Casa & Gradina

Cel mai bun Pavilion Gradina

Numarul celor care achizitioneaza pavilioane de gradina a crescut considerabil in ultimii ani, si pe buna dreptate avand in vedere cat de utile si interesante sunt. Un pavilion de gradina nu doar ca asigura un aspect mult mai placut gradinii, dar ofera totodata o protectie desavarsita impotriva soarelui, vantului, si intr-o oarecare masura, a insectelor.

Desi fiecare pavilion de gradina are caracteristicile sale proprii, majoritatea servesc acelasi scop comun si anume de a oferi adapost impotriva intemperiilor. Un pavilion de calitate face asta in timp ce infrumuseteaza totodata spatiul pe care il ocupa, fie ca e vorba de o gradina, o curte exterioara, sau un spatiu deschis la iarba verde.

Intr-o oarecare masura, un pavilion de gradina ofera un aspect de ‚acasa’ oriunde il instalam, fie ca e in spatele casei sau undeva in natura. Spunem asta pentru ca pavilioanele pot fi si mobilate daca ne dorim. Nu ca o camera obisnuita, bineinteles, dar suficient de mult incat sa confere un aspect primitor si prietenos oriunde ar fi.

TOP 5 CELE MAI BUNE PAVILIOANE GRADINA

Pavilion EGO-RoundPavilion EGO-Round

 • Are o trapa integrata pentru ventilare
 • Incorporeaza picioare ancorate cu carlige pentru o pozitionare rezistenta
 • Este foarte elegant din punct de vedere estetic
 • Vine echipa cu toate accesoriile si instructiunile necesare
 • Construit din otel rezistent la uzura acoperit cu pulbere
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pavilion de gradina bej 3x4 mPavilion de gradina bej 3×4 m

 • Incorporeaza o trapa integrata pentru o buna ventilatie
 • Are picioare ancorate cu carlige pentru stabilitate sporita
 • Panourile laterale pot fi inchise cu fermoar
 • Beneficiaza de o structura metalica de calitate ridicata
 • Destul de incapator la interior
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pavilion 3x9 m, Structura Metalica StabilaPavilion 3×9 m, Structura Metalica Stabila

 • Foarte usor de asamblat si instalat
 • Este 100% hidrofug
 • Incorporeaza un dispenser generos pentru umbre
 • Asigura o impresionanta protectie UV 90+
 • Are picioare ancorabile pentru o stabilitate sporita
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pavilion pliant Timeless Tools cu cadru metalicPavilion pliant Timeless Tools cu cadru metalic

 • Foarte usor de asamblat si transportat
 • Ofera o protectie impresionanta impotriva razelor ultraviolete
 • Impresionant de rezistent la vanturi usoare
 • Pliabil prin constructie si foarte usor ca greutate
 • Montaj rapid care nu necesita unelte aditionale
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pavilion pliant Timeless Tools cu cadru metalic 2,9 x 2,9 mPavilion pliant Timeless Tools cu cadru metalic 2,9 x 2,9 m

 • Foarte incapator in ciuda dimensiunilor exterioare
 • Ofera o protectie buna impotriva razelor UV
 • Poate fi depozitate cu usurinta prin prisma constructiei pliabile
 • Se monteaza in foarte scurt timp
 • Destul de ieftin ca pret
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Ce trebuie sa stim inainte sa cumparam un pavilion de gradina

Cel mai bun Pavilion GradinaInainte de a arunca o privire la caracteristicile care recomanda un pavilion de calitate, ar trebui sa mentionam ca prin prisma constructiei lor, pavilioanele difera unul de celalat intr-o oarecare masura.

Pe piata putem gasi pavilioane construite din diverse materiale si de o diferita rezistenta propriuzisa.

Printre ele, gasim pavilioane din lemn, otel, aluminiu, sau fier forjat, fiecare cu proprietatile sale unice.

Lemn

Lemnul este foarte raspandit printre pavilioanele de gradina, o popularitate datorata rezistentei pe care o ofera fara a ridica prea multe probleme pe termen lung. Totodata, pavilioanele a caror schelet este construit din lemn sunt de regula ceva mai ieftine decat cele din otel. Mai mult, ele ofera un aspect rustic si atragator din punct de vedere estetic.

Otel 

Pavilioanele din otel sunt de departe cele mai rezistente, motiv pentru care sunt de regula si cele mai grele. In ciuda greutatii, aceste pavilioane sunt extrem de rezistente nu doar la vant ci si la intemperii si multe tipuri de accidente. Trebuie mentionat totusi ca pavilioanele din otel se zgarie destul de usor si ca prin prisma greutatii lor ridicate, sunt destul de greu de transportat si repozitionat.

Aluminiu 

Pavilioanele din aluminiu ofera o rezistenta mai ridicata ca cele din lemn dar ceva mai redusa comparativ cu cele din otel. Spre deosebire de cele din otel, totusi, aceste pavilioane sunt mult mai usoare ca si greutate, ceea ce le face usor de transportat. De regula, acestea sunt pavilioanele de preferinta a celor care folosesc pavilioane departe de casa.

Fier Forjat 

In marea majoritate, acest timp de pavilioane sunt folosite pentru aspectul pe care il ofera si nu datorita proprietatilor fizice. Ca si greutate, pavilioanele din fier forjat sunt cam la fel de grele precum cele din otel si aproape la fel de rezistente. Acestea fiind zise, trebuie inteles ca fierul forjat este ceva mai pretentios si usor de degradat.

Materialul copertinei

Nu doar constructia scheletului conteaza pentru un pavilion gradina ci si materialul copertinei. De fapt, putem spune ca materialul cortinei este chiar MAI important in anumite cazuri decat scheletul de sustinere. Spunem asta pentru ca copertina asigura protectia propriuzisa pe care pavilionul o ofera fata de vremea de afara, de vant, si de razele solare. De regula, pe piata gasim comercializate pavilioane din poliester, polietilena, si vinil.

Copertina din vinil

Pavilioanele cu copertina din vinil ofera o protectie remarcabila impotriva razelor ultraviolete. Desi ceva mai scumpe ca si pret, aceste pavilioane ofera o rezistenta mai buna si la precipitatii, motiv pentru care majoritatea pavilioanelor de lux sunt construite din vinil. Totodata, trebuie precizat ca vinilul este destul de greu ca si greutate, fapt care il face dificil de manipulat/transportat.

Copertina din poliester 

Poliesterul este un material foarte dens in ciuda greutatii reduse. Chiar si asa, poliesterul nu ofera o protectie iesita din comun cand vine vorba de razele UV, desi ating totusi un standard acceptabil din acest punct de vedere, Spunem, totusi, ca pavilioanele din poliester ofera o protectie decenta in mai toate cazurile, cu foarte mici exceptii.

Copertina din polietilena 

Desi nu la fel de rezistenta ca vinilul, polietilena ofera totusi o protectie superioara poliesterului din mai multe puncte de vedere. In primul rand, polietilena este mai rezistenta ca si structura, si totodata ofera o mai buna protectie impotriva razelor ultraviolete. Totodata, acest tip de pavilion este mult mai rezistent la umiditate si mai ales la precipitatii abundente.

Care sunt tipurile de pavilioane de gradina?

Desi mai toate pavilioanele indeplinesc aceleasi functii in materie practica si de decor, ele difera intr-o oarecare masura ca si constructie, design, scop, si forma. In principiu, putem categoriza majoritatea pavilioanelor de gradina in doua principale categorii – robuste si usoare. In mod evident, cele doua tipuri de pavilioane difera in functie de standardele care trebuie sa le indeplineasca.

Pavilioane robuste 

Pavilioanele cu structura robusta sunt de regula amplasate permanent datorita constructiei lor. In marea lor majoritate, aceste pavilioane sunt construite din materiale grele si rigide, fapt care face deplasarea lor ulterioara foarte dificila. Acesta este motivul pentru care ele se instaleaza de regula in spatii special amenajate pentru ca odata ridicate, ele pot fi cu greu repozitionate sau transportate.

Pavilioanele usoare 

Spunem despre pavilioanele cu structura usoara ca sunt de departe cele mai ieftine solutii pentru cei care isi doresc doar sa ridice un pavilion temporar. Acestea sunt pavilioanele pe care unii oameni le iau cu ei la iarba verde sau pe care le instaleaza provizoriu in curtile lor. In mod evident, aceste pavilioane sunt construite din materiale usoare, fapt care le face usor de transportat si intretinut.

De ce trebuie tinut cont

Odata ce ne-am decis sa achizitionam un pavilion de gradina, trebuie in primul si primul rand sa ne informam cu mare atentie cu privire la modul in care ele pot fi folosite, modul in care sunt construite, si modul in care putem sa le instalam in spatiul pe care il avem la dispozitie. In speta, atunci cand achizitionam un pavilion de gradina, trebuie sa tinem cont de:

Spatiul interior 

Prima si prima oara, trebuie sa luam in considerare spatiul din interiorul pavilionului pe care ni-l dorim. Astfel, ne asiguram ca el este suficient de incapator pentru nevoile noastre si ca poate sa acomodeze mobilierul pe care ne dorim sa il amplasam inauntru. Totoata, tinem cont de marimea oricarui element de decor pe care am vrea sa il adaugam ulterior in acest ansamblu.

Spatiul exterior 

In mod evident, trebuie totodata sa luam in considerare spatiul pe care il avem la dispozitie pentru asamblarea unui pavilion de gradina. Nu vrem sub nicio forma ca pavilionul sa restrictioneze miscarea noastra imprejurul sau, si nici nu ne dorim ca pavilionul sa devina un element permanent in curtea noastra doar pentru ca dureaza mult sa il instalam.

Manevrabilitatea 

Un foarte important amanunt il reprezinta greutatea si manevrabilitatea unui pavilion de gradina. Cum am mai spus, un pavilion nu trebuie sa fie dificil de transportat si instalat, mai ales daca el nu este construit pentru a fi folosit in mod permanent. Astfel, trebuie sa ne asiguram ca pavilionul pe care il achizitionam indeplineste toate conditiile pe care le avem la dispozitie.

Iti recomandam:

Back to top button