Casa & Gradina

Cele mai bune Sobe pe Gaz

Atunci cand o varianta ce include o centrala termica nu este foarte realizabila pentru dvs, cel mai bine ar fi sa va indreptati atentia catre sobele pe gaz. Combustibilul este unul usor de gasit, accesibil ca pret si mai nou, sobele aparute pe piata va ofera posibilitatea sa combinati 2 modalitati de alimentare.

Astfel, va va fi mult mai usor sa alegeti varianta potrivita. La fel de usor va va fi sa alegeti soba potrivita pentru casa dvs dupa ce va veti fi informat in legatura cu toate caracteristicile tehnice ale unui produs de calitate.

TOP 5 CELE MAI BUNE SOBE PE GAZ

Soba pe Gaz GPL Hausberg HB 1010, Aprindere Piezo-Electrica, 4.2kW

Soba pe Gaz GPL Hausberg HB 1010, Aprindere Piezo-Electrica

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta soba este alimentata cu GPL, are ardere directa si ese confectionata din tabla emailata. Are dimensiunile 49 x 77 x 35 cm, ceea ce inseamna ca este destul de compacta soba si are totodata picioruse care va pot ajuta sa mutati produsul dintr-o camera in alta foarte usor si rapid.

Puterea oferita este de 4200 W si poate fi reglata pe 3 trepte, prima fiind de 1550 W si a doua de 2900 W.Pe cea mai puternica treapta, consumul maxim de gaz este de 305 gr/h.

Ce ne-a placut: Are senzor si functie de oprire automata atunci cand detecteaza prea mult CO2 in aer.

Soba Incalzire pe Gaz GPL Floria ZLN-1275, Regulator Gaz Inclus, 3 Trepte de Putere

Soba Incalzire pe Gaz GPL Floria ZLN-1275

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Veti gasi acest model de soba pe gaz la un pret accesibil, avand un raport calitate-pret foarte bun. Puterea maxima este de 4200 W, insa mai are alte 2 trepte de putere, iar dvs puteti sa o alegeti pe cea potrivita pentru casa dvs.

Soba poate fi folosita cu usurinta in orice tip de spatiu, pentru ca nu aveti nevoie sa fiti racordati la o retea de gaze. Este un produs care isi dovedeste eficienta prin intermediul celor 3 panouri de incalzire, fabricate din ceramica cu microperforatii.

Este prevazuta cu sistem de protectie, astfel daca flacara se stinge sau isi pierde din intensitate, atunci soba se opreste automat.  Dispune de o grila metalica, astfel daca aveti copii mici sau animale, este mai sigur pentru ei si nu exista riscul sa se arda.

Ce ne-a placut: Este alimentata cu GPL si poate fi utilizata oriunde.

Soba pe Gaz Gpl+Electric, FLORIA ZLN-1282, Regulator Gaz Inclus

Soba pe Gaz Gpl+Electric, FLORIA ZLN-1282, Regulator Gaz Inclus

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta soba poate fi folosita in spatii destul de mari,deoarece are putere maxima de 4200 W si poate fi reglata, totodata, pe inca 2 trepte in afara de cea maxima.Faptul ca este o soba mixta vine ca un real ajutor pentru bugetul dvs, deoarece puteti incerca un timp ambele variante si puteti observa care este cea ideala.

In partea frontala are grilaj, astfel va va fi usor sa ii protejati pe cei mic sau animalele de eventuale accidente.Soba are integrate 3 rezistente electrice de 600 W fiecare, astfel ca va fi eficienta pe ambele moduri, oricum ati alege sa o folositi.

Ce ne-a placut: Este o soba mixta, ce poate functiona atat pe gaz, cat si cu energie.

Soba Samus pe Gaz 4200W GPL+ 3 Rezistente Quartz

Soba Samus pe Gaz 4200W GPL

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Datorita celor 4 picioruse, soba va putea fi mutata usor si rapid dintr-o camera in alta.

Are dimensiunile de 45x75x46 cm si un design simplu, dar modern pentru acest gen de sobe, ce poate face ca produsul sa fie integrat cu usurinta in decorul unei camere.Puterea maxima este de 4200 W, soba functionand pe baza de GPL.

Este echipata cu sisteme de siguranta, care elimina cele mai mari riscuri de accidentare.La intensitate maxima, folosita toata ziua, consuma in medie 300-305 gr/h de gaz. Functioneaza pe baza de ventilatie directa, fara sa fie nevoie sa montati burlane prin casa ca sa eliminate gazelle arse.

Ce ne-a placut: Dispune de 3 rezistente electrice din quartz.

Soba Ovala pe Gaz GPL TMC Blue Belle Chic, 4.2 kW

Soba Ovala pe Gaz GPL TMC Blue Belle Chic

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Ce ne-a atras atentia, in primul rand, la aceasta soba a fost design-ul. Este unul inovativ, modern, colorat, destul de aparte comparativ cu ce am fost invatati pana acum la capitolul sobe cu gaz.

Pe langa asta, cilindrul in care are loc efectiv procesul de ardere a gazelor, este ascuns inauntrul unui compartiment care se inchide cu o usita.Este un produs sigur, ce dispune de sensor de masurare a nivelului de CO2 si opreste automat soba atunci cand limita legala a fost depasita.

Puterea maxima este de 4200 W si dispune de thermostat care va ajuta sa reglati cum doriti temperatura.

Ce ne-a placut: Are inclus thermostat reglabil.

Cum alegem o soba pe gaz de calitate:

Alimentare: Acest tip de sobe este unul foarte apreciat de catre utilizatori, deoarece foloseste gaz natural, pur si foarte eficient, ce poate fi gasit la preturi accesibile. Trebuie sa stiti ca exista mai multe variante prin care sa folositi o soba pe gaz si aici ne referim, de fapt, la tipurile de combustibili. In functie de combustibilul folosit, va puteti da seama daca soba respective respecta standardele si cerintele dvs si daca este potrivita sau nu pentru locuinta dvs.

Asadar, sobele pot folosi combustibil mixt, adica mai multe tipuri de combustibili cum ar fi- pe gaz sau prin energie electrica. Astfel, veti putea alege optiunea cea mai eficienta pt dvs. Unele sobe pot functiona pe baza de gaz metan, in timp ce altele pot functiona cu GPL. Intr-un ultim caz in care nu va puteti racorda la reteaua de gaze locala, puteti opta pentru o soba cu butelie.

Putere: O putere mare inseamna un consum mai mare, insa daca aveti o casa mare si costurile nu sunt o problema pentru dvs, atunci cu siguranta este cel mai bine sa alegeti o soba cu putere mare de incalzire. De exemplu, pentru o suprafata de 40-50 mp, veti avea nevoie de o putere de 5 kW. In cazul sobelor mixte, o putere de 2 kW poate incalzi pana la 40 mp, asadar ar putea fi o alternative foarte eficienta pentru dvs.

Suprafata de incalzire: Va trebui sa luati in calcul indicele BTU, atunci cand vine vorba de suprafata ce poate fi acoperita de o soba. Este un criteriu foarte important de care vor depinde direct proportional eficienta sobei si puterea ei. Degeaba achizitionati o soba de o anumita putere, daca va fi depasita numeric de suprafata de incalzit. Tocmai de aceea, mai intai de toate, verificati cati metri patrati are casa dvs sau camera pe care doriti sa o incalziti. Este important, totodata, sa stiti ce factori ar putea contribui la scaderea eficientei unei sobe, de exemplu, daca camera nu este izolata, daca se circula des prin ea si se lasa usa deschisa sau geamul, grosimea peretilor etc.

Consum: Ideal ar fi sa aveti un echilibru in raport consum-eficienta, tocmai de aceea va trebui sa luati in calcul toti factorii de aici. De exemplu, in cazul unei sobe cu butelie pe gaz, daca o veti folosi intens zi de zi, media de consum a gazului ar fi cam de 300 grame, insa daca folositi soba din cand in cand sau moderat, media poate scadea pana 100 grame de gaz.

Ventilatie: Ventilatia poate fi directa sau indirecta si se refera la evacuarea gazului ars.

Prin intermediul ventilatiei directe, gazele arse vor fi eliminate la fel ca la aragaz, functioneaza pe acelasi principiu. Veti avea nevoie de o aerisire corespunzatoare a camerei si sa controlati din cand in cand daca nivelul de oxygen din aer a scazut sau nu. Este o modalitate mai practica, fara sa fie nevoie sa faceti investitii in plus sau modificari prin locuinta. De obicei este folosita pentru sobele cu butelii.

Atunci cand discutam de ventilatie indirecta, toate sobele vor avea nevoie de cos si burlan de evacuare. Va fi nevoie de o modificare in locuinta, trebuie sa dati o gaura intr-un perete sau tavan pentru a monta corespunzator burlanul.

Siguranta: Din cauza combustibililor folositi, nu trebuie sa neglijati siguranta dvs si a produselor. Curatati filtrele deseori in cazul sobelor pe gaz metan, pentru a nu se depune prea multe impuritati. Cele mai moderne sobe au functie de detectare a scurgerilor de CO2. Odata depasite limitele normale, soba trebuie sa se opreasca instant din a functiona.

Iti Recomandam si: Cele mai bune Detectoare de Gaz

Iti recomandam:

Back to top button