Casa & Gradina

Cele mai bune Termoseminee pe Peleti

Aceste produse nu sunt atat de cunoscute pe piata noastra, insa odata ce veti descoperi utilitatea lor si eficienta procesului de incalzire, cu siguranta o sa le acordati un vot pozitiv.

Pe langa utilitate, putem vorbi si despre imaginea flacarilor care se pot vedea printr-un geam termorezistent si care va completa intreg decorul, mai ales in zilele cele mai friguroase.

Dincolo de aceste aspecte, trebuie sa luati in considerare mult mai multe lucruri, asadar va invitam sa cititi articolul nostru, unde explicam in detaliu cele mai importante caracteristici si totodata, va furnizam cateva exemple de produse.

TOP 5 CELE MAI BUNE TERMOSEMINEE PE PELETI

Termosemineu Centrala pe Peleti Fornello Premium 21 kw

Termosemineu Centrala pe Peleti Fornello Premium 21 kw

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un termosemineu pe care multi client multumiti il recomanda tocmai pt ca are un pret foarte avantajos pentru un astfel de produs, dar si caracteristici pe masura asteptarilor.

Are o putere de 21 kW, care va ajuta sa aveti confortul necesar si caldura in toata casa. Termosemineul are capacitatea de a functiona aproape ca o central termica, astfel ca puteti cupla caloriferele din casa la el.

Veti avea nevoie de peleti de calitate superioara cu 6 mm grosime, iar autonomia aparatului tine intre 15-36 ore, in functie de mai multi factori, cum ar fi izolatia peretilor casei.

Termosemineul poate fi programat la saptamana si el va functiona singur in fiecare zi, fara sa fie nevoie sa interveniti la setari, doar sa il alimentati cu peleti.

Ce ne-a placut: Dispune de functie de autocuratare.

Pachet, Centrala Peleti Koph PM 13 kw

Pachet, Centrala Peleti Koph PM 13 kw

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

O astfel de central asigura atat eficienta sa, ca produs, cat si un consum mai redus in timp, astfel ca dvs veti realiza ca investitia chiar a meritat. Are totodatao putere de 13 kW, deci poate incalzi cu brio un intreg apartament.

Sticla usii cu care se inchide termosemineul este proiectata sa reziste la temperaturi de pana la 700 grade Celsius si va ofera o imagine de vis, cu peletii arzand in foc, fara ca macar o mica scanteie sa ajunga la dvs, creandu-se o atmosfera de maxim confort.

Mai trebuie sa precizam ca acest semineu poate fi controlat si de la distanta, cu ajutorul telecomenzii incluse.

Ce ne-a placut: Sticla (usa) rezista pana la 700 grade Celsius.

Termosemineu pe Peleti cu Agent Termic Fornello 25 kW Black Glass Special Edition

Termosemineu pe Peleti cu Agent Termic Fornello 25 kW Black Glass Special Edition

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este cumva un produs 2 in 1, adica functioneaza fie ca soba, cand doriti sa stati langa el si sa va incalziti, fie ca central termica, caz in care puteti cupla caloriferele din casa la el. Puterea de 25 kW va ajuta sa incalziti o casa mare, adica pana la 180 mp.

Termosemineul poate fi controlat prin telecomanda si are 5 trepte de ardere a peletilor, iar dvs o puteti alege pe care doriti in functie de cat de cald doriti sa fie in casa. Are si un design modern, care se poate integra cu brio in orice tip de décor.

Ce ne-a placut: Are o putere foarte mare de 25 kW.

Centrala pe Peleti PM25 kw, Termax Kamin

Centrala pe Peleti PM25 kw, Termax Kamin

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

La acest termosemineu, camera de ardere este protejata de o camera/rezervor de apa, pentru a fi sporita eficacitatea termosemineului, cat si pentru siguranta.Amplasati acest termosemineu intr-un loc in care stiti ca peretii sunt rezistenti la caldura pe care o emana, ori mai bine folositi un material izolant peste ei.

Are o putere de 25 Kw, care va incalzi o casa destul de mare, ceea ce e impresionant avand in vedere ca aparatul face parte din clasa energica A+. Totodata, instalarea se face destul de usor si rapid, mai ales daca urmati isntructiunile oferite de fabricant.

Ce ne-a placut: Poate fi folosit atat in propria casa, cat si pentru birouri, restaurante etc.

Centrala Termica cu Peleti RED Compact 24, 22.1 kW

Centrala Termica cu Peleti RED Compact 24

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca va ganditi de mult timp sa renuntati la sobele din casa, dar nu sunteti racordat nici la gaze, atunci un termosemineu pe peleti chiar va poate ajuta. Este un termosemineu ce poate fi folosit ori pe post de soba, ori ca centrala termica.

Veti putea seta temperatura dorita, iar in momentul in care se ajunge la ea, termostatul regleaza automat arderea peletilor. Dispune totodata de tiraj fortat, vas de expansiune, rezervor mare de apa si de combustibil, supape de siguranta etc.

Ce ne-a placut: Are putere mare de 22.1 kW.

Cum alegem un termosemineu de calitate:

Combustibil: Ca la orice alt produs, veti gasi si in acest caz mai multe categorii de termoseminee, printre care si cele care functioneaza pe baza de peleti. Cel mai bine ar fi sa respectati instructiunile date de fabricant si sa va axati doar pe un singur combustibil. Exista anumite modele de termoseminee care functioneaza strict pe un anumit tip de peleti si va dati seama ca daca veti baga lemne in loc de peleti, atunci ati putea afecta cu totul intreaga instalatie.

Peletii, in sine, sunt de fapt bucati realizate din ramasite de lemn, insa depinde de ce lemn vorbim, insa un avantaj al acestui combustibil este ca incurajeaza protejarea mediului inconjurator. Astfel nu vor fi in aerul respirat de dvs emisii de gaze. Desi la inceput poate parea mai scump, de fapt investitia se va resimti in timp, deoarece creste eficienta consumului si a energiei cu pana la 30% comparativ cu lemnele.

Pentru o mai buna intretinere a termosemineului, ar fi bine sa folositi peleti de calitate superioara, pentru ca in caz contrar s-ar depunde multe reziduuri pe peretii sai si va fi nevoie sa-I curatati destul de des.

De regula, aceste instalatii sunt mai robuste si necesita ca amplasarea lor sa se faca intr-un spatiu destinat doar pt ele.

Putere: Tineti cont de spatiul pe care doriti sa il incalziti, deoarece el va influenta si puterea termosemineului. Se masoara in kW si de obicei, o putere de 15 kW poate incalzi fara nicio problema un apartament cu 3-4 camere sau puteti sa va ganditi ca 1 kW inseamna 10-13 mp dintr-o casa.

Cu cat casele sunt mai isolate termic, cu atat caldura oferita de termosemineu va fi si mai mare si nu va mai fi nevoie sa achizitionati un produs cu o putere exagerat de mare, pentru ca el oricum va face fata. Aparatele de puteri mari costa si mai mult si ar fi bine ca mai inainte sa achizitionati un termosemineu de o anumita putere, sa masurati exact suprafata casei dvs, daca are izolatie sau daca nu si abia apoi sa luati o decizie.

Functii: Daca doriti sa achizitionati un produs cat mai complex, atunci el ar trebui sa aiba urmatoarele functii:

  • termostat: odata ce s-a ajuns la temperatura dorita in casa, termostatul va regla automat arderea, astfel incat temperatura sa se mentina constanta.
  • panou de control LCD: va va ajuta sa faceti setarile necesare mult mai rapid si mai simplu.
  • ventilator cu tiraj fortat.
  • functie de protectie in cazul unei sistari a furnizarii curentului electric etc.

Dimensiuni: Vom vorbi atat de dimensiunea rezervorului, cat si de termosemineu in sine.

La primul aspect trebuie sa fiti atenti, deoarece un rezervor mai mare inseamna o autonomie mai mare si credem ca nu va doriti sa va treziti peste noapte pentru a alimenta cu peleti. Un termosemineu bun trebuie sa poata functiona continuu minimum 8 ore, insa la unele produse veti gasi si o functie anti-inghet, care va face ca procesul sa dureze chiar si 2 zile.

Va trebui sa alegeti termosemineul care se potriveste cel mai bine casei dvs, pentru ca daca stati la bloc va fi diferit decat daca stati la casa, deoarece un termosemineu mai mare si totodata, mai puternic, va necesita o camera separata, speciala pt el, insa la bloc poate fi greu de realizat acest lucru, asadar veti avea nevoie de un produs ceva mai mic ca dimensiuni.

Siguranta: La acest capitol, cele mai sigure modele sunt cele cu peleti. Ele dispun de thermostat, supape pentru a controla flacarile si sunt automatizate. Tirajul fortat este la fel de important si el, pentru ca fumul sa nu se intoarca inapoi in casa si totodata, functia anti-inghet pentru rezervorul de apa, astfel instalatia nu se va defecta iarna.

Iti Recomandam si: Cele mai bune Seminee pe Lemne

Iti recomandam:

Back to top button