cu frecventa de 50 kHz sunt suficiente pentru a vedea ce se intampla in apa. Altfel spus, frecventa determina puterea propriuzisa a sonarului in orice tip de apa.

Indicatori de receptie

Doua aspecte foarte importante sunt: instalarea transductorului si unghiul descris de conul de scanare. E cumva logic ca un unghi de scanare a apei mai larg este mult mai eficient si va permite sa aveti o imagine de ansamblu mai buna. De obicei, unghiul poate varia, avand intre 9-60 de grade pentru sonare hobby si semi-profesionale, insa la cele profesionale, unghiul poate fi si mai mare de 60 grade.

Ar trebui spus ca conul unui sonar poate dispune in acelasi timp de mai multe raze de detectie. Pentru un buget mai redus, un sonar cu o singura raza de detectie este in regula, atata timp cat unghiul are macar 20 grade. Intelegem totodata ca in cazul multor sonare, tranductorul poate fi montat pe chila, in carena ori pe oglinda barcii, de exemplu.

Ca si sfat util, trebuie tinut cont ca transductorul functioneaza mult mai eficient atunci cand este montat pe oglinda unei ambarcatiuni sau pe chila ei in functie de forma ambarcatiunii. In alta ordine de idei, am putea considera ca amplasarea transductorului se decide de multe ori in functie de experienta si de preferintele personale ale utilizatorului.

Ecranul

Display-ul ecranului poate fi color sau monocrom. Informatiile vor putea fi vizibile pe acest ecran, insa aceasta vizibilitate depinde de marimea si rezolutia ecranului. O rezolutie de 200-300 pixeli verticali poate fi indeajuns pentru un sonar de pescuit de calitate. O diagonala de pana la 5 inch poate influenta si ea citirea mai usoara a datelor.

Ecranul unui sonar determina vizibilitatea pe care o aveti asupra rezultatelor afisate, motiv pentru care va doriti un sonar care incorporeaza un display suficient de mare si visibil. Mai trebuie tinut cont ca soarele poate reflecta puternic atunci cand suntem pe lac sau in apropierea apei, asa ca ar trebui totodata sa ne orientam spre un display cu functie anti-glare.

Alte optiuni

Specialistii recomanda achizitionarea unor sonare wireless si cu GPS, pentru a beneficia de un aparat cat mai performant. Un lucru foarte interesant este softul instalat pe sonar, care poate detecta tipul de pesti din apa si sa ii redea in timp real pe ecran. Ar mai trebui totodata sa ne orientam spre un sonar care incorporeaza functii de display luminat, citire de temperatura, si soft preinstalat.

Nu in ultimul rand, ar trebui facut un efort sa achizitionam un sonar cu functie de memorare a mai multor puncte GPS pentru a ne mari sansele la pescuit. Unele astfel de dispozitive pot sa vina echipate si cu functii de navigare. Astfel de functii pot sa foloseasca sisteme de cartografiere care pot indexa veritabile ‚harti’ ale locurilor vizitate pe balta.

Iti recomandam:

Back to top button