Casa & Gradina

Cele mai bune Convectoare pe Gaz

Una din principalele probleme cu care se confrunta fiecare om pe timp de iarna, este incalzirea locuintei sau a spatiului de lucru. Si cel mai important, incalzirea eficienta si economica a acestor spatii. In prezent, pe langa energiile regenerabile, folosirea gazului petrolier sau natural reprezinta cea mai economica si comoda metoda de a incalzi o locuinta in tara noastra. Este mai economica deoarece pretul care trebuie platit pentru a incalzi o casa este mult mai mic in cazul gazelor decat al electricitatii. Este mai comod deoarece in comparatie cu centralele pe lemne sau carbuni, nu necesita atata atentie si munca pentru a mentine focul si nici temeperatura nu se poate controla cu precizie. Astfel, cele mai populare centrale de incalzit locuinte sunt centralele pe gaze. Insa, exista si o alta varianta, care va scuteste de costul initial al instalarii centralei si al conductelor.

Aceasta solutie o reprezinta un convector pe gaz. Un convector pe gaze se aseamana, prin modul de functionare, cu o soba care in loc de lemne foloseste gazele naturale, iar daca nu sunteti racordat la reteaua nationala de gaze naturale, poate functiona si pe gaz petrolier lichefiat, GPL, mai simplu de la butelii. Convectorul are autoaprindere, adica prin apasarea unui buton, gazul se va aprinde singur, fara efort din partea dumneavoastra, iar tot pentru confort, are in dotare si un termostat, care va permite sa setati temperatura dorita si sa lasati aparatul sa lucreze independent.

Este ideal pentru incaperi de mici sau medii dimensiuni, dar trebuie retinut, incalzeste doar camera in care este instalat, daca nu este adaugat un sistem de radiatoare, exact ca in cazul unei sobe. Acest fapt insa, duce la cel mai mare avantaj al sau: costul redus. Fiind proiectate pentru a incalzi o singura incapere, sunt de puteri mici, cu un consum redus de combustibil. Nu au retea de conducte prin care circula ala, ceea ce inseamna ca instalarea nu necesita costuri mari si nu exista riscul de a incheta apa in instalatie, in cazul in care nu se foloseste convectorul o perioada indelungata de iarna. Pentru instalare, nu este nevoie decat montarea lui, care se face de preferinta in dreptul unei ferestre pentru randament bun, si racordarea la o sursa de gaze naturale sau GPL.

TOP 4 CELE MAI BUNE CONVECTOARE PE GAZ

Convector pe Gaz, Hosseven, HDU-5, 5 KW cu Tiraj Fortat

Convector pe Gaz, Hosseven, HDU-5, 5 KW cu Tiraj Fortat

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest convector pe gaz de la Hosseven este printre cele mai populare alegeri si intelegem si de ce. Are o putere de 5 kW, ce poate incalzi o incapere de 84 m3 , aproximativ 35 m2. Are tiraj fortat al gazelor de ardere, ceea ce inseamna ca este eficient si sigur.

Ce ne-a placut: Acesta poate functiona si pe GN si pe GPL si totul la un pret destul de avantajos. Are un sistem automat de control al temperaturii, adica dupa ce veti seta temperatura dorita nu va trebui sa-l mai supravegheati, el va mentine acea temperatura indiferent de temperatura de afara.

Convector pe Gaz Lampart Gala Elegance 50 Cos, Putere Nominala 6,8 KW, Tiraj Normal

Convector pe Gaz Lampart Gala Elegance 50 Cos, Putere Nominala 6,8 KW, Tiraj Normal

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Va prezentam si o varianta de convector, in cazul in care aveti deja un cos sau un horn instalat, deoarece acesta are un tiraj natural al gazelor de ardere. Este recomandat pentru o incapere de pana la 21 m2, avand o putere nominala de 6.8 kW.

Acesta poate utiliza atat GN cat si GPL. Deoarece are un tiraj natural, are multe sisteme de siguranta pentru a preveni eliminarea gazelor in incapere, in caz de functionare defectuoasa, sau pentru oprire a alimentarii cu gaz in cazul stingerii flacarii, din orice motiv.

Ce ne-a placut:  Designul este unul foarte frumos, va permite sa vedeti flacarile, semanand cu un semineu.

Convector pe Gaz, Hosseven, HP-10, 8 KW

Convector pe Gaz, Hosseven, HP-10, 8 KW

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta optiune, tot de la Hosseven, se poate utiliza pentru incaperi de pana la 25 m2, avand o putere de 8 kW.

In primul rand aspectul, care aduce mai mult a semineu decat a convector, fiind de dimensiuni reduse, dar eficient. Tirajul este fortat si are kit de evacuare inclus.

Ce ne-a placut: Poate functiona atat cu GN cat si cu GPL iar temperatura este controlata automat.

Convector pe Gaz Lampart LB 50 Cos, Putere Nominala 6,8 KW, Tiraj Normal

Convector pe Gaz Lampart LB 50 cos, Putere Nominala 6,8 KW, Tiraj Normal

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest convector pe gaz reprezinta o varianta putin mai ieftina a celuilalt convector de la Lampart prezentat. Are o putere de 6.8 kW cu tiraj normal al gazelor de ardere. Pretul este mai mic deoarece nu are posibilitatea de a observa flacara, pentru unii acesta fiind considerat  un avantaj.

Ce ne-a placut: Este complet automat, dupa apasarea butonului de pornire si setarea temperaturii nu mai este nevoie de supravegherea convectorului. Are multe sisteme de siguranta si control, ceea ce este indicat daca nu se va tine sub observatie pentru o perioada lunga de timp.

Cum alegem un convector pe gaz bun

Ca in cazul centralelor pe gaze, si convectoarele se impart dupa putere, exprimata in kW, care este un indicativ al suprafetei pe care o poate incalzi. De exemplu, pentru o camera de 22 m2 cu o inaltime standard de 2.4 m, este suficient un convector de 2 kW iar pentru una de 40 m2 este nevoie de o putere de 3 kW. Acest criteriu este esential in alegerea convectorului pentru dumneavoastra si este primul lucru dupa care va veti uita.

Daca sunteti racordat la reteaua nationala de gaze naturale, atunci trebuie sa alegeti un model care foloseste astfel de gaze, desi sunt multe convectoare care pot utiliza si gaze naturale si GPL, dar pot fi putin mai scumpe. Acestea sunt recomandate in cazul in care folositi GPL si veti dori pe viitor sa va bransati la gaz natural. In cazul in care locuinta este situata intr-o zona greu accesibila pentru reteaua nationala de gaz natural, va recomandam un convector pe GPL.

Tirajul de aer, ca la centrale pe gaze, poate fi natural sau fortat. Este recomandat sa alegeti un convector pe gaz cu tiraj fortat, deoarece are in componenta sa un ventilator ce elimina eficient gazele, astfel se poate monta in orice incapere. Pentru tirajul natural este nevoie de o incapere cu un sistem de ventilare deja instalat, un horn de exemplu, ceea ce nu este foarte practic. Convectorul cu tiraj fortat este mai eficient si mai sigur, deoarece nu exista nici un risc de acumulare de gaze, in orice conditii.

In ultimul rand, trebuie sa va alegeti designul dorit, pe piata existand destule modele, insa acest criteriu nu este unul decisiv pentru cei mai multi cumparator, care cauta o incalizire eficienta cu un cost redus.

Iti Recomandam si: Cele mai bune Detectoare de Gaz

Iti recomandam:

Back to top button